Kawasaki Ninja 250 SL Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
herkeze selam
ben putoline nanotech 10w50 yağ kullanıyorum henüz yeni koydum ne değişecek henüz bilmiyorum ama ilk aldığım tepki motor biraz daha rahat çalışıyor ilk çalışmadaki patırtı biraz daha azaldı ve gaz tepkisi kesinlikle daha iyi vites geçişine birşey diyemem bir fark varsada henüz fark etmedim
daha önce bir kaç tane yağ denedim ama hepsinde karşılaştığım durum her 1000km de 100gr yağ eksiltti benim tahminim bu motor çok sıcak çalıştığı için hangi yağı koyarsanız koyun yağ inceldiği için segmanın arasından geçiyor ve yağ eksiltme kaçınılmaz oluyor ama putoline nanotech 10w50 biraz daha umutluyum birde putoline nanotech 10w60 şı var onu denemedim eğer bu yağ işe yararsa ve eksiltme en aza inerse 10w60 da deniyebilirim
ama kesinlikle 15w40 veya 15w50 gibi yağları tavsiye etmem 15w yağ biraz kalın geliyor ve motorun tepkileri ağırlaşıyor kütük gibi oluyor
10w40 üst sıcaklığı biraz yetersiz kalabilir 10w50 daha uygun olacaktır diye düşünüyorum bu arada yağ bakım aralığından çok daha erken bozuluyor
belki putoline nanotech biraz daha dayanıklı olacaktır diye düşünüyorum ziğra şuan yarışcılar arasında çok favori bir yağ motor sıcaklığını büyük oranda düşürdüğünü söylüyorlar. yağ filtresini kesinlikle her yağ değişiminde değiştiriyorum şünkü her söktüğümde filtre leş gibi çıkıyor.
stop etme sorunu
ilk zamanlar nedenini anlamadığım bir şekilde bu sorunu yaşamıştım fakat şuan böyle bir sorun yok
sadece vites boşta müşürünün soketi yağlandığı için vitesin boşta olduğu algısının yan ayak açıkken stop ediyordu onuda soketin içini temizledim
hiç bir sorun kalmadı.
hava filtresi hava filtresini söktüğümde kağıt filtre yerine beni sünger bir filtre karşıladı kağıt filtre gibi bozulmayacağı için bende filtreyi
temizledim ve geri taktım gayet sağlıklı çalışıyor bir sorun yaşamadım video linkte mevcut
https://www.youtube.com/watch?v=3JwfwtEVu3Q
hagi aralıklarda bakıma götürdüğüme gelince hiç götürmedim ilk aldım günden beri yapabildiklerimi kendim yapıyorum yapamadıklarımı tanıdığım bir
serviste hallediyorum tercih sizin. tabi garanti dışı kalıyor.
firen balatası değişimi
henüz 8000km de firen balataları ön arka hepsi bitti oldukça yumuşak bir balatası var firen çok güzel tutuyor
yeni balatalarım ebc nin serisini hatırlamıyorum yeni taktığım için firen biraz yumuşak ama balatalar biraz yendikten sonra oturacak
firen tekrar eski halini alacaktır her yeni balatada böyle olur ilk 50-100km biraz yumuşak tutar
firen hidroliği 1 yılı doldurduğu için önü değiştim arkayıda yakında değiştiririm fırsat olmadı mutlaka kontrol etmek lazım
hidrolik içindeki su miktarını ölçen cihazlar var doğru tesbiti yapıyor eğer böyle bir imkan yoksa emin olmak için riske etmeyin
direk değiştirin gitsin firen sistemi riske edilmez.( abs candır ) abs niz yoksa biraz daha dikkatli firen yapın panik yapmayın
lastik basıncı
lastik basınçlarını sıkca kontrol edin soğuk havalarda çok çabuk azalır hatta bir ara okadar çabuk azalıyorduku lastikde çivi felan oldunu
düşünmüştüm. ön basınç düşük olursa gidonu çevirmekte zorlanabilirsiniz. düşük basınç amortisör görevi (yapmaz)motorun kıvraklığını azaltır.
vites düşerken ara gazı vermeyi unutmayın şanzıman dişlilerini yıpratıp kırmayın
herkeze kazasız belasız sürüşler dilerim
Reklamlar
-
07 Şubat 2018, 11:27
iyi günler arkadaslar benim 250 sl ım var ama kontak kırıldı orjinali 1800 tl dediler ninja 250 r kontagı olur mu acaba konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabılır mı ? :D
-
KAWASAKİ 2015 MODEL 250 SL SILINDIR UST KAPAK EXANTRİK LAZIM ... PARCALAYAN YA DA PARCASI OLAN ARKADFAS ARAYABİLİRMİ TSKLER
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------
KAWASAKİ 2015 MODEL 250 SL SILINDIR UST KAPAK EXANTRİK LAZIM ... PARCALAYAN YA DA PARCASI OLAN ARKADFAS ARAYABİLİRMİ TSKLER 05053131177
-
23 Temmuz 2018, 04:56
arkadaşlar benim bir sorunum var cevaplarsanız sevinirim
geçenlerde arka lastiği değiştim ve michelin pilot street 130/70/17 takdım
20 dakikalık bir sürüş ardından arka kısım kendi bağımsızlığını ilan ediyor
farklı lastik basınçlarını denedim amortisör vs herşeyi gözden geçirdim fakat nedeni çözemedim
sizdeki durumlar nasıl lütfen herkez arka tutuş ve lastik ile ilgili detaylı görüşlerini yazsın
bu sebepten sürüş kalitem düştü motoru ya satacam ya atacam
düz yolda arka kısmın sağ sola s çizmesi ne demek ya çok saçma özellikle düşük hızlarda yapıyor
-
03 Eylül 2018, 11:39
Ön farında çizikler ve çatlaklar meydana gelen varsa fotolarını çekip atabilir mi?
