Selamlar arkadaşlar,
Yamaha ybr125 den sonra bu motoru aldım,çokta güzel oldu. Ama geçen bi kaza yaptım, ve motor sol arka taraftan darbe aldı. Jant değişecek, ayrıca ya arka maşa, ya şase yada her ikisi birden eğilmiş durumda. Bu durumda bu parçaları da değiştirmem gerekebilir. Ve grenajları da yenilemek istiyorum.
Ankaradayım, yalnız honda efedeki fiyatlar biraz tuzlu. Bi arkadaşdan izmirde biyerde falcon yedek parçalarının bulunduğunu duymuştum, sanırım yurtdışından motor getirip yedek parça olarak satıyolarmış. Buranın adresini bilen varmı, yada farklı bi önerisi olabilecek?
Teşekkürler
Hakan bey forumu geriye doğru şöyle bir okursanız Muğla/Bodrum daki arkadaşın ne denli "dürüst" bir satıcı olduğunu anlarsınız. Yaşanmış 3 örnek verebilirim bu konuda. O yüzden ordaki beyefendiden değil de İstanbul daki Honda servislerinden getirtirseniz daha iyi. Ben de mecbur kalmadıkça Honda Efe den parça almıyorum.
Cevap için teşekkürler.
Motoru şimdilik ucuz yollu hallettim, jant düzeltildi, maşayı falanda düzellttik. Grenajları da plastikçide hallettirdim, bide boyansa pırıl pırıl olur. Ama sticker lazım. Biyerlerden uygun fiyata sticker bulunabilir mi biliyor musunuz?
Celil özdemir
https://www.facebook.com/groups/285722234932863/?fref=ts
Konjektör sorunu yaşayıp da değiştiren oldu mu arkadaşlar. Hangi marka motosikletlerinki uyuyorsa alıp değiştireceğim. Akü şarj problemim var ve konjektörden olduğunu düşünüyorum.
---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:42 ----------
Hakan Bey; Yurtışı ile bağlantınız varsa (Brezilya, Yunanistan) müthiş ucuz parçalar.
http://www.cityparts.com.br/int/busc...x?busca=falcon
http://www.x-gear.gr/index.php?id=30...id=304&lang=en
Valla aslında buradan hepimiz lazım olan parçaları liste yapıp ortak bir tanıdık bulsak ne iyi olur.
Facebook üzerinde grup kurmuştum, özellikle arjantinden üyeler var ama şimdilik brezilyalı düşmedi. Eğer gelirse oaradan bu arkadaşlara rica edeceğim. E-bay üzerinden satışa koy allaım diye.
http://www.facebook.com/NX4FalconTR
---------- Post added at 14:51 ---------- Previous post was at 14:45 ----------
Yukarda verdiğim adreste 29$ a sticker takımları var.
---------- Post added at 14:57 ---------- Previous post was at 14:51 ----------
Arka çanta bağlama aparatı isteyen olursa PM mesaj göndersin. Elimde 1 adet mevcut. Tamamen kendi tasarımım. 150 TL'ye verebilirim.
[COLOR="Blue"][B][U][I]En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur...[/I][/U][/B][/COLOR]
Borak teşekkürler. Cityparts sitesine mail attım, ingilizce cevap verirler umarım. Olumlu olursa deneme amaçlı bi sticker siparişi yapıcam. Sonrası için de fiyatlar güzel görünüyor. Mesela komple zincir dişli seti var 130 $. Bakalım.
Bu konuyu da baştan aşağı tekrar okuycam, gerekli notları alayım. Jantı yaptırdım ama tam dikiş tutmadı sanırım, arka teker hafiften sekiz çiziyor. Bi yere sordum dış jant uydururuz bide onu dizdirirsin dedi 90(jant)+120 (dizdirme) toplam 210, sizce fiyat normal mi arkadaşlar?
Tabii öncelikle hava ve yağ filtreleri lazım. Ankarada bu motor için tavsiye edebileceğiniz usta varmı?
