http://i.hizliresim.com/77yJov.jpg
Öncelikle motosikleti almış oldugumu, hayalimi kanımca çok doğru bir tercihle; forumdan Seko agabeyin de yardımlarıyla gerçekleştirdigimi şöylemek istiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:57 ----------
Önce aldığım motosikletin bakımlarının yapildigi bayiye gittim. Durumu bildirdim, almak istediğimi motosiklet(lerde) sorun olup olmadığını sordum. Motora gereken bakım dışında hiç el değmedigi ve kronik hiç bir arızanın kendi servislerinde gozlemlenmedigi cevabını aldım.ayrica bahsi geçen motosikletin (beyaz renk)acemi ve genc bir sürücü tarafından oldukça hirpalandigini ve bu şahsın sürekli servise gidip gelmesiyle küçük yerleşim yeri olan Nazilli'de motorun kalitesiz olduğu dedikodu yayıldığı bilgisini aldım. Bayii yaptığı satışlardan dolayı ödül almış, ama genellikle çevre illere satış yapmış.sirf bu dedikodular...
Morelimi bozan usta bozuntusu ile tekrar konuşmaya gittiğimde ise tartışma yaşadım. Gerek yokken bu söylemde neden bulunduğunu sorguladikca kaçamak cevaplar aldım. Yok Benelli ne?Yok parçası yok, parçası pahalı gibi bir sürü dalavere...
Forumu 1.5 yıldır takip ediyorum. Sadece bu konuyu 2 kere bastan okuyup;kullanıcıların artı ve eksileri belirttiği, motosiklet ile ilgili yapılması gerekenleri ve yapılabilecekleri tek tek ekran resimleri ve sık kullanılanlara ekleyerek derlemeye çalıştım. Bu çalışmayı yapma nedenim ise; tnt25 hakkındaki her bilgiyi kısa,kolay ulasilir hale getirmek ve ortak kanı oluşturmuş her söylemi tek başlık altında toparlayip, yardima ihtiyacı olan herkesin kafasındaki soruları gidermek. Umarım işe yarar...
Motosiklete gelince;
Su an gülümsüyorum
Dersimi sizler sayesinde çalıştım, Motoru Aydın'dan getirirken tecrübesine guvendigim bir arkadaşımın arkasında artci olarak geldim. Bu arada ehliyetim yok, cumartesi girdiğim sınavı geçtim ve bugün sertifikayı edindim.yarin müracaat ve geçici sürücü belgesini çok kısa zaman zarfında almış olacağım. Yani yüzüm öyle güldü ki, hamd olsun Allah'a...
Motosiklet artci ayakliginda titreşim hissettiriyor.bunun 5/6 bin devirde olduğunu gozlemledim. Sürücü bir çok farklı marka ve cc motosiklet kullanmasına rağmen bu da titreşim mı diye alaycı bir ifade kullandı...Fakat neden bu devirde sorusu...
Dengesine,sesine, torkuna,ivmelenmesine, kalıbına ve görünümüne hayran kaldı, keza ben de öyle. Hatta kendisine tnt25 bakmaya başladık
Lastikler hava soğukluğu etkisiyle de ben bu motora hiç yakismiyorum diye haykırıyor. Mutlaka değişmesi lazım.
Ön taraftan gelen zırıltı sesi maalesef bizde de var...
Debriyaj sertliği ve vites gecislerinden hiç rahatsiz olunmadi. Boşu bulamama sorunu sanırım ben gibi yeni sürücülerin kısa süreli problemi
Motorda güncelleme yapılmış, bahsedildiği gibi güncelleme atılmış motosiklette stop etme sorunu olmadığını gördük.
Ayakliklar hafif,ufak çarpınca kapanabiliyor.
Motosiklet sürekli vites istiyor, sur beni hakkımı ver diyor sanki. Eğitim alanında gazi hafif acisim altimdaki canavarin saniyeler içinde neye donustugunu göstermiş oldu. Keza sürücü de gazi açınca sımsıkı sarilmak zorunda kaldım...Bir anda 100 km hızı asiyoruz ve sürücüye yapisiyorum. Hatim indirdim derler ya...
Aklımda onlarca şey var, ama zamanla aktif kalıp kendim de kullanıp tecrübe ettikçe paylaşımlarda bulunacağım. Su an canım binip gezmek istiyor ama bunu yapmayacagima soz verdim kendime. Yarın sabah ehliyeti çıkarmaya çalışacağım.
Aldığıma hiç pişman olmadım,iyi ki almışım.
Teşekkürler Seko abi ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:57 ----------
Son olarak LS2 kask hediye edildi, ama bir tane daha almayı planlıyorum çünkü artcim var artık
Ben arastirmama göre mt revengenin benim butcemde iyi bir seçim olacağını düşünüyorum. Bir de eldiven...
Koruma takozlari su an acil ihtiyacım, uygun fiyatlı bulabilecegim bir yer var mı?220 TL görüyorum fiyatları...