körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Bir problem var bende farkındayım 8. motosikletim yani genelde sakin kullanıyorum canını çıkartmam motorum şuan yaklaşık 3000km civarında uzun yolda artçılı 100-130km/h aralığında max. 200km gidebildim 9 litre benzinle. Açıkçası motor sağlıklı çalışıyor gibi biraz sibop sesi var fakat bukadar etki edermi bilmiyorum kurcalatmakta istemiyorum. Bukadar yakmasıda canımı sıkmıyor değil.
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
Son ölçüm 194km /7.89lt 3-5 kezde sabah erken saatte yola çıktığım için ısıttım motoru
daha önce yaşadığım için yazıyorum depo kapağını kapatıp anahtarı çektikten sonra bastırın bakalım çıt sesi ile bir tık daha kapanacak mı?
ben bir yıl civarı 5 lt civarında yaktım aynı kullanımla sonra face grubundan bir arkadaşın uyarmasıyla fark ettim durumu.. vesselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Benzini hangi petrolden alıyorsun ? eğer shell ise bir değiştirmeni tavsiye edeceğim Opet veya petrol ofisinden al birde öyle dene.
Bir olayı anlatmak istiyorum 60 litre deposu olan bir araç çeyrek depoyla shelle gidip benzin aldı 57 litre benzin aldı. Şimdi çeyrek depo 3 Litremi ? yoksa pompa fazlamı yazıyor.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
genel olarak opet ve bp iyidir petrol ofiside yerine göre değişebiliyor
ayrıca litre olayında depodan yakıt kapağına kadar olan borunun aldığı benzin miktarı lt'yi etkiler bu borunun kalınlıklarıda modele göre değişebiliyor kalın ve uzun olduğunu düşünürsek baya alabilir.
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
arkadaşlar hesaplamada bir hata olmasın 250c.c için 7-8-9 litreler aşırı fazla.. ben 3-4 litre arası bekliyordum..
Ona dikkat ediyorum daha önceki motorlarımda vardı bu durum sanıyorum sürekli artçılı kullandığım için bu şekilde çıkıyor hesap kitap.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------
9lt benim motorum için şehir içi 150km'deki yakıtı yani 100km'de 5-6lt'leri görüyorum.
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
Benim yakıtım şehir dışı 100 km 3,5 litre, şehir içinde 4 - 4.5 lt 100 km . Yarın
nasib olursa İst Ataşehir'den Bursa'ya döneceğim. Ağustos sonundaki Çeşme Bursa
seyahatimden sonra km ve litre kontrolü yapmaya gerek duymuyordum. Yarın tekrar km
sıfırlayıp kontrol edeyim , hem de Ataşehir Bursa bu günkü maliyeti öğreneyim.
Neticesini de yarın sizlerle paylaşırım. Selamlar.
Salı günü Ataşehir - Eskihisar iskele - feribot - Topçular iskele - Bursa seyahatimi bitirdim . 130 km - 24 lira benzin. 4.4 litre . 100 km de 3.3 itre.
Bazen şehir içinde 5 litreye de yaklaşabiliyor, çoğunlukla şehiriçi 4 lt ile 4.5l
arasında yakıyor. Sevgilerle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:59 ----------
Hava biraz soğuk gibiydi fazla yüklenmedim gaz pedalına ,70 ila 100 km arasında
dolaştım
Bosch oksijen sensörü taktım delphi hata veriyordu.Stop etme geç çalışma yoktu ama hararette artma 8000 deveirin üstünde tekleme gibi sorunlar baş göstermisti.Sensör arıza koduda üretince değistim.2000 model opellerle uyumlu olan bosch oksijen sensörü aldım sanayiden taktım. İlk 50 kmde karter havalandirmada yine birikme yaptı sonra kesti. Yağda artma söz konusu değil artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
Bosch oksijen sensörü taktım delphi hata veriyordu.Stop etme geç çalışma yoktu ama hararette artma 8000 deveirin üstünde tekleme gibi sorunlar baş göstermisti.Sensör arıza koduda üretince değistim.2000 model opellerle uyumlu olan bosch oksijen sensörü aldım sanayiden taktım. İlk 50 kmde karter havalandirmada yine birikme yaptı sonra kesti. Yağda artma söz konusu değil artık.
Bizim motorlar için led far lambası önerebilir misiniz? Marka model veya link gönderirseniz sevinirim.
Üst mesajlarda resimleri var ben bu ürünü taktım aydınlatma çok iyi değil fakat sislerle besliyorum yeterli oluyor.
http://www.kalyoncumotor.com/MONDIAL...U,PR-8116.html
Odo sanıyorum fiati daha hesaplı olduğu için opel sensörü kullandı. Bildiginiz gibi UMA bizleri çok seviyo, sevgisinin çokluğundan bizi her gördüğü yerde kucaklamak istiyo. Eh bu kadar çok sevilince benim de sevinçten gözlerim yaşarıyo. Selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:09 ----------
Ha bu arada kafaya takma sensörlerin neredeyse tamamı aynı görevi yapıyor. Yeter ki ekonomik olsun.
bence deplhi yada boch ile ilgisi yokdur neticede delphide iyi markadır.
oksijen sensörü hassas bir meteryaldir içinde ince bir platin var benzin hava karışımını yanmış gaz çıkışından aldığı verilere göre okuyor ecuya yolluyor verileri konumu doğru değilse yanlış konumlandırılmışsa çok rahat arıza verebilir içine pislik falan dolmuşsa kirlenmişse yada darbe hasar alırsa hassas parçadır hemen arıza verebilir.. yani konulan konumu önemlidir..
tabii hiç bir mühendisde türkiye şartlarını ve yollarını düşünerek bu sensörleri konumlandırmıyor.. o yüzden son yıllarda japonu almanı çini farketmez benim en sık duyduğum arıza bu lambda yani oksijen sensörü arızları..
Dün koltukla biraz uğraşayım diyerek arka seleyi içine mat koyarak tekrar kapladım hoşuma gidince ön seleyede aynı işi yaptım fena olmadı amaç ne peki bir gıdım rahatlık hoşuma gitti tabi kullandıkça artıları ile eksilerini göreceğim.
250 Tl vermekten daha mantıklı geldi bana buyrun resimler.
Bitmiş halini çekmemişim ön koltuğun onuda yarın çekerim
Arkadaşlar şehir dışı yakıt konusunda dikkatimi çeken konuyu sizlerle paylaşmak
istiyorum. 2016 temmuzda Bursa İzmir Çeşme yolculuğumda ben 125 kg , hanım 85 kg +
3 çanta dolu + o çantaların üzerine de 2 ayrı valiz baglı yaklaşık toplamda 280 kg
yükle ,ortalama 80 - 100 km arası süratte net yüz km de 3.5 litre yaktım. Bu sene
aynı yolu ben yalnız + 60 kg yük, yaklaşık toplamda 180 kg ağırlık fakat 100-120 km süratde yüz km yi 3.7 litre benzinle tamamladım. 5 gün önce İst'den Bursa'ya
dönerken 70 - 100 arası süratde yüz km de 3.3 litre benzin kullandım. Kanaatim şu
ortalama 70 - 100 km bandında sürüş yaparsanız 3.5 litrenin altını görebilirsiniz.
Arkadaş 80 km ile yol biter mi diyorsanız itiraz edemem. Selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------
Bektan matın bir karışı kaç kuruş?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
Nirden alacağuk?
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)