:9 Ya bukadar mı olur bu sefer doğrudur umarım
Detaylar
115 hp - 87,5 Nm
Hafif ve kompakt
Çekiş Kontrol Sistemi
Yalın ve doğrusal tork çıkışı
İnce ve hafif CF döküm alüminyum şasi
Asimetrik CF döküm alüminyum salınım kolu
Yatay şoklu monokros arka süspansiyon
Rafine ergonomiye sahip “tam kontrol” sağlayan sürüş pozisyonu
YCC-T ve D-MODE elektronik kontrol sistemleri
298 mm yüzer ön diskler radyal monte edilmiş kaliperler
Hafif 10 ispitli alaşımlı jantlar
Burda bir iki özellik değişmiş mt 09 tracer a yansırmı .
niye mat gri veya kırmızı almadım diye pişman olduğum zamanlarda açıp, benim aletin şu çekmiş olduğum fotoğraflarına bakıyorum;
Adamlar video yapmayı biliyor. Çok güzel olmuş :D
Puig 7646H kodlu ön camı sipariş ettim elime ulaştı.Bugün kurulumunu da yaptım.Kısaca kurulumundan bahsedeyim alan arkadaşlar neyle karşılaşacaklarını bilsinler.
[IMG][/IMG]
Ürün böyle bir kutuda geliyor.
[IMG][/IMG]
Kutu içerisinden bunlar çıktı.
[IMG][/IMG]
İçinde böyle iddiaalı bir döküman çıktı.Göreceğiz bakalım.
[IMG][/IMG]
Arkadaşlar ürünün kurulum dökümanı zayıf benim gibi bu tarz el işi olaylarında kazmaysanız ekstra zorlanabilirsiniz.Unutmadan bu tarz işleri seviyorsanız ve daha evvelden tecrübeniz azsa abi takım taklavat çok önemliymiş ben bunu anladım.Tam başlıyosunuz bir yere kadar geliyorsunuz takılıyorsunuz "lan bana şöyle birşey lazım" deyip herşeyi bırakıp hırdavatçının yolunu tutuyorsunuz.Ama sakin olun şampiyonlar Salvation kardeşiniz her şeyi anlatacak.
[IMG][/IMG]
uygun bir yıldız tornavida, 3-4-5 mm allen bir de 8mm kombine anahtar.İsimlerine netten baktım
[IMG][/IMG]
orjinal ön camı sökerek başlıyoruz.camım çok pis kusura bakmayın.
[IMG][/IMG]
cam çıkınca böyle kalıyor motür
[IMG][/IMG]
Bu parçayıda allen ile söküyoruz.Buraya ürün ile gelen parça oturacak.Sökerken vidaları felan ayrıca bir yere toplayın sonra çok ararsınız
[IMG][/IMG]
elcik korumaları da söküyoruz.Sökerken kombine anahtar ile alleni berber kullanmak gerekiyor.Anahtarın kapalı kısmıyla arkadan somunu tsabit tutup önden allen ile açacaksınız.komple sökülüyor resimdeki gibi kalıyor.
[IMG][/IMG]
Elcik koruma bu şekilde iki parça.Resimde görünen siyah somunları kullanacağız daha sonra.aman ha
[IMG][/IMG]
yeni camın yerleşeceği taşıyıcıyı vidalıyoruz.Kauçuk bağlantı yerleri var.Gayet kaliteli.
[IMG][/IMG]
Elcik korumanın büyük parçasını yerine oturtup kutudan çıkan siyah aparatları pul gibi araya koyarak sabitliyoruz.Burası biraz teknik ve el becerisi istiyor.Çünkü bu aparatı her iki vida deliğine belli bir açıyla takmak lazım.(resim montaj esnasında çekildi.alttaki resimde herşey anlaşılıyor)Elcik korumanın küçük parçası bu pul gibi siyah aparatın üzerine monte edilecek.çok karışık değil ben yaptıysam herkes yapar Alt resimde herşey daha iyi anlaşılıyor.
