Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
22 Kasım 2016, 21:38
Ben de öyle umut ediyorum. Malum ustaların sentil çakısı diye bi' zımbırtıdan haberdar olmayıp göz ve kulaklarına güvenerek ayar yapmasından dolayı gayet muhtemel. Buna sebep olan diğer etkenler nedir peki? Benim bildiklerim oksijen sensörü, akü, sele altındaki kablo bağlantıları, başka?
Reklamlar
-
22 Kasım 2016, 21:53
efemontana adlı üyeden alıntı
2 gün önce hiç sorunum yok derken bugün 4400 km'de olan 2016 model motosikletim stop etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 4000 bakımına götürdüm ve subap ayarı yapıldı. Ertesi günü 200 km'lik bir gezintiye çıktım en ufak sıkıntı olmadı fakat dün ve bugün toplam 7 defa yolda giderken 1 defa da durduğu yerde çalışırken stop etti. Forumu en başından beri okuyorum, bütün bilgileri aldım. Benim sorunum da ışığa yaklaşırken 2. viteste debriyajı çektiğim anda stop etme şeklinde. 1. ve 2. viteslerde olurken 3 ve üzerinde olmaması şaşırtıcı. Derhal UMA'yı aradım ve ilgili bir biçimde servise gidip onları aramamı söylediler. Az önce servise gittim,usta motorla bi tur attı sorun olmadığını söyledi. Durumu tekrar izah ettim ve bp'den aldığım benzinden olabileceğini, depoyu bitirdikten sonra shell'den alıp denememi söyledi. Sorun devam ederse motor bir süre onlarda kalacakmış çünkü stop ettiğini görüp teşhis koymaları gerekiyormuş. Durumlar böyle
Formu okuduğunuz için detaylı anlatmıyorum bu stop sorunundan benim kadar çeken olmadı ilk yapmanız gereken o servise bir daha uğramamak ve UMA ile görüşerek sorunu marifetli bir servis ile çözmek yoksa işiniz zor ..vesselam..
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------
Ben de öyle umut ediyorum. Malum ustaların sentil çakısı diye bi' zımbırtıdan haberdar olmayıp göz ve kulaklarına güvenerek ayar yapmasından dolayı gayet muhtemel. Buna sebep olan diğer etkenler nedir peki? Benim bildiklerim oksijen sensörü, akü, sele altındaki kablo bağlantıları, başka?
beyn yazılımının güncellenmesi
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
22 Kasım 2016, 22:47
mitmuallim adlı üyeden alıntı
Formu okuduğunuz için detaylı anlatmıyorum bu stop sorunundan benim kadar çeken olmadı ilk yapmanız gereken o servise bir daha uğramamak ve UMA ile görüşerek sorunu marifetli bir servis ile çözmek yoksa işiniz zor ..vesselam..
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------
beyn yazılımının güncellenmesi
Hocam servise uğrama demenizin nedeni suçu benzine atmaları mı yoksa kaçırdığım bir yer mi var? Bir de bu güncelleme bizim modellere geldi ve servislerde yapılıyor da benim mi haberim yok?
-
22 Kasım 2016, 22:53
mitmuallim adlı üyeden alıntı
beyin yazılımının güncellenmesi
Sanırım benimkine bu tür bir işlem yapılacak. Ama nasıl bilmiyorum? Ya mevcut beyine bir program atılacak ya da programlanmış bir beyin gönderilecek. Servis parça beklediğini söyledi bugün. Acaba bu yeni bir beyin mi yoksa beyine program atacak bir alet mi? Düzelsin de gerisi önemli değil.
2012 Bmw F800gs
; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
-
22 Kasım 2016, 23:30
Arkadaslar her hafta 3-5 dakika ileri giden gostergedeki saat icin bir cozum bulan var mi? Surekli telefondan kontrol edip ayar yapmaktan biktim. 4000 bakimima az kaldi. Durumu Mondial'le gorusmeyi dusunuyorum.
