Günaydın üstadlar, sevgili Pea üstadım çok çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemiyorum vallahi. Keşke distribitör bir görse bir duysa buraları, buna iki ekmek parası ödenmiyor hatta hepimiz emeğimizden ekmeğimizden ayırıp alabiliyoruz. Çok parası olan zaten bizim makinalara bakıyor mu tartışılıabilir. Aynı şey bakşıma gelse şöyle yaparım böyle yaparım diyemem dert dediğini çeken bilir biz ancak bilir gibi yaparız o da seni daha da çok üzer.
Burda hepimiz kendi motorlarımıza göre yorum yapıyoruz. Herkes kendi derdini ya da kendi mutluluğunu anlatıyor dertleşiyor paylaşıyoruz. Ama bana mı özel bilemedim içimdeki his :
Kim ne anlatırsa anlatsın kendi motorum hep gözümün önüne geliyor. Çok seven ve binebilen işte diyor ki 140ı gördüm 120 ile stabil gittim kendimi hayal ediyorum ve elim ayağım boşalıyor bi üşüme geliyor
Ben 75i geçemediğim için
yani bir yılı geçti ama acemiliğimi atmış gibi hissedemiyorum evet iki kere 94 ü gördüm. ama uzun gidemiyorum bir güvensizlik hissi içimi kaplıyor
ama 4. viteste 75 ile istanbuldan ağrıya gidebilirmişim gibi geliyor
hoş ben arabada da 105-110u geçmem. Bu hyundai sürdüğümde de böyle oldu bmw sürdüğümde de böyle oldu. Hız benim genetiğimde yok sanırım
Efendim ne diyordum güzel sözleriniz paylaşımlarınız hep ben yaşıyormuşum gibi okurken sanki kendi anılarım anlarım gibi tatlı bir his. Ama negatif durumlardan da ister istemez insan kendine mi yoruyor ben mi öyle hissediyorum. İş yerimde odamın camının altında duruyor motorum. Böyle bazen motorla ilgili distribitörle ilgili sıkıntılar okuduğumda camdan bakıp tok tosunum yok sana demediler diyesim geliyor bazen. Öyle mi yapıyosun lan millete diye diyesim de geliyor bazen. Dedim ya insan ne bilirse kendinden biliyor ya da kendi imkanları ile özdeşleştirebiliyor.
Tamam benim de sargım değişti garantiden. Daha önceki rutin bakımında da stop ediyor diyince bujisini mi bişeyini değiştirmişti Mehmet usta. Sonrea sargı yandığında Servise çekici götürdü normalde kaç para tutardı bilmiyorum tabi Allahtan kasko vardı da yılda bir kere mi dört kere mi ne ücretsiz götürüyorlarmış benden para pul çıkmadı.
Keşke derdi olan arkadaşlarımıza hakikaten üreticisi değilse dağıtıcısı sahip çıksa. Ama atıyorum toplamda 150 adet satılmış olsun bu model memleketimizde. Hadi benimkini de sorunlu sayalım 10 adedinde bir problem yaşansa. 4-5 adedinde ise gerçekten ciddi boyutta problem yaşansa. Arkadaşlar bunu bilerek aldık motorlarımızı. Yüzde 6,66 bandında bir problem oranı ile motor ilk yılını tamamlamış olsun. Bunlar tamamen kabataslak tamamen sallıyorum. Ki benim motorum da bu yüzde 6küsüre girse. Ben problem yaşayıp mutlu olmayan yüzdeye de girmiyorum sebebini anlatacağım
Ben şahsım olarak evet İtalyan mazisine güvendim ve çinde üretildiğini bile göre %50 ihtimale göre motorumu aldım. Yolda patlayadabilirdi beni uçuradabilirdi ilk motorum olduğu için bende tutkuya da dönüşebilirdi. İlk gelen seriden aldım. Neye güvenerek?
Elim anahtar tutmaz, dediğim gibi ilk motorum 33 yaşımda aldım tecrübe sıfır. Ama bilinmeyen duyulmayan ilk gelen markayı alırken :
MT-25 bekliyordum, param çıkışmadı ve bizim motor bana 3 bin lira gibi ucuza geldi bunu hissederken iyiydi
pulsar 200 den kuvvetliydi ve yakın fiyatlara daha heybetli idi bunu bilirken iyiydi
Allahtan Vale motora gidebilen İstanbulda yaşamak nasip olmuş. Mehmet ustanın çayını içerken iyiydi
Hala arkadaşlarım motoruma benden çok sahip çıkıyor yıka olum şunu diyor, tanımadığım insanlar bazen kaç para abi bu hatta polis bile bu neymiş böyle diye sorduğunda mutlu olduğumda iyiydi
bütün bunlar ben kumar oynadım marka iyi çıkabilir kötü çıkabilir ihtimalleri düşününce ne bekliyordum ki şu anda neyim var diyorum. evet sargım yandı iş yerime 20 dakika elimde ittim motoru. ama bu da tecrübeydi işte parayla satınalınmıyor baştan geçince satınalınıyor
MT 25 kaç para oldu YZF R 25 kaç para oldu İnazuma kaç para oldu. Tabi bunların 1 yaşındakilerinden bahsediyorum. Bizim motor kaç para şu anda. Aradaki fiyat farkı bu problemleri en az %20-30 umuzun yaşaması halinde lan nalet gelsin alınmaz modona geçebilirim. Çünkü biz o paraları vermeyip o kaliteyi beklemek ile ne kadar mutluluğa erebiliriz.
Pea üstadım ne diyim allah sabır versin. Aynı şey benim de başıma gelebilirdi demiyorum birazı geldi heee yarın hepsi ve fazlası da gelebilir, elektronik mekanik alet bunlar. O zaman da ne yapayım ben hislerime güvenerek girdim ya da param buna yetti gibi bir durum olur heralde. Neden diyeceğim ki aşısırı kaderci bir insan değilim, ama bunları öngörerek bu motoru aldım. Evet itiraf da ediyorum gayet net param da bu kadarına yetti
Evet şimdi bakıyorum ki bende büyük bir motor tutkusu yok sanırım halen 75 ile giderken çok mutlu bir insanım. Bazen korkuyorum motoru sağır mı bırakıyorum diye 4-5bin devirden fazla bastığım bir elin parmaklarını belki geçer o da 7-8 bin devirdir hee korkuyorum zaten redline kim ben kim.
Ama işime gidiyorum evime geliyorum arada kaynanaya gidiyorum. Ne bunun dışında geziye çıkabiliyorum ne başka bir atraksiyon olsun apaçilik olsunç Biraz vakit bulamamaktan biraz da ne bileyim tembellikten. Hee birgün NC 750 alabilsem çooook ilerde birgün gezer miyim çeker mi beni bilemiyorum. Şunu söylüyorum ki köprü geçmesem şu anda eve yakın işe atabilsem kendimi zaaten ya yürüme gidip gelicem ya da minnacık bir scooter alırım gibi duruyor. İlerde çok para biriktirebilirsem işte şehirler arası için bir motor belki bir hayal
Ben motorumdan memnunum. Olduğu kadar olmadığı kader diyorum çünkü. Ama üst üste bir iki gündür foruma girdikçe içim daralıyor. Kendi motoruma dönüyorum yapmazsın di mi tosunum öyle şeyler diyorum. O da diyor abi ayıpsın ben seni getiriyorum götürüyorum var mı bir sıkıntın abi diyor. Yok paşam diyorum sağolasın iyi ki varsın sen varken 70 dakkalık yolum 18 dakika artık diyorum. Mutlu muyum evet mutluyum sanırım. Nazr değmesin inşallah diyeyim ama deyedebilir yurdum memleketim bazen bir değişik olabiliyor
Yeni almak isteyenler bakıyor, kendi motorunu satmak isteyenler bakıyor, herkes arada bir foruma giriyor çıkıyor. Arkadaşlar negatif yorumlar tabi ki olacak ama mutlu olanlar gezenler foruma girmiyor ya da yazmıyr ya da herne ise, ama gelgelelim tek bir forumumuz var ortak paylaştığımız bir burası var ben buradan distribitörün de satıcı dükkanların da alıcıların da herkesin takip ettiğine inanmak isteyen birisiyim. Birincisi negatifliğimiz artarsa yeni satışları ne güzel de kendi elimizle öpüyoruz. Yeni satışlar olmadıkça distribitörler zengin adamlar üstadlar üç beş sene içinde lan benim param mı yok madem bu motoru getirmiyim başka motor mu yok çinde diyebilir neticede amcalara giren çıkan birşey yok. İkinci el piyasası buralar ve sahibinden sitesi arasında takip ediliyor, kimseye ayıplı mal satmayalım evet, hayvan gibi fiyatlar istemeyelim evet, ama alın teri ile alınmış malı da herkersi soğutup 3 liralara düşürmeyelim malesef buna da evet. tabi bunların hepsi bence zannımca ve kanaatimce şeyler. belki ben hastalıklıyım ne işin var arkadaş sen neden kendine yoruyorsun neden kendi motoruna çıkarım yapıyorsun ya da tuzun kuru olum motoru almışsın ikinci elin düşmesin derdindemisin ya da yürügit olum bidaha dolaşma bizim mahallede felan da diyebilirsiniz
Yok vallahi ben eskiden foruma girince biraz mutlu oluyordum güzel bir geyiğimiz vardı alet gergin, şuraları gezdim ahanda fotoğrafları, lastik rosso mu olsun picasso mu olsun buraya haftalık gazene gibi girer bir bakardım. Şimdi bir okurken kendimi neşesiz buldum. Arakadaşlar evdiğim bu mecrayı kaybetmek istemem o yüzden bu çırpınışım.
Öncelikle Pea olmak üzere benim de dahil olduğum gibi problemler yaşayan bütün üstadlara çok çok geçmiş olsun. Ama güzel motor be
Değil mi hakkaten napim camdan aşağı bakıp basgit olum burdan mı diyim
Valla bu paraya ben mutluyum sanırım nazer deymezse
Yarın yazarım kedi çıktı şasi eğildi diye o zaman alır mıyım ağzımın payını acaba
)
Tekerinize taş değmesin üstadlar, ne öğreniyorsam yine sizlerden öğreniyorum. Baştacısınız.
Saygılarımla