Öncelikle motosikletin hayırlı olsun hocam, kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Sigorta İstanbulda olmamdan dolayı bana 300 tl gibi bir şey çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam, eve gittiğimde ruhsattan bakarım tam net rakamı söylerim. Kasko için ise bana 1800 tl fiyat çıkarmışlardı.
Merhabalar,
Bende nisan ortasi gibi araniza katilacagim.
Sizce yesil mi beyaz mi ? Ikiside cok hosuma gidiyor ikisini de canli gordum karar veremedim sizce hangisi ? %50-%50yim suan tam olarak
1800 lirayı kimden teklif aldın? 2 tane motor olacağı için kasko şart bana. Akşamları dert etmiyorum da yazın sağa sola gidişimi düşünüyorum...
@serkanS hocam hangisi içine siniyorsa onu al. Bu zevk meselesi, ben beyazını hiç beğenmedim ama bu kişisel görüş. Tabi ninja denildiğinde benim aklıma sadece yeşil geldiği için. Fuarda beyazını beğenen bir Sürü adam oldu.
Murat abi özelden mesaj attım.
Öncelikle vakit ayırıp cevapladıgın icin tesekkur ederim hocam. Biliyorum herkes kendi zevkini soyleyecek bende zaten tam onun icin yazdim cunku karar veremedim bir turlu hangisini alirsam alayim pisman olmayacagimi da biliyorum. Buyuk ihtimalle canima tak edip bayiye gidip sar birini kafana gore diyecegim
@Murat.K. öyle olacak sanirim hocam cevabin icin ayrica tesekkurler
motosikletin hayırlı olsun hocam. bu arada benim sigortam da 300 tl civarı tuttu fakat sonradan öğrendim. başka bir markanın çok ucuza yaptığını kampanya mı ne varmış, en taban fiyattan yapıyorlarmış. bir bak derim. özelden yazarım müsait olunca
Ben teşekkür ederim hocam, saygı çerçevesinde sorulan her soruya elimden geldiği kadar cevap veririm
Madem tam ortadasın renk konusunda, iki rengin kendimce farklılıklarından bahsedeyim, belki bu şekilde kararın biraz netleşir.
Beyaz renk, düz bir renk işte, Tozu falan çok göstermez, çok fazla dikkat çekmez, Siyah ile kombine edersen göze hoş gelir, kimse deli gibi övmez kimse beyaz rengi eleştirmezde. Beyaz renk etliye sütlüye pek karışmayan bir renktir.
Yeşil renk ise, kawasaki ile özdeşleşmiş bir renktir. Ayrıca Trafikte en çok ama en çok dikkat çeken renktir. Belki arkasından parlak turuncu gelir, O yüzden ki Yeşil renk motorun varsa acayip derecede dikkat çekiyorsun. Bu dikkat çekme işi bazen rahatsız edici boyutlara bile ulaştığı olabiliyor, motor durunca gelen geçen bakıyor, meraklılar doluşuyor falan filan. Yeşilin sırf bu çekiciliğinden dolayı, beyazı da sevmediğinden Ninja 250SL almayan bir arkadaşım var. Adam diyor beyaz sevmiyorum ama a.q diyor bu yeşil çok dikkat çekiyor, insanların bana böyle bakmasından rahatsız oluyorum diyor, o yüzden almıyor. Kısmetse yaza doğru ona R25 alacağız siyah
Şimdi sen ilgi çekmekten hoşlanıyorsan, Motorunu parkettikten sonra dönüp motorum kıyamet pampa demek hoşuna gidecekse, sürüden ayrılmak istiyorsan yeşili al derim
Ama yok, ben efendi adamım, dikkatle şunla bunla işim olmaz diyorsan, beyazıda seviyorsan beyazı al bence.
