Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    @darkform,
    Uzaktan marş zaten bahsettiğin sebeplerden dolayı birden fazla kez düğmeye basılınca aktif olacak şekilde ayarlı genellikle. Ama yine de kullanılması tavsiye edilen birşey değil, bağlatmamakla iyi yapmışsın.
    Bir de herhangi bir oto elektrikçiye bağlatılabildiğini söylemiştin. Garantiye etkisi olmuyor mu bunun?
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Kutlayın benş kutlayın. Nerdeyse 15 gün sonra sertifikamı alabildim. İnanamıyorum doğrusu. Bugün en az 5 defa telefonla arayıp durdum. Hatta sorun varsa çözeriz icabında bile dedim. Ve sonunda sertifika geldi. Of kardeşim eğer ehliyette bu kadar zor işse yandık valla.

Bilen varsa bana emniyette ki bürokrasiyi anlatabilir mi? Şöyle aracı filan nerden bulunur. 5-10 papel vereyimde 1 günde halletsinler şu ehliyeti. Ruhsatta öyle yaptım. Bayıldım 200 YTL'yi akşamına çıkardılar. Kesin bu ehliyet işindede böyle oluyordur. Kurs bana bir haftada alırsın dedi. Yuh dedim demek işi sıkıştırmasam torunlarıma yetişirdi demek

Hadi hayırlısı. Bu arada arkadaşlar kullanma klavuzunu okuyun mutlaka.
    Kask olayına gelince böm böm bakıyorum. Uzaktan hepsi bir gibi. Me alsak ki. 65 YTL olan iyi güzelde ben çeneden açılan istiyorum. Birde mont, eldiven ve dizlik şart.

skyline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    O da olur bea:)
    Hayırlı olsun Scud sertifikan..Walla hergün bir posta kalaylıyordun işini geciktirenlere Kask olayı için 65 milyon az değilmi ya?

paranızı böyle motorlara çar çur etmeyin, 1.500 daha koy 250lik jinlun al ..

Motosikleti
    @floridalife

Ben sana bir şey demiyim. Olur böyle vakalar. Yaptık bir cahillik aldık böyle bir motor. Bilseydim hiç alırmıydım. Hayır yani çok şükür işinde gücünde adamız aklımda hayabusa vardı ama yeri uzaktı bu yakındı alıveriyim dedim. O senin çin malı jinlun'un distrübütörü batarsa kalma yayan. Hani bizim arkamızı dayadığımız bi 50 yıllık firma var hiç değilse adamlar kökten sanayici. Senin kinin firması rüzgar nereden eserse onu getirir pazarlar.

Kaynak : Capital Dergisi

Motosikleti
    Alıntı floridalife adlı üyeden alıntı
    paranızı böyle motorlara çar çur etmeyin, 1.500 daha koy 250lik jinlun al ..
    Şimdi konunun içine böyle tepeden inme laf söylemen doğru değil bence..Bir kere konu başlığına bakarsan ve ayrıca incelediğimiz modele bakarsan senin bize önerininin ne kadar gereksiz olduğunu anlarsın..Cruiser ve scooter kıyaslamıyoruz ki burda..
    Lütfen cevap hakkını kullanma da burdaki konumuz amacından sapmasın

Motosikleti
    Alıntı skyline adlı üyeden alıntı
    Şimdi konunun içine böyle tepeden inme laf söylemen doğru değil bence..Bir kere konu başlığına bakarsan ve ayrıca incelediğimiz modele bakarsan senin bize önerininin ne kadar gereksiz olduğunu anlarsın..Cruiser ve scooter kıyaslamıyoruz ki burda..
    Lütfen cevap hakkını kullanma da burdaki konumuz amacından sapmasın

