merhabalar;
ilk olarak motorla 2016 eylül ayında yunanistanda bir çiftçinin scooter motoruna binerek tanıştım ve çok hoşuma gitti
döner dönmez ehliyet kursuna yazıldım ve maltepe sürücü kursundan Vadim hocadan 6 hafta derslerimi bitirerek a sınıfı ehliyetimi aldım
motor almadan önce aklımda bir kaç model vardı yamaha MT25, kawasaki z300 gibi naked modeller.
daha sonra KTM 390 ı şans eseri hasanpaşada gördüm ve çok hoşuma gitti ve biraz araştırmadan sonra KTM 390 sahibi oldum.
almamdaki etkenlerin başında;
motorun hafif olması.
Biraz kaslı bir görünüm (190 boy 90 kg) diğer modeller biraz daha sönük kalıyor ben binince
Gösterge paneli (acemi bir sürücü olarak vitesleri göstermesi benim için artı oldu)
ABS ve Metzeller lastikler.(zınk diye duruyor çok başarılı)
Kaydırmalı şanzıman.
ve az tüketim.
Çok hız yapabilen ve yapacak biri değilim ama motorun güçlü olması ara ara işe yarıyor seri hızlanıyor
ilk motor olarak hacminin beygirinin torkunun yüksek olması benim gözümü pek korkutmuyor açıkçası çünkü hız yapma konusunda hiç gaza gelmeyen birisiyimdir.
eksi olarak --biraz sağ bileği debriyaj yoruyor onun dışında çok fazla titreşim hissettirmiyor.
2016 modeline 19bin tl civarında bir para verdim yeni kasası gelmeden elindekileri çıkarmak istiyor KTM bayileri yenisi 24 26 bin tl civarında olacak sanırım.
sevgiler Saygılar... kazasız belasız sürüşler.