-
17 Eylül 2018, 21:04
-
24 Eylül 2018, 20:03
-
-
04 Şubat 2019, 11:13
Ön farında çizikler ve çatlaklar meydana gelen varsa fotolarını çekip atabilir mi?
-
17 Şubat 2019, 22:52
Merhaba size bişey danışmak istiyorum. Boyun 183 kilo97 250 Kawa bana küçük mü gelir uzun boylulular rahat etmiyor musunuz galiba
-
18 Şubat 2019, 10:41
Kullanmadım ama gördüm ergonomisine baktım, bu motor altında oyuncak gibi kalabilir kardeşim. 180 boy 84 kiloyum. Yine de kendin bir dene fotoğrafını çektir bak...
-
Merhaba, burdan 250sl'i balata değiştiren oldumu? Hangi balata taktınız ne tavsiye edersiniz?
-
herkese selamlar.oğlum için 250cc bir motosiklet almak istiyorum.suan ıcın 125cc bır alete bınıyor.aklımızda suzukı gsx 250r ve kawasakı 250sl var
her ıkı motoru da gıttık gorduk baktık.
ama karasız kaldık bu motorlar arasında
ben maxıscooter kullancıısyım ve bu tur r motorlar ne ılgı ne bılgı alanımda
ınternetten ınceledıgımde pek de fazla karsılastırma yok.gunahıyla sevabıyla bu ıkı motordan hangısını onerırısınız???
-
03 Mayıs 2019, 03:26
ön farda çatlak çizik
foto yok ama şöyle söylim motor açıkda duruyor ve güneşte kalıyorsa normaldir
güneş zamanla ön farda çatlaklar oluşturuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:21 ----------
geçen yıl ön arka takım değiştim ebc sinterli kullandım orjinali kadar iyi performans veriyor üstelik ömrü daha uzun
ancak arka firenimde anlamadığım ve çözemediğim bir sorun oldu arka balatanın sağ tarafı çok hızlı tükendi muhtemelen firen kaliperinde bir problem var
ön balata takılalı 1 yıl ve 10 bin km oldu ve balata henüz yarım bile olmadı performansıda gayet iyi tavsiye ederim
-
Gerçekten söylenildiği kadar ufak tefek mi bu motosiklet ya :( 1.84 boy 80kiloya yalan mi olur?
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
yigozya adlı üyeden alıntı
Gerçekten söylenildiği kadar ufak tefek mi bu motosiklet ya :( 1.84 boy 80kiloya yalan mi olur?
Ben oturdum uzerine,
Naked olanada ninja olanada,siritiyor.
Boy 190 kilo 95 kg
Senin ilacin ya inazuma yada sym wolf.
Olmadi 2016 model crf250 al bak keyfine
-
yigozya adlı üyeden alıntı
1.80 üstü zor olabilir.Naked olanı var bende boy yetmişin biraz ustunde gayet iyi hatta bikac cm daha uzun olsam daha rahat olabilirdi.
Ama kiminin boynu uzun oluyor, kiminin bacak kısa üst vucut uzun velhasıl sırıtma işi değişebilir. Ninjada gidon iki cm kadar daha uzakta gibı. .Görunus olarak siritmasini gec küçük gelirse kamburun çıkıp sırt bel agrişi yapabilir, z250sl de gidon yükseltme ile çözebilirsiniz ama ninja yukselir mi bilmiyorum. Deneyip bakman lazım en iyisi.
-
Bi denk getirebilsem binip deneyeceğim. Temizlerinin fiyatları nispeten iyi çünkü. 250cc için ideal duruyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------
Vakit buldukça konuyu baştan sona okuyorum. Boy mevzusu çok sorulmuş çok açıklanmış iyi ki ben boy sorunca biri ters bi laf etmemis ki etseymiş haklı olurmuş
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
14 Mayıs 2020, 11:34
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-kazandim.html
Bu motoru kullanan ya da alacak motorcu dostlarımın bu konuyu okumasını tavsiye ederim.
-
29 Haziran 2020, 06:20
Grenajlari nasıl sökecem bu motorun yağ filtresi yağ değişimi hava filtresi değişimi yapmam lazım sökerken çöp olmasın grenajlar öyle birşey duydum
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:17 ----------
Birde burdan 2 adet nissin balata aldım ön
https://www.amazon.com.tr/dp/B07VW9B2ZT/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_M1v-Eb1V0DSGF
Arka balata nissin bulamadım nereden bulabilirim
Servise sordum yok
O balata yok bu var diyor
Yok
Motul 7100 yok
3100 var diyor
Fiyat vermiyor beyefendiler
Herhalde bir yağ değişimi için 1000tl istiyecekler
Pamukova yıldırım motor
İşlerine gelmiyor
Grenajlari nasıl sökecem o en Zor kısmı grenajlar olmasa ben yapacam herşeyi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)