Doğru söylüyorsun yine ama işte ilk motorum olduğu için suan kıymetli gibi baska motor aldığımda bu kadar kıymetli olmaz heralde suan bir nevi geçmeyecek heves gibi görünüyor bu motor
Doğru söylüyorsun yine ama işte ilk motorum olduğu için suan kıymetli gibi baska motor aldığımda bu kadar kıymetli olmaz heralde suan bir nevi geçmeyecek heves gibi görünüyor bu motor
Motorun içinden biraz hızlanınca bir şındırdama sesi gibi değişik bir ses geliyor neden olabilir?
34bin kilometrede
Sesine bağlı bu söylediğin duymadan dinlenmeden burdan ne kadar yorum yaparsak yapalım bir anlam çıkartamayız..
ANGARAJ
Kesinlikle evet. Dinlemeden ne olduğunu bilmek mümkün değildir.
Fakat falconun ses yapması muhtemel ve bilinen tek noktası egzantrik zinciridir. Bu zincir bilindiği üzere kam milini harekete geçirdiği için sübapların zamanlamasını ayarlamaktadır. Zincirin gerginliğini ayarlayan gergi otomatiğinin yeterli derecede gerdirme yapamamasına bağlı olarak yada zincirin uzamış olmasına bağlı olarak vuruntulu bir ses çıkabilmektedir. Isınınca sesi kesiliyorsa hiç düşünecek bir durum yoktur.
Şunu da ekleyeyim; bugüne kadar bu tür ses alınan ve arıza yapıp yolda kalanı duymadım. Çok rahatsız edici bir ses gelmiyorsa boş yere kurcalatma derim. Benim gerek ilk falconumda gerekse şimdikinde ilk çalıştırmada motor daha sesli iken, ısınınca ses kesiliyor.
Sen bir ustaya dinlet onu. Ama hemen her söylediğine de doğru diye bakma. Farklı yorumlar almadan hareket etme.
Bu arada şunlara dikkat edersen sesin kaynağını teşhis etmek daha kolay olacaktır.
Ses:
-Soğukken mi geliyor, sıcakken mi? Isınınca yada soğukken kesiliyor mu?
-Dururken mi yoksa vitese atıp hareket edince mi geliyor?
-Hangi devirlerde bu sesi alıyorsun? Devir artınca ses artıyor mu azalıyor mu?
-Bu vuruntu/şıkırdama şeklinde ise buna eşlik eden hırıltılı yada uğultulu sesler var mı? Varsa yine yukarıdaki durumlarda bu hırıltı yada uğultu nasıl değişiyor.
slm arkadaşlar benim motosikletin takım cantasında buji anahtarı yok.buji anahtarı kaç mm? uzunlugı kac cm? bilgisi olan varsa ??? şimdiden cok tsk ler
selam arkadaşlar, ilan linkindeki motorun sahibi buralardanmıdır tanırmısınız motor hakkındaki fikirleriniz nedir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4790016/detay/
ilginiz için teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar ,
Benim 2005 model bir falcon'um var. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım ama yinede değiştirmek istiyorum. Ön diskim kırık , yetkili servise fiyatını sordum 800 küsür fiyat verdi. Aranızda varmı disk değiştiren , yan sanayisi var mıdır ya da yurtdışından falan getirmek mümkün mü?
Arkadaşlar hiç ön teker dişlisini değiştiren yok mu?
800 liraya komple ön jant + lastik+ disk alınır
hocam ön tekerde dişli yokki ne dişlisi bu acaba?
Rulman olmasın o??
O diskin çapını ölçebilirmisiniz acaba?
Birde deliklerinin yerini kabaca çizip ölçü verirseniz arayıp bulmak çok daha kolay olur kanaatim,
zira başka ülkelerde bu motor NX falcon olarak satılmadı ve yurtdışı parça aramalarında çok zorluk çekiliyor
Mesela şu aşşağıdakiler senin işine yarayabilir,
bir incelemeni tavsiye ederim
2. ilandaki senin işine yarayacak gibi bence yanlız dediğim gibi ölçülerini arayıp muadil bir disk bulman çok daha ucuza gelecektir.
Hadi kolay gelsin..
Meraba falcon kullanıcıları.İyi günler.Ben 2 tane dikiz aynası bir adette yolcu sol ayaklığı alacaktım.Nereden bulabilirim?
Orjinal parça kitapcığında motordaki diske pek benzemiyor bu ama ölçüleri bir kontrol etmem lazım. 26 dolar iyi fiyat , gerçi nakliyeyle 42 dolar olacak. Ama işime yarazsa boşa gitmiş olacak o para
Bu arada dün küçük bir kaza geçirdim , motoru servise görürüp kaza tespit tutanağı ekspertiz falan gibi konularla uğraşacağım. Bu konuda bilgisi olan var mı ? süreç nasıl işliyor , kaza tespit tutanağında hakli çıkma için dikkat etmek gereken birşey var mı?
Bundan 26 gün önce motorumu çaldırdım ve hâlâ daha bulunamadı ve bu yüzden de motor kullanmaya küstüm gibi birşey
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)