Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Mondial, Enduro motosiklet sevenler için başlangıç motosikleti niteliği taşıyan RX3i Evo modelini görücüye çıkardı.
Enduro motosiklet hayranları için sevindirici haber sonunda Mondial’den geldi. Motosiklete yeni başlayıp gezi motoru seven kullanıcılar için piyasada büyük bir boşluk bulunuyordu; bu boşluk RX3i Evo ile kapanacak gibi görünüyor.
RX3i Evo’nun kalbini 249 cc lik tek silindir ve dört zamanlı bir blok oluşturuyor. Bu blok 9 bin devirde 18.5 kw güç üretebiliyor. Bu da 24 hp demek. Tork ise 7 bin devirde 22 nm olarak belirlenmiş. Bu 163 kg’lık net ağırlık oranıyla birleşince ortaya keyifli bir motosiklet çıkacak gibi görünüyor. Bu motosikletin 120 km hızlara çıkabildiği bilgiler arasında. Yakıt deposu 16 litre ve ortalamada 3,5 litre yaktığı düşünülürse RX3i Evo’nun menzili oldukça uzun olacak.
Ön ve arkada disk frenlerin mevcut olduğu RX3i Evo’da ön diski çift, arka diski tek piston ısırıyor. Lastik boyutları önde 100/90/18, arkada ise 130/90/15 boyutlarında.
RX3i Evo, yolda kullanıcılarını oldukça rahat ettirecek bazı özelliklerle donatılmış. Yan ve arka çantalar, geniş sürücü ve yolcu selesi, yüksek tur camı, yüksek gidon, koruma demiri, mercekli far gibi donanımlar mevcut. Sele yüksekliği bir touring motosikleti yüksekliğinde; 210 mm. RX3i Evo, donanımları ve boyutları sayesinde motor hacmini hiç belli etmiyor.
[tbl] Teknik Özellikler |
MONDIAL | RX3i Evo |
Motor | Tek Silindir 4 Zamanlı |
Hacim | 249,6 |
Silindir Çapı*Strok (mm) | 77*53.6 |
Sıkıştırma Oranı | (11.1-12):1 |
Max.Tork | 22 Nm at 7000 r/min |
Max. Güç | 18,5 kw at 9000 r/min |
Ateşleme Tipi | ECU |
Çalıştırma Düzeni | Elektrikli (elden) |
Dingil Mesafesi | 1400 mm |
Max.Hız | 120Km/h |
Fren Tipi Ön/Arka | Ön/Disk - Arka/Disk |
Debriyaj Tipi | Islak Tip / Çoklu Plaka |
Boyutlar(U-G-Y) (mm) | 2130*868*1260 |
Yerden Yüksekliği(sele) | 210 mm |
Net Ağırlık | 163 Kg |
Lastik (Ön/Arka) | 100/90-18 - 130/90-15 |
Yakıt Tankı Kapasitesi (LT) | 16 lt |
Ekonomik Tüketim Oranı | 3,5 |
[/tbl]
Reklamlar
-
Motorun teknik özellikleri (ABD'li California Scooter Company sitesinden).
2012 Bmw F800gs
; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
-
mondial.com.tr ye de yükleyecekler mi bakalım.
Değişik bir model.
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
-
Facebook sayfasında 8500 TL olacağı yazıyor, doğru mudur ?
-
Seko adlı üyeden alıntı
Facebook sayfasýnda 8500 TL olacaðý yazýyor, doðru mudur ?
Amerikada 2.700 dolar diye biliyorum. Yani vergiler lojistik vs. 8.500 olması muhtemel.
-
bir aydır gündemmimize giren bu motorun her şeyini demesekte çok şeyini öğrendikte bizim için çok önemli olan "yakıt tüketimi" konusunda bilimsel ve eylemsel bir veriye rast gelemedim.. var mı bi fikri olan? vesselam..
-
Yakıt tüketimi tüm 250 cc motorlarda olduğu gibi 4 litre seviyesinde kalacaktır. Megelli 250R ne yakıyorsa, üç aşağı beş yukarı bu da o kadar yakacak.
-
Resime bakıpta çok fena görünmüyor dememek lazım gözle görüp dokunup yorum yapmak en mantıklısı bence.Titreşim olmasın alıcam vazgeçtim cbr dan kol gibi fiyatlar var bunu alırım daha iyi.Hem banada arazi motoru lazım kullandığım bölgeler genelde toprak.
