Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
23 Şubat 2017, 16:19
Bu sabah motoru çalıştırdım, bi acayiplik vardı göstergede. Şöyle ki 1. vitese attığımda göstergede 1 yazması bi 3-4 saniye alıyordu. Ama sorunsuz iş yerine geldim. Biraz önce Acıbadem'den Yenisahra'ya gittim. Motoru stop ettim. 5 dakika sonra tekrar yola çıkmak için çalıştırmak istedim tırrrık tırrrık diye çok hafif bir ses geldi marş almadı. 2-3 kez denedim o ses de gitti sonrasında marş hiçbir şekilde almadı motor. Sonra sonra gösterge ışıkları gitti. Sonrasında da far gitti. Öylece kaldı alet. Bıraktım orada işe geldim.
Vale Moto Mehmet Usta'yı aradım. Sargı yanmıştır, 2'ye tak vurdur çalıştır, çalışır dedi. Çalışmadı. Öylece bıraktım. Ne yapacağım nasıl kaldıracağım yerinden bilmiyorum valla.
Reklamlar
-
23 Şubat 2017, 19:04
@Emreerol
Geçmiş olsun. Sargı yanmış gibi duruyor.
Akü şarj cihazı edinip, aküyü tüm gece şarj edin. Vale Moto'ya kadar götürür o akü.
Ya da çekici çağırıp götüreceksiniz. MotoSos, MotoAssist gibi seçenekler var. Vale Moto'nun da kendi aracı var.
Akü bitik halde beklemesin sakın. Yoksa ölmeye başlıyor.
-
23 Şubat 2017, 19:04
Emreerol adlı üyeden alıntı
Bu sabah motoru çalıştırdım, bi acayiplik vardı göstergede. Şöyle ki 1. vitese attığımda göstergede 1 yazması bi 3-4 saniye alıyordu. Ama sorunsuz iş yerine geldim. Biraz önce Acıbadem'den Yenisahra'ya gittim. Motoru stop ettim. 5 dakika sonra tekrar yola çıkmak için çalıştırmak istedim tırrrık tırrrık diye çok hafif bir ses geldi marş almadı. 2-3 kez denedim o ses de gitti sonrasında marş hiçbir şekilde almadı motor. Sonra sonra gösterge ışıkları gitti. Sonrasında da far gitti. Öylece kaldı alet. Bıraktım orada işe geldim.
Vale Moto Mehmet Usta'yı aradım. Sargı yanmıştır, 2'ye tak vurdur çalıştır, çalışır dedi. Çalışmadı. Öylece bıraktım. Ne yapacağım nasıl kaldıracağım yerinden bilmiyorum valla.
Geçmiş olsun hocam zamanında benimde aynı şekilde başıma gelmişti.
Aslan abiyi aradığımda sıfır akü alıp geliyim demişti. Belki akü ile gelirlerse vale motoya kadar idare eder.
Ya da aküyü çıkarıp şarj edebilirsen yine olur. bizim şarj aleti vardı o şekilde götürmüştüm servise.
-
24 Şubat 2017, 10:53
Selamlar,
Teşekkürler @pea, @Philippe. Akşam bizim araçla takviye yaptık. Eve kadar götürdüm. Sabah da 48 KM evden Vale Moto'ya geldim. Gelene kadar hiç stop etmedim. Geldim durdurdum ve tekrar çalışmadı. Tam yetiştim yani Şimdi Mehmet Usta'nın yanındayım. Sargı değişiyor, akü şarj ediliyor.
-
24 Şubat 2017, 11:46
@Emreerol
Geçmiş olsun bu ufak sorun halledilir kısa zamanda. Bende olmadı ama birkaç arkadaşta bu stator sargı olayı görüldüğünü duyduk burada.
Sargı kolay kolay motorda yanmaz bunun bir sebebi olmalı. Mehmet ustaya telefonla sorduğunda fazla irdelemeden sardı yanmış dediyse bu olayla sıklıkla karşılaşıyor demektir.
Oradayken Mehmet ustaya selamımızı söyleyerek sorar mısın ? Ne sıklıkta statör arızasıyla geliyor bu motor ? AC akım yüklenmesinden mi , yalıtım sıkıntısı filan mı var vs.. ? Ne düşünüyor bu konuda?
-
24 Şubat 2017, 12:13
Baya sık sargı arızası oluyor
Benim 2 kere yandı mesela.
İlk yandığında(Eylül sonu) Maltepe serviste değiştirildi. Bayide muhabbet ederken de tnt25'te sargı sorunu var ama yeni sargıda sorun düzeldi filan dediler.
Maltepe yeni mi taktı eski mi taktı bilmiyorum ama Ocak ayında gene yandı. Mehmet usta da yeni sargıda sorun çözüldü dedi.
Benim su pompasında sorun varmış. Sorun ne tam bilmiyorum. Belki görevini yerine getirmediği ve yağ aşırı ısındığı için sargıyı yakıyordur.
-
24 Şubat 2017, 13:41
Peki napalım şimdi bir daha ki bakıma gitmeden yanmazsa bakıma gittiğimiz de değiştirtsek mi yolda kalmadan
-
24 Şubat 2017, 14:42
Akhunturk adlı üyeden alıntı
@Emreerol
Geçmiş olsun bu ufak sorun halledilir kısa zamanda. Bende olmadı ama birkaç arkadaşta bu stator sargı olayı görüldüğünü duyduk burada.
Sargı kolay kolay motorda yanmaz bunun bir sebebi olmalı. Mehmet ustaya telefonla sorduğunda fazla irdelemeden sardı yanmış dediyse bu olayla sıklıkla karşılaşıyor demektir.
Oradayken Mehmet ustaya selamımızı söyleyerek sorar mısın ? Ne sıklıkta statör arızasıyla geliyor bu motor ? AC akım yüklenmesinden mi , yalıtım sıkıntısı filan mı var vs.. ? Ne düşünüyor bu konuda?
Teşekkür ederim.
Ofise geldim. Orada okuyamamıştım cevabınızı. Fuar dönemi olduğu için çok yoğun. Mehmet usta showroom'a geçmiş herkes fuarda diye. Servisteki çocuklarla konuştu, onlar halletti. Aküyü şarja taktık, sargı zımbırtısını değiştirdik, problemsiz geldim ofise.
Ama @pea'nın dediklerinden sonra keşke sorsaydım. Olmadı Pazar günü fuarda olacakmış. Orada sorup bilgi alırım. Uzun yolda filan başımıza gelse sıçtık. Tekrarı olmaması lazım böyle bir arızanın.
Yarın olmayacak gibi kullanırsan yarın olmaz.
-
24 Şubat 2017, 15:20
-
24 Şubat 2017, 17:48
Eğer sadece sargı değişip bu iş düzeliyorsa demek ki statör üzerindeki yalıtımda bir sorun var gibi geliyor bana... Tekrarlamazsa en azından sizler yolda kalma sıranızı savdınız
biz de artık bir eğim bulup 2. viteste vurdurmak için hazır olacaz
Dün fuar çıkışında duke 200 çalıştıramadı park ettiğimiz yerde biri bizden yardım istedi. yanımızda ne kablo var ne sarj cihazı filan dedik tek yapabileceğimiz itelim sende yardır
)
Bu sargı yanması konusunda eskiden fazer baya bir namlıydı
İnşallah TNT 25 fazer'e benzeme Duke çalıştımı ittirince
-
24 Şubat 2017, 18:06
Balc10 adlı üyeden alıntı
İnşallah TNT 25 fazer'e benzeme
Duke çalıştımı ittirince
Yok yaa fuar alanına gidenler bilir kocaman bir yat var brandalı allttan pervaneleri görünüyor onun arka tarafına bırakıyor herkes motorları..
O yatın oradan motorla itecektik, zaten elemanda ince motoru da ince yok istemedi. Yüzlerce motor vardı belki bir şarj cihazı ya da kablo bulma ümidiyle.. Ne yaptı bilemiyorum. Arkadaş forumdaysa okursa bahsetsin akibetini
-
25 Şubat 2017, 15:50
Yok yaa fuar alanına gidenler bilir kocaman bir yat var brandalı allttan pervaneleri görünüyor onun arka tarafına bırakıyor herkes motorları..
O yatın oradan motorla itecektik, zaten elemanda ince motoru da ince yok istemedi. Yüzlerce motor vardı belki bir şarj cihazı ya da kablo bulma ümidiyle.. Ne yaptı bilemiyorum. Arkadaş forumdaysa okursa bahsetsin akibetini
Fuar nasıldı dostum TNT 125'e denk geldiniz mi ?
-
25 Şubat 2017, 16:45
-
25 Şubat 2017, 21:37
Trk 502 fiyatı çantasız 27.000 olacak diyor sağlam kaynaklar. Öyle olursa pahalı olur
5 daha verip nc serisinden devam edilir.
-
27 Şubat 2017, 14:04
SAZMAN adlı üyeden alıntı
Trk 502 fiyatı çantasız 27.000 olacak diyor sağlam kaynaklar. Öyle olursa pahalı olur
5 daha verip nc serisinden devam edilir.
