arkadaşlar sektöre baktığımızda getiren firma cok önemlidir.Benelliyi türkiye getiren firma müjdecigrup'tur.(http://www.mujdecigroup.com/)Firmanın kendi içinde kuba,rks,arctıccat ve son olarak da benelli markasıyla ön plana cıkıyor.Yıllık %20 ve 30 oranında büyüyen bir firmaymış.Böyle iddialı bir firmanın bundan sonraki süreçte türkiyeye kazandıracağı modelleri iyi tespit etmeden ,gerekli test sürüşleri yapılmadan piyasaya süreceğini zannetmiyorum.Geç olsun ama geldiğinde hakkını versin .bekleriz
wep sitelerinde su bilgilere rastladım paylaşmak istedim ;
Firmamız Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesinde 25.000 m2 kapalı alanda senelik 120.000 adet motosiklet üretim kapasitesine sahip, halihazırda 200 kişiden oluşan idari birim ve üretim çalışanı ile birlikte 2004 yılından buyana dünya standartlarında teknolojik donanımıyla faaliyetine devam etmektedir. Yurt içinde ortalama 500 adet bayisi ve 500 adet servisi ile sekiz yılda sektöründe en fazla vitesli motosiklet üreten ve pazarlayan şirket haline gelmiştir. Her yıl ortalama %20 ila %30 oranında bir büyüme ve gelişme yüzdesine sahiptir.
Hem motosiklet hem de ATV modellerinde tüm kategorilerde piyasadaki en iyi ve kullanıcı dostu modellerle zirvenin tartışılmaz ismi olduğunu her fırsatta kanıtlayan firmamız; kullanıcı beklentileri doğrultusunda ve gelen taleplere kayıtsız kalmamak adına daha yüksek silindir hacmine ve güce sahip modelleri kullanıcılara kazandırma kararı almıştır.
Bu doğrultuda firmamız İtalyan Devi BENELLI firmasıyla Türkiye distribütörlüğü anlaşması sağlamış ve birbirinden mükemmel modellerle ve ülke motosiklet sektörü adına mükemmel bir kazanım sağlamıştır.
Bu motoru ktm duke 200'e benzettim.siz ne dersiniz dostlar.
lafım meclisten içeri; benelli ekibi siteyi virallemeye başladı...
Marka italyan biliyosunuz. Orjinal site ile Türkiye sitesi motorun teknik bilgisi farklı. Örneğin;
tork: 21/7000 Türkiye:21,5/7500
Yerden yükseklik: 13. Türkiye:18
Sele yüksekliği: 78. Türkiye:71
Bilgiler orjinal site ile neden farklı?
Piyasaya çıkmadan şu egzoz konusunu da tekrar gözden geçirseler iyi olur. Scooter egzozu gibi, fuarda sergilenen tnt25 in sitedeki görselden farklı olarak egzozun bitiminde birde çük gibi çıkıntı var
bn251 ile tnt25 birebir aynı modeller mi yani, öyle olsa zaten avrupada var olan bi modeli neden direkt türkiye piyasasına sokmasınlarki ciddi satış adedine ulaşabilecekleri bi model hemde, fuarda sorduğumda türkiye piyasası için bizim talebimiz üzerine üretilen yeni bi model bu yüzden bazı testlere girmesi gerekiyor ürün tam oturduktan sonra ve üründen tamamen emin olduktan sonra piyasaya sürecez demişlerdi. eğer öle ise değerlerin farlılık göstermesi normal ama değilse beni keklemişler :(
Benelli Şişli bayii Poyraz Motors, TNT25 mayıs sonu satışta dedi.
Bu model asya pazarı için geliştirilen bir model, özellikle hindistan. İtalyan sitesinde 2015 ilk yarı, hindistan sitelerinde 2015 ikinci yarı piyasada diyor.
"Türkiye için üretiyolar abi " "testlere devam ediyoruz" yalanlarıda kıl oluyorum.
Türkiye de yılda satılacak 200-300 motor içinmi bunca argeye girişecekler.
İnternet denen bişey var hacı. İki tıklıyosun herşey meydanda.
Samimi olun canımı yiyin.
yazmistim.
ekim-kasim da ancak cikar
eee ekim-kasim da da kim motor alir?
seneye bu zamanlarda dusunurum.
Niye bn 251 göndermiyorlar. Türkiye için maliyeti düşürerek düşük kalitede motor yapmaya mı çalışıyorlar yoksa. (İnsanın aklına geliyor yani)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:22 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:26 ----------
Sen de haklısın.... Da peki motorların gelmesi niye gecikiyor?????
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:30 ----------
?¿?¿?¿?¿?¿
''Ya olduğun gibi görün,
Ya göründüğün gibi ol''
Bu motor muhtemelen daha dünyada hiçbir ülkede satışa sunulmadı. Youtube'da fuar dışı tek bir videosu bile yok.
İtaltan Benelli, çinli keeway ile aynı holdingin şirketleri. Keeway markadında tnt25 te olan 250cc motor yok. Anlaşılan yeni geliştiriliyor, tabi motora uygun altı vitesli şanzıman derken, 2012 den beri bunların motor kol çıkardı, şanzıman dağıldı. 2012 de ilk 250 cc modelleri "uno c250" nin lansmanı yapılıp piyasaya sürülmemiş. Ya model başarısız oldu, yada fabrikanın çinlilere satılmasına denk geldi.
Dört gözle bende bekliyorum ama bu sezon umut yok gibi.
gezgin41 eline sağlık. güçler aynı ama tnt25 in torku daha fazla, dolayısıyla daha atik, daha hafif, yakıt tankı daha büyük, bu fiyat farkı ile italyan tercih edilir, tabi gelirse
[QUOTE=gezgin41;3581011]arkadaşlar pulsar ile tnt25 in bilgilerini karşılaştırmak istedim, bilgileri sitelerinden aldım, baktığımda tnt25 bariz üstün gözüküyor. siz ne dersiniz. umarım işinize yarar.
bilgilerde hata varsa yanlış bişe yazdıysam uyarın lütfen, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem
http://i.hizliresim.com/ZLlZZA.png[/QUOT
kıyaslama için tşk ederiz.Tnt25 hem özellikleri bakımındna hemde italya markası olması acısıdan tercihim olur.
sonuçta italyanlar yüksek cc motorlarda eski geçmişe sahipler.Kalite acısından da iyi olduklarını düşünüyorum.
Arkadaşlar motorlar şu an gümrükte ve Nisan ayı içerisinde stoklarda olacak. Bilginize
Gayet güzel o zaman. Karışıklık yok değil mi TNT25'ten bahsediyoruz 251'den değil ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)