Benelli TNT 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Aralık 2015, 19:46
Bugün izinli olduğum için bir kaç kafama takilan sorunu Halletmeye karar verdim
1) geçen haftalarda servise gittim (galeri İlyas'a)motorum stop etme olayını sordum açıkçası İtalya'ya soralim dediler kendi aralarinda ama bana cok inandirici gelmedi italyanca bilmedikleri kesin ingilizce ise belki google translate işlerini görür. motorumun vides geçişi çok sert olduğunuda soyledim.
Cevabi: motor stop halde iken bir iki vites değiştirdi şanzıman yağının eksik olduğunu bakim sırasında bunun gidebilir olduğunu soyledi.sonrada baska bir motorun aynasinda sivilcelerini sikti.
Bugün bu durumu motoru(garantisi bozulmasın) ellettirmeden baska bir tamirciye götürdüm
Cevap:şöyle motor la bir tur atti balatan bitmis iyi ayirmadigi için ses yapiyor ayrica bu yüzden motorun gitmiyor dedi.
Kafam karıştığı için baska bir tamirciye daha gittim.
cevap:şanzıman yağı olmaz hepsini motor yagindan tamamlar ayrica şanzıman yağı yoktur dedi.
Daha fazla kafam karışmasın diye başka tamirciye gitmedim.bu tamircilerin ( cesitli markalarin servisleri bunlar) tek ortak noktasi bu markadan haberleri yok ama cok begendiler.
2) okadar kafam karistiki baska bir sorunu halledemedim en iyisi biraz gezeyim dedim ve actim gazi...
Reklamlar
-
02 Aralık 2015, 01:56
Motorunuz stop etme sorunu yolda giderken mi yoksa çukura girince mi oluyor.biraz detay verirseniz size yardımcı olmaya calışalım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------
Thai bu konuya bir açıklık getirmen lazım kardesim..250 cc üzeri motor sahipleri mi hovarda yoksa hovardalıkta mı kullanıyoruz bu ibareyi düzeltirseniz iyi olur bu forumun % 40 i 600 cc ve üzeri motor kullanıyor.size şimdi öyle gelmeye başladıysa biz benzin döküp yakalım mı şimdi?
-
02 Aralık 2015, 11:35
[QUOTE=Beycivan;3780338]Motorunuz stop etme sorunu yolda giderken mi yoksa çukura girince mi oluyor.biraz detay verirseniz size yardımcı olmaya calışalım.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Motorun stop etmesi üç şekilde oluşuyor.
1) motor ilk çalıştırdığımda ısınmak için Belli bir zaman rolantide çalışırken aragazı verdiğimde stop etmesi.
2) ısınmış olan motorun yola çıktığımda Trafik durumuna göre ışıklarda falan beklediğim sırada kalkmaya hazırlanırken motorun devrini ayarlamak için ara gazı verdiğim de stop etmesi.
3) son olay ise forumlarda Okuduğum kadarıyla vites geçişi (yukseltirken ve dusururken)sırasında ara gazı vererek vites değiştirme nin motor için daha faydalı olacağını vites geçişlerinin Daha rahat olacağım okumuştum pek çok forum yorumlarında Bende bu yorumlara dayanarak Otoyolda giderken ara gazı vererek vites düşürdüğümde stop ettiğini gördüm. Ben de artık hiçbir zaman ara gazı vermiyorum.
sorun aragazi verince oluyor..aragazı neyi tetikliyor? ?????
-
02 Aralık 2015, 11:54
Bende ki stop etme sorunu motor ilk çalıştığında rölantinin düşük kalmasından oluyor.
Isındıktan sonra çoğunlukla geçiyor (çok nadir olabiliyor)
Normalde 1500 devir olan rölanti 900-1000 arasında kalıp motor stop ediyor.
Daha önce bi tamirci enjeksiyonlu motorlarda yığılmayı önlemek için gazı birden değil yavaşça açmak lazım demişti (anlmam pek bu konulardan yorum yapamıyorum)
İlyas'a gittiğimde bana da italyaya soralım demişlerdi. Konuştuk falan da dediler.
Orada tamir işine bakan oğuz değil ama galeri kısmında duran kişilerden İngilizce konuşanlar olabilir.
Sonrasında görüştük Jikle ayarından kaynaklandığını düşünüyoruz dediler (hem onlar hem İtalyanlar, ve evet haberdar oldukları bir sorunmuş) en azından bana söyledikleri bu.
sonuç olarak kafa fazla karışınca en güzeli motora binip gezmek
ama bir ara şu sorun da hallolsa güzle olur : )
-
02 Aralık 2015, 12:19
Yakıt degıstırdınız mı ?
Bende hala boyle bır sorun yok ?:/
Okuzlugum disinda stop etmedi daha
-
02 Aralık 2015, 13:49
sevgili bosix, estafurullah
bendede yok stop etme. kronik olmadığı sonucu çıkmalı bence burdan. muhakkak bi araysızlık söz konusu diye düşünüyorum.
-
02 Aralık 2015, 14:04
ake adlı üyeden alıntı
sevgili bosix, estafurullah
bendede yok stop etme. kronik olmadığı sonucu çıkmalı bence burdan. muhakkak bi araysızlık söz konusu diye düşünüyorum.
B) ben yakit diyorum hala pek kibar sanki beyimiz yemek seciyor sanki
-
02 Aralık 2015, 14:42
Ara gazda stop etme durumu hava yakıt karısım oranı dengeli olmama durumunda da ortaya cıkıyor. Bu ayarı cok ince yapmak gerekiyor.bence servise gitmeyin eğer sorun devam ediyorsa kendiniz de yapabilirsiniz.burdan yardımcı oluruz
-
02 Aralık 2015, 15:56
Selamun aleykum beyler. Motor almayi dusunuyorum. Tnt 250nin yakit tüketimi, parca fiyati, titresim ve yol tutuşu hakkinda bilgi verirmisiniz ?
Şimdiden tesekkurler.
-
02 Aralık 2015, 16:03
a.s.
tüketim değerim 4,2-4,3 civarındaydı en son ölçtüğümde.
parça fiyatlarını bilmiyorum. bi mondial kadar ucuz olmaz diye düşünüyorum. kolay bulunsun yeter düşüncesindeyim. ondada çok sıkıntı olmaz herhalde.
titreşim yok, konforlu
yol tutuştan kasıt nedir bilmiyorum. lastikleri soruyorsan kötü. değişecek.(bence)
-
02 Aralık 2015, 17:16
Hocam benim rolanti 2000 devirde duruyor sürekli hiç stop etme sorunu yaşamadım.
Parça konusunda ise aliexpressde bj300gs diye aratıp motora ait tüm parçaları free shipping alabilirler aşağıda link yer almakta :
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20151202061804& SearchText=bj300gs
-
02 Aralık 2015, 19:08
Beycivan adlı üyeden alıntı
Ara gazda eğer etme durumu hava yakıt karısım oranı dengeli olmama durumunda da ortaya cıkıyor. Bu ayarı cok ince yapmak gerekiyor.bence servise gitmeyin eğer sorun devam ediyorsa kendiniz de yapabilirsiniz.burdan yardımcı oluruz
Yardimlarinizi bekliyorum o zaman.nasil yapılacağını tarif ederseniz(ayrıntılı bir şekilde) yapabilirim kendime güveniyorum.
Saygılar
-
02 Aralık 2015, 19:31
pulsar motordada vardı stop etme sorunu
yeni yazılım çıkardılar yükledik stop falan kalmadı
umarım yakın zamanda sizin motorlarada çıkarırlar yazılım
-
02 Aralık 2015, 21:07
BayY adlı üyeden alıntı
Hocam benim rolanti 2000 devirde duruyor sürekli hiç stop etme sorunu yaşamadım.
Parça konusunda ise aliexpressde bj300gs diye aratıp motora ait tüm parçaları free shipping alabilirler aşağıda link yer almakta :
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20151202061804& SearchText=bj300gs
2000 devirde bana fazla geldi.Hiç yaşamadım stop etme sorunu nazar değmesin 8750 km oldu.Bebek gibi bakıyorum.Isınınca 1500 lere inmesi gerek bence.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------
gloryordeath adlı üyeden alıntı
Selamun aleykum beyler. Motor almayi dusunuyorum. Tnt 250nin yakit tüketimi, parca fiyati, titresim ve yol tutuşu hakkinda bilgi verirmisiniz ?
Şimdiden tesekkurler.
8750 kmlik tecrübem ile sadece bu motora has değerlendirmemi yazayım.Parça kalitesi gayet iyi.Titreşim yok nerede ise.Torklu bir makine.Sesi çok güzel.Gazı açtığın zaman devir 7000 lere geldiğinde gücünü hissettiriyor.Selesi oturuş pozisyonu bana çok rahat geldi.Yedek parçada arkadaşlarında dediği gibi beklemek sıkıntı olmaz ise bir haftada istediğini temin edebilirsin yurt dışından vede en ufak civatasına kadar var.Fiyatları bana gerçekten ucuz geldi.Ön çamurluk 160 tl.Yan ufak grenajlar 60tl adet gibi örnek olarak.Amortisör 500 tl yaklaşık.Başka markalarınkilere bir bakın kararınızı verin.Yurt dışı alışveriş sürekli yaptığımdan benim için problem değil örnek olarak.Sadece büyük satıcılardan alışveriş yapın aliexpress alibabada.
-
03 Aralık 2015, 14:27
Forumdan Uzaklaştırıldı
@Zsrvc İngilizceniz varsa stop etme problemi ile ilgili
www.benelliforum.com adresinde bir kişinin başına gelmiş, oksijen sensörünü değiştirmişler garantiden.
Geçenlerde gezerken gördüm Bj300 aka bn302 başlığında sanırsam, bir araştırın.
-
05 Aralık 2015, 10:03
günaydın millet;
havalar soğudu, lastik hava basınçlarınızı kontrol etmeyi unutmayın. ben bu sabah baktım ve 21 e düştüğünü gördüm. sizlerde güvenliğiniz için kontrol ediniz.
-
05 Aralık 2015, 11:40
-
05 Aralık 2015, 14:56
-
07 Aralık 2015, 11:20
Ankara'dan bi arkadaş
Aldığına alacağına pişman olmuş
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-benelli-her-yeri-sikintili-motor-250597479/detay
-
07 Aralık 2015, 12:15
yazık yaa. adamı canından bezdirmişler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)