NX4 Falcon Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
serway adlı üyeden alıntı
Hayırlıolsun. Güle güle kullan kazasız belasız. Ben Falcondan memnunum bugüne kadar beni hiç üzmedi. Umarım sen de bir sorun yaşamazsın. İyi günlerde kullan.
Teşekkür ederim.
Reklamlar
-
V@R@D£R0 adlı üyeden alıntı
slm lar arkadaşlar
foruma giremediğim için 2 hafta sonra ancak yazabildim.
6 ay kadar falcon arıyordum
istanbula hem fuarı gezmek hemde sahibindende bursadaki bi falcon ilanına bakmak için gittim.
salı günü bursaya geçtim. beğeneceğime pek ihtamal vermiyordum çünki daha önce konyadan antalya tarsus ve edirne ye motosiklete bakmaya gitmiştim
vardıgımda motosikletler hiçte ilan resminde ki gibi degildi.ve gerisin geri dönmüştüm.
ama bu motosiklet nasipmiş beğendim satıcıda güzel ikram etti buradan teşekkür ediyorum kendisine
satış işlemlerini hallettikten sonra feribotla istanbula döndüm.
perşembe günü sabah fuarı gezip yola çıkmayı planlıyordum
fuar ilk gün 13 00 te açılacakmış akşama konyada olmam gerektiğinden fuara kalmadan sabah erkenden
yola çıktım.benzin molaları haricinde durmadan yol aldım.istanbul sakarya arası yagmurluydu
sakarya eskişehir arası hava açıktı.eskişehir konya arası hava kapalı yol kenarlarındaki arazideki kar sebebiyle hava buz gibiydi. ellerim hariç üşümedim.
eldiven giyip çıkarmaktan üşendiğim için resim yolda çekemedim ama istanbulda çektiklerimi paylaşıırm
herkese kazasız sürüşler
hayırlı olsun Konya'ya güzel bir motor kazandırmışsın.
-
Ata hocam sen ne yaptın tamirat işlerini?
ANGARAJ
-
Hallettim sayılır Yunus. Keçeler cillop gibi.
-
Hallettim sayılır Yunus. Keçeler cillop gibi.
Bu arada bujiler kargoda yarın sürat kargo ulu şubesine ulaşır muhtemel kuvvetle,
ma ben pazartesi teslim alırım
ANGARAJ
-
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
Bu arada bujiler kargoda yarın sürat kargo ulu şubesine ulaşır muhtemel kuvvetle,
Ok dostum. Muadil almamış olmak beni rahatlatıyor.
-
runmysoul adlı üyeden alıntı
Bir yerden cevap bekliyordum, o da olumsuz oldu. Anlaşılan çanta aparatı için ya sağlam bir demirci-egzozcu bulacağız ya da çaresizce bekleyeceğiz...
İstanbul içi önerebileceğiniz, bizim motorun çanta aparatını yapabilecek bir demirci var mı?
Demirciye yaptıran arkadaşlar olduğunu okumuştum, acaba memnun musunuz? Güvenlik açısından tedirgin olmaktayım...
Saygılar
slm arkadasım.ben aldıgım falconda özel yapım çanta aparatı var.fakat ben orjinalini takmak istiyorum bunu canta kullanmadıgım için çıkaracagım. saglam ve kibar görünüşlü özel yapım bi demir... isterseniz sizdeki orjinal tutamakla takas edebiliriz.
-
07 Nisan 2013, 10:56
merhaba honda nx 4 falcon kullanıcıları
bir kaç aydır iyi bir motor arıyordum kafama nx4 falcon takıldı ancak eski bir motor olduğu için birkaç endişelerimde var şimdi ise aranıza dün katıldım 2004 model bir falconla öncelikle ilk motorum olduğu için tam olarak kullanmayı bilmiyorum bu motor hakkında bilmem gereken neler var söyleyebilirseniz ayrıca motor temiz gözüküyor hem motoru hem dışı sadece bir kez sağa yatmış sağ grenajları biraz çizilmiş bu granaları değiştirmek istesem bana çok mu pahalıya çıkar şimdiden teşekkür ederim
-
09 Nisan 2013, 12:06
falconnx4 adlı üyeden alıntı
merhaba honda nx 4 falcon kullanıcıları
bir kaç aydır iyi bir motor arıyordum kafama nx4 falcon takıldı ancak eski bir motor olduğu için birkaç endişelerimde var şimdi ise aranıza dün katıldım 2004 model bir falconla öncelikle ilk motorum olduğu için tam olarak kullanmayı bilmiyorum bu motor hakkında bilmem gereken neler var söyleyebilirseniz ayrıca motor temiz gözüküyor hem motoru hem dışı sadece bir kez sağa yatmış sağ grenajları biraz çizilmiş bu granaları değiştirmek istesem bana çok mu pahalıya çıkar şimdiden teşekkür ederim
Hayirli olsun.
