Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
26 Ağustos 2016, 02:25
murat koksal adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese merhaba,yakın zamana kadar ybr kullanıcısıydım motorumu sattım ve yenı motor arayışı ıcerısındeyım, aklımda ıkı motor var bırı bajaj 200ns bırıde tnt 25 modelı, bajajı bıraz araştırdım fakat tnt hakkında fazla bılgım yok motoru sadece bayıde gordum hoşuma gıttı bıraz kullanıcı yorumlarınıza ıhtıyacım var tavsıye edermısınız forumu bı kac sayfa okudum sanırım yazılım sorunu var elbette kımse sıfır olarak aldığı motorda kusur çıksın ıstemez, tavsıye edermısınız yardımlarınız ıcın sımdıden saolun tekerınız duz bassın.
Şimdiye dek ne stop etme, ne çalışmama, ne de yazılımdan sonra herhangi bir problem yaşamadım şükür ki. 4 defa 550şer KM'lik yol yaptım tık demedi. Anadolu yakasında Üçerler, Moto Galeri, Avrupa yakasında ise Vale moto ki özellikle Vale Moto işlerini iyi yapan servisler. Ancak İstanbul dışında yaşayanlar için bir şey diyemem tabi, bu kadar alternatif olmayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Yarın olmayacak gibi kullanırsan yarın olmaz.
Reklamlar
-
26 Ağustos 2016, 08:09
Son yazılımdan sonra bende sürekli stop etme var. 1 ayda 30-40 defa. Benim sorun ne olabilir. Motor yeni çalıştığında bile stop ediyor genellikle 1.viteste yapıyor ama bazen boşta bile yapıyor yeni çalıştığı zaman.
-
26 Ağustos 2016, 08:17
Stop etme bende de bir sorun değil. Şimdi bu benim ilk motorum yani tecrübesizdim, stop ettiriyordum. Yazılımdan sonra bunlar daha da azaldı. Tabi ben bunu "yazılımdan önce-sonra" olarak değil "tecrübe edindikçe" diye yorumluyorum. Eminim stop eden kullanıcılar arasında tecrübeli kullanıcılar da vardır, onlara tabi ki bir sözüm yok yalnız acaba kullanıcı hatası yüzünden de olabilir mi diye kendimize bir sormalıyız kanımca.
-
26 Ağustos 2016, 08:43
mkgbe adlı üyeden alıntı
tavsiye edermiyiz
1.uygun fiyata uygun hıza sahip oluyorsun heleki 2.el olursa daha uygun olur 200ns dahada uygun olur
2.bir üst sınıfa geçtiğini bacaklarının arasındaki depodan ve tatmin edici sayılabilecek güçten çok olmasada ağırlığından anlıyorsun
3.yaygın olmayan ve bihaber servisler , distürüblerle uğraşma şansı yakalıyorsun(umarım ilerde düzelir en önemliside bu zaten)
4.şimdilik 2.eli iyi olmayan ama kendisi sınıfında iyi sayılabilecek bir motora sahip oluyorsun
5.stop etme,F1 arızası,dandik lastik,yazılım ters tepmesi vb. sorunlarla karşılaşabiliyosun
ben kendi motorumda Şimdilik vites geçişlerinde saçmalama 1.viteste zorlanma,ön lastikte hiza hatası,bazen tek marşta çalışmama
ön lastiğin sağa sola dalma hareketleri gibi sorunlar yaşadım.Motor 1500 kmde doğru dürüst binemedim hem fırsat olmadı
biyandan ekipman toplamaya çalışıyom
Bunların çoğunun çözümü vardır motoru almamak için büyük sorunlar değil belki sen daha büyük sorunlar yaşarsın bilemeyiz
2-3 sene içinde görülen hatalar düzeltip bu motoru vezirde yapabilirler rezilde
o da bizim şansımıza Herkes kendi sorumluluğunu aldı şansını denedi sende şansını deneyeceksin
Daha çok param olsa çift silindirlide şansımı denerdim ama ekipman daha öncelikliydi
Dostum merhaba vites geçişlerinde zorlama var demişsin. Bunun için debriyaj ayarını kontrol etmeni önerebilirim. 10 mm - 15 mm boşluk olması gerekiyor. Kullanım kılavuzu öyle diyor. Sıktığında 10 - 15 boşluk kalacak şekilde bir ayarla sonra tekrar dene. Ayar doğru değilse ondan bile sık stop ediyor olabilir. Vites değiştirirken tam ayırmıyordur şanzımandan sende kaldırırken debriyaj çekili sanıyorsundur. Ama aslında yarım debriyaj gidiyorsundur. O zamanda stop eder.
-
26 Ağustos 2016, 16:45
murat koksal adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese merhaba,yakın zamana kadar ybr kullanıcısıydım motorumu sattım ve yenı motor arayışı ıcerısındeyım, aklımda ıkı motor var bırı bajaj 200ns bırıde tnt 25 modelı, bajajı bıraz araştırdım fakat tnt hakkında fazla bılgım yok motoru sadece bayıde gordum hoşuma gıttı bıraz kullanıcı yorumlarınıza ıhtıyacım var tavsıye edermısınız forumu bı kac sayfa okudum sanırım yazılım sorunu var elbette kımse sıfır olarak aldığı motorda kusur çıksın ıstemez, tavsıye edermısınız yardımlarınız ıcın sımdıden saolun tekerınız duz bassın.
Genel olarak iyi ama mkgbe biraz anlatmış bana göre bazı noktaları abartmış tabi kişisel görüş ve yaşanmışlık meselesidir bir şey diyemem. NS200 en yakın arkadaşımda var oda motordan memnun sayılır ama distribütör ve parça sıkıntısı yaşadı bir kaç kez benellide de yaşayanlar var kısaca ülkemizde genel olarak hepsi böyle ama benelliyi ayıran bir nokta var ditribütör firma ( kubamotor ) aradığın anda ilgilenmeye başlıyorlar bayi ile hemen görüşüyorlar sıkıntıyı hemen gidermeye çaba harcıyorlar motora zaten diyecek bişey yok en çokta sesini severim şahsen.
-
26 Ağustos 2016, 16:53
Emreerol adlı üyeden alıntı
Şimdiye dek ne stop etme, ne çalışmama, ne de yazılımdan sonra herhangi bir problem yaşamadım şükür ki. 4 defa 550şer KM'lik yol yaptım tık demedi. Anadolu yakasında Üçerler, Moto Galeri, Avrupa yakasında ise Vale moto ki özellikle Vale Moto işlerini iyi yapan servisler. Ancak İstanbul dışında yaşayanlar için bir şey diyemem tabi, bu kadar alternatif olmayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Benelli facebook sayfası ile bu konu hakkında yazışmam oldu geçenlerde Türkiye geneli bayi çalışmalarımız devam ediyor dediler öncelik hedef tüm şehirlere yayılmak ondan sonra büyük şehirlerde birden fazla bayi. Neden kuba bayilerinize servis yetki belgesi vermiyorsunuz dediğimde uzun bi cevap yazdılar ama kısaca anlamı şuydu bayilik verdiklerimizi toparlamaya çalışıyoruz önümüze gelene bayilik verirsek hiç baş edemeyiz. :D Allah adamlara sabır versin ne zaman yazsam üşenmeden cevap verirler ama bayiler yetersiz.
-
26 Ağustos 2016, 16:59
Gronax adlı üyeden alıntı
Stop etme bende de bir sorun değil. Şimdi bu benim ilk motorum yani tecrübesizdim, stop ettiriyordum. Yazılımdan sonra bunlar daha da azaldı. Tabi ben bunu "yazılımdan önce-sonra" olarak değil "tecrübe edindikçe" diye yorumluyorum. Eminim stop eden kullanıcılar arasında tecrübeli kullanıcılar da vardır, onlara tabi ki bir sözüm yok yalnız acaba kullanıcı hatası yüzünden de olabilir mi diye kendimize bir sormalıyız kanımca.
Benim stop etme sorunu güncellemeden sonra arttı. Boş viteste bile yapıyor. Elbet kendi hatalarım sonucu stop etmişliğim var ama kendi kendine stop etmesi çok garip.
-
26 Ağustos 2016, 17:05
Tnt 25 cuma parça siparişi verildi pazartesi geldi. Bayi yeterki yetkili firmayı arasınsa anında cözülüyor işiniz.
-
26 Ağustos 2016, 17:06
Leonchini'yi bilmem ama TRK 502 kesinlikle gelmeli zaten öyle görünüyor internette birçok yerde tanıtımı yapılıyor ama fiyat 25 30 arası olacak :S
-
26 Ağustos 2016, 17:10
Merhaba arkadaşlar kazasız keyifli sürüşler dilerim herkese. Bir sorum olacaktı Benelli orjinal aksesuarlar ile ilgili bir gelişme var mı ? yoksa halen aynı aksesuarlar mı mevcut. Teşekkürler. Tekerinize taş değmesin.
-
26 Ağustos 2016, 17:24
darknife adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar kazasız keyifli sürüşler dilerim herkese. Bir sorum olacaktı Benelli orjinal aksesuarlar ile ilgili bir gelişme var mı ? yoksa halen aynı aksesuarlar mı mevcut. Teşekkürler. Tekerinize taş değmesin.
Galiba şuan için bir gelişme yok yinede VALEMOTO kullanıcımız daha iyi bilir
-
26 Ağustos 2016, 18:05
Görsel video paylaşacak arkadaşlar yok mu ? Canlandırın buraları biraz. tekeriniz düz bassın.
-
27 Ağustos 2016, 01:04
braveman adlı üyeden alıntı
Leonchini'yi bilmem ama TRK 502 kesinlikle gelmeli
zaten öyle görünüyor internette birçok yerde tanıtımı yapılıyor ama fiyat 25 30 arası olacak :S
Tnt 25 ten sonra geçmeyi planlıyordum ama 25 30 olduktan sonra çok güzel japonlar var.
Nc 750x Kawa versys Yamaha tenere 31 e tracer 700 derken böyle gider.
İnsanları çekecek bir fiyatla gelirse çokta başarılı olur
-
27 Ağustos 2016, 15:37
Philippe adlı üyeden alıntı
Tnt 25 ten sonra geçmeyi planlıyordum ama 25 30 olduktan sonra çok güzel japonlar var.
Nc 750x Kawa versys Yamaha tenere 31 e tracer 700 derken böyle gider.
İnsanları çekecek bir fiyatla gelirse çokta başarılı olur
tracer 700 33 tl satış fiyatı var bence buda 28.000 TL civarı bişey olacak ama genede belli olmaz benelli şaşırtabilir.
-
27 Ağustos 2016, 16:05
SeCReTBoY adlı üyeden alıntı
tracer 700 33 tl satış fiyatı var bence buda 28.000 TL civarı bişey olacak ama genede belli olmaz benelli şaşırtabilir.
Hele bir gelsin de nasıl gelirse gelsin illaki alıcısı olur bize de bilgi aktarırlar yabancı forumlarda bilgi var ama insan tam anlıyamamakla beraber bişey anlamıyor ama bence tracer 700'den görüntü yakışıklılık kat kat güzel.
-
27 Ağustos 2016, 17:21
Merhaba arkadaşlar içinizde bayiye gidip ZAFFERANO modelini inceleyen parça kalitesi vs. bilgi alan arkadaşlar car mı ? şimdiden teşekkürler. Tekerinize taş değmesin.
-
27 Ağustos 2016, 18:13
Merhaba, bayimizde ZAFFERANO modeli mevcut olup istediğiniz zaman inceleyebilirsiniz.
-
27 Ağustos 2016, 19:25
Tam olarak benim abarttığım bazı noktalar neler merak ettim ona göre milleti yanlış yönlendirmeyeyim
Yoksa ben motoru sevdim
Bide vites aralıkları daha uzun olda
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
Oialdemir
Bende stop etme sorunu yok viteslerde sıkıntı oluyor ışıklarda duruyorum 1.vitese atmış oluyorum tam kalkacam motor viteste değil bazende küt diye geçiyo 1.vitese yağı 700 km önce değişmiş yağdan değil
Servise götürüp baktırmak lazım
dediklerinizi bir deneyecem
Yapabilirsem artık
-
27 Ağustos 2016, 19:43
EpiC adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar içinizde bayiye gidip ZAFFERANO modelini inceleyen parça kalitesi vs. bilgi alan arkadaşlar car mı ? şimdiden teşekkürler. Tekerinize taş değmesin.
Zafferano sayfasında fotoğraf ve fikirleri okuyabilirsiniz.
-
27 Ağustos 2016, 21:35
Zafferano abimizi Poyraz Motor da vaktinde incelemiştik Crazy_Sprint abimle. Kocaman bişey gördük korktuk malzeme gayet fiyatına göre on numara abicim. Heybeti de acemiye gelmez dedirtiyor. Bagajını hatırlayamıyorum ama büyüktü sele altı. Satışı biraz artsa ikinci eli yayılsa rakiplerini baya sallar bence. Neticede güzel rakiplerinden 2-3 milyor daha uygun. Üzmez utandırmaz gibi bence ama alıp denedin mi atıp tutuyosun diyen olursa boynumuz kıldan ince Yerinde görüp inceleyin üstadım iyi bir esnafa denk gelirseniz alır çıkarsınız bence ;)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)