Herkese Merhaba,
Üniversite yıllarında yeterli maddi imkanımın olmaması aynı zamanda ailemin motosiklet kullanmama pek olumlu bakmaması..askerlik..yeni iş..yeni şehir.. hadi bir de yüksek lisans yapalım derken yıllarca ertelediğim, bir şekilde bastırdığım o duygu bir anda geldi... O kadar yoğun bir şekilde geldi ki inanın son bir aydır başka bir şey düşünemez oldum.. Evet dedim artık zamanı geldi, artık sürmeliyim!! En son aşık olduğumda bir şeyi bu kadar çok düşünmüştüm sanırım
Farklı bir şey için, ne bileyim bir araba için mesela, bana biri böyle cümleler kursa, sanırım anlam veremezdim, ama sizin, beni çok iyi anladığınızı biliyorum
İşim gereği, araba ile aylık 2.500-3.000 Km nin altına düşmüyorum Trakya' da çalışırken bu km ortalama 4.000 di.. eh "sadece" şuanki şirketimde 5. yılımı doldurduğum düşünülürse epey bir trafik tecrübem var. Ayrıca akıcı bir şekilde araba kullanmayı da severim. Ancak iş, motosiklet sürmeye karar verince değişti. Birden 15 yaşımdaki halime geri döndüm. Motosiklet konusunda o kadar bilgisizdim ki arka frenin nerede debriyajın nerede olduğundan emin bile değildim, düşünün. Tabi hemen araştırmaya başladım. Ne, nedir, nasıl bu işe başlanır derken bu forumu buldum, iyi ki de bulmuşum. GİS akademiyi de epeydir biliyordum. Çokça kez önünden geçip "ya bir giremedik şu olaya" diyip, hayıflanmışımdır. Biraz araştırıp forumda da olumlu referansları görünce tamam dedim, burada başlıyoruz. Hemen kayıt oldum, 7 Martta temel eğitimi aldım 28 inde ehliyet sınavına girdim. Ehliyet sınavında, alt satırlarda teşekkürleri sunacağım kişilerden biri olan, @Murat.K. ve eşi Ceyda Hanımla tanışma fırsatı buldum. Gerçekten düzgün ve renkli insanlar.
Buraya kadar yazdığım kısımda motosiklet sürmeyi tutkuyla isteyen fakat neredeyse motosiklet hakkında hiç bir şey bilmeyen benden bahsettim. Yalnız bir şey belliydi, o da ilk motorumun Kawasaki olacağıydı. Tabii ki kawasaki yeşili ile. Her ne kadar işin içine girince R25 şöyle güçlü, tipi şöyle güzelmiş, CBR250' nin yedek parçası şöyle ucuzmuş gibi şeyler kafamı bulandırsa da Ninja 250SL i her canlı gördüğümde vuruluyordum. Üstelik ilk motorumun ABS li olmasını istiyordum. Diğerlerinde bu özelliğin olmaması kararımı daha da netleştiriyordu. En nihayetinde bugün @neonxc sayesinde öğrendiğim Necat Motordan, bir hafta önce ayırttığım Ninja 250SL imi aldım.
@Murat.K ile tesadüfen ehliyet sınavında tanışmamızı saymazsak sizlerle daha önce tanışmadık. Fakat inanın bu foruma yazdıklarınızı o kadar çok okudum ki bu motor hakkındaki görüşlerinizi ezbere biliyorum. Her yorumunuz bana ciddi anlamda yol gösterici oldu. Bu heyecanlı dönemimde farkında olmadan bana destek olduğunuz için teşekkür ederim. Özellikle @Murat.K ve @neonxc, hocam siz olmasaydınız gerçekten çok zorlanacaktım, teşekkürler.
GİS Akademide eğitimlerim bu ay sonuna kadar sürecek sanırım. Bu süreçten sonra müsait olabildiğimizde birlikte yol almayı isterim.
Sevgi ve Saygılarımla
http://i.hizliresim.com/M6rpD9.jpg