Bugün benzin aldım,9.93 lt ile 248 km yol yaptım yani 100 km de 3.97 lt uzun zamandır boyle
Bugün benzin aldım,9.93 lt ile 248 km yol yaptım yani 100 km de 3.97 lt uzun zamandır boyle
Bursa İnegöl ilçede motosiklet tamirciliği yapan -- ktm Mehmet -- lakaplı bir kardeşimizde yakın zamana kadar nc 750 vardı. İstanbul'da uzunca bir süre
ktm servisinde çalışmış, sonra İnegöle'e yerleşerek orada mesleğine devam ediyor . Yolum O tarafa her düştüğünde ziyaret ederim kendisini. Nc de evo kadar yakıyormuş, ne kadar güzel az benzin kullanıyorsun deyince (( Ali abi her duyduğun şehir efsanesine inanma )) dedi . Ve ekledi: 750 cc 750 kadar ,
250 cc de 250 kadar yakıyor . Kazım Honda cıların reklamlarının gazına gelme. Sevgilerle.
bakın geçen sayfa video verdim oturup izleyebilirsiniz nc hakkında konuşuyorlar ... fuat abi diyorki bende integra vardı aynı motordan kısa bir süre bendede vardı.. integra nc nin birebir aynısınıdır motoru şasesi şanzımanı her şeyiyle .. ben 7-7.5 den aşağısını görmüyordum diyorki bunlar sektörün duayenleri 750c.c yi hakkını vererek kullanmışlardır..
biride alır dct de 2000 devirde vites atar 6 vitesde katır kutur 100-120 ile gider ben 3.5-4 yakıyorum der.. biri 250c.c modunda 250c.c gibi kullanır ona görede yakar. bir diğeri 750c.c modunda kullanır ona görede yakar..
http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/nc750x
............
http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/nc700x
............
Fuelly'de bütün dünya 3.7 litre yakar (binlerce kez ölçülmüş ortalama değer), biz 7 litre yakarız, hakkını verdik deriz.
mondiali bilmem ama nc ile kıyaslanmış..
eski nc'ci, şimdikinin cbr250'cisi olarak şu yakıt konusunda birşeyler karalayayım
NC'yi ne yaparsam yapayım ne kadar basarsam basayım 4 lt'yigeçemedim, geçmedi. Eşim+ben+3 çanta full yüklü, hızım otobanda ortalama 140 civarı ve yine 4lt yaktı.
cbr ise ortalaması 3.5lt ama basarsam (130-140) 4 lt'yi de geçiyor.
Ali ben şehir içi 4 ile 4.6 arası , şehir dışındaysa 3.3 ile 3.7 aralığında yakıt kullanıyorum 100 km de. Bendeniz 120 + evo 180 kilo etti mi 300 kg ?
Bu kiloyla bu yakıtı normal diye değerlendiriyorum. Sevgilerle.
Logaritma çok geçmiş olsun , doktor ne zaman tekrar motosiklet kullanabileceğini söyledi mi? En kısa sürede seni tekrar motor üzerinde görebileceğimiz günler temennisiyle. Ayrıca nasip olursa şubat sonu ve mart başı gibi fuarda da İst da olmak ıstiyorum . Selamlarla.
Sayfayı araştırdım Naci63 abim zamanında bununla ilgili bir şey paylaşmış ama size de bi sormak istedim. Elbetteki iridium ve normal buji arasındaki fark aşikar. Biri tek tek biri dikiş makinesi gibi çalışıyo. NGK bujide normal olan 26 lira iridium olan 85 lira. Tabii ki parasının hakkını veriyordur. Ama merak ettiğim şey hiç bu iridium bujiden kullanan var mı?
Saygılar Selamlar.
Edit: Logaritma abicim çok geçmiş olsun Allah tez zamanda şifa versin de demir atına bir an önce kavuş inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------
Abicim yazını tekrar tekrar okudum. Hatta yetmedi çıktısını aldım sırt çantama koydum valla. Bakıma gidince benim ustaya okutacam. Maaş alayımda hayırlısıyla bi yağ değişimi ve buji değişimi yaptıracam. Ustanın gönlünü edebilirsem bi de supap ayarlarına baktıracam. Oksijen sensörünü zaten temizlemiştim. Bi de motora benzin almadan önce enjektör temizleyici katıp depoyu fulledim. Pek bi değişiklik olmuyor. Sadece sabahları motoru çalıştırınca baya bi solvent kokuyor Baktım ki olmuyor bana oksijen sensörü yolları görünüyor. Hayırlısı bakam
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
inşallah buji budur çünkü biraz önce CR7EIX NGK iridyum buji siparişi verdim. Değilse de bu tecrübe bize 80 liraya mal olacak
aynen öyle videoyu izledim öyle görünüyor ordan
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:22 ----------
bu arada bugün buji geldi, henüz maaşı almadığım için bakıma götüremedim önümüzdeki hafta inşallah maaşı alırsak bakıma götürüp sonuçları size aktaracam bu arada jant süsü aldım hani şu jant tellerine takılan plastik borulardan. Ali expressten 26 liraya aldım 72 li set halinde. Sitedeki fotoğrafları yüklerim şimdi. Süsler geldiğinde motora takıp öyle de fotoğraf çekip yüklerim abilerimm. Herkese hayırlı cumalar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:25 ----------
Yazııık.. Video kandırık.
Kuba'nın sayfasına yazmıştım, kandırıkçıları.. Mesaj;4194
http://www.motosiklet.net/forum/moto...200-a-210.html
Jant süsü icin link atabilir misiniz ???
evet gördüm paylaşımını Sonradan tekrar araştırdım. İridyum bujinin çok bi farkı yokmuş. Sadece malzeme kalitesi olarak daha dayanıklıymış ve yüksek cc araçlarda daha verimli oluyormuş. Olsun bizim kocaoğlanında bi iridyum buji lüksü olsun beaa )
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------
tabii ki hemen geliyoooor.
https://tr.aliexpress.com/item/72-Pcs-Set-Bikes-Spoke-Fluorescence-Tube-Clip-Bicycle-Wheel-Rim-Steel-Wire-Cover-Motorcycle-Spokes/32832547614.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.796a4c4dQfa fM8
Herkese iyi günler. Benim koca oğlanın elektrik sorunundan yukarıda bahsetmiştim. Usta sorunun konjektörden kaynaklı olduğunu söyledi. Garanti kapsamında mondialden parçayı talep ettik. Sağolsunlar yılbaşından önce gönderemeyeceklerini söylediler. Bir kez daha mondial yaptı mondialliğini. Parçayı satın alıp taktırdım ve tüm sorunlarım(devir dalgalanması, bir kaç kez stop etme, sistem yüksek voltaj hata kodu) çözüldü. Fikren yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Kazasız belasız güzel günler diliyorum. Post aracılığıyla tüm öğretmenlerimin gününü kutluyorum.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)