anladigim kadariyla, 2 silindir olmasindan dolayi cikan 2 egsoz borusunun alt taraftan gecisi koruyucuz oldugunu ve hasar görmesi muhtemel oldugunu söylüyor. yani motor koruma kapagi yok.ayni sekilde yag filtresinide öyle. Vites atarken devirin 1000 fazla düsütügünü söylemis. arka cant yine 15mi olmus yanilmiyorsam ayni 2015 modellerdeki gibi? Ön fren 2 disk.selesi komple tek parca ve anahtar ile basitce cikiyor. Rx3 de 2 parca sanirim?
4. vitesden sonra 2 silindir olmasina ragmen sanzuman güc aktarimin kücük oldugu söylemis.
buradada RX3S ile RX4 dün test videosu var, hatta fiyati da belirtilmis.
https://www.youtube.com/watch?v=IMvhOyMuFR4
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------
kardesim sana katiliyorum. ürünler kimine göre iyi veyahut kötü olsada, bir tek noktada Mondial basarisiz. oda yetkili servis konusunda. yetkili servis zertifikasi nasil veriyorlar bilmiyorum. avrupada böyle yetkili servis olabilmen icin ,o firmanin seminerlerine katilip bizzati mühendis ve ustalar tarafindan ders görmen gerek.
yetkili servisiz diye gecinenler..bir ..oktan cakmiyorlar. mesela ben gecmiste aldigim sifir Mondial Zone 180 bakimini yaptirdigim halde adam kitapa servis yapildi diye kaydetti ama mondial sayfasinda kendilerinin girdikleri sisteme kayit yapmamis.
( bunu mesela kac kisi biliyor ve kontrol ediyor? bakim yaptirdiginiz zaman sadece kitapciga degil,sistemede kayit yapmalarini israrla isteyin) ve motorum daha henüz 3000 km iken dagildi. bakim sistemde kayitli olmadigi icin garantiden faydanalamadim.Mondial acikca kabul etmedi, tolerans sifir yani.gidip tüketici dernegi avukat vesayire ilede ugrasmak istemedim.
acikcasi eline her cekic alip ben ustayim diyenlere hemen kanmayin. 100 km uzaktada olsa bilsemki orada tecrübeli bir usta var oraya giderim. diger mondial sccoterim var. yedek parca siparis vermek istiyorum yetkili servis "abi buna birsey uydururuz" diyor. neymis efendim,kargo ücreti ödüyormusta o yüzden ufak tefek parca siparisi kendisi icin karli bir is degilmis. o yüzden travel arkadasi iyi anliyorum.
mesela scooterimi sifir aldigimda fari cok yere bakiyordu,önümü göremiyordum. dedim ki bunu biraz yukari kaldiramazmisiniz. bana aynen " abi bunlarda ayar yeri yok,fabrikadan böyle cikiyor" bende inandim fazla arastirmadim. sonra baktimki motor karanlikta sürülecek gibi degil. artik canima tak etti. düsünün motoru aldiktan 4 yil sonra yani bu yil motorun lambasinin ayarlanabilecegini tesadüf sonucu ögrendim.
orjinal ampülleri LED ile degistiriken ( cok zor bir is,komple ön plastik kapagi söküyorsunuz,tirnaklari kirdirmamak sartiyla) anahtar kontagin oradaki delik dikkatimi cekti.daha öncede görmüstüm ama hicbir fikrim yoktu. sonra oraya bu delik nereye gidiyor diye bir tornavida soktum . gördümki o delik farin aynasini yukari assagi oynatmak icin konulmus bir yildiz civataya gidiyor. tornavida kisa geldigi icin gittim hirdavatcidan 40 cm uzun tornavida aldim ve rahatca fari istedigim sekilde ayarladim. Adamlar bir far ayari icin kapagi sökmesinler diye bir delik koymus, bizim yetkili servis bundan bihaber. Sayin Mondial yetkili servisi hani lamba ayari yoktu,hani fabrikadan böyle cikiyordu?
(klavyem türkce olmadigi icin kusura bakmayin)