-
23 Kasım 2016, 00:15
Deadly Sto(R)m adlı üyeden alıntı
Arkadaslar her hafta 3-5 dakika ileri giden gostergedeki saat icin bir cozum bulan var mi? Surekli telefondan kontrol edip ayar yapmaktan biktim. 4000 bakimima az kaldi. Durumu Mondial'le gorusmeyi dusunuyorum.
Saat olayına hiç dikkat etmedim motormdan uzaktayım epeydir. lakin stop olayını ney anlıyorumda saat nasıl ileri gidiyor yahu komik geliyor acıkcası ama değişik bir durum. yazılımsal bi sıkıntı var resmen çok da önemli bir şey değil ama yinede kıllanıyor insan! bakımı beklemeyin bence arayın sorunu bildirin gerçi sizi yine servise yönlendiriyorlar servisde alet yok edevat yok öle yazılım mazılım için napıcak adam? gösterge paneli değiştirmeye kalkarlarsa şaşırmayın saat içinde gösterge değişirmi valla ben olsam elletmem.
-
23 Kasım 2016, 05:32
Naci63 adlı üyeden alıntı
Sanırım benimkine bu tür bir işlem yapılacak. Ama nasıl bilmiyorum? Ya mevcut beyine bir program atılacak ya da programlanmış bir beyin gönderilecek. Servis parça beklediğini söyledi bugün. Acaba bu yeni bir beyin mi yoksa beyine program atacak bir alet mi? Düzelsin de gerisi önemli değil.
büyük bir ihtimalle yeni yazılımlı yeni yeni beyin beimki önce serviste sonra fabrikada değişti Allah şükür sorun bitti..
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:28 ----------
Hocam servise uğrama demenizin nedeni suçu benzine atmaları mı yoksa kaçırdığım bir yer mi var? Bir de bu güncelleme bizim modellere geldi ve servislerde yapılıyor da benim mi haberim yok?
Stop sorununu hafife alan ve kalsın görelim diyen bir servis olayın farkında değildir. yeri gelir 300 km stop etmez yeri gelir 10 km de 7 kere stop eder, işi bilmiyor ve savsaklıyor .. ben 90 km ötede istanbula götürmek zorunda kaldım motoru .. izmittekiler biz anlamayız dediler açıkca ... vesselam..
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:31 ----------
Deadly Sto(R)m adlı üyeden alıntı
benim göstergeseki saat de aynı ..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
23 Kasım 2016, 07:06
ibrahim arkadaşımız mercekli bixenon far uygulamış burdada olsun
-
23 Kasım 2016, 09:59
Arkadaşlar bu motor hakikaten iyi ve parasını hakeden bir motor. Bu yılın başlarında almıştım ve sadece şehiriçi kullandığımdan çok fazla kilometre yapmadım henüz ama motorun kilometresi arttıkça ilk başta gelen o hırıltılar falan azalıyor gaz tepkisi iyileşiyor vs. Şimdiye kadar çok çeşitli motorlar kullandım uzun yıllardır da enduro kullandığımdan buna torpil mi yapıyorum bilmiyorum ama çok keyif alıyorum RX3i kullanırken. Temmuz da Kotor'da geçirdiğim kazada pert olan 1200GS'in yerine 2016 modelini aldım inanın ki bundan daha hırıltılı çalışıyor. Hoş daha rodajda ama 1000km de motor üstü örtülü evde yatıyor ben RX3i'm ile keyifle geziyorum. Stop problemi vs pek dert etmeyin nasılsa hallediyorlar bir şekilde. Benim tek merak ettiğim motorların dayanıklılığı birkaç sene sonra 40-50000km lere gelince dökülmeye başlamazlarsa bu motorun eline su dökecek rakip az bulunur. Tek eksiği ABS, şöyle 500-1000 lira fiyat artışı ile ABS de koysalar dadından yinmez olur.
-
23 Kasım 2016, 12:14
Arkadaşlar sorunum halloldu. Uma gerek servis gerkse halkla ilişkilerde tam puan aldı benden servisler biraz umursamaz olsada firma gayet ilgili ve çözüm odaklı çalışıyor. Teşekkürler uma.