Teşekkür ederim Serkan hocam Şimdi olay sadece kişisel değerlendirme olunca, tam bir kişisel değerlendirme yaptım sanki samimi bir arkadaşımla konuşuyor gibi :D
Bu arada facebook' ta açmış olduğum bir tane Ninja 250sl için sayfa var. Oraya vakit buldukça bizim motorların fotoğraflarını yüklüyorum, özelden motorunun fotoğrafını gönderen arkadaşlar oluyor, onlarında fotoğraflarını ekliyorum, eğer bakmak isterseniz linkini ekliyorum.
https://www.facebook.com/ninja250sl
@codeprof,@Murat.K.,@neonxc,
Hepinize çok teşekkür ederim. Bu gün yorucu olsada, sıkılmadan yaklaşık 9 sigorta acentası ile görüştüm. Çok çeşitli fiyatlar almakla birlikte, en uygun trafik için 176 TL, kasko (genişletilmiş, muafiyetsiz) 1100 TL gibi bulabildim. Kesinleştirmeden firmayı vermek istemiyorum ama özelden yardımcı olabilirim.
Beyaz rengi özellikle istedim, çok ısrarcı olunca ellerinde olmadığı için Hollanda'dan getirdiler... Motor geldi, fakat ekipmanları tamamlayıp öyle almak istiyorum. Aldıktan sonra en kısa sürede bir araya gelelim. Çaylar benden
Bu arada, trafik tescil için, emniyetten randevuyu nasıl aldınız? İnternet sitesinden denememe rağmen bir türlü tarih seçmeye için vermiyor.
Ben emniyetten sıra almadan direk gittim. Girişte bir kağıda numara yazıp verdiler. O kağıdı cebime koyup içeri girdim, memurla göz göze gelince derdimi anlatıp işlemi yaptırdım. Ankara/etimesgut için durum bu.
Sigorta için güzel fiyat almışsınız. Yalnız dikkat edin, Araç marka modeli aynı olsun. Bazı sigortacılar. Ninja 250 yerine 250'lik bir chopper seçiyor listeden, daha ucuz çıkıyor fakat sigorta chopper için yapılmış oluyor. allah göstermesin kaza durumunda polis poliçedeki modele vs bakmaya kalksa sıkıntı oluşabilir.
Ekipmansız çıkmayın.
Hayırlı olsun.
Merhabalar, öncelikle hepinize kazasız belasız sürüşler.
1-2 aylık marka, fiyat, fiyat/performans, video, teknik özellikler, vs vs en ufak ayrıntı araştırmasından sonra("0" km 2015 model 250 cc motorlar arasında) en akıllı tercihin Ninja 250 SL olduğu kanaatine vardım.
Hepsinin artısı eksisi tabiki ancak vardır ben Ninja 250 SL de hem kalite hemde en uygun fiyatın olduğnu gördüm. R25 e paranız yetiyorsa düşünmenize değmez.(+ Lastik parasınıde ekleyin) Ancak CBR de R25 ten aşağı kalır bir fiyatta değil, 1000 lira oynuyor aralarında. (+ Lastik gene şart)Sizde fiyat/performans ' cılardan iseniz cevap Ninja 250 SL. 12 000 liralık fiyatıyla, kaliteli lastikleriyle.
CBR 250 yakından inceledim, üzerine oturdum, sesi güzel, çift far ayrıntısı güzel, oturusu rahat, parça kalitesi de güzel. En yakın zamanda bir Kawasaki bayisinde Ninja yı deneyeceğim. Eğer okuduklarım duyduklarım kadar var ise 2 tekerle cıkacağımı düşünüyorum mağazadan
Ancak buraya başka bir şey yazmak için üye oldum dayanamadım çünkü. Ben 1.87 boyunda 120 kiloda birisiyim. Her yaşta iri yapılı olduğum ve basketball, güreş gibi sporlarla uğraştığım için çok kaba, aşırı kilolu bir görüntüm yok. Sizin söylemlerinize göre benim motora binmemem, motorun altımda bisiklet gibi kalması gerekiyor. Fakat öyle değil. CBR 250 altımda hiçte sırıtmadı. Taraflı tarafsız bütün yorumlar bu yöndeydi. Ki sırıtsa bile insanın ne hissettiği önemli nasıl göründüğü değil. Yorumlarınızla iri kıyım arkadaşları motordan soğutabileceğiniz kanaatindeyim.
Bu bahsettiğin ayrıntı haricinde, çok faydalı bir başlık eğeme saygı
"Nasıl gözuktugunuz degil nasil hissettiginiz" tamamen buna katiliyorum hocam. Ama boyut kisminda da hakli arkadaslar var boyutlari sizin gibi standartin ustunde olan arkadaslarda altlarinda kayboluyor hissi birakiyor. Bide milletimizde buyuk ve kalipli olsun duskunlugu oldugundan ( sözum meclisten disari her kalipli motor kullanan icin gecerli degildir ve tabiki zevkler ve renkler )f/p olarak pek degerlendirmiyorlar. Benimde ninjaya karar vermemin nedeni kawasaki enteresan bir sekilde hep benim tarzimi yansitmistir. R25 cok guzel fakat 16liraya benim icime sinmiyor. Ulke standartlarimizda zaten her motoru kendi degerinin cok ustune aliyoruz ve r25i guzel bir lastikle gonderselerdi veyahut 13.5 luk fiyatlarini surdurselerdi eminim cok daha fazla alicisi olurdu. ( benim disimda ilk defa yamaha nin bir motorunun gorunusunu begenmedim ve gonulde hep "ninja" agir basiyor )
Benim gibi iri yarı biri motora başlayacak. Yani 125 lik motor zaten iri kıyım adama uygun değil. Başlangıç için 250 düşünüyor, ona bile sırıtır küçük kalır deniliyor. Ne yani adam ya motor sürmeyecek yada 600 lük 1000 lik bi motor alıp canından olacak. Akıl karı değil bu kafada olmak.
Ninja torkuyla, freniyle, lastiğiyle, yakıt performansıyla diğerlerinden bir adım önde zaten görüntüsüne tartışmaya gerek yok..
R25 içinse 13.5 luk fiyatın kalkması şaka gibi zaten. İnsanda bir kazıklanma hissi oluşturuyor resmen. Onu geçtim bide lastik parası derken 15-16 oldu alet. Alınacak motor ama parası olana..
Ninja hakkında insanlarınız bir şeyi yanlış anlıyor, ninja daha küçük veya daha kısa bir motor değil. Sadece daha dar yani ince bir motor. Ben hafif göbekli bir adamım tekrar diyete başladım bu aralar 3 kilo filan almışım malum can boğazdan geliyor diyorlar. Hem ninja var hemde r25 aldımgeçtiğimşz hafta. Hoş daha r25 gelmedi ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki aralarında sadece genişlik farkı var o kadar.
R25 i kesinlikle tek motor ile artçılı uzun yola gideceksen tercih ederim, ama şehir içi kullanımda ninja yı değişmem. Öncelikle gaz tepkisi şahane, manevrası çok iyi ve frenleri üzerinde gelen lastikler ile beraber bile Şahane. R25 in masrafı çok. Lastiği ayrı Çelik fren hortum ihtiyacı vs
Eğer alayım 2 sezon bineyim satayım ise amaç adres ninja
Yok alayım ben uzun süre kullanırım çift silindir benim işimi görür deniyorsa adres r25.
CBR benim Hoşuma gitmediği için tarafsız yorum yapma şansım yok o yüzden kimsenin kafasını karıştırmayalım.
@EXTREMIST hocam sen bizlere yinede buradan kasko için görüştüğün firmanın adını ver. Bekleme yani sonucunu. Burada kimse ne Malını nede parasını yolda bulmadı. Fark ettiysen Kawasaki Kullanıcıları (şimdilik forumdakilere bakarak yorum yapıyorum) kabile üyesi olmadıklarından 3 5 demeden kasko yaptırmanın yolunu arayan bilinçli kullanıcılar, sağ olsun Yamaha bütün apaçileri büyüledi o yüzden ninjadan uzak duruyorlar
Ss tarzında 250sl ile Kawa bu sefer cok iyi bir iş cıkardı bana göre. Ama yalnız değil. R25 de cok tatlı motor. İkisi de mutlu eder. Fiyat ve yakıt yönünden hangisi size uygunsa o secilebilir.
http://www.atala.it
Founded1921 !
kawa'nın 2.eli nasıldı arkadaşlar satışta? mesela bızım motorun SL'nin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)