Garanti kapsamında yapacağı müdahalelerde yedek parça elimde yoktu deme lüksü olmaması lazım. sizin garanti kapsamı dışında isteyeceğiniz yedek parça taleplerine bu gün git yarın gel, haftaya gelir öbür ay gelir demesinde yasal ve mantık dahilinde bir sıkıntı yok. Olabilir. o sıraa elinde kalmamıştır.
Ama ülkede insanların ne kanuna ne kendi işine saygısı kalmadı. herkes dürtebildiğine iş yapar oldu. Artık birisi dürüst çalışıyorsa bile altında çapanoğlu arar hale geldik. Bu kadar dürüst iş mi yapılır boyutundayız nerdeyse.
Yani bence çok kafa yormaya gerek yok. Bu gün en babasını da alsan bi sıkıntı yaşadığın anda distribütörün kucağındasın. keyfine göre seni sever de... s*...
Vay efendim kanuni haklarım vardı boyutuna giriyosan işin daha zor. Kanun dediğin şey, en pahalı avukatı tutabilenin en avantajlı olduğu düzen dünya genelinde. Hele şu şartlarda ülkemizde, kanun demek belli bir grubun içindeysen haklısın, yoksa haksızsın demek.
Ben stator'u yanık 650'lik hyosung ile 6 ay gezdim. İlk distribütörü dört dörtlük ilgileniyordu. sonra bi kavga bir davalar havada uçuştu. distribütörü değişti. motorun da markanın da içine ettiler.
Debriyaj telini değiştirsin diye sonraki distribütörün ( kanuni ) servisine gittiğimde ustanın birisi atv üstünde çalışıyordu. Şaside yamulma olmuş. şasi borularından biri tekere sürtüyor. Adam gözümün önünde tekere basıp şasiye abandı. kendi gücü yetmedi çırağı çağırdı. beraber abanıp şasiyi "Geri " yamulttular
sorun çözüldü. Artık atv düz mü gider, şaftı kaymış köpek gibi yan yan mı gider. döncem diyince takla mı atar. çok da önemli değil. sorunu çözdü adam
Sonra eve dönüp debriyaj telini de yurt dışından sipariş ettim. mis gibi. 2 katı fiyata 1 hafta sonra geldi. kendim taktım.
Bazı çin malı motor getiren firmalarla görsel işitsel medya konusunda çalışma fırsatım oldu. Adamlar düz ticaretçi. Üçe alıp beşe satmaktan başka ilgilendikleri en ufak birşey yok. Adama şu şekilde bir çalışma yaparsak maliyeti 15.000'lira tutar ama yaptığımıza değer diyorum. Adam " 5000 " tl'nin üzerindeki hiç birşeyi kulağım duymuyor gibi seviyesiz giriyor konuya. Ama beni istanbuldan ülkenin öbür ucuna toplantı için çağırıyor. Benim oraya gidip gelme maliyetim bile 1000 TL. Odasına giren herkes el pençe divan duruyor. O da kasım kasım kasılıyor. hizmetimde kölelerim var diye. Aptal bir ajandanın rengi için 3 kişiyi gözümün önünde yarım saat azarlayan oldu. Beğenmedim demek yeterliyken.
Yani iş distribütörün ilgilenmesi seviyesine ulaştığında, muattabınız çoğunlukla bu tip 15. yüzyılda kalmış kendini kral padişah sanan ama aslında aşçının yamağı olup eline para geçmiş adamlar.
Bu işte para var karlı diye girmişler. Çoğu motosiklet sürmez. Motosikletten anlamaz.
Ben motosiklet firması olsam, motosiklet sürmeyen adamı pazarlamanın başına koymam. Ama birisinin işletmesinde pazarlama departmanında 20 kişi çalışıyor. hepsine de sordum. hiç biri motosiklet sürmüyor. hatta çoğu motosikletten korkuyor. Bazıları ne kendim kullanırım ne de sevdiğimin kullanmasına izin veririm diyor.
Siz de distribütör ilgilenmedi diye burada oturup ağlayın :D