@skyline

Arkadaşın sadece 6 postu var ve herhalde bizim MT forumunu başka forumlarla karıştırmış. Şu mesajdan sonra fazla söze gerek yok :
    Arkadaşlar; İstanbul'da motorsiklet eğitim merkezi gibi bi yer var mı?(sürücü kursu gibi değil ,öğrenene kadar sürebileceğim bi yer) Motorisklet kullanmayı bilmiyorum, istanbul'da vitesli motorsiklet öğrenebileceğim bir yer arıyorum(A2yi de hallederim o sıralarda).. Motorsikleti kullanmayı öğrendikten sonra motoru almayı düşünüyorum, ve 250 cc jinlun veya regal almak istediğim modeller, engin ve değerli fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler..

darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    -->Scud
    Hayırlı olsun

--> floridalife
    "Çin alma Japon Al" diyeni gördüm. Japon alma Çin al" diyeni gördüm. "Her ikisinide alma motor sakat alet motora binme" diyeni de gördüm. Yanlız 125 ZN Konusu altına gökten inerek scooter'a binmek istemiş ve scooter almış insanlara Koca 250'lik Cruiser'ı önereni ilk defa görüyorum ve seni gerçekten bu geniş vizyonundan, ayrıca alakasız topiclere alakasız mesajlar atarak "haz alma" gibi bir parapiskolojik ego'ya sahip oluşundan dolayı kutluyorum

Motosikleti
    @scud
    Onu bende gördüm ama burda belirtmeyeyim dedim
    hiç anlamadığını kabul etmesine rağmen yorumları takdire şayan
    Ben de çok anlamadığımı söyleyen biriyim ama benim böyle mesajım olmadı walla hiç
    Bulup getirebilecek varsa,getirsin..Bana belgelerle gelin kardeşimmmm

gt06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    m yok malesef....
    Arkadaşlar aranızda boyu 1,86 olan varmı?

yani bu motor bu boydakiler için küçük kalıyormu yoksa bir sorun teşkil etmiyormu?

arkadaşlar merhaba

teknoloji harikası nostaljiyi birleştiren mühendislere teşşekkür ederim motorumu geçen perşembe günü aldım çok güzel bi motor ruhsat işlemlerini kendim yapıcagam plaka birgün de alınabiliyormu maliyeti ne kadar bide bu sertifika hakkında bilgi alabilirmiyim kazasız belasız kullanmamızı nasip olur.

darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    --> fantom125.
    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan
    Ehliyet konusunda da topic'in geçmiş mesajlarını okursan ihtiyacın olan bilgiyi sanırım bulacaksın.

--> gt06
    Benim boy 1.80. herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı
    @darkform,
    Uzaktan marş zaten bahsettiğin sebeplerden dolayı birden fazla kez düğmeye basılınca aktif olacak şekilde ayarlı genellikle. Ama yine de kullanılması tavsiye edilen birşey değil, bağlatmamakla iyi yapmışsın.
    Bir de herhangi bir oto elektrikçiye bağlatılabildiğini söylemiştin. Garantiye etkisi olmuyor mu bunun?
    Selam olcan. Büyük ihtimalle oluyodur ve ben bu konuyu atladım sanırım . Kitaben olmuyorsa bile, motorsikletin elektrik aksamında çıkacak bir arızada yüksek ihtimalle "yaw buna niye alarm taktınızki şimdi olmadıki" gibi bi tavır takınabilirler. Duyduğum kadarıyla zaten garantiyi iptal edebilecek hiçbir bahaneyi gözardı etmiyorlarmış. İmkanı olana yetkili servis'in elektrikçisine taktırmasını tavsiye ederim.

Sevgiler

kyox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    @Darkform
    Alarmın kulaga hos geliyor. Deneyimini yazdığın için saol. markasını eve gidince yazmayı unutma. Yalnız servise yaptırmamıs olman kötü olmuş. inşallah garantide problem yaşamazsın.

