beginack adlı üyeden alıntı
Bence yanlışın var esasen gayet iyi, hatta farı çok iyi aydınlatıyor. Üç gün önce TNT600 aldım memnunum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:47 ----------
Arkadaşlar merhaba üç gün önce aldığım TNT600 e dair bazı paylaşımlar bilgiler vermek istiyorum.
Hızlanma; Motor inanılmaz konforlu ve kalkışta devir/nm olarak zaten az olduğu için biraz hantal. Ama dün Maltepe-Bostancı sahilinde 1000rr,XJ6,600RR,Mt7 li bir gazlama yaptık hemen hemen başlarda giden bendim. Yanlaya yanlaya gittiğimi söyleyebilirim. Top speed zaten yeterince memnun edici ve kalkıştaki sesi birçok 600-700 lük makineyi bastırıyor.
Viraj-denge ; motor aks-denge olarak jx6,mt7,cb500f gibi motorlardan çok daha iyi ve kontrollü kesinlikle onları kıyaslamam bile. Bu motorların bu anlamda özelikleri çok iyi. viraja girişi ve çıkışı istediğinizi motora aktarıyor elcikle. motor bu tepkiyi size verimlice veriyor.
Kalite-malzeme; 2015 modelleri olduğu için gidondaki plastik kırmızılar solmaya başlamış ama grenajdaki boya kalitesi sanayi de çalışan biri olarak beni çok tatmin etti. Ayrıca üç-dört 600 lük makineyle arkadan baktık 1000 lik dememeleri için bir sebep yok. Lastiklerim de 190'lık Pirelli AngelGT olunca öyle görünüyor. Sadece alt sakal olmalımıydı diye düşünüyorum ama yine de fit görüntülü bir makine.
Fiyat-Performans; ^2018 fiyatı 39 olacak bir makine. Değer mi derseniz bence sonuna kadar değer. Japonların 45-48 bin tl olacağını düşünürsek inanılmaz yeterli. Uzun yolda dört silindir farkını da bu makine ortaya koyuyor.
İlave olarak motorun orjinal sesini karşılaştıracağım bir makine pek görmedim hala, eşsiz gerçekten. Servis olarakta istanbulda a'dan z'ye herşeyi karşılıyor. Ben gözüm kapalı aldım xj6-mt7-tnt600 arasında kalan birisi olarak gözüm kapalı aldım. 899 lığı gelse yine alırım, 1130 luğu gelse direk onu alırım. Sorunuz olursa zamanla yorumları dostlarım.