Arkadaşlar ön arka lastik basıncını kaç olarak ayarlamamız lazım ?
bizimkinin kitapçığına göre ön ve arka 33,5 ...
Merhabalar. 700 km deyim. Bir kaç vida gevşedi klasik sıktım. Max 130 gördüm dahasını beklemeyin. 130 dan sonra gaz da yemedi, gaz kolu boşa çıktı ve dedim ki "sıçtık" :D Çektim kenara kontak aç kapa yapınca düzeldi. Artçı ile binince inanılmaz çatara patara ses geliyor. Usta zincir olabilir dedi bir iki ayar yaptı ayak üstü düzelmedi. Yarın sökecek bakacak, hayırlısı. Onun haricinde çok keyifli bir motor, şehir içi gayet güzel. Çok afilli görünüyorsunuz dışarıdan
bunlarda dediğiniz gibi görüntü harika, dandikte değiller, neden tutmamış pek anlaşılır gibi değil, muhtemelen yanlış fiyat politikaları, az reklam, bir de keeway markasının anormal çok distribütörü oldu, çok el değiştirdi, bir ara harley'i getiren efsane motor bile bu markanın distribütörüydü...
benim henüz 210 km oldu ilk bakımını bekliyorum 70 in üzerine çıkabilmek için birde motoru kullanmakta zorlanıyorum :/ düz yolda yada dur kalkta tamam sıkıntı yokta U dönüşü yaparken vs. olmuyor. Ya çok geniş almam lazım yada ayağımı yere koyup dönebiliyorum kendi başıma nasıl öğreneceğim bunu onuda bilmiyorum :(
Şu motorların rodajına biraz daha özen gösterin. Yağ değişince rodaj bitmez. En az 1000 km dikkatli sürmek lazım.
valla kitapçık filan olmayınca kulaktan dolma ordan burdan bilgilerle öğreniyoruz bizde rodaj nedir ne değildir diye. internette onlarca video var rodaj ile alakalı biri diyor ki max şunu yap biri diyor ki motor sağır kalır biraz bas biri bilmem ne diyor benimde kafa iyice allak bullak oldu
bende kendimce bu süreçte 60 70 geçmemeye ve olabildiğince vites değiştirmeye motorun dişlilerini birbirine alıştırmaya çalıştırıyorum.
Bas diyenlere bakma, bir şeyden anladıkları yok. 60 - 70'le giderek doğru yapıyorsun ancak devir sınırı da olması gerekir tabi. Hiç bir şey yazmıyorsa bir 500 km yarım gazı geçme, 1000 km'ye kadar da tam gaz yapma. 1000 km'den sonra istediğin gibi kullanabilirsin.
Merhaba. Zincir koruma demirine sürtüyormuş. Artçı ile binince mesafesi azalıyor ve kasislerde sürtme yapıyor. Söktük, sürten yere kauçuk yapıştırdık ses kesildi. Şimdi de gaz yemiyor, motor tekleyip duruyor. Bu neden olabilir? Gazı kökledik diye bir şey oldu galiba :D
Kötü yakıt tekletir mi acaba?
valla ben ilk aldığım gün totalden 95 oktan almıştım. ama bundan sonra shellden almayı düşünüyorum. benim sıkıntım gaz tepkimesi ile alakalı, yumuşak yumuşak değilde bir anda tak diye gaz geliyor sanki. herşeyi rodaja bağlıyorum hadi hayırlısı
Gaz koluna da zamanla alışıcan, motora göre sürdüğün sürece mutlu olursun, üç kuruşa aldığımız şeye beş takla attıramayız, uzun ömürlü olmaz
Bence yeni eski farketmez daha bilgili arkadaşlar varsa yazsınlar, ben de zaten soru olarak sormuştum
bu arada yakıt konusu geçti madem sorayım. hangi akaryakıt istasyonuna gitmek lazım ? ben henüz almadım ama shellden almayı düşünüyorum.
(edit: forumda eminim konuşulmuştur.ben sizin fikrinizi almak istedim)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)