Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Kawasaki Ninja 250 SL Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    neonxc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    inazuma daha çok artçı ile motosiklete binecek, konfora önem veren uzun yol yapacak insanların tercihi.
    Ama gsxr gibi bir makineyi tasarlayan Suzuki tasarımcıları daha güzel yapabilirdi.

Murat abi kalkışta oyum bizim aç köpek ninja 250sl ye.

hemen arkasından da cbr 250r nin geleceğini tahmin ediyorum.

Ama kısa bir süre sonra hepsi r25 in plakasını okuyacak tabi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı neonxc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inazuma daha çok artçı ile motosiklete binecek, konfora önem veren uzun yol yapacak insanların tercihi.
    Ama gsxr gibi bir makineyi tasarlayan Suzuki tasarımcıları daha güzel yapabilirdi.

Murat abi kalkışta oyum bizim aç köpek ninja 250sl ye.

hemen arkasından da cbr 250r nin geleceğini tahmin ediyorum.

Ama kısa bir süre sonra hepsi r25 in plakasını okuyacak tabi
    kısa mı olur uzun mu olur o süre, en ufak bir fikrim yok ama düzlüğe çıkıldığında kesinlikle hepsi R25in plakasını okur. benimde oyum seninki ile aynı

peki sence ve 250sl konusunu okuyan diğer arkadaşlarca biz ikinci motor ne alalım ? tam netleşmedi ama fikir değiştirmez isek önümüzdeki hafta bir tane daha 250cc yada ayarında bir şey alalım diyoruz. benim niyetim sıfır almak. aslında şeytan dürtüyor haftaya motoru satılığa çıkar veya bayide takas et git harley davidson night road al diyor ama gaza gelmemek için uğraşıyorum...

önemli not: sorunun ayrı bir başlıkta sorulmama nedeni alınacak motorun 250SL ile beraber kullanılacak olmasıdır, o yüzden 250SL ile alakalıdır sorumuz.

Motosikleti
    Honda Forza 250
    Keşke RC 200 de olsaydı süper karşılaştırma olurdu.Hatta yeni hyosung GV 250 ve Pulsar SS de gelmiş olsa sorulacak soru kalmazdı.Neyse bekliyoruz merakla..

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    2. Motorda aradağınız özelikler nedir abi?

Motosikleti
    Ninaj 250SL
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet.... Tam ikinci motorumuzu almanın arifesinde ne alsak yahu diye kara kara düşünürken AEA imdadımıza yetişti.

Aklımızda olan motorlar bir birinden farklı idi. Listemizde :
    R25 veya R125
    RC 200
    ikinci bir Ninja 250SL
    Aprillia RS4 125
    CBR 250 veya 125 (ikisine de pek yanaşma taraftarı değildim)

Sabah AEA ekibinden Ömer bey kardeşimiz motoru almaya geldi. Malum bir kıyaslama yapılacak idi taaaa 250SL inceleme çekiminden beri düşünülüyor idi bu. hatta ben 2nci gün çekimlerde kıyaslama yapıldı diye biliyordum lakin her halde yanlış anlamışım. Bugün R25/250SL/CBR 250 ve inazuma kıyaslanacak. halen R25 almayı pek istemiyorum yanlış anlama olmasın motora yada fiyatına lafım yok sadece renklerinden haz etmedim yani kozmetik sebeplerden dolayı, birde r125 daha güzel duruyor. 250 cc de zaten son hız merakı pek sağlıklı br şey değil. kaldı ki motor üzerinde son hız takıntım olacağına yada gazı açayım basabildiğim kadar basayım diyeceğime ihtimal vermiyorum. 2 tekerli bir alet bu canımızı yolda bulmadık nihayetinde.

