Gece açmıştım konuyu distirübütöründen servisine değişmesi gerek bence.
nedir yani servise gelen makinayı ilk defa görmüş gibi tüm parçalarını didiklemek yok şurdanda olabilir burdanda ??
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ili-motor.html
Burada bunları yazdığımızda hemen önyargılı falan ilan ediliyoruz. Hala satılan motorların ybr 125, cbf 250, cbf 500, gibi problemsiz sorunsuz harika işçilik ve malzeme kalitesine sahip olduklarını düşünüyoruz.. Artık böyle çok iyi kalitede ve dikkatle motosiklet üretilmiyor..
Hal böyle iken iyi servis hizmetine ihtiyaç duyuluyor. "Teknik Servis Hizmeti o kadar uzun soluklu bir yapılanma işidir ki çok ciddi bir veritabanını yine çok disiplinle yönetmeniz gerekir"
Bu memlekette servis meselesini motosiklet sektörü çözemez arkadaşlar çünkü doğru düzgün iş yapıp buna yatırım yapacak niyette değiller.Satatlım geçelim derdindeler. Bizde oh ne güzel motor yapmışlar şu kadar beygir seside harika diyip alıyoruz.. Önümüzdeki 5 yılda özellikle bu yeni markaların kullanıcılara çıkaracakları enteresan sorunları ve servis maceralarını defalarca göreceğiz sanırım.
Ayrıca Honda nında son ürettiği 250 cc lik tek silindirli CBR a koyduğu motorunda kronik sıkıntıları olduğu belli..Velhasıl artık Japonlarda adam gibi motosiklet üretmiyor.
Motor bizim sözde ustalara üç numara büyük geldi. Motor söküp takmakla usta olunacağını sanan kafalar problem çözerken deneme yanılmanın ötesine geçemiyorlar malesef.
Şu fiyatlara bir bakın....
Thailand'da en çok satanlarda TNT 300
1 THB = 0,082 TL
Anlaşılan Türkiye'den fiyat pahalı vede hizmet yok. Hadi fiyata alıştık da hizmetin olmaması çok kötü Benelli nin Türkiye distribütörüne mail attım hala daha geri dönen olmadı
Motorun görüntüsünü bozacağını düşündüğümden top case kullanmamaya karar verdim
Kuyruk çantası deneyen var mı ?
Buradaki siyah gayet güzel olabilir gibi
http://www.aliexpress.com/item/2014-...rchweb201560_3
Tnt 600 kullanan arkadaşlarda tecrübelerini paylaşırsa sevinirim bu yaz bu motora yazılabilirim.
Koruma takozu taktıran arkadaşlar özellikle aliexpress den sipariş verenler bu takozlari kendinizin mi taktiniz.ustayami götürdünuz dikkat etmem gereken bir şey varmi bunlari takarken veya takarken.
aliexpress ten aldığım koruma takozlarını kendim taktım. Sipariş vermeden önce servis ten bilgi aldım ustam burçlu olmasına dikkat et demişti, dikkate alıp öyle sipariş verdim. Bu motora uygun takoz olduğu için sorun çıkmadı. Sıkarken civatanın çıktığı yere dikkat etmek lazım uzun gelirse sakat.
Asagidaki takozu aldim. Pek bu islerden anlamadigim halde dun kolayca taktim
karbon Delrin çerçeve sürgü motor kaza koruyucusu Benelli
http://www.aliexpress.com/item/CARBO...409648535.html
(from AliExpress Android)
Maalesef böyle durumlar olabiliyor. Destek görememek kötü ancak cahillik ve ne yapacağını bilmemek daha kötü. 3 kere götürdüm demiş. 3. götürdüğünde hiç bir şekilde o motoru teslim almayıp tüketici mahkemesinden değiştirme hakkını talep etmeliydi veya direk mahkemeye gidip hakkını aramalıydı. Şuan yaptığı tamamen yanlış. Neymiş motoru satıyorum siz alırsanız belki sıfır motoru siz alacaksınız demiş böyle bir şey mi var arkadaş ? Sattığı anda firma mahkemede arkadaş motoru elden çıkardı der ve açtığı dava bambaşka boyutlara gider. Şu firmalar sırf kullanıcının hakkını aramaması veya bilmemesi yüzünden böyle rahat hareket ediyorlar. Neyse başka kimsenin başına gelmemesi dileğiyle diyip geçiyorum fazla uzatmadan.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)