Kesinlikle katılıyorum. İnsanın tüketimden üreten tarafa geçmesi de bir bilinç... Çoğumuz internetten bilgi almak için faydalanıyoruz. Bunun bir üst farkındalığı yardım alandan yardım eden tarafa geçmek. Şurada yazılan her bir kelime emek ve zaman istiyor. Ben yıllardır internetten faydalanıyorum uzun zamandır da artık içerik oluşturmaya başladım. Bana katkısı olan her şeyi paylaşmaya tarafsızca yorumlamaya çalışıyorum ki başka iligili kişiler için de bir fikir oluştursun. Çok zaman alan işler gerçekten her konuda forum olsun youtube olsun tüm sosyal platformlarda içerik oluşturmak zahmetli, emek veren herkese saygı duyuyorum.
Takdire layık bir kişiliğe sahipsiniz helal olsun herkes keşke sizin gibi düşünebilse fakat ne yazıkki 5 parmağın 5 i bir olmuyor.Önceden bilgisayar başında asosyallikte zirve yapan kişiler şu an emin olun bizden daha sosyaller aslında doğru şekilde kullanıldıktan sonra internet insanlığa müthiş bir faydası bulunmakta.
Konu yıkılıyor yahu neredesiniz
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post4243797
Çok teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğuyor; niceliksel değil niteliksel olduğunda. Belki sayıca azız ama doğru ve nokta atışı konuları birbirimizle paylaşabiliyor birbirimize destek olabiliyorsak bu sayıca çok olmaktan daha değerli... Geçenlerde buradaki yazılarımı okuyan bir arkadaşımız bana facebooktan yazmış numaramı istedi İzmir' den aradı. Neredeyse yarım saat konuştuk, TNT600 ile ilgili bildiğim kadarını paylaştım. Şimdi izmir 'de bir arkadaşım daha oldu; ben o gözle bakıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------
Arkadaşlar aliexpress sitesinden en son motor alt kısmı için 36,10 Dolara sakal sipariş etmiştim. Maalesef gelen sakal ilanda belirtildiği gibi motoruma uygun çıkmadı. Sonrasında ürünün parasını iade aldım. Ürün bende kaldı, nasıl bir süreç gelişti bununla ilgili facebookta bir yazı yazdım. Okumanızı tavsiye ederim.
Konuya buradan ulaşabilirsiniz. https://www.facebook.com/yurekliteme...1965910064550?
Elimden geldigince yardimci olmaya calisirim herhangi bir soru olursa daha iyi olur cunku ben motorun sifir ne sekildeyse oyle kullaniyorum diger abimiz gibi parca eklemeleri yapamadim henuz ve teknik bilgim pek yok
Ben de sağdan soldan meraklı arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla yapıyorum, yapıyorum ama binmek için vaktim yok ayda 1 saat binebilirsem dua ediyorum
Yaz gelsin bu 2018 yazında 33 gün tatilim var yine bi 5000 km var tahminim
İşim gereği şuan İzmir ' deyim. Bu motolastik firmasına gittim, youtube da Rahmetli Barkın ile firma sahibi Köksal beyin detaylı bir lastik sohbeti var. Çok faydalı bence izlenmeli. Neyse, gittim tanıştım Köksal bey ile. Çok titiz bir adam, her motorla tek tek ilgileniyor. Ustaların ensesinde resmen. İçim rahat motorumu teslim edebileceğim bir yer. Motor lastiği değişmek herkesin layıkıyla yapabileceği bir şey değil. Lastikler ile ilgili detaylı bilgi aldım. Alacağım lastiğe de görerek karar verdim. Çok iyi oldu. Yazın tura çıktığımda turun İzmir ayağında lastikleri motolastikte değişmek istiyorum. Bilgisayarlı balans yapacak makinaları da var. İzmir 'de yaşayanlar çok şanslı.
Teşekkür ediyorum. Anlas Takım 120/70ZR17 - 180/55ZR17 Winter Grip Plus mantıklı geldi. 1000tl takımı. Haliyle tur olunca köy yollarına da arada dalmak istiyorum. Rota Ege Akdeniz olunca rotada yaylalar güzel köyler de oluyor. Bu lastikler için baya bir yorum okudum. Hem asfalt hem hafif arazi hem ıslak zemin performansı için güzel olduğu söyleniliyor. Yerli malı.
Gönlümde Pirelli MT60 Corsa var lakin takımı 1600tl. Lastiğin sağlıklı ömrü iki yıl. neden iki yıl konusunun detayına girmeyeceğim bu konuda da teknik bilgi YouTube da var. Altın elbiseli adam ve motolastik sahibi Köksal beyle yapılan video oldukça faydalı bilgili izlemenizi tavsiye ederim.
Dolayısıyla benim gibi yılda bir tura çıkarak motor kullanan biri için yüksek maliyetli paralar bağlamaya gerek olmadığının düşünüyorum. Ayda 1 saat motora biniyorum yılda bir tura çıkıyorum 3-5bin km yol yapıyorum öyle de böylede iki yıl sonra lastik sertleşecek. Sık kullanma imkanım olsa kesinlikle MT60 alırdım lastik çok güzel. Sadece asfalt için düşenen varsa Mitas alabilir onunla ilgili de güzel yorumlar var.
Bildiğim kadarıyla arabalar gibi değil arkadaşlar. Motor lastikleri dikkat ederseniz lüks bir araçın 4 lastiğinden bile pahalı. Nedeni lastiğin ana maddesi asfaltı tutan kimyası daha yoğun kullanılıyormuş. Maddenin adını unuttum. Köksal bey anlatmıştı. Dolayısıyla lastiklerde yazlık kışlık tabirinin tek farkı dişli olması. Bu da asfalt üzerindeki sürüş konforunu etkiliyor. O nedenle ben seçimi yaparken dişleri asfaltta sürerkende rahatsız etmeyecek dişlere dikkat ettim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)