@Scud kardeş
    Pek heves etmeyin ehliyet-plaka yı 1,2 günde kendim alırım die benden söylemesi. Benim asabımı dün bozdular gayrı. Motoru aldıgım yere verdim belgeleri onlar ugraşcak. Ehliyet için de bi ay ehliyetsiz gezecem. (bunu onlar istedi, Biz almaya gitmediktemi alamadık sanki.. ) Neyse yakalanırsam ."memur abi bende şimdi ehliyeti almaya sertifikamla gidiyorudum" derim

@fantom125
    Sana da hayırlı olsun. Aman diyim ilk kullanış süresince kitaptan ne yapman gerektigine dikkatlice takip et. Kullandığımız motor Honda değil haberin olsun.. çok kırılgan temiz kullanmak lazım..

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25

Günaydın

SCUD , Hayırlı olsun abicim sertifikan sonunda kavuştun. Darısı bizim Başımıza artık. Su aralar Trafik ŞB.leri cok yogun oldugu için 1 hafta sürüyomuş sıra falanda cok oluyomuş Ama normalde bugun ver yarın al seklinde çalışıyolar.

floridalife , Jinlun Kullananları dinle , cok titreşimli bi motor 1 saat kullandıktan sonra içorganların yer değiştirmesin sonra. Bu arada scooter - chopper eşleştirmene bayıldım. Yarında Mercedes kamyonla ile M3 'ü falan karşılaştır

gt06 , Boy konusunda yardıncı olamam ama 1,75 boy 99 kilo olan bi adamım yolda kimse kahkaha atarak yere falan yatmıyo. Aksine gözleri büyüyo milletin herkes motoru soruyo. Sendede garip duracağını sanmam.

fantom125, Hayırlı olsun hşgeldin

Bu arada dun bağcılardan başladığım yolculugumu bakırkoyden sahil yoluna inerek devam ettirdim. Sahilde kullanmak büyük keyif. Yol bazı noktalarda bizim motor için biraz kötü. Sirkecide cok az sıra vardı arabalı vapurda. Fakat ben o sırayıda beklemeden kalmak üzere olan ve üzerinde sadece benim böcüğü alacak kadar yer olan vapura atladım. Arkasına yanaştığım kamyonun söförüne abicim motor var aman kalkarken kaydırma diye tembihlemeyide unutmadım tabi sonra eve kadar cok rahat ve zevkli bi yolculuk geçirdim .

Bundan soona hafta sonları üstünden inersem nooliim
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

latifpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn(satildi:()
    Benimde sertifikam gelmiş ama ben Avrupa Yakasındayım şu an işler öyle yoğunki Kadıköy'de ki kursa gidip sertifikayı almak ve Bostancı Karakoluna gidip işlemleri yaptırıp tekrar gidip ehliyeti teslim almak benim için sadece bir hayal:(

Motosikleti
    Tüm tebrik eden arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Bu sabah sertifikayı emniyete verdim. Haftaya bugün gel al dediler. Cidden gözle görülür bir yoğunluk var ve sadece benim görebildiğim 2 tane polis memuru çalışıyor. İnsanların çoğu fazla araştırmadan ve eksik belgelerle glmesi ve sürekli itiraz etmeside işlemleri yavaşlatıyor. Ben ilk önce maliyeye ödeme yaptım. Tamı tamına 220 TL. (B+A2). Sonra dosya almak için hemen Bahçelievler Emniyetinin akasında ki galericiye gittim. 5'li dosya alınması lazım. Unutmadan kan grubu çıkartmak içinde 8 YTL verip hemen yakında ki özel hastanede işlemi yaptırdım.

Normalde dosyayı doldurmak çocuk oyuncağı. Bir parça uzun sürüyor ama 3 ytl verdim onlar doldurdu. Böylece dosyadaki herşeyi kontrol ettiler, sıraya koyup düzenlediler. O an farkına vardık ki kimlik fotokopisi gerekiyor. Hallettik. Yani tavsiyem 3 YTL verin onlar doldursun. Mutlaka bir şey eksik çıkıyor. Ne kadar haklı olduğumu emniyette sıra beklerken gördüm. Önümde 4 kişi vardı ve ikisinin evrakları eksikti.