Motorla ilgili bilgi edinmek icin ilk olarak bu başlığı bastan itibaren okumanı öneririm. Sonrasında aklına takılanları bildigimiz kadarıyla cevaplamaya çalışırız.
Yeni aldigin bir falcon icin yapacaklarini söyleyeyim. Motoru aldığına göre hemen yag, yag filtresini değiştir. Fren hidroliklerini kontrol ettir. Lastik basınçlarını kontrol et. Hava filtresini değiştirebilir yada kirli degilse temizleyebilirsin. Zincir gerginliğini, zincir dişli durumunu kontrol ettir. Zincir temizliğini yapıp yagla.
Bu motorlarda karenajda çizik olması cok normaldir. O durumu kafana takmamani öneririm. Koruma demirin yoksa uygun bir demir yaptirabilirsin.
Kazasız belasız kullanmanı dilerim.
-
09 Nisan 2013, 18:46
Hayirli olsun.
Motorla ilgili bilgi edinmek icin ilk olarak bu başlığı bastan itibaren okumanı öneririm. Sonrasında aklına takılanları bildigimiz kadarıyla cevaplamaya çalışırız.
Yeni aldigin bir falcon icin yapacaklarini söyleyeyim. Motoru aldığına göre hemen yag, yag filtresini değiştir. Fren hidroliklerini kontrol ettir. Lastik basınçlarını kontrol et. Hava filtresini değiştirebilir yada kirli degilse temizleyebilirsin. Zincir gerginliğini, zincir dişli durumunu kontrol ettir. Zincir temizliğini yapıp yagla.
Bu motorlarda karenajda çizik olması cok normaldir. O durumu kafana takmamani öneririm. Koruma demirin yoksa uygun bir demir yaptirabilirsin.
Kazasız belasız kullanmanı dilerim.
Zaten motoru almadan birkaç ay önceden beri sürekli böyle forumları okudum acaba bu motoru alırsam ilk motor olabilirmi diye bunların hepsini yapacağım peki bu motor dedikleri kadar fazla yakıyor mu motor daha yarın elime gececekte
-
10 Nisan 2013, 10:08
Ben cok yaktığını düşünmüyorum. Ayrıca cok yakıyor diye de duymadım kimseden. Sen ne duydun da böyle bir kaygı oluştu sende?
Cok yakan makine transalptir.
-
10 Nisan 2013, 14:29
Ben okuduğum forumlar kadarıyla biliyorum fotumlarda bir kesim az normal yakıyor diyor ancak diğer bir kısım cok yaktığını söylüyor ben o yüzden sordum
-
10 Nisan 2013, 16:35
Ben okuduğum forumlar kadarıyla biliyorum fotumlarda bir kesim az normal yakıyor diyor ancak diğer bir kısım cok yaktığını söylüyor ben o yüzden sordum
Falconu kimse dogru dürüst bilmediği icin herkes kulaktan dolma konuşuyor. 400 cc olduğunu duyunca küçük, zayıf bir motor olduğunu, ekonomik olması gerektiğini, sadece sehir içinde kullanılacak bir motor filan sanıyorlar. Bu nedenle de bekliyorlar ki cbf 150 gibi bir tüketimi olsun.
Dogrusu sudur: Falcon cusse itibariyle herhangi bir 650 ccden küçük bir motor değildir. Performans olarak da 600-650 cc motorlarla benzer performansa sahip bir motordur. (ben 4 tane 650 cc ile beraber 4000 km yol yaptım. Bir an bile eksiklik yasamadım.)
Kıyaslanacak olursa tüketimi de 600-650 ccden belirgin bir bicimde daha azdır.
Ha illa ki cbf 150-250 ye göre falcon cok yakıyor diyenler olursa şu sözü hatırlatırım "Pehlivana yediği sorulmaz!"