[IMG][/IMG]
Bu ürünün en büyük sorunu tracerın heyulla gibi elcik korumalarının cama sürtmesiydi.Ancak bu aparatlarla bu sıkıntı ortadan kalkıyor.
[IMG][/IMG]
En son camı da takıyoruz.
[IMG][/IMG]
hiç sürtme,değme,itme,kakma yok
Elcik korumalara takılan minik aparatlar kutudan mı çıkıyor?
Toplam ne kadar tuttu,
Teşekkürler,
Selam Arkadaşlar,
Aracımda buna benzer ürünleri kullanıyorum lakin motorsiklette kullanılır mı bilmiyorum.Bu konu hakkındaki değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
Motul Motor Temizleyici - Fuel System Clean Moto
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------
vay arkadaş adam üzerine motorsiklet resmi koymuş ya şimdi resmi ekleyince gördüm özür dilerim arkadaşlar ...
Kutudan çıkıyor.Puig bu aparatları sonradan eklemiş belli.Çünkü iki tane kurulum kılavuzu çıktı. Birisi vidaların olduğu poşetten diğeri ise bu aparatların konduğu poşetten.Bu aparatlarla beraber çıkan kılavuzda bu parçaların nasıl takılacağı da anlatılmaya çalışılmış.405 TL tuttu. tam takım-alet edevatla bu işlerden anlamayan biri maksimum bir saatte söker takar.
Merhaba, motoruna senkron ayarı yaptıran var mı aranızda? ben 15000km de yaptırdım, performans artacak yakıt tüketimi de %7 düşecek demişti usta, performanslıydı ilk zamanlar fakat yakıt tüketimi %7 arttı doğal olarak, performans başka nasıl artacak sorun şu ki yine performans düşüklüğü yaşıyor motor yada bana öyle geliyor,aramızda böyle durumla karşılaşan var mı?
wobble yalpalama oluyor videodaki gibi...
Ben orjinal camla hiç yaşamadım bunu ki bu videodaki adamdan daha ani hızlanmalarım da oldu, Bu yeni camla 200 km bir gezi yaptım 160 üstü süratlerde doğal olarak sürüş karakteristiğinin az da olsa etkilendiğini söyleyebilirim ancak endişe verecek seviyede değil bu durum.
Ancak benim isteğim genel seyir hızım olan 100-150 km süratlerde ciddi rüzgara mağruz kalmamaktı bunu sağladı bu cam.100km hızla sigara içersin yani o seviyede Bu arada boyum 187cm.
aynen abi ok gibi olmuş.
Süspansiyon ayarı çok önemli mevzu.Alıp satana kadar aynı ayarda kullanan adam var. millet lastiğe sallıyor hep ancak süspansiyon da çok önemli herşeyi etkiliyor.
Ufak bir haftasonu kaçamağı
http://www.motosiklet.net/forum/etki...si-gezisi.html
arkadaşlar bu konu üzerinde biraz konuşalımmı.Videodaki arkadaş 2015 tracerlardaki 2 durumu garantiden yaptırdığını söylemekte.Birincisi plastik kırığı ki bende mevcut.İkincisi arka süspansiyondaki durum .
Konuyu Yamaha Türkiye ile görüşmeyi düşünüyorum.Sizlerinde fikirlerinizi bekliyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=sSmtEWAnY5A[COLOR="Silver"]
arka süspansiyonuma bakmadım ama adamın makinasında dikkat edersen şok bağlantısı yeri farklı 2016 modellerinde bunu değiştirmişler.adamda amerikada satıcısı ile görüşmüş ve bu bağlantı yerini garanti kapsamında değiştirmiş lakin avrupada bu durumun nasıl olduğunu bilmediğini söylüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:16 ----------
yamaha türkiye ile konuştum.Amerika ile avrupa üretim bandının farklı olduğunu,avrupa için böyle bir talebin veya geri çağırmanın veya garanti kapsamında değişimin söz konusu olmadığını ilettiler.
2016 model yamaha sahibi olan bir arkadaşımın videoyu izlemesini ve arka süspansiyon şok bağlantı yerinin resmini çekip bizlerle paylaşmasını isteyeceğim.
teşekürler.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)