-
23 Kasım 2016, 16:58
Adana İl Temsilcisi
bektanist kardeş,oldukça başarılı bir uygulama olmuş ama keşke ibrahim arkadaşımız,nasıl yaptığını,farı nasıl camından ayırdığını ve ampul yerine mi yoksa alttaki bombeli yere mi yaptığını,tesisatı nasıl yaptığını da detaylı bir şekilde anlatsaydı,yaptırmak isteyenlere yol gösterici olurdu.
zangiff kardeş,sorununun çözülmesine sevindim.
konig kardeş,RX3 için söylediklerine harfiyyen katılıyorum.
bu arada bizim orta sehpadan haber var mı acaba ?
-
23 Kasım 2016, 19:17
-
23 Kasım 2016, 20:33
Geçmiş olsun kardeş sana birşey olmasın gerisi önemli değil. Motor nasıl olsa yapılır.
-
23 Kasım 2016, 22:16
bektanist adlı üyeden alıntı
bu mercekli zenon iile ilgili mondiale görüş sordum takarsak ne olur diye ? bekliyorum.. vesselam..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------
MANKU adlı üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun daha beterinden korusun Allahım.. Ayriyeten maddi olarakda zarar etmemiş olman güzel bir durum. Far çalışmanız güzel olmuş aydınlanmadan memnunmusunuz kısa uzun ayarlarında ? bir de led far ampülünüzün 4 yönlü olanı bende takılı kısa sıfır uzun 3 m ancak gösteryor sizde de öylemiydi? teşekkürler vesselam..
-
23 Kasım 2016, 22:36
Arkadaşlar Merhaba,
Şimdi arkadaşlarım facebookta paylaştılar. bende sizlerle paylaşmak istedim. Bu resimde gördüğünüz aracın bir sıkıntısı yokmuş. Dökülen bir yeride yokmuş.
Bence düzenli bir şekilde bakımlarının yapılması, belirli periyotlarda sıkılması gereken vida ve somunları sıkılması durumunda döküleceğini sanmıyorum.
[IMG][/IMG]
-
23 Kasım 2016, 22:42
MANKU adlı üyeden alıntı
Öncelikle çok geçmiş olsun. Birşey olmamasına sevindim
Far çok güzel olmuş elinize sağlık.
-
23 Kasım 2016, 23:23
Syn. mitmuallim,
Daha önce 4 ledli dörtgen olan ampülü denedim 4000 lümen olmasına rağmen, şu an üstündeki 3 ledli ve 3000 lümen olan ampül kadar aydınlatmıyor çok dağıtıyordu. Bu ampülden nispeten memnunm kısa farı iyi aydıntıyor ama uzunlar gökyüzünde. Bu arada far ayrını kafayı aşağı yukarı oynatarak ayarlayabilirsiniz. Motoru ilk aldığım sıralar 3 metre önümü aydınlatıyordu, deli olacaktım, bu nasıl far gibisinden ama sonradan far kafasını yukarı kaldırınca mutlu olmuştum.
Eski motorumun farı gece lambası gibi yandığı için şu anda her far bana iyi geliyor.
saygılar.
-
24 Kasım 2016, 01:51
Sevgili Mevlüt çok büyük geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Senin kendinde bir şey olmaması en sevindirici olan tarafı. Evon da eskisinden daha güzel olmuş. Rabbim en yakın zamanda en hayırlı işi ve eşi
nasib eylesin. SELAMLAR.
-
24 Kasım 2016, 07:27
Manku arkadaşım büyük geçmiş olsun. Allah bir daha size ve hiçbirimize kaza bela göstermesin.
Ali hocam (bursalıali) hala sizden haber bekliyorum.
2012 Bmw F800gs
; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
-
24 Kasım 2016, 08:35
MANKU adlı üyeden alıntı
Usta bu harika bende yapmak istiyorum böyle birşeyy
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)