Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
15. sayfa BirinciBirinci ... 5131415

Honda Forza Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Alıntı nicknamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cfmoto nk250 kullanıcısıyım. vitesle oynamayı seviyorum o devir ve torku. forza’ları çok nezih buluyorum. sizce geçmeli miyim? uzunyolu da düşünerek istiyorum aslında ama önerilerinizi dinlemek isterim. bu motosikletliye neler söyleyebilirsiniz?
    cf den sonra biraz hantal gelir ama, max hızı aratmaz, kullanım olarak en iyi maksi sukuterlerdandır,
    konforu süspansyonu gerçekten çok iyi motor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

18 Mart itibariyle 2024 Forza (siyah) ile ben de aranıza katıldım. Motoru İzmir'den aldım.
    İstanbul'a gelene kadar rodajının da önemli bölümünü sabırla yaptım. Ekstra olarak gp kompozitten telefon tutucusu için bar ve tüm bumper koruyucuları aldım.
    İlk motorum olmasına rağmen hastası oldum.
    2500 km. de. Ortalama yakıtım şehir içi dur kalk ve bi tık agresif hızlanmadan dolayı 3,1/3,4 lt. Arası
    Bu normal midir?
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Forza
    Merhabalar,
    Anadolu yakasında Forza için özel servis arıyorum.
    Yardım...

Motosikleti
    Forza 250
    Ne yapacağız bu forzanın karaborsa durumunu? Nerden bulacağız? Bayiyi arıyorum Forza soruyorum, isterseniz cl250 verelim diyor. En ufak benzerliği olsa anlayacağım.

Amortisorleri 2 kademe yumusatınca şahane konforlu oluyor şehir içinde..

Motosikleti
    Honda Forza 250
    Merhaba, bugün uzun yolda 6000 devir sonrasında bastığım yerde tıkırtı gibi titreşim hissettim. Önce ön lastik havası mı diye kontrol ettim ama sürat farketmeksizin o devire geldiğimde oluyor. Ses normal, sadece bastığım yerde hissediyorum. Bu normal midir, daha önce dikkatimi çekmemişti.

Ben de 2023 Forza mı satıp satmamak konusunda kararsız kaldım, geçen sene sıfır olarak aldım şimdi 730 km. oldu, kışın 6 ay başka şehirdeyim, bir hevesle aldım ama yazın bulunduğum yere göre biraz gereksiz oldu, fazla uzakları da gezmiyorum artık. 1000 km bakımı için en yakın yer 250 km. götüremem, yağını filtresini burada değiştireceğim, bir sorun çıksa teknik servise götürmesi zor. Soran çok ama pahalı geliyor buradaki mondial kullananlara.

Bu arada sormak istediğim yağ filtresini orjinal getirttim ama yağ konusunu çözemedim. motul scooter power 10w30 mb diyorlar piyasada bulamadım, bir yerden ısmarladın yanlış ürün göndermişler iade ettim, bir yerde daha var ama güvenemedim.
    Motul Scooter Expert 4T 10W40 MB veya Castrol Power 1 Scooter 4T 10W-40 Tam Sentetik olur mu acaba bunlar bulunuyor internete ne kadar güvenilir orjinal mi tabi bilmiyorum.

Arkadaşlar gidon ve elciklerde çok titreşim var rolantide dahi hissedilir bir vaziyette. Cihaz sıfır alındı 500 km de bunun sebebi ne olabilir. Ellerim 20 dakika sonra konple uyuşuyor ve durmak zorunda kalıyorum
    https://youtube.com/shorts/RKI9qSumk...LtNCkgDwZ98uQz

25000 km'de 2018 forza 250'm var. tüketim şimdiye dek hep 3-3,5 lt/100 km civarında idi. Geçen sene bakım sonrası bi tek kalem Bodruma git gel yaptım, uzun süre tapa gaz max hız da seyrettim otobanda, tüketim 4,5 oldu ama sonra yine normale döndü. 1500 km kadar önce 1 mayısta yetkili serviste tekrar bakıma soktum motoru bu sene, tüketim uzun yolda 2,5-2,7 dahi gördü ama son 1-2 aydır tüketim 3,8-3,9 civarında bunun soğukla filan da alakası yok, nedeni ne olabilir? Fikri olan

-Koton filtre var motor üstünde kirlenmiş olabilir bi ara açıp temizleyeceğim.
    -2000 km önce son bakımda buji değişti.
    -Akü üstündeki orjinal akü 6 yaşında zayıflamış olabilir ama marş aldıktan sonra tüketimi etkilememesi lazım diye düşünüyorum.

Özel servis olan gayet yetenekli ve bilgili olan eski ustam İstanbul'a gittiği için ona giderken hava yağmurlu olduğu için Kartalda yetkili servis ve bayi olan Konşuka gitmiştim ama yeni bir özel işten anlayan usta bulup gözden geçirtmek istiyorum, bir sorun olduğunu düşünüyorum, konu yaşlı akü, filtre veya çakma buji veya bujinin iyi takılmaması gibi bişey olabilir mi? Fikirlerinizi alabilir miyim? (Malzemelerimi kendim götürmüştüm)

Motosikleti
    2022 DL650A
    Filtre, buji, akü olabilir. Enjektör hafif tıkanmış olabilir. Cvt sistemi ne durumda? 15000'de su koyvermeye başlar genelde, değişmiş miydi? Bagalar kontrol edilmiş miydi?

15. sayfa BirinciBirinci ... 5131415

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler