Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
22 Ağustos 2016, 23:50
Karakteri derken bazı motorların düşük hızlarda dengesi ağırlık merkezinden dolayı daha iyi yada kötü oluyormuş ya bizimki nasıl babında sordum
Yoksa karaktersiz dengesiz bi motor çıktı bu diye korkmadım değil 😊
Lastiği motolastikte taktırdım zaten balansınıda yaptılar 200 kmyide geçti zatende benimde aklıma o mum muhabbeti geldi
Takılıp balansı yapıldıktan sonra kontrolu yapılırken ön lastiğin iki tarafının amortisörlere aynı yakınlıkta olmadığını farkettiler yakındaki aslanmotora bakıp geldi ordakilerde hiza aynı
Aslan motor mildeki siyah parçalardan birinin tornada tıraşlayarak hallederiz dedi
Sürtme felan yok frene etkisi yok bu nasıl iş anlamadım tornayla olurmu bu iş
Acaba dedim bundanda olabilir miki bu öndeki dalma durumu
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------
Pea diyor yazılım yaramadı gronax diyor alet canavar oldu valla kafam karıştı sorunsuz çalışan aleti sorunlu hale getirmeyekte
Amma çokda erken giriyor motor 2 de 3 de hemen silkeliyor en azından bu açıdan işe yarar yazılım
Bu motora yakışacak topcase önerisi olan varmı
Bide 150lik koruma takozuyla 250 tllik olanın çok farkı varmı 150 tllik olan korumuyomuş sn valemoto siz nedersiniz bunun için
Reklamlar
-
22 Ağustos 2016, 23:58
mkgbe adlı üyeden alıntı
Pea diyor yazılım yaramadı gronax diyor alet canavar oldu valla kafam karıştı sorunsuz çalışan aleti sorunlu hale getirmeyekte
Amma çokda erken giriyor motor 2 de 3 de hemen silkeliyor en azından bu açıdan işe yarar yazılım
Bide 150lik koruma takozuyla 250 tllik olanın çok farkı varmı 150 tllik olan korumuyomuş sn valemoto siz nedersiniz bunun için
Valla usta dediğim gibi yeni adamım yanlış yorumluyor da olabilirim, doğru kelimeleri seçememişte olabilirim. Bendeki hissiyatından bahsettim. İlerleyen zamanlarda daha düzgün yorum yapıyor olurum. Topcase olarakta ben Shad'ın SH33'ünü düşünüyorum.
-
23 Ağustos 2016, 00:24
Ben yeni yazılımın geç kesiciye girmesi dışında bir farkını hissetmedim. Kesiciye daha çok var deyip daha çok gazlıyorum ama. Psikolojik etkisi var en azından
Bende vale moto'nun takozlarından var. 30km/h'in altında 2 kazam oldu. Birinde yağmurda biraz sürüklendi motor, diğerinde kumlu asfaltta. 3 kere de motor olduğu yerde düştü inip binerken. Motorun plastikte çizik yok, kesinlikle işe yarıyor.
Ben topcase olarak maxem sl45 aldım. Daha küçüklerine hiçbir şey sığmıyordu. 40lt çantaya kaskı çapraz koyabiliyordum. Sl45 kask, mont ve dizlikleri alıyor, rahatça gezebiliyorum.
Yandan şöyle gözüküyor:
https://www.dropbox.com/s/cuowkwj018...46.39.jpg?dl=0
-
23 Ağustos 2016, 10:24
mkgbe adlı üyeden alıntı
Karakteri derken bazı motorların düşük hızlarda dengesi ağırlık merkezinden dolayı daha iyi yada kötü oluyormuş ya bizimki nasıl babında sordum
Yoksa karaktersiz dengesiz bi motor çıktı bu diye korkmadım değil
Lastiği motolastikte taktırdım zaten balansınıda yaptılar 200 kmyide geçti zatende benimde aklıma o mum muhabbeti geldi
Takılıp balansı yapıldıktan sonra kontrolu yapılırken ön lastiğin iki tarafının amortisörlere aynı yakınlıkta olmadığını farkettiler yakındaki aslanmotora bakıp geldi ordakilerde hiza aynı
Aslan motor mildeki siyah parçalardan birinin tornada tıraşlayarak hallederiz dedi
Sürtme felan yok frene etkisi yok bu nasıl iş anlamadım tornayla olurmu bu iş
Acaba dedim bundanda olabilir miki bu öndeki dalma durumu
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------
Aslında 100 Liralık Olan Bile Korur Ama Koruma Takozunda Fiyatlar Kullanılan Malzemeye Göre Degisiyor Koruma Takozu Yan Yatmalar Ve Hafif Kazalar İcin Var Yuksek Hızlarda Dusme Acısına Göre Koruma Takozları Bile Kırılabilir Ve Ben Burda Su An Bu Mal Kötü Bunu Almayın Bizimkini Alın Veya Bizimki Kötü Sunu Alın Diyemem Pea Nin Dedigi Gibi Bizimkiler İyi Koruyor Her Motor İcin De Var Elimizde Ama Taktir Size Kalmıs Cok Paranız Varsa Rizomada Alabilirsiniz Ucuz Biseyde Bu Tamamiyle Size Kalmıs.
İyi Günler
-
23 Ağustos 2016, 11:11
pea adlı üyeden alıntı
Ben yeni yazılımın geç kesiciye girmesi dışında bir farkını hissetmedim. Kesiciye daha çok var deyip daha çok gazlıyorum ama. Psikolojik etkisi var en azından
Bende vale moto'nun takozlarından var. 30km/h'in altında 2 kazam oldu. Birinde yağmurda biraz sürüklendi motor, diğerinde kumlu asfaltta. 3 kere de motor olduğu yerde düştü inip binerken. Motorun plastikte çizik yok, kesinlikle işe yarıyor.
Ben topcase olarak maxem sl45 aldım. Daha küçüklerine hiçbir şey sığmıyordu. 40lt çantaya kaskı çapraz koyabiliyordum. Sl45 kask, mont ve dizlikleri alıyor, rahatça gezebiliyorum.
Yandan şöyle gözüküyor:
https://www.dropbox.com/s/cuowkwj018...46.39.jpg?dl=0
Üstad içimde hep bi his vardı benim motor siyah diye arka çanta hiç düşünmemiştim. Şeklini bozar gibi hissediyodum hep.
Ama ne yalan söyliyim çok güzel durmuş bayıldım. arka yaslama felam eşim bile çok beyendi. Siyahı da bu kadar güzel durur mu acaba içime kurt düşürdün Kaça mal oluyor demiri takması çantasi. Bi de hala bilmiyorum ruhsata işletmek gerekiyo mu işletiyosak o kaç para. hep bunlar soru
Nazar deymesin ben maşallah diyim de kazasız belasız engüzel günlerde kullanasın Böyle resim paylaşılması bak milleti gaza getiriyor. Durmak yok paylaşımlara devam.
-
23 Ağustos 2016, 11:49
Ben de çok büyük gelecek, şekli bozacak, sürüşü zorlaştıracak diye korkuyordum. Şekil illa ki bozuldu ama korktuğum kadar olmadı. Sürüşte de bir etkisini hissetmedim.
Maxem SL45'in siyahı daha güzel duruyordu aslında. Mat, kaliteli plastik gibi gözüküyor.
Çanta demirini Vale Moto'dan 120TL'ye aldım, serviste takıldı.
Çantayı da Hasanpaşa Motoplus'tan 200TL'ye aldım. Nakitte %10, tek çekimde %5 indirim oluyor. Orada çalışan bir arkadaş taktı, nasıl kullanılacağını filan da gösterdi sağolsun.
Ruhsat işi bildiğim kadarıyla ticariler için geçerli. Forumda birisi bir yazı paylaşmıştı bunun için. Sadece çanta için çevirdiklerini de hiç görmedim. Genelde apaçilik yapanları, sis farı takanları, ekipmansız gezenleri vs çeviriyorlar, cezaya çantayı da ekliyorlar.
İlgili yazı: http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...ml#post3981658
Teşekkür ederim
-
23 Ağustos 2016, 13:00
pea adlı üyeden alıntı
Ben de çok büyük gelecek, şekli bozacak, sürüşü zorlaştıracak diye korkuyordum. Şekil illa ki bozuldu ama korktuğum kadar olmadı. Sürüşte de bir etkisini hissetmedim.
Maxem SL45'in siyahı daha güzel duruyordu aslında. Mat, kaliteli plastik gibi gözüküyor.
Çanta demirini Vale Moto'dan 120TL'ye aldım, serviste takıldı.
Çantayı da Hasanpaşa Motoplus'tan 200TL'ye aldım. Nakitte %10, tek çekimde %5 indirim oluyor. Orada çalışan bir arkadaş taktı, nasıl kullanılacağını filan da gösterdi sağolsun.
Ruhsat işi bildiğim kadarıyla ticariler için geçerli. Forumda birisi bir yazı paylaşmıştı bunun için. Sadece çanta için çevirdiklerini de hiç görmedim. Genelde apaçilik yapanları, sis farı takanları, ekipmansız gezenleri vs çeviriyorlar, cezaya çantayı da ekliyorlar.
İlgili yazı:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...ml#post3981658
Teşekkür ederim
Üstad Selam.
Geçenlerde Pulsar NS 150'imi sattım. Benelli TNT 25 aklımdaki motorlardan biri.
Pulsar ile 2200 KM yaptım. Bende arkaya 46 LT büyük çanta takmıştım. İlk başlarda farketmedim ancak sonradan 100KM/H üzerine çıktığımdan gidon çok sallanmaya başlıyordu. Bu çantadan önce mi oldu sonra mı oldu kestiremiyorum.
Yine forumlarda çantanın büyük etkisi olduğu söyleniyor. Motoru sattığım için de test edemiyorum.
Demem o ki çantanın 100KM/H üzeri hızda gidona etkisi oldu mu?
Teşekkür ederim.
-
23 Ağustos 2016, 13:13
Geçenlerde çok rüzgarlı bir günde viyadükten geçerken, rüzgar vurdu da vurdu. 120 km/h'in üzerindeydi hızım, gidonda bir sallanma yoktu. Ama ben motorla birlikte sağa çekiyordum, ki çanta yokken de rüzgarda aynı sorun oluyor.
İşe gelirken 150km/h'e çıktığım oluyor, rüzgardan dayak yemek dışında bir sorunum olmuyor. Gidon sallanması, arkanın yalpalaması gibi bir sıkıntı çıkmadı.
Yalnız motor 170 kg, ben 90kg. Cılız biri sürse ne olur bilmem.
-
23 Ağustos 2016, 13:28
pea adlı üyeden alıntı
Geçenlerde çok rüzgarlı bir günde viyadükten geçerken, rüzgar vurdu da vurdu. 120 km/h'in üzerindeydi hızım, gidonda bir sallanma yoktu. Ama ben motorla birlikte sağa çekiyordum, ki çanta yokken de rüzgarda aynı sorun oluyor.
İşe gelirken 150km/h'e çıktığım oluyor, rüzgardan dayak yemek dışında bir sorunum olmuyor. Gidon sallanması, arkanın yalpalaması gibi bir sıkıntı çıkmadı.
Yalnız motor 170 kg, ben 90kg. Cılız biri sürse ne olur bilmem.
Cevap için teşekkür ederim.
Yani bir şey yok. Bende 90 kiloyum, Pulsar da 140 KG idi.
Bunu not ettim.
-
23 Ağustos 2016, 14:49
Merhaba Pea,
Ufak bir düzeltme yapmak istedim. Motor un kuru ağırlığı 143 kg. 17 deposu var 1.1 L yağ alıyor. Ama benzin ve yağın yoğunlukları farklı olduğun için
Bu ağırlık bilgisini düzeltmek istedim.
Kuru ağırlık 143 kg
Yakıt 17 x 0,77 ( 95 oktan mak. yoğunluğu ) 13,09 kg
Yağ 1,1 L x 0,85 ( Putoline 15W 50 yoğunluğu ) 0,935 kg
Benelli TNT 25 ( BN251 ) dolu ağırlığı = 157,025 kg
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:27 ----------
Benelli BN302 güzel bir şürüş videosu
https://www.youtube.com/watch?v=8a7Nfciu6bg
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:32 ----------
Ufak bir ekleme daha yapmak istedim.
Benelli TNT 25'i, kendi sınıfında ( 250 cc naked bike ) en hafif olanlarda KTM Duke 250 ile ağırlık bakımından karşılaştırırsak. Kuru ağırlıkları arasında 4 kg fark var. KTM Duke 250 - 139 kg ( kuru ağırlık ), Benelli TNT 25 - 143 kg ( kuru ağırlık ).
Aslında bakacak olursak hiç birimizin sürekli dolu depo ( ben genelde 20 - 30 tl atarım bittikçe ) ile gezmediğini düşündüğümüzde, motor sınıfın en
hafif motorlarından oluyor. 17 L deposu da uzun yola giderken avantaja dönüşüyor. Çünkü bu sınıfta KTM Duke 250 dışında diğer tüm modellerden daha hafif. Şahsi fikrim budur.
-
23 Ağustos 2016, 18:16
selam arkadaşlar motoru kimse arayıp sormayınca satıştan çektim 1 yıl daha binmeye karar verdim ve motorda proje yapmaya karar kıldım.biraz renklerle oynayacağım. gidonu mavi renk yaptım motorum yeşil model. jantların rengini de değiştirmeyi düşünüyorum.akabinde çift çıkış salyangoz egzoz,öne yuvarlak harley far tarzı projelerim var yaptıkça burda resim paylaşımı yapıcam.bakalım nasıl olacak , daha yakışıklı olacağını tahmin ediyorum umarım öyle olur
-
23 Ağustos 2016, 21:42
valla bende tam aynı topcase linkini atıyodum bu yakışır mı kocaman durur mu diye ilaç gibi olmuş yazdıkların
neticede çok hızlı giden bi motorumuz yok motorun dengesini bozacak kadarda büyük gelir mi 45lik rüzgardan
en çok işe yarayacak olanı da 45lik gibi görünüyor, eşimle gezecez iki kaskı alacak
mont dizlik vs. sırt çantasına sığdıracaz bişekilde oda 45ltlik çanta
bota yer kalmadı
yada kilit zincire iki kaskı geçirip geri kalanları topcase koyup
rahat rahat gezecez
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
sn valemoto başka bi benelli bayi servisi 150 olanın korumadığını söyledi ondan demiştim belki oda sizin dediklerinizi söylemek istemiştir
ama sizin gib ifade edemedi zannımca
bende koruma takozu ve arka çanta demiri almak istiyorum sizden motosiklet net indirimi varmı bize
bide ön camla ilgili bi gelişme varmı
VALEMOTO adlı üyeden alıntı
Aslında 100 Liralık Olan Bile Korur Ama Koruma Takozunda Fiyatlar Kullanılan Malzemeye Göre Degisiyor Koruma Takozu Yan Yatmalar Ve Hafif Kazalar İcin Var Yuksek Hızlarda Dusme Acısına Göre Koruma Takozları Bile Kırılabilir Ve Ben Burda Su An Bu Mal Kötü Bunu Almayın Bizimkini Alın Veya Bizimki Kötü Sunu Alın Diyemem Pea Nin Dedigi Gibi Bizimkiler İyi Koruyor Her Motor İcin De Var Elimizde Ama Taktir Size Kalmıs Cok Paranız Varsa Rizomada Alabilirsiniz Ucuz Biseyde Bu Tamamiyle Size Kalmıs.
İyi Günler
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
gronax sizin yaptığınız yorumlarla ilgil bi eleştirim olmadı yanlış anlaşılmasın ben sizden daha yeni ve acemiyimdir
Gronax adlı üyeden alıntı
Valla usta dediğim gibi yeni adamım yanlış yorumluyor da olabilirim, doğru kelimeleri seçememişte olabilirim. Bendeki hissiyatından bahsettim. İlerleyen zamanlarda daha düzgün yorum yapıyor olurum. Topcase olarakta ben Shad'ın SH33'ünü düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
Şimdiden çok merak ettim nasıl bir şey ortaya çıkacağını
şu haliyle bile dikkat çekiyorken projeli haliyle çok nazar olur
zafer6n adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar motoru kimse arayıp sormayınca satıştan çektim 1 yıl daha binmeye karar verdim ve motorda proje yapmaya karar kıldım.biraz renklerle oynayacağım. gidonu mavi renk yaptım
motorum yeşil model. jantların rengini de değiştirmeyi düşünüyorum.akabinde çift çıkış salyangoz egzoz,öne yuvarlak harley far tarzı projelerim var yaptıkça burda resim paylaşımı yapıcam.bakalım nasıl olacak , daha yakışıklı olacağını tahmin ediyorum umarım öyle olur
-
23 Ağustos 2016, 21:42
mkgbe adlı üyeden alıntı
en çok işe yarayacak olanı da 45lik gibi görünüyor, eşimle gezecez iki kaskı alacak
bota yer kalmadı
rahat rahat gezecez[COLOR="Silver"]
2 kask sığmayabilir, baştan uyarayım. Large LS2 FF396 ile Small MT Blade aynı anda sığmıyor.
Bir kask çantaya, bir kask da file ile üst taşıma aparatına bağlanabilir.
Aklınızda olsun, mağazaya hazırlıklı gidersiniz.
-
23 Ağustos 2016, 21:50
Herkese selam olsun. Tnt 25 ile aranızda yer alıyorum. Herkese keyifli sürüşler. Tekeriniz düz bassın.
-
23 Ağustos 2016, 21:59
mkgbe adlı üyeden alıntı
gronax sizin yaptığınız yorumlarla ilgil bi eleştirim olmadı yanlış anlaşılmasın ben sizden daha yeni ve acemiyimdir
Yok hocam estafirullah, yorumumu biraz daha açmak istemiştim ben sadece. Bu arada ben de beyaz Shad SH33 siparişi verdim gitti, daha fazla beklemek istemedim.
Yavuz" adlı üyeden alıntı
Herkese selam olsun. Tnt 25 ile aranızda yer alıyorum. herkese keyifli sürüşler. Tekeriniz düz bassın.
Hayırlı olsun hocam, keyifli sürüşler. ^^
-
23 Ağustos 2016, 22:14
-
23 Ağustos 2016, 22:22
Yavuz" adlı üyeden alıntı
Vaaay baba bu ne professional bi çalışma böyle. Ellerine sağlık, devamını bekliyoruz.
-
23 Ağustos 2016, 22:47
Eyvallah. Vakit buldukça yüklemeler yapacağım.
-
24 Ağustos 2016, 10:23
-
24 Ağustos 2016, 15:41
mkgbe adlı üyeden alıntı
valla bende tam aynı topcase linkini atıyodum bu yakışır mı kocaman durur mu diye ilaç gibi olmuş yazdıkların
neticede çok hızlı giden bi motorumuz yok motorun dengesini bozacak kadarda büyük gelir mi 45lik rüzgardan
bota yer kalmadı
rahat rahat gezecez
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
sn valemoto başka bi benelli bayi servisi 150 olanın korumadığını söyledi ondan demiştim belki oda sizin dediklerinizi söylemek istemiştir
ama sizin gib ifade edemedi zannımca
bende koruma takozu ve arka çanta demiri almak istiyorum sizden motosiklet net indirimi varmı bize
bide ön camla ilgili bi gelişme varmı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
Şimdiden çok merak ettim nasıl bir şey ortaya çıkacağını
şu haliyle bile dikkat çekiyorken projeli haliyle çok nazar olur
Motorsiklet.net İndirimi Su Anda Yok Ama MagazadakiLer Size Yardımcı Olabilirler Ben Tamir Bölümündeyim Parca Ve Fiyatlarla İlgili Daha Detaylı 02125804030 no lu Numaradan Alabilirsiniz Ben Size Yardımcı Olmak Ve Herseyin Düzenli Bir Sekilde İslemesi İcin Burdayım
İyi Günler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)