Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha XVS1300cu Custom Cruiser

REKLAM ALANI

http://cdn.yamaha-motor.eu/product_a...Studio-001.jpg

Yamaha yıllar sonra 1300cc cruiser getirmeye karar verdi artık. Ama malesef yine o yıllar önceki standart modeli getirdi.
    Dünyada satıştan kaldıracağı modellerin son kalanlarını bize kaktırıyorlar gibi görünüyor.

Tamam bazılarımız klasik seviyor olabilir hala aynı modeli isteyen olabilir, oda gelsin ama... kardeşim madem bu model var ürün gamında,
    madem bunu amerikada avrupada satıyorsun.. ne diye burayada getirmiyorsun? Yeni modelleri bize layık görmüyor anlaşılan bu markalar. (bu arada yeni dediğim model amerikada uzun yıllardır satılıyor). Ne zaman dünya bıkıyor, satıştan artan modeller bizim gibi ülkelere kaktırılıyor.

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem, şahsen XVS1300A ve XVS1300CU her ikiside önümde olsa ben 1300A tercih ederim muhtemelen. Klasikçiyim. Ama diğer opsiyonumun olmayışı, benim tek ürüne mecbur bırakılıyor olmam sinirimi bozuyor. budur...
    SUN bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Dün fuarda XVS1300A'yı inceledim. Kesinlikle harika bir motor. Fakat yamaha'nın yaptığı bir yanlışı ileteyim; xv950'yi xvs1300'ün yanına koymuşlar. Böyle büyük bir hata yapılır mı? Araya başka bir motor sıkıştırsalardı keşke. Bir 1300'e bakıyorsun baba motor,ben burdayım diyor adeta.Bir 950'ye bakıyorsun çocuk motoru gibi küçücük kalmış yanında.Halbuki 950 cc büyük bir motoru var fakat cüssesiz olduğundan sinek gibi kalmış midnight star'ın yanında.Bir de zam yapmışlar xv950 olmuş 30bin tl. O kadar para vermişken biraz daha verip xvs1300a almak çok çok daha mantıklı bence. Eşimle beraber rahat binebileceğim bir cruiser yada enduro bakıyorduk ve değişik motorların üzerine oturup rahatlıklarını karşılaştırınca kesinlikle xvs1300a'ya aşık olduk ikimizde.İnşallah yakın zamanda alacağız. Nette arka koltuğu goldwing'in arka koltuğu haline getirilmiş olanını gördüm. Artçı arkada çay kahve içer yani o derece rahat :D

Eh işte.. ben diyorum ki ey "X marka!, epi topu 3 tane cruiser modelin var. bu kadar aciz bir markamısın ki koskoca ülkeye, hemde fuara 3 modeli yanyana koyamıyorsun?"..

düşünüyorum ki bunlar avrupaya öncelikli dağıtımı planlıyor, sonra kalan fazlalıkları götürün bunlarıda türklere satın diye bize yolluyorlar.

şahsen ben bana kakalanan bu modelleri beğensem bile aa ne güzelmiş deyip alamıyorum. demek alanlar varki adamın politikası çalışıyor.. ne diyeyim. hayırlısı olsun..

konuya dönersem,

XVS1300A güzel bir model, emsallerine göre fiyatıda kabul edilebilir gibi görünüyor. ama bu model türkiyede makul bir model değil. 1201cc üzeri için senede 1500 TL MTV vergisi vereceğinizide unutmayın.

bukadar vergi vereceksem ve büyük motor istiyorsam neden bana 1900cc modeli alma seçeneğide vermiyorsun? zira 1300 ve 1900 için aynı vergi ödeniyor. saçacak çok param varsa 1900 almak isterim.

ama çoğunluğumuz sadece imkanlarını zorlayarak iyi motora binmek isteyen ve parasını saçamayan insanlar olduğumuzdan bizim için en iyi seçenek xvs950a idi. hem vergi skalası idealdi, hem yeterince iri ve güçlü idi, hem yakıt ekonomisi harikaydı, hemde fiyatı idealdi. ama efendiler sanırım avrupadan artmadığı için bizden çektiler modeli.

ben 2 yıl önce XVS950A almıştım sıfır olarak, geçen ay şartlar gereği satmak zorunda kaldım. birkaç ay sonra yeniden motor alacağım. fuarda yamahaya dedim ki parasını peşin vereyim, sonraki siparişe ekleyin getirin bana bir tane daha.. yok efendim olmazmış, 1300'ü almalıymışım... yok ya!.. sanamı soracağım ne alacağımı ben?

şimdi durum şu özetle.. motorundan memnun ve aynısından yine almak isteyen, herkese reklam eden, öven artık neredeyse yamaha fanı haline gelmiş bir kullanıcı var. yamahada kalmak istiyor. ama yamaha diyorki yürü git, kawasaki veya suzuki al.

şirketlerin bu müşteri sadakatini sağlayabilmek için çuvalla para döktüğü bu devirde elindekini kaçıran bir şirket olsa olsa haindir.

görünen o ki sonraki motorum kawasaki vn900 olacak... hatta bir gün bende parasını saçabilen adam olursamda muhtemelen vn1700 e geçeceğim. çünkü herkesin şikayet ettiği kawasaki bana şu anda bir kapora karşılığı istediğim her modeli getirebileceğini söylüyor. buda bana yeter..

Sende haklısın dostum valla söylediklerinde. Malesef ülkemizdeki motosiklet markalarının distribütörleri aşırı derecede tok satıcılar yada bu davranışı sergiliyorlar. Hele ki bir de showroom'un yeri işlek bir yerdeyse o adamdan kralı yok. Motoru elletmez fazla baktırmaz ayrıca seni beğenipte yüzüne bakmaz, geçiştiren cevaplar verir. Adamlarda daha büyüyeyim daha kurumsal olayım düşüncesi yok malesef.

Diğer konuya geleyim; özellikle japon markaları Türkiye için bir kota belirliyor. Bu ülkede senede 100 tane şu model,150 tane şu modelden satsak yeterlidir diye.O rakamların daha fazlası da,o modellerin başkaları da malesef gelmiyor.Demekki yetiyor adamlara ne diyeyim. Araba markası mazda bile kota koydu geçen yıl Türkiye'ye canlı şahidi oldum. Ne diyelim kader bu
    Avrupa'nın ekonomik düşüşte ve piyasasının küçülmekte olduğunu görüp, bizim gibi ülkelere yönelmeleri en akıllıca olanı ama halen böyle yapmıyorlar.
    Bu seneki fuar benim açımdan tam bir hayal kırıklığı oldu. Ne çeşit,ne heyecan,ne bir farklılık. En güzeli fuara gelen insanların motorlarına otoparkta bakmak. Görmek isteyip te göremediğim modelleri orada gördüm şahsen :D

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)