Arkadaşlar yaklaşık 400km yaptım.Kendi hissiyatımı yazıcam ki neye göre kime göre tartışması olmasın.Ben uzun yıllar scooter sürmüş biriyim.
Motosikletin üzerindeki motor bloğu Zongshen in Motocross takımının kullandığı motor (zs 177 kodlu ) Bu da motoru çok sakin olmaktan çıkarıyor, Hırçın bir makina .Motorsikleti sürerken benim tahminimden fazla bir torkla karşılaştım.3,4 ve 5 inci vitesler gayet güzel gaza tepki veriyor.
Bu gün biraz otoyol birazda arazide ,(engebeli toprak yolda) bindim.Örnek pek doğru olur mu bilmem ama 6.vites 7000 devirde 118 km sürat gösteriyordu ve oldukça rüzgar vardı. Daha fazla zorlamadım. Benim tahminim son sürat 135 belki 140 lara çıkabilir.Zamanla bu tip detaylar ortaya çıkar bence.Arazide de çok fazla olmasa da gezindim. Hatta hissiyatı şu oldu biraz daha dar sele ve daha hafif olsa bu rampaları ağlatırdım
Tam Motocross tarzı o tek silindirin patırtısı ve Torku çok keyifliydi. Lakin bu motorsiklet bence yeni lastik ister arkadaşlar. Lastik kötü anlamında değil.Nylon karışımı fazla olması bence 3, 4 bin km de en geç işlevini yitirecektir lastik.Tedirginlik yaratacaktır.
Daha önceden de yazıldı, naci bey tarafından.Tespit doğrudur.Yan ayaklık ta sıkıntı var bence de.Ayaklık siz daha motorun üzerinde motoru doğrulturken çok hızlı bir şekilde yayın sert ve gergin olması ile şak diye kapanıyor. Halbuki sizin ayağınızla geri çekmeniz gerekir.Bence orta sehpa şart .Yan ayaklık ta bırakınca motoru biri dokunsa devirecek korkusu yaratıyor.
120 km ye çıktığımda keşke ön cam biraz daha uzun olsaydı dedirti.Açıkcası ben uzun camlı gelicek diye bekliyordum.
Bu süratte de inceden titreşim başladı sanki.Ama bence normal motor yeni ve limitlere yaklaştıkça olacaktır.
Aklıma gelen bunlar arkadaşlar. Şayet merak ettiğiniz bir konu olursa yanıtlamaya çalışırım .Saygılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:00 ----------
Bir arkadaşın verdiği bilgiye göre 3 hafta sonra tur camı,orta sehpa ve arka teker çamurluğuda geliyormuş. Bunun yanında alternatif janttan da bahsetti.17 arka 19 ön gelirse arzu edenler bu motoru tam bir enduro ya çevirebilir. Hadi hayırlısı.