Video bugün çekilip biterse ki şu anda çekimler başlamıştır, iş dolayısı ile gidemedim motoru gönderdim kendi yerime , haftaya(tahminen) video nun yayınlanması ile bazı sorularıma cevap alacağım.
    O listede Z300'de olsaydı oyun Z300'e derdim tereddütsüz. Hem çift silindir, hem tüm 250'lerden daha atik, Hem z800 gibi kaslı duruyor. hem şehir için için kıvrak, madem uzun yolda yüksek hız kaygınız yok, hafif naked olması sorun olmaz da...
    neonxc ve nemesis-83 bunu beğendiler.

Motosikleti
    2. Motorda aradağınız özelikler nedir abi?
    Ninja ile Yanyana gelince sırıtmasın, performansları bir birlerine yakın olsun, arada Sırada özellikle Edirne yolunda boşluklarda bür birlerinden çok ayrı düşmesinler. Değişimli olarak birini eşim birini ben kullanacağım o yüzden hem görüntü hemde performans olarak 2mizde beğenelim içimize sinsin. Kasıtlı olarak bir ninja daha almayayım ki arada değişiklik yapmış olalım diyorum

Alıntı codeprof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O listede Z300'de olsaydı oyun Z300'e derdim tereddütsüz. Hem çift silindir, hem tüm 250'lerden daha atik, Hem z800 gibi kaslı duruyor. hem şehir için için kıvrak, madem uzun yolda yüksek hız kaygınız yok, hafif naked olması sorun olmaz da...
    Naked serisi hiç düşünmedim. Uzun yolda Hız kaygımız yok ama sürekli rüzgarıda göğüslemek istemiyorum. Aynı zamanda eşimde pek naked motor beğenmiyor

Çok fena kararsız kaldım. Kalkıp r25 alıp bir Sürü lastik masrafı ile 16 16,5 ta bir motora vermek istemiyorum. Üzerine biraz daha koyar MT 07 alırım (beğendiğim nadir naked modellerden birde ducati de var )

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    250cc sınıfında ninja 250sl den ekonomik olan başka motor yok zaten. Cbr 250r kesinlikle tek silindiri ile o parayı haketmediğini düşünüyorum. Honda Türkiye hangi akla hizmet fiyatı 14.000 tl yaptı anlamak güç zaten.
    R25 gelince, evet lastiği Irc ama zaten ninja 250sl ile Ktm rc 200 dışında hangisinde kaliteli lastik geliyor ki?

Bence siz abi bu alım işini bir süre erteleyin. Ninja 250Sl yi iyice trafikte şehir içinde kullanın. Ondan sonra neyi hoşunuza gidiyor neyi gitmiyor iyice anlarsınız. Diğer motoru da ona göre seçersiniz.

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    yahu motor alma arifesindeyim dün fırsatını bulup r25 i inceledim kumanda düğmeleri vasat dedim diye bir çarmıha germedikleri kalmış yahu yarın gidip kawayı da inceleyeceğim bakalım büyük bir ihtimal alıyorum 250sl yi

Motosikleti
    250cc sınıfında ninja 250sl den ekonomik olan başka motor yok zaten. Cbr 250r kesinlikle tek silindiri ile o parayı haketmediğini düşünüyorum. Honda Türkiye hangi akla hizmet fiyatı 14.000 tl yaptı anlamak güç zaten.
    R25 gelince, evet lastiği Irc ama zaten ninja 250sl ile Ktm rc 200 dışında hangisinde kaliteli lastik geliyor ki?

Bence siz abi bu alım işini bir süre erteleyin. Ninja 250Sl yi iyice trafikte şehir içinde kullanın. Ondan sonra neyi hoşunuza gidiyor neyi gitmiyor iyice anlarsınız. Diğer motoru da ona göre seçersiniz.

öyle ertele demekle ertelenmiyor ki evlen anlarsın yok pzts gününü bekliyorum zaten. eğer beklediğim bir iş var olursa direk alacağım olmaz ise zaten yaz sonunu beklemeyi göze almış idim. RC200 ile Aprillia 125 arasında gidip geliyorum şu anda....

Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu motor alma arifesindeyim dün fırsatını bulup r25 i inceledim kumanda düğmeleri vasat dedim diye bir çarmıha germedikleri kalmış yahu yarın gidip kawayı da inceleyeceğim bakalım büyük bir ihtimal alıyorum 250sl yi
    hocam incele 250SL yi ama baştan söyleyelim motor İNCE! bunun yanında şık ve zarif. malum ülkemizde boyut takıntısı var. artıları çok fazla, nedir işçilik, lastikler, renk, dizayn, kullanış.... eksileride var. artçı sele küçük, motor ince yapılı, hararet göstergesi yok... ikinci motor için bile bakarken ister istemez ninja ile kıyaslıyorum makineleri.

hepsinden ucuz!
    hepsinden daha iyi lastik ile geliyor (rc200 lastiğini bilmiyorum)
    hepsinden daha ince (Slim motor abi kaçışın yok)
    bazılarından daha iyi bazıları ile aynı seri kalkışa sahip.
    sınıfında en hafif
    kesinlikle rengi en güzel olan (kawa yeşili efsanedir tartışmaya gerek yok)
    hepsinden daha rahatsız artçı selesi var
    hepsi gibi sadece belirli bir zevke hitap ediyor.

son cümle aslında en belirleyici kısım. motor şöyleymiş, böyleymiş... hiç bir önemi yok. sen seveceksin aleti. çünkü nasıl ninja için diğer motorlardan daha iyi kısımları var diyor isek diğer markalar içinde aynı şeyer yazılır. hepsinin kendine göre daha iyi oldukları bir kulvar var.

ben r25 mavisini hiç beğenmedim, arkdaşım diyor ki "muhteşem bir renk neyini sevmedin" zevk meselesi işte.....
    tiawern ve karamankolik bunu beğendiler.

karamankolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ninjanın yolcu selesi benim de kafamı en çok kurcalayan konu

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

KTM nin de güzel alternatifleri var ama, RC200 ün fiyata baktım şimdi 13.850 TL... Değermi bilmiyorum.

Motosikleti
    Alıntı karamankolik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ninjanın yolcu selesi benim de kafamı en çok kurcalayan konu
    kız arkadaşın veya eşin varsa kesinlikle yorum yapmadım olarak kabul et ama bekar isen küçük popolu yolcu alacaksın kendine. erkek arkadaşların kilo verecekler, kız arkdaşın yok veya bekar isen zayıf hatunlara ilgi duymaya başlayacaksın.

kız arkadaşın veya eşin varsa kesinlikle yorum yapmadım olarak kabul et ama bekar isen küçük popolu yolcu alacaksın kendine. erkek arkadaşların kilo verecekler, kız arkdaşın yok veya bekar isen zayıf hatunlara ilgi duymaya başlayacaksın.
    Kendim 185 cm - 70 kg olduğum için zayıf kızlar daha çok dikkatimi çekmiştir zaten

Motosikleti
    Kendim 185 cm - 70 kg olduğum için zayıf kızlar daha çok dikkatimi çekmiştir zaten
    1.85 biraz sıkıntı oldu. kısalmayı hiç düşündün mü?

1.85 biraz sıkıntı oldu. kısalmayı hiç düşündün mü?
    Nasıl yani?

Motosikleti
    Nasıl yani?
    şimdi sana kilo ver deme şansımız olmadığına göre? 70 kg`sin....

infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys
    1.85 ve 70 kg lık birine bu motor altında düdük gibi kalır.

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    Artık olmadı bir tane cbr 250r, bir tane de R25 bulup farklı boylardaki bir kaç arkadaşıma sıra ile bindirip yandan aynı açıdan fotoğraflayacağım. Yoksa başka yürlü bu işi çözemiyeceğiz. İnsanlar fotoğraflar ile kıyaslama yapabilmeli.

Ama ben yinede şahsi fikrimi söylüyorum. 1750km dir ninja 250sl kullanıyorum. Cbr 250r ile r25 sadece üzerlerine oturdum.

