Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...
Anahtar teslim 9250 maximum. Bir kuruş fazla vermem veremem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:44 ----------
üzerindeki ekipman dediğiniz sadece çantalar. onlarda 1 kask bile almıyor dolayısıyla çok işe yarar durumda değiller. muhtemelen değiştirmek gerekecek
2014 Nisanında Mondiale mail atarak "bu motoru siz getirmelisiniz" diye talepte bulunan ve onlara fiyatın mutlaka 9.000 TL'nin altında olması gerekir diye tavsiye eden biri olarak öncelikle motorun geleceğine sevindiğimi söyleyebilirim. Hele bunda eğer benim mailin de payı varsa bu bana ayrıca mutluluk verir.
Ancak yükselen dolar kuru ve %8 ÖTV dikkate alındığında, ABD'deki satış fiyatı bizde 9300 TL'ye çıkıyor (%8 ötv dahil). Mondial firmasının kur artışı nedeniyle de artan maliyetleri dikkate alarak "bence" şöyle bir satış stratejisi izlemelidir: Motor önce lansman fiyatı olarak 8.750 TL'den piyasaya sürülmeli, bu amaçla gerekirse kardan biraz taviz verilmeli, eğer motor tutulursa ve döviz kuru da en az şimdiki seviyede kalır veya yükselirse bu durumda yaza doğru fiyatı "makul" şekilde artırmalıdır. Mart ayı ile Haziran arasında zaten motorun göreceği rağbet ve kullanıcı nezdinde benimsenip benimsenmediği ortaya çıkacaktır. Fiyat ayarlaması buna göre yapılmalıdır. Her ne kadar doğrudan muadili olmasa da, birçok Türk tüketicisi gözünde bu motor naked, cross veya 250 cc sport tarzlarla denk görüldüğünden, fiyatlama bu tür farklı kategorilerdeki ancak 250 cc hacimli motorlar da dikkate alınarak yapılmalıdır. "Bence" firma motorun üzerindeki "aksesuvarlara" çok güvenmemelidir. Çünkü bu motordaki çantalar birçok motorcu tarafından "uyduruk ve yetersiz" olarak görülmektedir. Bu nedenle geriye kalan aksesuvarlar sadece yan çanta demirleri ve topcase tablası olacaktır. Onların da fiyatı 150-200 TL dir.
Ancak buna karşılık 15 inclik arka jant "enduro" tarzına hiç uymayan "şahsına münhasır" bir durumdadır. Bence bu ciddi bir dezavantajdır ve bunu 17 inch yapmak isteyenler için ciddi bir masraf olarak ortada durmaktadır. Ayrıca arka teker için piyasada bilinen kaliteli marka 15 inch enduro lastik yoktur. Son olarak, motorun piyasaya yeni giriyor olması, piyasada kötüyü ifade eden bir "çinli" imajı olması, Mondial servisleri hakkındaki olumsuz tecrübeler bu motorun dezavantajları olup, mondial firması bunları yenmek için ancak satış fiyatını makul ölçüde tutarak piyasaya girebilir.
Mondial doğru fiyat ayarlaması yapmazsa ne olur: 650 cc'lik motorlarında olduğu gibi(sadece 10 tane satmış) görünüşün yetmeyeceğini, bu tür çinlilerde ancak fiyat rekabeti ile piyasada olabileceğini anlar. Beklentilerinin çok altında satar. Sonra da, önceki 4-5 modelinde olduğu gibi satıştan çekmek zorunda kalır. Hemen arkasından, belki de aynı zamanda, bu motoru bir başla Türk firması getirir ve daha ucuz fiyattan satar. Ama olan şu an hasretle bu motoru bekleyen motorcu kardeşlere olur.
Bana gelince; ben bu motoru sadece hoşuma gittiği için, aslında ihtiyacım olmamasına rağmen, 2. motor olarak alacaktım. Keyfe keder bir durum. Almam olur biter.
Son bir "naçizane" tavsiye: Mondial eğer üzüm yemek istiyorsa doğru bir fiyat politikası belirleyerek fiyatı "makul" seviyede tutmalıdır. Saygılar.
2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
Satmaz hocam satmaz. Vatandaş eskisi gibi değil. Bu da 2500 tllik olmadı atarım diye alınacak motor değil. Vatandaş mondiale zaten korkarak bakıyor, birde japonlara o kadar yakın olursa fiyatı satmaz. Aksesuar dediğiniz çantalar da işlevsellikten çok görsellik olarak değerlendiriliyor. Zira içine kask sığmayan çanta mı olur. 9000 tlden bile zoraki satar. Az satar, elde kalır. Doğru düzgün fiyatlandırmak lazım. 10000 tlyi buna vereceğime gider 2 yaşında japon alırım der vatandaş haklı olarak.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Valla 7000-8000 veririm baska da vermem. Bende ay sonunu bekliyorum fiyat aciklanacak ucurum fiyatlar soylerse baska motor bakacagim.
biraz önce mondial bayisine gittik. aldığım bilgileri sizlerle paylaşıyorum. net olmamakla birlikte fiyat zannedersem 10 küsür olacak. kurdaki dalgalanmayı bahane ediyorlar. motor fuarda olacak. en geç martın 10 unda bayilerde olacak. beyazın yanında kırmızı rengide olacakmış.
10 kusur diyorlarsa ibreyi pulsara doğru çevirmek gerekecek galiba.. vesselam...
Arkadaş ne motosikletmiş be bir insan evladı da hala çıkıp 1 tek açıklama yapmadı.Nasıl şirket yönetiyor bu insanlar merdiven altı motosiklet tamircisi bile dayanamaz bir fiyat söylerdi.Bajaj bile uçmuş siz mondialin 8.500 o motosikleti vereceğinin hala hayalinimi kuruyorsunuz sevgili arkadaşlarım .
Psikolojik sınır felan hikaye ben diyorum ki 11 bin tl.Varsa rakamı tuturacak sembolik birşeye iddaya girelim bari .
Renk sadece kırmızı ve beyazmış öylemi? Yani turuncu yok, mavi de yok. Renk seçeneği yoksa artık fiyatı da umurumda değil. Mondiale hayırlı olsun.
2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
daha öncede dedim şimdi de diyoru mimazuma ne ybr ne ne alak yaa kıyaslıyacağınız moor bu motorun tarzında enduro tarzı olsun saçmalayan yorumlar olmasın artık
inazumayla kıyaslamayın demişlerde fiyat kıyası yapanlar touring amaçlı kullanım düşünerek fiyatı kıyaslamış belliki
Bide bu motorla araziye çıkmayı düşünenler varsa, crf250 5 yılda dağıldığı yolda bu çinli 1-2 senede her tarafı aynı oynar.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)