-
Macit250 adlı üyeden alıntı
Bu çin yapımı bütün motorların olayı bu zaten fena görünmüyorlar .Alıncada fena oluyosun sonra
Çin malınında iyileri var bundan emin olabilirsiniz bu kadar özelligi dandik bir şaseye oturtacaklarını sanmıyorum bir ikincisi
Buda Çin malı bir motor ama 146 gün içersinde 1 ülkeyi baştan aşağı geziyor 33.000 km yol yapıyorlar
Motorun durumu birazda kullanıcıya baglı Her 1000 veya 2000 km bi bakım yapması şart
-
Niye RX2.5 dememişlerde RX3 demişler bende 300cc diye beyacanlanıp baktım o da ne 249.6 cc yinede olabilir gelsin bakalım
-
tr100a adlı üyeden alıntı
Niye RX2.5 dememişlerde RX3 demişler bende 300cc diye beyacanlanıp baktım o da ne 249.6 cc yinede olabilir gelsin bakalım
Kardeş kalitesi iyi olsun 250cc yeterde artar bile 26 beygir güç veriyor ucacak değiliz ya bizi dağ bayır vede asfaltta utandırmasın sıkıntı yok
-
Motor kısmında bir günecllemeden bahsedilmiyor ama titreşimden şikayetçi olanda okumadım. Titreşim biraz var diyorlar ama kafaya takan pek yok. En doğrusunu deneyince öğreneceğiz.
-
Sağol seko kardeş araştırmaya devam etmek lağzım benim gördüğüm çeşitli isimlerle usa,rusya ve yunanistanda satılıyor, yüksek çözünürlüklü resimlere baktığımda motor kesinlikle vasat durmuyor çin malı deyip geçmemek lağzım. Ayrıca bu markanın 8-10 yaşında cross motorları var hala iyi kondisyonda görünüyor. Youtubeye şunu yazın ' Обзор мотоцикла Zongshen ZS250GY-3 ' videonun başında gaza yüklenince 2.anahtar nasıl sallanıyor, bu motoru ilk alanlardan olmak istiyorum ama ya titreşim megelli gibiyse demeden de kendimi alamıyorum
-
Yokmu araştıran arkadaşlar? Mondial merkezle görüşwn bilgi alan yokmu? Enjeksiyon delphi dşye bir marka sanırsam enjeksiyonun kalitesi titreşimi etkilermi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------
Az önce facebookta bir mondial bayisinin paylaşımına rastladım " şubat ayı sonunda yanı fuardan hemen sonra nasıpse gelecek fıyatıda 8500 tl olacak canta setıde standart olacak mış. fabrika yetkilisi oyle dedi." diyor. İnşallah öyle olur
-
çantaları alsınlar 500 tl indirim saysınlar ben zaten onları kullanmayacağım
-
Sattiracaklar 300 km'deki motorumu
Mirkuza adlı üyeden alıntı
Az once facebookta bir mondial bayisinin paylaşımına rastladım " şubat ayı sonunda yanı fuardan hemen sonra nasıpse gelecek fıyatıda 8500 tl olacak canta setıde standart olacak mış. fabrika yetkilisi oyle dedi." diyor. İnşallah öyle olur
-
Mirkuza adlı üyeden alıntı
Az önce facebookta bir mondial bayisinin paylaşımına rastladım " şubat ayı sonunda yanı fuardan hemen sonra nasıpse gelecek fıyatıda 8500 tl olacak canta setıde standart olacak mış. fabrika yetkilisi oyle dedi." diyor. İnşallah öyle olur
Doğruysa eğer, bugünkü en güzel haber. Dolayısıyla tüm bekleyenlere gelsin:
http://www.youtube.com/watch?v=hKr0XmNhQzY
2012 Bmw F800gs
; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
-
Bakın videodaki kamera ön gidona bağlanmış düşük devirlerde hiç yok denecek kadar tabi benim düşüncem
-
Hayatımda bu kadar zıpır bir inceleme görmedim. Adam inceleme değil maymunluk yapmış. Zaten böyle sopanın ucuna kamera bağlanmasına uyuz oluyorum, bir de arkadan çalan o müzüikler de yok mu ? Ama katılıyorum bence de pek önemsenecek bir tireşimi yok gibi... Motor çok güzel, Mondial'de biraz kafa varsa test sürüşleri falan yaptırıp bunu güzel fiyattan çatır çatır satar.
-
adam öyle bir tanıtmışki vallahi pes arazide gayet iyi gidiyor.Titreşim varmı yokmu anlayamadım yalnız yüksek devirlere çıkmadı hiç 70 i geçtiğini görmedim bize önemli olan 90 ile 120 km hızlarda nasıl bir titreşimi var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)