R25 bana en rahatı geldi, daha sonra da cbr250r. Ninja 250sl çok sportif bir oturuşa sahip, fuarda oturduğum ducati panigale 899 bile daha konforlu geldi. O kadar söyleyim.

Ama şu var, spor geçmişi olan atlatik biriyim. 183 boyum var 72-74 kg arasında kiloya sahibim. Ben ara ara durarak bu motorla İstanbulda sabahtan akşama kadar gezdiğimde oldu hiç bir problem yaşamadım.

Adamlar tam bir pist, spor kullanıma uygun motor yapmışlar. Sürmesi keyifli, zaten spor motorda konfor aramakta olmuyor. İkisi bir birine zıt kavramlar. Konfor rahatlık isteyenler için inazuma orada hazır durmakta

Netice itibari ile spor oturuştan hoşlanmayan bir insansanız asla ama asla bu motorun üzerine binmeden almayın.

Ninja 250 Sl
    Slim Light

Aklınızdan çıkarmayın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:45 ----------

Murat abi ktm rc200 e yoğunlaşın öyleyse. Fuarda inceledim ciddi anlamda beğendim. Aprilla 125 in ise eskiden 2 zamanlısı vardı. Piskopat manyak çılgın bir şeydi. Ama fuarda da konuştuğumuzda bana yenisinin 4 zamanlı olduğunu söylemiştin. Şimdi 125 cc 4 zamanlı motor da bir 200 250 lik kadar gitmez bence.

Motosikleti
    öyle ertele demekle ertelenmiyor ki evlen anlarsın yok pzts gününü bekliyorum zaten. eğer beklediğim bir iş var olursa direk alacağım olmaz ise zaten yaz sonunu beklemeyi göze almış idim. RC200 ile Aprillia 125 arasında gidip geliyorum şu anda....

hocam incele 250SL yi ama baştan söyleyelim motor İNCE! bunun yanında şık ve zarif. malum ülkemizde boyut takıntısı var. artıları çok fazla, nedir işçilik, lastikler, renk, dizayn, kullanış.... eksileride var. artçı sele küçük, motor ince yapılı, hararet göstergesi yok... ikinci motor için bile bakarken ister istemez ninja ile kıyaslıyorum makineleri.

hepsinden ucuz!
    hepsinden daha iyi lastik ile geliyor (rc200 lastiğini bilmiyorum)
    hepsinden daha ince (Slim motor abi kaçışın yok)
    bazılarından daha iyi bazıları ile aynı seri kalkışa sahip.
    sınıfında en hafif
    kesinlikle rengi en güzel olan (kawa yeşili efsanedir tartışmaya gerek yok)
    hepsinden daha rahatsız artçı selesi var
    hepsi gibi sadece belirli bir zevke hitap ediyor.

son cümle aslında en belirleyici kısım. motor şöyleymiş, böyleymiş... hiç bir önemi yok. sen seveceksin aleti. çünkü nasıl ninja için diğer motorlardan daha iyi kısımları var diyor isek diğer markalar içinde aynı şeyer yazılır. hepsinin kendine göre daha iyi oldukları bir kulvar var.

ben r25 mavisini hiç beğenmedim, arkdaşım diyor ki "muhteşem bir renk neyini sevmedin" zevk meselesi işte.....
    hocam boyut takıntım olsa bu cüsse ile msx kullanmazdım yalnız neonxc hocam r25 daha rahat demiş lakin ben 20 dk oturdum totom ağrıdı belki hareket halinde olmadığımdandır.

