cam şık olduğu kadarda kullanışlıysa alınabilinir, gerçi ben orjinal cam'a alıştım sanırım
cam şık olduğu kadarda kullanışlıysa alınabilinir, gerçi ben orjinal cam'a alıştım sanırım
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
tecrübeli arkadaşlara konunuzla alakalı olmasa da hayati bir soru sormak istiyorum.
ben yaklaşık 2 yıldır çalıştığım resmi kurumun aracı olan yamaha x city yi kullanıyorum.motosiklet kuruma geldiğinden bu yana 9000 km yaptım ve 2 yıldır mesaim motosikletin üzerinde geçiyor (en azından zaman olarak).şimdi bu sürede bu mesai şartlarında bu kadar az km yi nasıl yaptın dediğinizi duyar gibiyim şöyle ki çalışma alanım yaklaşık (hatta maksimum) 10 km çapında ara sokaklarda ve genellikle sıkışık trafikte nispeten küçük bir şehirde olduğu için.
ben kurum motosikletinden önce de vitesli motosiklet (bana ait olmamak kaydıyla) az da olsa kullandım yani vitesli motor nedir az çok biliyorum. yaklaşık iki ay önce de çalıştığım bakanlığın açtığı güvenli sürüş teknikleri eğitimini yine vitesli ybr 125 motosikletlerle tamamladım.
zaten içimde varolan motosiklet aşkı son iki yıldır alevlenmiş durumda ve mt-09 tracer tarzı tourer ve çok yönlü hırçın bir motosikletin hayallerini kuruyorum ancak şu an öyle bir motosiklet benim için fazlasıyla tehlikeli olacağını bildiğimden bu tarz bir motosiklete geçmeden hangi motosikletleri ne kadar süre/km kullanmam ve hangi eğitimleri almam gerektiği hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? ben 2 yıllık bir yzf r25 yada mt-07 (ikisininde sınıfı farklı biliyorum ancak seçenek olarak bana iki sınıftan da bunlar cazip geldiği için yazdım) tarzı nispeten sakin motosiklet tecrübesinin yeterli olabileceğini düşünmüştüm. acaba yanlış mı düşünüyorum? yaşım 26 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Benzeri sorular cok soruldu, üzerine cok tartışma yaşandı forumda. Aslinda forumda arama yaparak cok daha fazla cevaba ulasabilirsin. Eğitimin her türlüsü sürekliliği herzaman gerekli, yerinde ve 26 yaşında olsam eğitim ile r25 alirdim. Hem mesleginden hemde hayatindan olmaman için... selamlar.
Ek olarak: hırçın atin tekmesi pek olur
Ufak bir gezi yaptım aşağıdaki linkte;
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/151127-5-gunluk-ihlara-urgup-haci-bektas-ilgaz-ve-daday-gezim.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
Aldığım camı bi 2000 km civarı deneme fırsatım oldu son gezide ve herhangi bir sıkıntı çıkmadı. 200 üstü hızlarda da sağlam duruyor cam, pek fazla titreme yapmıyor ve işe yarıyor gerçekten rüzgar sesini bayağı kesiyor. Tavsiye ederim alacak arkadaşlara.
Shad yan çantalar burada güzel gözüküyor. Motor bayağı aksesuarlı.
shad yan çantaları bende çok beğendim, yurtdışından mı almıştınız?
Ben almadım çanta henüz araştırırken çantaları video youtubeda denk geldi
Topcase düşünmüyorum şimdilik yan çantalar bence güzel ve yeterli. Yan çantalar türkiyede var ama bağlantı demirleri yok malesef.
Fransız bir sitede buldum uygun fiyata buradan sipariş vermeyi düşünüyorum demirleri haftaiçi. Gümrük uğraştırmaz inşallah.
https://ixtem-moto.com/Support-valises-laterales-Shad-3P-SYSTEM-(Y0MT95IF)-Yamaha-MT-09-TRACER_p123465.html
Anes moto ya sordunuzmu shad distribütör kendisi , tracer ve mt09 için yan çanta demiri var idi diye biliyorum .
Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde,son balık avlandığında; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak
Puig tur camını nereden, kaç TL'ye aldınız? Link verebilirseniz ben de sipariş etmeyi planlıyorum.
Abi ben onu almanyadan aldım da geldim türkiyede yok malesef. "Louis.de" sitesinden sipariş vermiştim almanyaya gidince bulunduğum şehirdeki louis mağazasından teslim aldım. louis türkiyeye satmıyor sanırım başka site bulup sipariş verirsen %20 gümrük vergisi ödeyip alabilirsin.
https://www.louis.de/en/artikel/puig-tourenscheiben-spezial-haltesatz-m-abe-fuer-yamaha-mt-09-tracer/10006801?filter_bike_id=3283&list=91276714
Bir de, elcik koruma üzerine monte edilen led.leri nereden buluruz bilen var mı? Fiyatı nedir?
[IMG]Yamaha MT-09 Tracer 2015 Model Sport Touring Motor Sahibinden ikinci el 38.250 TL - 224490086.html[/IMG]
En son gezimdeki videolardan ve fotograflardan video yaptım. İyi seyirler
Arkadaşlar Selamlar,
Motorunuzda hangi marka ve model yağı kullanıyorsunuz ? Yağı değiştirmeyi düşünüyorum.Motulün 10w 40 4t tam sentetik yağını almayı düşünüyorum.Bizim makinalarda tam sentetik kullanabilir miyiz ? Önerilerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler.
Manualinde;
"Recommended engine oil grade: API service SG type or higher, JASO standard MA" yazıyor.
http://www.hepsiburada.com/motul-10w40-motosiklet-yagi-4-litre-5100-p-OTFE47138
Buradaki açıklamada da yazıyor aynı standartlar.
"SAE 10W - 40" için -10 derece ile 40 derece arasında kullanımı uygundur diyor. Sanırım istanbul içinde yeterli viskozite değerleri.
teşekkür ettim üstadım, yağ konusu malum sıkıntılı.Yağdaki kodları araştırdım ama emin olamadım.Link'ini gönderdiğin yağdan alacaktım isabet oldu.
s.a arkadaşlar,
bursadayım sıfır tracer alarak aranıza katıldım
a modu
standart mod
b mod
tam olarak nedir detaylı bilgisi olan varmı?
saygılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)