Ben bu Brezilyalılar kadar ingilizce özürlü millet görmedim. Bi site daha:
http://produto.mercadolivre.com.br/M...os-os-anos-_JM
Google portekizce çeviri ile mail göndermiştim ben de cevap veren olmadı. Telefonla konuşabilecek birini bulsak daha iyi olacak sanırım. Olmadı FB li Alex den yardım isteyeceğiz
---------- Post added at 15:44 ---------- Previous post was at 15:41 ----------
Türkiye de arka fren diski 570 TL. , aynı malzeme Yunanistan ya da Brezilya'dan max. 100 $'a alınabiliyor. Hiç olmadı aramızda para toplayıp bir arkadaşı günübirlik turlarla Yunanistan'a yollayalım bari.
[COLOR="Blue"][B][U][I]En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur...[/I][/U][/B][/COLOR]
Yunanistanda sticker varmı?
Evet temsilci göndermek iyi fikir doğrusu. İhtiyaçları belirleyelim ortak liste hazırlayalıp yurtiçi tekeline darbeyi vuralım. Grenajlarda uak tefek çizikler vardı hepsini değiştiririm ozman. Para değil çünkü bu fiyatlar. Türkiyedeki Honda bayileri utansın
Arkadaşlar bu hafta sonu bi doktor arkadaşım yunanistana gidiyor. Şu adresi veriyorum eline, oradaki tur rehberlerinden yardım alabilirse arayacak, hatta götürebilirs yanlarına gidecek. Sıkıca tembih ettim, sipariş verirsek gönderebilecekler mi soracak, ben özellikle koltuk altı grenajlar, stickerlar, zincir dişli seti,egzantrik zinciri, egzantrik gergisi, egzantrik bilyasının orjinal kodları ile kataloğunu kendisine verdim. 7 gün kalacak orada yanlarına buradaki yaklaşık fiyatları da yazdım. Uygun olursa alıp getirecek. Bu yazdıklarım zaten bir motorcuyu 3-5 yıl idare eder. hadi hayırlısı bakalım.
Bora bey bunca uğraşıdan sonra İnşallah karşılığını alırsınız. Merakla bekliyoruz. Bende bir iki yere yazdım neticeye göre bilgilendiririm.
Evet konjektör sorunu yaşadım orjinali çok pahalı olduğu için sanel konjektör taktım 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum.Sorun nedir yüksek mi çıkıyor akü voltajı yada düşük çıkıp aküyü şarzmı etmiyor.Eğer düşük se yani akü voltajı 13 voltajın üstüne yüksek denirde ulaşamıyosa konjektör girişindeki alt bobinden gelen üç ucu kontrol edin gaza göre değişkenlik gösterip alternatif 20 volt civarlarına çıkıyosa konjektör bozuktur o zaman bi sanel takın gitsin hem ucuz hem yerine rahat oturuyor hemde sorunsuz bi çok motora taktım.
Arkadaşlar merhabalar.falcon severleri bi arada görmek çok hoş.bende tarz değişikliği nedeniyle falconumu satıcam.muğla/fethiyede yaşıyorum.düşünen kardeşlerimiz olursa yardımcı olabilirim.herkese kazasız belasız hayırlı sürüşler diliyorum.
selamlar herkese,
uzun süre araştırdıktan sonra geçen ay bende bi falcon sahibi oldum sonunda,
tabi parça ara bul bakımıyla uğraş falan bi süre yatırdık aleti, nihayette bugün itibariyle ayağa kalktı alet )
dişli takımına ihtiyacı olanlar için, ben jt dişliden muadillerini bulup amazondan aldım,
kod numaralarını vereyim belki ihtiyaç olur. türkiyede de bulmak mümkün sanırım.
ön dişli, jtf 1322/15T
arka dişli, jtr 245/3 yada jtr 245/2 bu ikisininde vida yuvalarını ayarlamak için biraz torna işçiliği gerekiyor
burayada bi tanışma şeysi yazmak şart olmuştu.. gelmişken eli boşta gelmiyim dedim...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)