Benelli TNT 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
04 Ağustos 2015, 15:23
sevgili ayns; geç gelen gaz tepkisi ile ilgili değişiklik varmı? rodajdan sonra geçmeye başlar belki. kaç km oldu. 2000 km den sonra değişiklik gözlemleyecekmisin bakalım. rx3 teki motor sıkışıklığı 2000 km den sonra geçmeye başlamıştı mesela. buna benzer değişiklikler farkediyormusun?
Reklamlar
-
04 Ağustos 2015, 15:35
Murat.K. adlı üyeden alıntı
rodajı kaç km de bitmekte ve kaç km de bir bakıma hangi ücret karşılığında girmekte?
aslında rodaj diye bir şey yoktur yurt dışında servisler şunu söylüyor bu motorlar sonuna kadar gazlanarak test ediliyor hatta aldıktan sonra gazlayın ki sorun çıkarsa biz muhatab olalım soruna bakalım gerekirse değişim yapalım türkiyede bunlar kolay sağlanmadığı için rodaj rodaj diyorlar
herneyse tartışmak için demedim şimdi bir dünya mesaj yazarlar ben almanyadaki yamaha servisinin söylediğini diyorum tartışmıycam bu konuda
herşeye rağmen normalde 1000 km den sonra asılmaya başlanıyor bende öyle yaptım oda ayrı
şu an motor 1300 km de gaz tepsiki ilk hızlanmada motor atlamıyor fakat 7 bin devrden sonrada sesi gürleşip güzel ivmeleniyor
bi değişiklik gözlemlemedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------
-
04 Ağustos 2015, 17:16
Murat.K. adlı üyeden alıntı
rodajı kaç km de bitmekte ve kaç km de bir bakıma hangi ücret karşılığında girmekte?
Ustamın bana söylediği rodaj 1.000km.
Her 3.000km. de bir bakıma girecek. Fiyat için ayns bilgi verecektir çünkü motosikletim henüz 200km. de.
Merak edenler için Benelli'nin Türkiye internet sitesinde TNT250 için Türkçe kullanma kılavuzu mevcut.
Ben telefonuma ve bilgisayarıma birer örnek indirdim.
-
04 Ağustos 2015, 18:26
1000 6000 diğerleri ile aynı 120 tl ücret aldı bursadaki servis 3 lt yağ aldığı için normalde 1,5 lt imiş çoğu motor dedi servisi
-
04 Ağustos 2015, 18:47
ayns adlı üyeden alıntı
1000 6000 diğerleri ile aynı
Evet, yanlış anlamışım.
-
04 Ağustos 2015, 18:48
Hocam kusura bakma da ben daha Bursa'da rodaj vardır diyeni duymadım. Şehre özgü bir şey olsa gerek Arkadaşlarla hep tartışırız.
Bu seviyede bir motorum bakım aralıkları 3000 km olamaz. Bence o usta biraz sallamış ama ne kadar sık olursa o kadar iyi tabi. Yağ olarak ne koydular acaba ?
-
04 Ağustos 2015, 18:52
Seko adlı üyeden alıntı
Bu seviyede bir motorum bakım aralıkları 3000 km olamaz.
Evet Seko ben yanlış yazdım, ayns' ın yazdığı gibi olacak.
-
04 Ağustos 2015, 19:41
Seko adlı üyeden alıntı
Hocam kusura bakma da ben daha Bursa'da rodaj vardır diyeni duymadım. Şehre özgü bir şey olsa gerek
Arkadaşlarla hep tartışırız.
Bu seviyede bir motorum bakım aralıkları 3000 km olamaz. Bence o usta biraz sallamış ama ne kadar sık olursa o kadar iyi tabi. Yağ olarak ne koydular acaba ?
merkezi aradılar onlar casrtolun iyi bir versiyonu dediler ama tam bilmiyorum mecburen dediki onu koyucaz merkez öle dedi falan bende ordaydım
dandik bir yağ sakın koydurma başka bir servisede gidersen dediler
-
04 Ağustos 2015, 19:57
ayns adlı üyeden alıntı
120 çok rahat gidiyor sıkıştırınca 145 e çıkıyor biraz meyilli 157 ye çıktım
Veriler pulsar la hemen hemen aynı. En azından cbr250 kadar (düz de 165km/h gördüm) gider diye düşünüyordum.
Tekeriniz düz bassın.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
04 Ağustos 2015, 20:05
motosiklet piyasasında seçenekler çoğaldı arkadaşlar kimse bu yönden olaya bakmıyo,ozaman size sadece ybr cbf verelim onları kullanın . bundan 7-8 sene önce piyasadaki eli ayağı düzgün düşük cc şehir içi motosiklet sayısı bir elin beş parmağını geçmezdi, ancak şimdi secenek cok herşey biz kullanıcılar içi.bütcene göre bişeler almak istediğin zaman,kafan karışıyo acaba onumu alsam bunumu alsam diye,olay artık bu boyuta geldi buda bana göre iyi bişey.
-
04 Ağustos 2015, 21:08
rebel_punto adlı üyeden alıntı
Veriler pulsar la hemen hemen aynı. En azından cbr250 kadar (düz de 165km/h gördüm) gider diye düşünüyordum.
