Hayırlı olsun. aramıza hoş geldin.
Hayırlı olsun. aramıza hoş geldin.
hayirli olsun evo ailesine hos geldin
Hayırlı olsun.
hayırlı olsun kazasız sürüşler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------
Motoru alalı 1 hafta 10 gün oldu ilk turumuza çıktık
güzergah : İst. B.Düzünden Bursa Şehir merkezi / Susurluk / İzmir güzergahı izmir 1 gün konaklama dan sonra aliağa , dikili , sarımsaklı
bandırma güzergahı ile yenikapıya geldik ortalama 1000 km civarında tam hesaplamadım ama söyle bir sey yaptım depoyu fulledim 172 km sonra tekrar aldım 39 TL lik benzin 0,22krş a geldi,
sürüş tipi 7000 / 8000 devir arası sakin bir mod
geze geze gittim bir kaç resim ve görüşlerim
seleye bi konfor modeli ŞART
deflektör lazım boyun kası yapıyoruz aşırı rüzgarda
sağ ayaktan iyi sıcaklık alıyoruz ama alıştık.
yanlız çekilmiyor arkadaş lazım
hem iş hem gezi bir anda gelişti herkese kazasız belasız
Erol evonu mutluluklarla, kaza bela ceza görmeden kullanman temennilerimizle.
hayırlı olsun...
Teşekkurler arkadaşlar ıyı dıleklerınız için...
Genel kullanım olarak gayet iyi bi motor.Hızlanması,frenlemesi....
sadece şu anda benı ençok rahatsız eden sağ taraftan ayagıma gelen ısı ve radyatordekı fanın ugultusu ..Bunlara çözüm bulabılen varmı acaba?Radyator korumasını sokunce bı dezavantajım olurmu motorda?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:24 ----------
Bütçeyi ayarladıgımda yapacaklarım;
Arka çantayı 45lt lık almak
intercom
2 adet sis lambası...
Dört mevsim ,asfalt ve hafıf arazi için önerebilecegınız lastık varmı?
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Arkadaşlar lastıklerın havca basınçları kaç olmalı,ya da motorda etıket varmı basınçlarla ılgılı?
Erol , file kask muhafazası çok rahat ufacık bir çakı ile kesilebilir gibi görünüyor. İlk motorumun tank üzeri mıknatıslı ve kayışlı çantasının
kayışlarını keserek çalmışlardı . Allah'tan içi boştu. Motoron dergisi abonelik bedeli ve biraz da fiyat farkı karşılığı almıştım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:06 ----------
Bu topiğin 256. sayfasında aynı sistemin biraz daha kaba hali var.
[/COLOR] motorunuz hayırlı olsun bende başlangıç motoru olarak rx3i yi düşünüyorum doğuda memurum acemiliğimi atmak için ve bakım kolaylığı açısından bana göre en uygun model fakat gerek mondialin kendi istesi gerekse ilan sitelerinde sıfırı 18,900 gibi rakamlara satılıyor siz nerden ve nasıl aldınız 13,500 sıfır motoru 2016 2018 benim için fark etmiyor zaten arada çok bi fark yok ama bütçe işin içine girince arada bayağı bi uçurum oluyor teşekkürler
2016 sıfırlar 13500 tl ye satılıyor. 2018 euro 4 absli olanlar 18900..
Arkadaşlar merhaba dün itibariyle aranıza 2016 model 4bin km de turuncu renkle katıldım. Superlight kullanıcı olarak bu motor bana çok güzel geldi, arkadaşlarımın tabiriyle eşekten inmişe döndüm. Her neyse bir kaç şey belirtmek isterim.
Motorun kontağını ve sağ taraftaki elektrik panelini aktif edince "N" göstergesinin yanındaki kırmızı renkli arıza ışığı sönmüyor. İnternette araştırdım ve bulduğum bir video ile hatayı kendim öğrenmeye çalıştım.Videoda denilene göre aç-kapa aç-kapa aç yapınca ışık yanıp sönmeye başlıyor. Yanıp sönme sayısına göre hata kodu çıkıyor ama bende o da olmadı, ışık stabil.
Video linki : https://www.youtube.com/watch?v=TC1gt8_gNmc
Bunların dışında bir 4 5 km gittikten sonra motoru boşa alınca zincir sanki dişliye değiyormuş gibi bir ses geliyor. Debriyajı sıkınca o tırtırtır sesi kesiliyor. Motoru ilk çalıştırdığımda ise böyle bir ses yok. Nedeni nedir acaba ?
Bunlara bir bilen bir yorumu olan varsa lütfen esirgemesin. Herkesin bayramı mübarek olsun.
Arkadaşlar. Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
Boşta ışığının yanındaki motor ikaz lambası, motor çalışmadan sönmez. Yazdıklarınızdan bu şekilde anladım. motor çalıştıktan sonra da ışık yanmaya devam ediyorsa arıza kodu veriyordur.
Videodaki işlem doğrudur. Ancak açma kapama süreleri doğru olmalı. Çok seri aç kapa yaparsanız işlem gerçekleşmez. Kontağı açtığınızda enjeksiyon sesini duyana kadar bekleyin. Sesi duyduğunuzda kapatın tekrar açın yine sesi duyun kapatın. 3'üncü açışta arıza kodunu sayması lazım.
Debriyaj çekince ses kesiliyor demişsiniz. Buradan sorunun dişli ve zincirden kaynaklanmadığı sonucuna ulaştım. Ayrıca bu ses sadece boşta iken mi yapıyor. viteste iken ses var mı?
Sesi tırtırtır diye niteleyince ben farklı düşündüm. Ses debriyaj tasından vurma sürtme gibi değilde şırıltı şeklinde (dönen bir metalin çıkardığı gibi) bizim motorlarda da var. debriyaj tası somununu sıkılması ile bu sesten kurtulan bir arkadaşımız vardı. 1-2 sayfa geride anlatmıştı. Ancak sesin kaynağını doğru tespit etmek lazım. Gereksiz motor açmanın anlamı yok.
Kolay gelsin. Motorunuz hayırlı olsun.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)