5i daha fazla veremeyen çok kişi olacaktır ama zamanla fiyatın düşeceğine kanaat edenlerdenim.
-
27 Şubat 2017, 15:29
27.500 TL üç çantalı fiyatı ve çantalar Givi, üstünde Pirelli Angel GT var. Bence Şu günün kurunda hak ettiği yere oturmuş. VERSYS-X 300 7500 euro ( 28.575 TL ). Honda CB 500 F ile aynı güçte bir motor bloğu var ve bu ekstralar ile satılıyor. Bence yerinde olmuş.
-
28 Şubat 2017, 17:26
oialdemir adlı üyeden alıntı
27.500 TL üç çantalı fiyatı ve çantalar Givi, üstünde Pirelli Angel GT var. Bence Şu günün kurunda hak ettiği yere oturmuş. VERSYS-X 300 7500 euro ( 28.575 TL ). Honda CB 500 F ile aynı güçte bir motor bloğu var ve bu ekstralar ile satılıyor. Bence yerinde olmuş.
Şuan için çantasız fiyatı 27.500 elcik ve demirler dahil çanta aksesuar olduğu için alternatifler düşünülecektir.
http://www.atala.it
Founded1921 !
-
01 Mart 2017, 21:05
Merhabalar arkadaşlar ben 10 şubatta 0 km tnt25 aldım 500 bakımıı bakımı öncesi motor yolda gıderken(20-30 km hız) ön fren kıtledı durdum motorun ön frenı 5_10 dk boyunca basılı kaldı ve motor cm yerınden oynamadı olaydan önce en azından 20 km dolaştım hiç bı sorun olmadı servıse goturdugum de ön fren manetının yanında kı 1 2 3 4 yazan ayar yeri ile oynanmış oldugu soylendı ayarı yapıldı bı sure orun çıkarmadı 500 bakımına goturdum orada da sorun olmadı ama bugun yıne 15 km dolaştım tam eve gelırken yıne on fren kıtlendı ve motor cm oynamadı ön frenı basıp cekıp basıp cekıp bıraz yumusattım eve kadar geldım ama bunun nedeni nedir çözümğ nedir bılen ve yardımcı olacak olan varsa çok sevınırım şimdiden teşekürler.
Bıraz arastırdım ama pek bır sey bulamadım bu konu hakkında
-
01 Mart 2017, 21:32
boran123 adlı üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar ben 10 şubatta 0 km tnt25 aldım 500 bakımıı bakımı öncesi motor yolda gıderken(20-30 km hız) ön fren kıtledı durdum motorun ön frenı 5_10 dk boyunca basılı kaldı ve motor cm yerınden oynamadı olaydan önce en azından 20 km dolaştım hiç bı sorun olmadı servıse goturdugum de ön fren manetının yanında kı 1 2 3 4 yazan ayar yeri ile oynanmış oldugu soylendı ayarı yapıldı bı sure orun çıkarmadı 500 bakımına goturdum orada da sorun olmadı ama bugun yıne 15 km dolaştım tam eve gelırken yıne on fren kıtlendı ve motor cm oynamadı ön frenı basıp cekıp basıp cekıp bıraz yumusattım eve kadar geldım ama bunun nedeni nedir çözümğ nedir bılen ve yardımcı olacak olan varsa çok sevınırım şimdiden teşekürler.
Geçmiş olsun. İnanın hiç duymadım böyle bir problem kimseden. Hangi servise gittiniz? Fren manetinin ayarıyla hiçbir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Daha iyi bir servis varsa oraya, yoksa da o ustaya tekrar gidin, gerçekten bir kontrol etsin.
Yarın olmayacak gibi kullanırsan yarın olmaz.
-
01 Mart 2017, 21:36
boran123 adlı üyeden alıntı
Merhaba; öncelikle hayırlı uğurlu olsun, yıllardır takip ettiğim bi motosikletti ve distrübütör,servis,yeni olması gibi bazı sebeplerden almamıştım..Gene de arada sayfaya bakarım abs'li geldi mi diye..
Frenin oradaki 1-2-3-4 ayar düğmesiyle fren kitlenmesinin ne alakası olduğunu ben anlayamadım hocam.Bence sana
yanlış bilgi vermişler. O ayar manetin uzaklığını ayarlamak içindir(kiminin eli büyük, kiminin küçük rahat hissettiği gibi kullansın diye.Yani manetin elciğe mesafesini kısaltır.En yakın ayarda dahi öyle bişey olmaz.Disklerden falan olmasın, mazallah yüksek hızda çok çok kötü sonuçlar çıkarabilir.Geçmiş olsun..Servise bi daha git derim, savmasınlar..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)