2016 rx3i ile yaklaşık 1000km sonunda bazı düşünceler :
önce olumsuz:
- otoyol/şehiriçi karışık benzin tüketimi 4.5-5.0 litrelerde geziyor.. belki yüksek sürat ve devir alışkanlığından..
- arka amortisör gıcırdıyor, servis biraz sıktı saplamalarını azıcık azalma var.. takoz lastiklerinden dendi
- çakmak/usb şarj çıkışlarının salakça bir algoritması var.. önce kontak aç sonra fişi tak şeklinde.. tersi durumda şarj etmiyor ve güneş altında farkedemiyorsunuz şarj olmadığını..
- motor/egzos çok gürültülü ve düşük devirler pancar motor sesi üretiyor :D çok sevimsiz.. egzos saplamalarının bir tanesini 3 tur sıktım ses ve yağ terlemesi biraz kesildi gibi..
- led h4 ampul takmak için fanı yüzünden far arka plastik delindi ve takıldı, ancak far ayarı için yükseltmek imkansız hale geldi, on metre önüme düşüyor kısa hüzme.. uzun iyi gibi, sis farları da mükemmel destek ve farkedilme sağlıyor.. gündüz herşeyim uzun ve açık..
- ön fren stop lamba sensörü çok uzun müdahalelerden sonra ancak idare eder hale geldi.. merkezi garantiden değiştireceklerdi ama 4-5 gün serviste yatacağını söyledikleri için vazgeçtim.. fren fonksiyonu kusursuz..
- kontak/direksiyon kilidi zor ve sert..
- viteste boşu bulmak bir dert, boştan vitese geçirmek iki dert.. ama debriyajsız vites çok seri yükseltilebiliyor :D (tersi imkansız)
- aşırı girinti çıkıntı yüzünden ciddi bir temizlik zaman alıyor
- sinyal kapatma (orta konumda basarak) çok sert ve zor. sevimsiz ve dikkat dağıtıcı..
olumlu yönleri:
- çok güzel tasarlanmış, havalı ve yakışıklı bir motor
- sollamalarda bile gücü ve torku yeterli, tabi yarışçı değilseniz.. benim seyir süratip otoyolda 110-120 tek şeritli asfalt duruma göre 80-100.. 4-5000 devrin altına düşmemek gerekiyor, vitesle aktif oynamak lazım..
- ağır oturaklı ve dengeli, sert yan rüzgarlarda bile..
- sesi, kornası ve farlarıyla farkedilmemesi imkansız.. birkaç hayvan haricinde kimse beni zor durumda bırakmadı
- süspansiyonu jantları ve hatta fabrika lastikleri çok rahat ve konforlu
- dev bir top-case, depo çantası ve orj. yan çantaları ile nefis kampçı bir kapasiteye sahip..
- vites göstergesi harika bir ayrıntı
- stop mtop da etmiyor hiç (ben ettirmezsem :D )
- şortla bile sağ ayağım aşırı sıcaklamıyor (özel sıcak günlerde yavaş seyir hariç)
- uzun yol için selenin biraz daha desteklenmesi lazım
sonra devam ederiz.. önce bir fikirlerinizi alalım da.. ;)