Çınar orijinali 118 bakla , farklı dişli takarsan zincir boyu değişebilir . Hava filtresi yıka yıka kullan durumu . Çok ağır arazide , çok uzun süre
kullanmadıkça hiç bir problem olmaz. Adanalı nikli Bora kendi evosuna taktı ve fotolarını paylaşmıştı . Bora'nın profilinde teli de var . Çekinmeden
arayabilirsin. Hatta selamlarımı da eklersen daha da iyi olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:11 ----------
Ön cam ilavesi için.
Benimde kafam karışmıştı, zincir bakla sayısı konusunda. zincirin bir baklaya ip sarıp saydım. 110 bakla çıktı.
ön balata EBC var. ancak Türkiye de ben bulamadım. FA664 diye geçiyor.
Bajaj ns200 ön fren balatası olur deniyor. ancak sırttaki tırnakları yok. olur mu bilmem. kodu brenta ft3027
ön cam malzemesi polikarbon cam (pleksi) ısıl işlemden sonra uygun kalıplarda şekil alıyor. ben denemedim ancak, eski camı kalıp olarak kullanıp yeni cam ısıtıldıktan sonra eski cama tutturularak şekil verilebilir. iki malzeme yapışmaması için araya folyo gibi şeyler koyulabilir.
kolay gelsin.
bazen bitim kaynıyor diyorum manuele döniyim düşük cc az yakan bir şey olsun versys300 ün fiyatı düşük olsa dakka düşünmemde pahalı bu rx3 lerin euro4 leri iyi oda biraz pahalı geliyor ikinci elde 14-15 e olsa aklımı çelmiyor değil bu sizin motordada korkum hala şu stop etme sorunu varmı yenilerdede birde yakıtı az yakan rx3 görmedim her kes 4.5-5 civarlarında yakıyor .. tek silindir 250c.c bir motor için bence çok fazla.
2016 model,8 bindeyim şu an, 10 aydır biniyorum, stop problemi yaşamadım. Her yakıt alışımda odometreyi sıfırlarım, Antalya şehiriçi yakıt tüketimim 4 litre, bazen 3,9-4,05. Ha bence 4 te çok ama, ne yapalım alet cüsseli ve ağır.
Bu arada ben de Versys i çok bekledim, fiyatı açıklandı vazgeçtim, bu günlerde neredeyse sıfır bir araba parsı olmuş.
aslında bunun 300-350cc lik upgrade bore kiti falan olsa daha az yakar gibime geliyor. düşük devirde alet daha fazla güç üreticekdir.. son süratide artar o oranda.
https://advrider.com/f/threads/zongs...parts.1313013/
https://tr.aliexpress.com/item/Motos...b301de7f6f4b-0
yalnız bir süre daha beklemekte fayda var tecrübelilerden faydalanmak lazım.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
https://advrider.com/f/threads/zongshen-nc250-300cc-kits-zongshen-parts-or-chinese-bike-parts.1313013/
yalnız burda sizleri ilgilendiren bir şeyde var .. adam abs upgrade kit de var demiş yani abs olmıyan rx3 ü abs li yapmakdan bahsetmişki bu sizler için harika olur bence.. "even ABS or a big front disc upgrade available for the RX3"
Önce kullanılıp bilgi edinilmesi gerek o yüzden beklemek lazım. Çünkü bu parçalar hayatı önemde
orda bence önemli bir bilgi var ki motorlarınızın abs li olan versiyona çevrilebiliyor olması bu bir bilgi..
bu satan adamda sanırım zaten zongshen den orjinal abs kitini alıp satıyor yani abs li versiyonla aynı sensör kaliper beyin artık ne varsa komple onu satıyor.. aslında böyle bir şey varsa bunu mondial kendi bir ek donanım olarak satsaya yada motor sahipleri talep etse böyle bir şeyin varlığından mondiali bilgilendirse..
hem mondial kendi de para kazanır hem servislerinede para kazandırtır hemde sizin alıcağınız rakamdan direk fabrikadan alıcağı için çok daha ucuza alır ve satar..
Mondial bildiğim kadarıyla kayyum atandı fetö muhabbeti yüzünden bizler servis'e parçada daha iyi bir noktaya geleceğini düşünürken bu versiyon sayesinde tam tersine parça bulmada sıkıntı yada fahiş fiyatlarla millete öpme çabasına girildi oksijen sensörü fiyatını gören demek istediğimi anlayacaktır. Tabi bir çok araç üreticisinin parçası uyumlu ama genede mondi efendi zamanında çokça eleştirdiğim kuralkan efendi gibi yanlış bir politika noktasına gitmekte. Belki benim için geçerli olan bu yanlış politika deveyi iten insanı ittiriveren şeklinde daha doğru bir politikadır bilemiyorum.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Hayırlı Cumalar Forum ahalisi,
Zincir çeşitlerine ve modellerine bakıyorum da,
Bizim Kocaoğlanın zinciri forumdan okuduğum kadarıyla Ali abinin dediği gibi 118 bakla ve 520 ölçüsünde
Bu 520 nin yanında da harfler var ama onun ne olduğunu çok fazla anlamadım.
RX3 için zincir arattığımızda her zamanki gibi Kalyoncu Motorda var zincirin üzerinde aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere CHOHO 520HO yazıyor.
Demek ki zincir 520 x 118 ölçülerinde bir zincir ve Kalyoncudaki fiyatı 485 lira
Şimdi ben 520 ölçüsünde yine kalyoncuda başka bir zincir buldum (MCT 250 zinciri) fiyatı 123 lira
https://www.kalyoncumotor.com/CHOPPER-MCT-SEYHAN-RAMZEY-JINLUN-520-ORINGLI-ZINCIR,PR-5730.html
MCT nin bakla sayısı araştırmama göre 128
bu zincirden 10 bakla söksek elimizde 520 x 118 oringli zincir olmuş olmaz mı ?
Şimdi bunu daha önce denemiş bir arkadaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Zira 123 lira vermek 485 lira vermekten daha iyidir diye düşünüyorum.
Tekerinize taş değmesin
Saygılar.
motor henüz 13 binde zincir de biraz gevşek gibi geririlebilir tabii ki ama yine de yumurta dayanırsa bir gün hazırlıklı olmak istedim )
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------
520 nin sonundaki H ve O harflerinin de sırrını çözdüm. H daha etli anlamına geliyor O ise O ringli demek
Değerli Evo sahipleri,
Bugün motorumu sattım. Bu zamana kadarki destek ve bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler.
Fuar sonrası yaza yaza doğru alacağım motosiklet tekrar.
Bu süreçte arabaya devam.
Tekeriniz düz bassın
hayırlı olsun mutsuzdun zaten umarım parasal kayıp yaşamamışsındır.
11 litre benzin aldım 180 km de depo temiz fazla yakmışım sanırım
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)