Motosikleti

[/COLOR]Murat abi ktm rc200 e yoğunlaşın öyleyse. Fuarda inceledim ciddi anlamda beğendim. Aprilla 125 in ise eskiden 2 zamanlısı vardı. Piskopat manyak çılgın bir şeydi. Ama fuarda da konuştuğumuzda bana yenisinin 4 zamanlı olduğunu söylemiştin. Şimdi 125 cc 4 zamanlı motor da bir 200 250 lik kadar gitmez bence.

yahu Ferco dan ahmet bey süper cana yakın inanılmaz hoş sohbet biri. bende o muhabbeti yaptım bana da anlattı. adam o kadar hoş sohbet ki direk kredi kartı uzatıp ver o motoru bana diyesim geldi. bakalım RC200 ile aprillia arasında kaldım ama tabi hanım ne diyecek? belki direk ninja bende kalsın diyebilir. Ferco ya gidip aprillia yı deneyeceğim bir cumartesi 3e kadar çalışıyorlar. tabi en geç 2 de gitmek lazım... rc200 ise ninja yanında çok hoş durur gibi geliyor zaten bu 3 motor kafamı çok kurcalamıştı ninja almadan önce. 125cc ye 250cc parası vermekte pek içimden gelmiyor hani...

Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam boyut takıntım olsa bu cüsse ile msx kullanmazdım yalnız neonxc hocam r25 daha rahat demiş lakin ben 20 dk oturdum totom ağrıdı belki hareket halinde olmadığımdandır.
    sevgili dostum biz ninja sahiplerinin en çok karşısına çıkan eleştiri boyut... o yüzden bende otomatik olarak "aman o söylemeden ben söyleyeyim" refleksi oluştu artık.kendime ait bir otoparkım olsa mutlaka bir msx alır koyardım. tam yaramaz çocuk işi geliyor o alet bana birde dikkat ettin mi bilmiyorum ama ninja 250sl sahipleri öyle marka avukatı gibi gezmiyor forumda. hep motorun kötü yanlarını belirtme ihtiyacı duyuyoruz zaten onlarda belli SL olması hararet göstergesi olmaması birde (neonxc nin yakıştırması bu ki laf aramızda çok hoşuma gidiyor) aç köpek gibi gaza tepki vermesi. diyeceksin ki bu kötü bir şey mi? elinin ayarı yoksa tekerlek kafana geçiverir o yüzden kötü

Motosikleti
    yahu Ferco dan ahmet bey süper cana yakın inanılmaz hoş sohbet biri. bende o muhabbeti yaptım bana da anlattı. adam o kadar hoş sohbet ki direk kredi kartı uzatıp ver o motoru bana diyesim geldi. bakalım RC200 ile aprillia arasında kaldım ama tabi hanım ne diyecek? belki direk ninja bende kalsın diyebilir. Ferco ya gidip aprillia yı deneyeceğim bir cumartesi 3e kadar çalışıyorlar. tabi en geç 2 de gitmek lazım... rc200 ise ninja yanında çok hoş durur gibi geliyor zaten bu 3 motor kafamı çok kurcalamıştı ninja almadan önce. 125cc ye 250cc parası vermekte pek içimden gelmiyor hani...

sevgili dostum biz ninja sahiplerinin en çok karşısına çıkan eleştiri boyut... o yüzden bende otomatik olarak "aman o söylemeden ben söyleyeyim" refleksi oluştu artık.kendime ait bir otoparkım olsa mutlaka bir msx alır koyardım. tam yaramaz çocuk işi geliyor o alet bana birde dikkat ettin mi bilmiyorum ama ninja 250sl sahipleri öyle marka avukatı gibi gezmiyor forumda. hep motorun kötü yanlarını belirtme ihtiyacı duyuyoruz zaten onlarda belli SL olması hararet göstergesi olmaması birde (neonxc nin yakıştırması bu ki laf aramızda çok hoşuma gidiyor) aç köpek gibi gaza tepki vermesi. diyeceksin ki bu kötü bir şey mi? elinin ayarı yoksa tekerlek kafana geçiverir o yüzden kötü
    hocam kimi görsellikten zevk kimi ise benim gibi sürüş keyfine görsellik bir yerde tabi ki önemli kaldı ki kıyasıya rekabetten dolayı zaten eskisi gibi çirkin kalas gibi tasarımlar yok. Ayrıca 250sl olsun r25 olsun yakışıklı cihazlar zaten kullanıcını da izleyenleri de üzmez diye düşünüyorum

25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)