Bugun 12.000KM bakimina gittim, 436TL bayildim geldim.
Ekstra olarak 1 saat iscilik vardi sele kilidinin calismamasi sebebiyle. Cok bozuk yollarda gidince o kilidin yayi mutlaka cikiyor yerinden, takmak icin de arka grenajlar ve sele teknesi sokuluyor, haliyle iscilik uzun suruyor sanirim :(
Selamlar herkese, bende dün itibariyle yeni makyajlı kasa 0 KM bir Forza sahibi oldum. 30KM lik ilk tecrübelerime göre gidişi güzel, lastikleri harika hissettiriyor, duruş henüz zayıf geldi. Daha disk ve balataların alışması lazım tabi. Onun dışında arka süspansiyon ani çukur geçişlerinde sert geldi. Genel olarak izlenimlerim bunlar.
Bende mavisini almak niyetiyle gittim bayiye ama son kalan motoru almak durumunda kaldım. Beyaz olsa onu da almazdım gerçi, iyi ki siyah kalmış onu aldım.
Bu arada malum sarı sitede kullanılmış motorları 0 fiyatına ve üstüne satmaya çalışan herkese teşekkürlerim ile sayeniz de 0 KM motosiklet almış oldum
Honda CBR125R- Yamaha MT07- Yamaha Nmax 155- Honda PCX125- KTM Duke250- Yamaha Xmax 250- Ducati Scrambler İcon- Honda Forza 250
Selamun aleyküm. yarın insallah 2020 model 5500 km de bir forza sahibi oluyorum. güvenlik ekipmanları ve zincir kilit sistemi falan filan hepsini hallettim. bu arada gordugum kadarıyla forza kullanıcı paylaşım sayfasının oldukca sessiz olması ayrıca dikkatimi cekti. yine de sorumu sorayım alacagım motor icin f/p ürünü bir sırt dayamalı topcase önerisi alabilir miyim ? orjinali malumunuz cok pahalı ? işimi görebilecek sırt dayaması konforlu olacak kullanıcı deneyimiyle olumlu görüş belirtecek yorumlara ihtiyacım var
Gule gule kullanin Forza kullanicilari genelde facebook forumlarinda senin motor mu daha guzel benimki mi deyip fotograf paylasip masallah aliyorlar )
Maxem bakabilirsiniz fiyatlari genelde uygun, sirt dayama var mi bilemiyorum. Ama sirt dayama yaptirmak o kadar zor degildir diye dusunuyorum.
Ve sonunda 9 Kasım 2021 tarihi itibari ile ben de aranıza katıldım . 2020 model 5500 km de aldım. Aylardır piyasayı modelleri inceledim, önce naked alacaktım sonra artcılı binerim diye vazgectim sonra dominar 250 de takılı kaldım bir süre dedim ki antalya ya yabancıyım vitesliden once biraz scooter takılayım. en son herkesin maruz kaldıgı xmax vs. forza ikileminden bu şekilde çıktım. artık iyi mi yaptık yanlış mı yaptık gorecez. ama motosiklet almak isteyenlere daha once de forumda onerim şuydu ki aklınızda bir motosiklet cebinizde de paranız varsa alın geçin cok kafanızı karıstırmayın yoksa cebinizdeki azalırken zamanınız daralırken forumlarda youtube larda kendinizi avutur durursunuz. Allah herkese nasip etsin.
Şimdi bir kac danısacagım konu var
1) gurcanozturk bey in onerisini de göz önüne alarak maxem 45lt canta aldım bunun dışında bu makineye yakışacak dolduracak aksesuar tavsiyeleriniz ??
2) 10 parcalı tankpadler var yakışır mı bir daha ki satış da problem olur mu ?
3)İlk kullanıcısından satın aldım motoru öğrendigime göre ya 8000 de ya da ocak ayında periyodik bakıma gitmesi gerekiyormuş sizler hangi periyodik surelerde bakım yaptırıyorsunuz ?
4)Deflektör kullananınız varsa işe yarıyor mu ne onerirsiniz
5)Koruma demiri ile ilgili nette pek bişey bulamadım (egzoz koruma haric) nereden temin edilir. ?
6)Guvenlik acısından bir adet disk kilidi, bir adet onguard 8016 l zincir kilidi bir de branda aldım ama işte yeni olunca insan korkuyor navigasyon da mı alsam diyorum ?