-
10 Nisan 2013, 19:46
peki bu motor dedikleri kadar fazla yakıyor mu motor daha yarın elime gececekte
İnternette forumlarda o kadar cok bilgi kirliliği varki;
ayrıca araç yakıtı artışı rüzgar ,yolcu alıp almadıgın, sürat, hava flitre temizligi, devirli kullanım gibi sebeblere baglıdır.
arkadaşın dediği gibi o kadar tork o kadar güç o kadar zevk bunun bedeli olacak elbette
motor yakmıyorda benzin pahalı :d
-
10 Nisan 2013, 21:21
[QUOTE=V@R@D£Ro kadar zevk bunun bedeli olacak elbette
motor yakmıyorda benzin pahalı :d[/QUOTE]
Yani o da doğru açıkcası:D bugün motoru babam milastan getirdi benimde kullanma imkanım oldu anladım ki hiç tereddüt edilecek bir motor değil doğru düzgün kullanınca insan hemen alısıveriyor bu arada babam motoru milastan getirdi 100 km yol yapmıs ancak cokta yaktığı görünmüyor göstergeye göre cok güzel bir motor hemen alısıverdim motora
-
11 Nisan 2013, 00:38
Güle güle kullan. Bilir bilmez herkesin yorumunu da cok takma. Kullandikca anlayacaksın motorunun kıymetini. Zaten piyasada dogru dürüst enduro yokken falcon gibi arazi kabiliyeti yüksek bir makinaya sahip olmak guzel birseydir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
Yunus bujiyi taktım. Makinanın calismasi daha bir rahatladı. Üzerinden çıkardığım buji fabrikanın taktığı bujiydi. Yani ilk değiştiren ben oldum anlayacağın.
Onceki hafta yağını ve yag filtresini orjinal ürünlerle değiştirmiştik. Gecen hafta da orjinal hava filtresini değiştirdim yine orjinal yedegiyle.
Yani iki hafta oncesine göre motorun cok daha rahatladığını hissediyorum.
Bildigin gibi sisleri de hallettim. 2 tane geniş acı led, 2 tane de dar aci halojen sis var. Stop olarak da led olayına girdim.
Motor falcon plus oldu
Sorun su ki yarın muayeneye gireceğim ve sisleri sökmem gerektiğini öğrendim. )
-
11 Nisan 2013, 01:54
Sorun su ki yarın muayeneye gireceğim ve sisleri sökmem gerektiğini öğrendim.
)
bak bu çok kötü olmuş ya
ANGARAJ
-
11 Nisan 2013, 03:09
bak bu çok kötü olmuş ya
Tesisatı sökmeye gerek yoktur diye dusunuyorum. Sadece 4 tane sisi söküp kablolarını ortadan kaldırmayı dusunuyorum. Birde ledli stop lambasını normale çevirip o sekilde gidicem oraya.
-
11 Nisan 2013, 17:43
Güle güle kullan. Bilir bilmez herkesin yorumunu da cok takma. Kullandikca anlayacaksın motorunun kıymetini. Zaten piyasada dogru dürüst enduro yokken falcon gibi arazi kabiliyeti yüksek bir makinaya sahip olmak guzel birseydir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
:
Doğru söylüyosun.Doğru düzgün cok fazla enduro yok bu ayarda.Ancak bu motor hem cok atak hem cok uysal.ancak aklıma takılan birsey var bu vites değiştirirken ben bosa atamıyorum acaba yanlıs mı yapıyorum diye düsünüyorum ancak babamda bosa atarken biraz zorlanıyo.Acaba vites gecisleri hakkında bilgi verebilirmisin?
-
11 Nisan 2013, 18:45
Doğru söylüyosun.Doğru düzgün cok fazla enduro yok bu ayarda.Ancak bu motor hem cok atak hem cok uysal.ancak aklıma takılan birsey var bu vites değiştirirken ben bosa atamıyorum acaba yanlıs mı yapıyorum diye düsünüyorum ancak babamda bosa atarken biraz zorlanıyo.Acaba vites gecisleri hakkında bilgi verebilirmisin?
Motoru kullandikca alisirsin. Benim bundan önceki falconumda da boş biraz hassasti. Şimdiki falconumda daha rahat. Yani kurcalatmana gerek yok.
Bir ayarı vardır elbet ama ben ihtiyac duymadığım icin o sekilde kullandım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler