Geçtiğimiz yazdan kalma görüntüler. Öyle eğlenceli bir video değil ancak motorun derinden gelen sesi az da olsa duyuluyor. Topic de belki canlanır.
Geçtiğimiz yazdan kalma görüntüler. Öyle eğlenceli bir video değil ancak motorun derinden gelen sesi az da olsa duyuluyor. Topic de belki canlanır.
Bugün ufaktan yüzey ve derinlemesine zincir temizliği yaptım. Ön dişli yerini söküp temizledim. Gaz yağı işlemi bayağı kolaylaştırıyor tabi ama yine de yorucu ve sonucunu görünce keyif veren bir iş oldu benim için.
selam arkadaslar tnt 250 cc kullanicisiyim ve yeniyim sormak istedigim bazi konular var bilgisi olanlara rica ediyorum oncelikle hangi yag tercih etmem lazim arti kac litre alir kendim degistirebilirim alet edavat var kac km de degismek gerekir birde motor yagi ayri sanzuman yagi ayrimidir simdiden tesekkur ederim
istanbulda oturuyorum kac km de degismek gerekir ayrica tesekkur ederim
Servis kitapçığı 6000km yazıyor. Yurt dışında ise 10000km idi yanlış hatırlamıyorsam. Ben 5000km civarlarında değiştiriyorum. Yağ markası değişmeyecekse iki yağ değişiminde bir yağ filtresi değiştiriyorum.
Yağ filtresini ise kodunu yanlış hatırlamıyorsam zp55 adında bulabilirsin yan sanayi olarak.
tesekkur ederim bilgiler icin sayende servis kitapcigini indirdim ordan da bakiyorum aynen dedigin gibi 6000 km yazmislar degisimi peki hava filitresini kendimiz degisebilirmiyiz yoksa zormudur yeri cok soru soruyorum kusura bakma ama merak cok bende birde kendim yapmayi cok sevdigim icin arastiriyorum
Hava filtresi deponun altında biraz zahmetli ama çokta zor değil. Ama ilk sökmede sağı solu çizme ihtimalin var. Önce serviste görmeni tavsiye ederim. Ayrıca hava filtresi temizlenebilir türden. Zarar görmemiş ise kullanmaya devam edebilirsiniz.
Evet aynı sünger malzeme. Tek farkı düz şeklinde. Arada çatlamaması için yağlama spreyi sıkıp geçiyorum. 23 bin km'ye gelince yenisini taktım yinede.
TNT250'nin en iyi yanı her parçasını yurt dışında bulabiliyorsun. Özellikle aliexpress gibi ucuz yerlerde Soyguncu zihniyetli distribütörler den sıyrılıyorsun az da olsa.
Mesela hava filtresi burada 120tl. Aliexpress'de orijinal filtre 4 dolar. Yağ filtresi burada 100 lira yanlış hatırlamıyorsam aliexpress de 5 dolar.
Motorun malzeme kalitesi belli. Son hızı düşük diye tutmadı piyasada. Kadranda 180 yazsaydı o zaman farklı olurdu.
Niyeti olanlar için link bırakayım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...80971232/detay
Avrupada ön 120/70 - 17 arka 160/60 - 17 Pirelli Angel St ile satılıyor zaten. Bu sene gelecek olana TNT252S de de aynı 120-160
Şu tarz bir anahtar kullanman gerek.
https://www.hirdavat39.com/urun/l-an...yABEgIv0_D_BwE
Sayın kdiner, çok teşekkür ederim cevabınız için. Bulamadığım malzeme sizinde bahsettiğiniz. kimi tork anahtarı diyo kimi başka bişey. Sıkıntı, yaklaşık 15 mm çaplı olandan olmaması. Wv arbalarında çok kullanıyormus bu tür civatalardan. Servisine bile gittim, oradada yoktu
) baya aradım zaten biraz daha bakayım ben. Teşekkür ederim.
Tekrar merhabalar,
sanırım forumun en sorunlu uyesi benim. sorunum:
motosiklet yolda giderken;
fı yanıp stop ediyor. debriyaja basıp tekrar bıraktığımda çalışıyor.
yada,
debriyaja basınca stop ediyor ama sürekli gaz verirsem stop etmiyor. 2 ustada bişey yok bidaha olursa tekrar gel dedi. sizlerden de fikir almak istedim. Belki aynı problemi yaşayan olmuştur. Hoşçakalın.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)