canoz67 adlı üyeden alıntı
Merhabalar dostlar, ben de aranıza 1-2 ay önce katılmış bulunmaktayım. Corona günlerinde henüz Forzayı çok çıkaramamış olsam da bir 50-60km deneyimledim. Çok sade, resmen araba gibi bir motosiklet. Hikayeme gelince, yaklaşık 7-8 yıldır aktif motosiklet kullanıyorum, Forzadan önce MT07 serisinden gelen bir kardeşinizim. 3 yıl boyunca MT07 ile güzel anılar geçirdim, genelde şehir içinde kullandım ama MT serisinin hödö hödö o torku, o bana çok da gerekmeyen gücü ve yakıt tüketimi-MTVsinden dolayı, bir maxi scootera geçip rahat etmek istedim. Bu sebeple, üçüncü motosikletim olarak Forzayı tercih ettim. İlk izlenimlerim şunlar;
- Henüz rodajda olmasına rağmen bir hızlanma vs denemesi yapmıyorum ama şehir içi ve dışında bir motosiklet kullanıcısının ihtiyacını tamamen karşılayacaktır, buna eminim.
- Yol tutuşu üst seviyede. Üzerindeki kontrol mekanizması ile çok güvenli duruyor. Kasis vs dinlemeyen amortisörlerine zaten bayıldım. Alet araba gibi, bir S serisi Mercedes gibi. Kasiste, çukurda vs. sadece hafif bir sallanma hissediyorsunuz o kadar. Yanı konfor lezzetli.
- Ben henüz 50km sürmeme rağmen baya bir donanım aldım taktım şimdiden. Neler aldım, egzoz koruyucu, slider barları, Gpnin telefon ve navigasyon tutacağı, metal ayaklıklar, amortisör çorapları, yan ayak uzatıcı ve cama ufak bir deflektör. Henüz hepsini uzun süre deneyim edemedim ancak bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. Sonuçta bu bir performans motosikleti değil. Belki bir de kısa manet alınabilir diye düşünüyorum.
- Benim tek rahatsızlık çektiğim konu biraz boy meselesi. Bu bir scooter olduğundan, ayaklarınız, normal bir motosiklete göre yanlara daha çok açılmak zorunda durduğunuzda vs. Benim boyum 1.70 ve bazen motoru parkederken çok yukarda kaldığımı hissediyorum. Hele ki motoru ayağa alacaksanız, motor bir an düşecekmiş gibi oluyor. Yani bazen boyumdan ötürü, Forza yerine Vespa alıp geçse miydim diye düşünmeden edemiyorum ama yola çıkınca da lan manyak mısın vespa neymiş diyorum. Yani bu ağırlık vs. mevzuları biraz göreceli.
Şimdi de deneyimli abilerimize birkaç sorum var;
- İlk bakımdan sonra sizce hangi yağı kullanmalıyım. Ben önceki motosikletlerimde hep Motul kullandım, hep de memnun kaldım, sizce Forzaya da ilk bakımda Motul koydurayım mı? Ne dersiniz? Kullanan var mı?
- Artçı ile seyahatlerinizde hiç ısınma, güç kaybı vs. gibi durumlar ile karşılaştınız mı?
- Varsa başka önerilerinizi de konuşmak isterim.
Herkese tekrar çok selamlar.