Bu arada mutlaka kimliğin okunaklı olsun. Ehliyetini teslim almaya gelmiş birini sırf bu yüzden geri gönderdiler. Emniyet ayrıca 30 YTL kart parası alıyor. Polisle az biraz konuştuk. Salı gününe zorda olsa yetişebilirmiş. Ama tembih etti salı olmayabilir diye. Normal olarak perşembe kesin alırsın dedi. Bu durumda çaşamba ve perşembe günleri gidip gidip soracam.

Şimdi ehliyet alacaklar için sıra ile masraflarım :

- 60 YTL A2 maliyeye yatan para (Tam emin değilim belki 70-80 olabilir)
    - 5 YTL 5li dosya
    - 3 YTL Dosya dolum parası (Kesin tavsiyem böylece kontrol ediyorlar eksik varsa o kadar bekledikten sonra ger dönmeyin)
    - 8 YTL Kan grubu kartı.
    - 30 YTL Emniyete kart parası

Sabıka kaydı ve sağlık raporunda süre 1 yıl. Sabıka kaydı süreniz geçmiş ise mutlaka eskisinide istiyorlar. Orada yazılı olanı aktardım niye istiyolar anlmadım. Maliyenin bölümü saat 2'de kapanıyor. Sabahtan gitmekte fayda var. İşlemler acaip uzun sürüyor. Her yeni işlem en az 10 dak. alıyor.

Motosikleti
    Arkadaşlar bu ehliyeti benim Bostancı Karakoldan almam şart mı? Bu taraftaki bununla yetkili şubeden alamazmıyız. Mesela benim B ehliyetini aldığım Esenler Emniyet Müdürlüğünden?

Motosikleti
    Latif zaten aldığın yerden seni sorguluyorlar. İlk aldığın ilçeye gidersen daha iyi olur. Bi Esenlere git. O kadar da uzun sürmüyor. Erken git en fazla 1 saate çıkarsın. Ama dediğim gibi dosyayı doldurmak iş değil ama 3-5 bir şey atınca adamlar dosyayı hem yazıyorlar hemde eksik bir şey varsa uyarıyorlar. Güya benim dosyam tamdı hemen gider alırsın dedi kurs ama işte. 2 fotokopi için yaygara kopacaktı.

Bu arada senin galiba birde dilekçe yazman gerekiyor. Giderken yanına kalem filan al. Zaten örneğini veriyorlar. Polis birisine kızarken "Burası devlet dairesi herşey dilekçe ile olur" diye bağırdı. Valla öyle. Ben askerde yazıcıydıum komutan bir yere gidiyor on tane dilekçe yazıyorduk. Aman aman benden uzak olsun dilekçeler.

Giderken yanınızda götürmeyi unutmamanız gerekenler. Fazla fazla resim, makas, yapıştırıcı. Eğer dosyayı kendim yazacam derseniz diye. Ha birde bolca para Gitti tonla param. Soyuldum desem hepsi hepsi dandik bir kart için.

Motosikleti
    Teşekkürler Scud . Ama ben bi ara laf arasında Gelişim' e sordum o dediki yok mecbursun Bostancı Karakolundan almaya. Kafam karıştı şimdi. Neyse en iyisi ben sertifikayı almaya giderken nerden almam gerektiğini iyi bir kavrayayım.

Motosikleti
    Gerçekte mecrbur değilsin. Neden olasın ki. Sadece onlar oradan oraya yazacaklar ki iş uzuyor o kadar. Şimdi sen nerede oturuyorsun, ehliyeti nerden aldın. Aldığın yer önemli galiba. Neyse esasında sürücü kursları işi daha iyi bilir. Gelişim iş bilir bir firma. Ama başka yerden çıkartmanda sadece zorluk var. İşi o zaman zora sokma. Bu arada sertifikayı alman ehliyeti almış olman değil. Ona hiç güvenme.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler