Evet arkadaşlar Geçtiğimiz perşembe satın almış olduğum benelli mi plaka işlemlerini hallettikten ve hafta sonununda araya girmesiyle geciksede salı günü teslim almış bulunmaktayım.
İlk izlenimim benelli'yi almaya gitmeden önce canlı hiç görmemiştim. İlk karşıma çıkışı ( motoru canlı görmeyen, resimlerden bilenler için kesinlikle görmeliler ) resimler ile hiç ama hiç alakası yok malzeme kalitesi, duruşu, yapısı, sesi her ayrıntısıyla tam bir italyan kalitesi var ( çin firması falan almış da kalite yokmuşta tamamen hikaye açıkça belirteyim ).
Motorumu, Karabük Öz Kaplan otomotivden aldım kendisine ilgisi, saygısı ve esnaflığından dolayı çok çok teşekkür ediyorum ( belki görürler ), tüm arkadaşlarıma da tavsiye ederim uzak demeyin o samimiyet için değer o yolu çekmeye. Bursa ile arası 350 km dolayısıyla rodajda epeyce tamamlamış oldum ( yakıtını ölçmedim ama büyük hata bir depo ile Bursa'ya girdim ).
* Motorun gaz tepkisi Ayns arkadaşımızın dediği gibi motor tepki verecek olsa da bana kısıtlanmış gibi geldi çok yumuşak bir gaz tepkisi var.
* Hızlanması gayet güzel ( Ktm duke 200 gibi atik değil ) gayet tatmin edici son sürat bişey diyemem malum ama ara ara gaz açtım ve 155 km sürati gördüm "DÜZ YOLDA"
* Ağırlığını hissettirmiyor o konuda memnun kaldım malum duke ile arasındaki fark belli
* Kıvraklık konusunda kesinlikle alışmam lazım oyuncak gibi oynadığım duke yi arıyorum o konuda
* Sesine ve görüntüye gelirsek motora bakan, durduran soran, sesine bayılan dehşet ilgi alaka var ( nazarlık pek hoşnut olmadım bundan
).
* Selesine gelince duke den sonra padişah koltuğu gibi geldi çok rahat ve onca yol hiç sıkmadı beni çok memnun kaldım.
* Vibrasyon konusuna gelince normal devirlerde bir sıkıntı yok arada motoru açtığım için 10 bin üzerinde sadece ayaklarımda hafif bir titreşim hissettim oda normal bence.
* Aynaları güzel ama görüş açısını sevmedim bir türlü ayar tutturamadım.
* Manetleri hoşuma gitmedi o kaliteye o manetleri gerçekten yakıştıramadım eksi gördüm daha kaliteli olabilirdi.
* Frenleri ABS olmamasına rağmen çok iyi ABS nin eksikliğini yaşatmadı bana
* Lastikler Cordial adında bir marka kauçuğu gayet güzel viraşlar da zorladım hiç ters tepki vermedi ama yine de bir metzeler - pirelli değil.
* Artçı konusunda son 200 km arkadaşım eşlik etti görüşlerini kendi dilinden alıp sizlerle paylaşacağım.
* Eski motorcu abilerimden birisine kullandırdım yorumu duke göre kıyasla hafiflik, kıvraklık ve atiklik konusunda yerini tutmaz dedi ama duruşu, gidişi, kullanımı çok iyi kalite zaten kendini gösteriyor dedi ( söylediklerini aynen aktardım ).
* 26 yaş sigorta 197 Tl tuttu Bursa ili merak edenler için.
Elimden geldiğince görüşlerimi aktarmaya çalıştım ( Kesinlikle ve asla bir markacılık gibi tutkum yok neyse odur bende ). Eksik gördüğünüz ve sormak istediğiklerinize elimden geldiğince cevap verip yardımcı olmaya çalışırım.
Bursa'dan Ake ve Ayns bir araya gelmek isterim, yakın olmanızdan ötürü, Eskişehir'den bir arkadaş vardı eğer görüyorsa motoru teslim aldım başım üstüne yerin var buyur gel-gör beklerim her zaman.
Eksik ve hatalarım varsa kusura bakmayın, özür dilerim şimdiden.