kefkes adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,yeni almış olduğum z250sl ile ilgili olarak (diğer motosiklet de duruyor) kıyaslama demeyeyim de belki ilerde motosiklet degistirecek olanlar icin yada direkt z250sl alacaklar icin karar aşamasında faydası olur diye bikac kelam etmek istiyorum. .Henuz 270 kmde, ilk aldığım depo bitmedi ışığı yandi, sanırım böyle giderse 300 km gidecek 11 litre depo...
Rodajdayim fakat iyi kötü kullanici fikrim oluştu z250sl ile ilgili..Büyük commuter gibi değil motosiklet..
En once belirteyim, hırsız korkusuyla uyku tutmuyor..Biraz bosuna mi pimpirikleniyorum bilmiyorum.
Sesi az ve uzun ya da kısa yolculuk farketmeksizin sesten kaynaklı yorgunluk olmaz gibime geliyor, şimdilik zincir motor sesini duyuyorum gibi bi şey sadece..
Tahtadan belki biraz daha yumuşak bir selesi var ve tahminimden de sert, 100 km kullanınca uyuşma yapiyor Bununla bir gunde 500km yol yaparsam perte cikarim gibime geliyor..Alışılır belki fakat commuter deki rahatlık kesinlikle yok..Mesela bazen bundan inip titanigi kullaniyorum, ooo muthis geliyor cruiser motor gibi gidon, tv koltugu rahatligi, aynalardan arka taraf canlı yayin (ybr aynasi), yanlislikla botlari asfalta falan surtuyorum.
Amortisorleriyle ilgili şunu gördüm, tahtada oturuyor gibi gidiyorsunuz fakat kot farkı bulunan asfalt, mazgal, tümsek geçişlerinde adeta darbeyi sonumluyor ve ekstra rahatsızlık olmuyor ve titanicteki hafif yalpalama olmadan, hiçbir denge kaybı olmadan ip gibi dengeli bir şekilde yolunda gidiyor mazgal tumsek falan yokmus gibi bir hisle.Vites göstergesi olmamasina zor alışırım sanıyordum sadece bir iki kez karıştırdım, şimdi ışıklara yaklaşırken boşa bile alıyorum, göstergeyi sorun ediyorsanız eger ilersi icin, belli bi tecrübeniz varsa etmeyin derim..Daha stop etmipliği ya da stop ettirmisligim yok..
Yine teknik olarak selesi 78,5 cm olsa da benim hafifligimden mi amortisör ayarlarinin kademesi ilgili bilmiyorum selesi yüksekçe, nasil 78,5 anlamadim duke 80cm benim motorun selesi ondan yüksek sanki.. ve öne doğru kayıyorsunuz seleden, stomp grip almayı düşünüyorum fakat tam yapistiracagim yeri için oturus pozisyonunu biraz daha kontrol etmeyi düşünüyorum bari yarım rodaj ilk 800 km geçsin..
Devirli kullanamadık henüz ama, boşta degilken seyir halinde ayna(boşta çok hafif var), ellerde ve peglerde hiçbir titresim yok, devirli kullanınca titresim olur mu bilmiyorum.
Gidonu oldukça alçak ve hafif eğilerek kullanıldığından dolayi bileklerime basınç ve rahatsizlik yaptı depoyu sikmaya calissamda, stomp griple bu da biraz çözülür diye umuyorum..
Hızlanması diğerine göre çok iyi, 6 viteste bile 3000 devirden 5500 devire çekildiğinde rahat bi şekilde hızlanıyor. .Gördüğüm anlık o da, en yuksek hız 80 km henuz 800 km 4000 devir geçilmeyecekmis bikac kez 5000 geçtim. Süper rodaj yapıyorum devir 4000 dedi mi elim gitmiyor daha, benim gibi sele üstünde yarı apaciye gazla diyor, gazlayamiyorum. Devir vermeme işi viraj çıkışlarında kötü oluyor.. Bir de 2500-3000lerde sarsiliyor hafif, bari ust limiti 5000 olaydi iyiydi.....Gerçekten çok kıvrak diğerine kıyasla hemen baktıginız yere daliyor aralarda, yolda..Gitmem demiyecek bi havasi var gaz kolunun.. Fakat gidon turu da daha dar ve dönüş için daha geniş alan gerekiyor..
Titanic te arkaya iki küçük tüp, karpuz fln taşıdığım bile oldu, buna belki bi spor çanta anca bağlanır, artçisiz 5km için düşünürüm, gerçi artcıyla isim yok pek, riskli geliyor bana..Belki 45 kg olursa anca, motosiklet dolayısıyla 45kg arayacak değiliz. .
Frenler, on fren süper gibi, gerçi tam limitini bulmadım kizaklatamadim belki limon sıkar gibi alıştığımdan fakat hemen duruyor, arka biraz hissiz gibi geldi kizaklamadi belki yeni diyedir..
Tespit olarak belirteyim motorcu selamları da arttı kesinlikle yanlış bulduğum bişey bu tabii, yeni bi model olmamasına karşın neredeyse motosikleti sormayan ilgilenmeyen yok gibi bişey. ..biraz da 'araba alirdin' cilar var 'tamam' deyip geçiyorum onlara..
Cc yükseltecekler için ya da yeni başlayacaklar için rahatlık aramiyorlarsa ve tek kisi binecekse tabii,(aynı zamanda sik seyahat edene de pek gelmez, biraz da ayaklarım la motosikleti geri almakta zorlaniyorum), fakat ayak uçları pegdeyken (daha doğrusu yerde degilken) çok hoş bir hissi olan bir alternatif olarak görüyorum şimdilik ve memnunum. Rodajini bitince belki tekrar bişeyler yazarım. .
Sağlıkla. .
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------
Yukarıda belirttiğim gibi öne kayma sorunum şimdilik, belki kas hafızasından da olabilir hafif bilek yorgunluğu oluyor.
Aliekspreste fln stomp grip bulamadım, sizler ne kullanıyorsunuz yok mu buna uygun ürün? İdare etmekteyim şimdilik konfor olarak, stomp griple süper olacak gibime geliyor,lutfen tavsiye!