İyi gunler bugun 2015 model rx3 aldim daha once hic surmedim bilmiyorum bu motosiklet i 4 silindir makinam var scooter im vardi onu verdim bu araci aldim sizlere ilk sorum egzoz sesi cok yuksek geldi bana bunu nasil azaltabiliriz ve aracta ne gibi kontroller yapmam gerekiyor
Hasan RX3İ EVO yu planlayan Çinli mühendislerin alayı SAĞIR imiş. Kendi kulakları duymadığı için EVO yu çok fazla gürültülü
çalışan bir motosiklet olarak dizayn etmişler. Hiç bir şekilde o sesleri yok edemezsin . Boşuna uğraşma. O seslerle birlikte
yaşamayı öğrenmen gerekir. Sevgilerle
maalesef orijinal egzozun sesi en sevmediğim konuydu RX3i de. Mondiala yazmıştım bundan başka bir seçeneği olmadığını söylediler. Bir kaç egzozcuya gittim söyledikleri" herkes ses yükseltmek istiyor sen niye kısılmaya çalışıyorsun " oldu. Başka bir egzoz takarsam garantisi henüz bitmemiş bir motora önermiyoruz dediler.
Değerli RX3İ Evo kullanıcısı dostlarım malum bizim yan çantalar hacim olarak ve kapak yapısı itibarıyla çok da işlevsel değiller benim gibi motorla birlikte yük taşıma ihtiyacı olanlar çantayı bir şekilde değiştirme yoluna gitmektedir. Benimki 2016 model aldığımdan beri çantayı değiştirmek istiyordum fakat Can çanta demiri değişimi ya da uyarlaması konusu bayağı zor bir mesele idi Usta bulup yaptırmak açısından nihayetinde uzun araştırmalar sonunda Konya'daki trs alüminyum çanta yapan firma ile iletişime geçtim istediğiniz ölçüde çantayı yapıyorlar ben 23 x 45 çarpı 40 santimetre boyutlarında iki yan çanta yaptırdım sökülüp takılabilen özellikli kısa sürede yapıp teslim etti yan çanta demirlerini de Kocaeli Kartepe Köseköy sanayi sitesi'nde asıl mesleği araba motorları tamiri olan fakat motosiklet sevdalısı el yeteneği ve iş sevdası olan Kuddusi Usta ile demirleri yaptık estetik açıdan da sağlamlık açısından da fena bir ürün ortaya çıkmadı aşağıda resimlerini paylaşıyorum varsa merak ettiğiniz sorular dilimiz döndüğünce cevaplayabilir Kalın sağlıcakla..Vesselam..
Merhaba evocu arkadaşlar, 2015 modelinin bir hayli sorunlu olduğunu anlatmis motomania izmir kanali. 2016 ve yenilerinde durumlar nedir? ben Honda cb125e kullaniyorum ve cevreyolu kullanimim olmaya basladi artik. yolda guvende hissetmediğimden yukseltmek istiyorum. bana uygun bir motor mudur sizce?
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Arkadaşlar merhabalar. Aküyü hiç değiştiren oldu mu? Değiştirdiyseniz hangi aküyü kullanıyorsunuz? Çok sıkıntı bir ebatta ve amperde aküsü var yahu. Hadi amper çok dert değil de ebatları= 85mm genişlik, 149mm uzunluk, 110mm yükseklik. Bu ebattaki aküler çok pahalı 350-400 Tl arası ama 110 yükseklik değil de 130 yükseklik olsaydı 200 liraya bile akü var. Nasıl yaparım bilmiyorum artık aküyü kurtarma yoluna gidecez gibi görünüyor.
İyice boşlamışız buraları...
Ali Çimen, orbus 6dzm-14 jel akü (elektrikli bisiklet aküsü) kullanıyorum... Memnunum... şu an net fiyatları hakkında bir bilgim yok. ancak akü yuvasına uyuyor. bazı arkadaşlar yatık koydu... ben dik şekilde koydum... dik veya yatık olması herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Fiyatı uygun gelirse kullanmanı tavsiye ederim. tek sorunu akü kutup başları bizim motorlarda tırnaklı. o tırnakları biz kestik... farklı bir şekilde de uydurulabilir. akünün resimlerine bakarsan bağlantılarının şeklinden ne demek istediğimi anlarsın...
Kolay gelsin.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/139208-mondial-rx3-enduro-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-235.html
ben odur budur akünün yerini ble unuttum yola devam..
Akü ile ilgili paylaşım ve tavsiyeler için "Kaldera" ve " Mitmuallim" beylere teşekkür ederim. İstifade ettim.
Çıkma şanzuman elinde olan var mı yada nerden bulabilirim acil ihtiyacım var.
İyi günler arkadaşlar aranıza yeni katılan biri olarak şubattan beri kullanamkta olduğum ve aklıma takılan bikaç yerde yaptıgım modifikasyonu sizlerle paylaşmak istedim
[IMG]file:///C:/Users/x/Desktop/FOTO/IMG_20200928_193731.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:/Users/x/Desktop/FOTO/IMG_20200929_082303.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:/Users/x/Desktop/FOTO/IMG_20200928_193811.jpg[/IMG]
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)