Tekeriniz düz bassın.
haklısın kesinlikle cbr250 gibi gitmeye bilir fakat kıyasladığın motorla konfor olarak aşırı fark lı diyebilirim ayrıca hızlanma olarak belki cbr 250 geçemezssin fakat virajlarda en ufak bir şansı asla yok oda başka bir bakış açısı
kalitesi önde çift diski çelik fren borusu harika frenleri sesi de cabası
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------
açıkçası ben yamahadan indikten sonra hızı hariç hiç bir şeyinden sıkıntı duymadım
hızıda açıkçası 600 lükten sonra beni kesmiyor yapıcak bir şey yok
eğer ben hızı seviyorum diyorsanız zaten ne benelli sizi keser nede 250 cc olan herhangi bir motor
600 lük kullanırsanız başka bir dünya olduğunu anlarsınız
-
04 Ağustos 2015, 22:00
ayns servis ve yedek parça önemlidir o önemli değil şu önemli değil ne önemi kalır bu durumun onlar bu motoru getiriyorsalar serviside yedek parçasıda olacak olmazsa bu iş zaten yarım kalır ben servis ve yedek parçayı görmezden gelirsem bu adamlar bizimle ilgilenmez ve hep kendimiz zarar görürüz sadece bu markaya değil tüm markalar açısından servis ve yedek parça önemli olmalı mecburlar sen başıma bişey gelmez deme arıza yaptı parça yok ne yapacaksın çok yakında geziye gitmek istiyorsun sence olurmu 20 25 gün parça beklenirmi zaten beklersen parça ellerinde yoktur.
-
04 Ağustos 2015, 23:55
Getirdikleri araclara 10 yil servis ve yedek parca sağlamak zorundadirlar ithalatci firmalar. Bununda bi temin suresi var. 30 gün mudur 45 gunmu bilmiyorum. Aksi taktirde yasal yola basvurulabilir. Adam bugünkü getirdim yarin cekiliyorum diyemez. Yeder parcasini SAGLAMAK ZORUNDA. Ha yasal yolla ugrasmak istermiyiz. O surecte motora binememek en buyuk kaybimiz olur. Ancak firma kar amaci ve devamlilik ilkesiyle hareket edeceginden belki bir kisiyi sallamaz ama burdan kullanicilar toplu hareket etmeye devam ederlerse illa bir sonuc alinir.
-
05 Ağustos 2015, 00:06
servislik olarak 30 iş gününü geçtiği an iş bitmiştir fatura bedelinden paranı iade etmek zorunda
ki bu bir kaç kez yaşandı mondial servislik veremediği süresyi geçirdiği bir motorun fatura bedelini ödemek zorunda kaldı
tüketici mahkemesi aynı arızadan 3 , farklı arızalardan 5 yada 30 iş gününü geçen durumlarda hakem heyeti ile beraber verdiği kararda firmaya tebliğgat gönderiliyor paşa paşa ücret iadesi yada kullanıcı isterse yenisi ile değişim oluyor
-
05 Ağustos 2015, 09:09
ninja h2 adlı üyeden alıntı
ayns servis ve yedek parça önemlidir o önemli değil şu önemli değil ne önemi kalır bu durumun onlar bu motoru getiriyorsalar serviside yedek parçasıda olacak olmazsa bu iş zaten yarım kalır ben servis ve yedek parçayı görmezden gelirsem bu adamlar bizimle ilgilenmez ve hep kendimiz zarar görürüz sadece bu markaya değil tüm markalar açısından servis ve yedek parça önemli olmalı mecburlar sen başıma bişey gelmez deme arıza yaptı parça yok ne yapacaksın çok yakında geziye gitmek istiyorsun sence olurmu 20 25 gün parça beklenirmi zaten beklersen parça ellerinde yoktur.
Sende ne motor var bir söyler misin merak ettim ? İnsanları bu kadar hararetle uyardığında göre önceden çok Çin motoru kullanmış, sıkıntı yaşamış olup şimdi de iyi bir marka motor kullanıyor olmalısın.
-
05 Ağustos 2015, 09:17
ninja h2 işte pist versiyonu ;)
-
05 Ağustos 2015, 09:32
Seko adlı üyeden alıntı
Sende ne motor var bir söyler misin merak ettim ? İnsanları bu kadar hararetle uyardığında göre önceden çok Çin motoru kullanmış, sıkıntı yaşamış olup şimdi de iyi bir marka motor kullanıyor olmalısın.
Mondial Mcx'i var piston kolu kırmasıyla meşhur olanından
Bu arada ayns'nin yerinde olsam laf anlatmaya uğraşmazdım sayfalar dolusu. Kullanıcı değil satıcı gibi davranıyo açıkçası.
-
05 Ağustos 2015, 10:16
merhaba Arkadaşlar , Üretim yeri çin mi İtalya mı ?
sabah biriyle konuştum benelliden (kuba motordan) , ısrarla fabrikanın italya da üretim yaptığını söyledi ?
-
05 Ağustos 2015, 10:28
üretim yeri çin. seninki yine iyiymiş burdaki bayii motora 300lük diyor
-
05 Ağustos 2015, 13:23
Mcx ve ybr var büyük motorum yok fakat 250ccde inazuma ve cbr250 kullandım ve motorum hiç piston kolu falan kırmadı motorunda sorun yok fakat evet titriyor belirli kısımları gevşiyor bizede sıkmak düşüyor 250cc arayışları içerisindeyim elden denk getirisem uygun fiyatlı alacağım sıfır alıp bi dünya para harcamaya niyetim yok alırsam inazuma alırım zaten on numara motor cbr 250 yide bindik malasef inazumanın yanından geçemez rahatlık açısından.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)