Biliyorum çok sordum ama ne kadar cevap alabilirsem o kadar iyi şimdiden teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------
Ve sonunda 9 Kasım 2021 tarihi itibari ile ben de aranıza katıldım . 2020 model 5500 km de aldım. Aylardır piyasayı modelleri inceledim, önce naked alacaktım sonra artcılı binerim diye vazgectim sonra dominar 250 de takılı kaldım bir süre dedim ki antalya ya yabancıyım vitesliden once biraz scooter takılayım. en son herkesin maruz kaldıgı xmax vs. forza ikileminden bu şekilde çıktım. artık iyi mi yaptık yanlış mı yaptık gorecez. ama motosiklet almak isteyenlere daha once de forumda onerim şuydu ki aklınızda bir motosiklet cebinizde de paranız varsa alın geçin cok kafanızı karıstırmayın yoksa cebinizdeki azalırken zamanınız daralırken forumlarda youtube larda kendinizi avutur durursunuz. Allah herkese nasip etsin.
Şimdi bir kac danısacagım konu var
1) gurcanozturk bey in onerisini de göz önüne alarak maxem 45lt canta aldım bunun dışında bu makineye yakışacak dolduracak aksesuar tavsiyeleriniz ??
2) 10 parcalı tankpadler var yakışır mı bir daha ki satış da problem olur mu ?
3)İlk kullanıcısından satın aldım motoru öğrendigime göre ya 8000 de ya da ocak ayında periyodik bakıma gitmesi gerekiyormuş sizler hangi periyodik surelerde bakım yaptırıyorsunuz ?
4)Deflektör kullananınız varsa işe yarıyor mu ne onerirsiniz
5)Koruma demiri ile ilgili nette pek bişey bulamadım (egzoz koruma haric) nereden temin edilir. ?
6)Guvenlik acısından bir adet disk kilidi, bir adet onguard 8016 l zincir kilidi bir de branda aldım ama işte yeni olunca insan korkuyor navigasyon da mı alsam diyorum ?
Biliyorum çok sordum ama ne kadar cevap alabilirsem o kadar iyi şimdiden teşekkür ederim
Hayirli olsun, gule gule kullanin.
1) Genel olarak eger sadece goruntu amacli ise aksesuar seven biri degilim, bazilari pavyona cevirebiliyor. Butceniz varsa onerilerim;
- Sis lambasi
- Gidon cantasi
- Deflektor
- Elcik isitma
- Sele altina isik
2) Tankpad stickerlari ne ise yariyor? Tank gorunurde degil bile. Satis kisiye bagli, ben her tarafina bir seyler yapistirilmis, cin genelevine donmus motosikleti almam mesela ama meraklisi da var ki satiliyor.
3) Kullanma kitapcigini/CD'sine goz atin, tablo var. 1000-4000-8000-12000-16000 seklinde gider. Uzun yola cikacaksam ve bakima yaklasmissa cikmadan once yaptiririm, yoksa genelde zamaninda yaptiririm.
4) Mukemmel bir icat, kullanin, kullandirin. GP Kompozit uretimi kullaniyorum, kisin ayri yazin ayri ise yarar.
5) Koruma demiri/takozu kullanmiyorum. Facebook grubunda bir dayi kendi uretiyordu, bakabilirsiniz.
6) Disk kilidi ve U-kilit kullaniyorum, zincir de var ancak apartmanin kapali garaji oldugu icin baglamiyorum. Navigasyon ile kastiniz alarmli takip cihazi sanirim, hic yoktan iyidir, butceniz varsa taktirin. Ancak aku kullanimina dikkat edilmeli.
Gurcan hocam ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. Sis lambasi için öneriniz var mıdır?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
Deflektoru çift bağlantılı olarak mı önerirsiniz tek bağlantılı mi
Hocam acikcasi anladigim bir konu degil sis fari ama Kaan Elektronik sis farlari var, fiyati uygun ise bakabilirsiniz. 100Oktan TV'ye bakin Youtube'da, Kaan Elektronik icin %10 indirim kodu veriyorlar.
Deflektoru genelde cift baglantili oneriyorlar, Givi gibi markalarin tek baglantili olanlari var ama oldukca saglam gorunuyor onlar da. Bendeki cift baglantili.
Merhabalar.
2. el 2021 Forza 250 satın aldım fakat manuel sele açmak için kullanılan altıgen yedek anahtarım yok satıcı kaybettiğini söyledi.
Motorun aküsü bittiğinde ya da anahtar sorunu olduğunda bu acil durum anahtarı kullanılıyormuş. Bu anahtar yerine başka bir şey kullanabilir miyim ? Ya da ne yapabilirim?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)