Kawasaki Ninja 250 SL Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Kunduzz adlı üyeden alıntı
Merhaba Hocam,
Konunun tamamını okudum fakat gözden kaçırmış olabilirim. Yeni bir lastik aldın mı yoksa üzerindeki dunloplar yeterli mi? Birde egzoz değiştirdin mi yoksa orjinalinimi kullanıyosun hala ?
Dostum kusura bakma gözümden kaçmış mesajın. Yeni lastik almadım, üzerindeki lastikler gayet kaliteli. AEA da zaten üzerindeki lastikleri oldukça beğendi. Kawasaki Ninja 250SL alırsanız asla ekstra bir lastik masrafı yapmak zorunda kalmayacaksınız.
Ekzozu orjinal, Bir çok kişi buna güzel bir ekzoz tak diyor ama sıralı 3 silindir ya da 4 silindir olmadıktan sonra sevmiyorum ben tek ve çift silindirin sesini. Trafikte farkedilmeye gelince, tek silindir su soğutmalı motor, birde üzerinde stock eksoz. Fıtı fıtı fıtı çalışıyor Duyulmak imkansız
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:38 ----------
freewill adlı üyeden alıntı
r25 in 13500 den piyasaya gireceği söyleniyor acaba aradaki 2500 tl kadar farka değer mi ? Ne yalan söyleyeyim özellikle r25 in göstergesi hiç hoşuma gitmedi tip olarak ön tasarım dışında ninja daha yakışıklı duruyor. Bir de lastik mevzzusu var
Bakalım fuara gidince anlaşılacak artık
Eğer son hız önemli ise, Bence aradaki farka değer. Söylediğim gibi motosikletten ne beklediğiniz ile alakalı bir durum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:41 ----------
igorkem adlı üyeden alıntı
Neon abi tam aynı kafadayız motora bakış açısı olarak. O yüzden çok kafamı karıştırıyon dostum
Ktm kawa ktm kawa...... ��
Eyvallah dostum ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:44 ----------
orcunberkk adlı üyeden alıntı
83 kilo 1.82 boyum var benim ebatlarıma uyarmı birde yeni başlayan için uygunmudur
Eğer eğitim alırsanız gayette yeni başlıyan için uygun bir motor. Bende motora bununla başladım zaten. Ama iyi bir eğitim almak şart, malum kawasaki de düşmeler kalkmalar pahalıya mal olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------
Atakan_ adlı üyeden alıntı
Aynı kafadayız ikisi arasında çok kaldım duke 200 mü yoksa sl mi galiba ktm alacağım
Biri naked diğeri spor motosiklet, bence sınıfları biraz farklı. Tarzınıza karar vermelisiniz öncelikle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:02 ----------
tlhpnr adlı üyeden alıntı
Şimdi üye oldum
2 ihtimalim var 15 binlira kredi çektim ya haftaya bu motoru alacağım
ya da bu parayı evlilik için harcayacagım evlenebilirsem
Nasıl yani hocam? Düğün için hazırladığın paraya motor mu alacaksın?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------
TimFx adlı üyeden alıntı
Neyse allahıma bin şükür bir ara sokaklar yeşil ninja'dan geçilmeyecek diye tırsmıştım, son anda yamaha yetişti
Sonra Ninjacılar artist yaftası yiyoruz abi :D
Reklamlar
-
eyw hocam cevaplar için.
Trafikte falan peki duyulmamadan dolayı zorlanma falan yaşadın mı ?
-
Daha yeni 1000 km geçtim. Bu zamana kadar problem yaşamadım ama bu yaşamıyacağım anlamına gelmiyor tabiki. Ayrıca ben kornayı sellektörü sık kullanırım.
-
Aslında hep hayalimde olan birşey bu motor işi ama .. nişanlılık beni yedi bitirdi 9 ayda kaldı son 3 ay geleceğe hayal kuramaz oldum .. kendim için birşey yapayım diyorum ..yeter dedim birazda .. motora verince paraları belki içim rahata erer
-
Selamun aleykum bilgisi olan varmı suan istesek bu fıyattn istanbulda satın alabılıyormuyuz bu motoru stokta varmıymış bunun z250sl naked olanını ıstıyorum o yoksa buda olur ıkıncı partı zamı gelır melır beklemek ıstemıyorum. Bayıldım abı buna ben
-
Arkadaşlar euro artıyor farkındaysanız eğer. 11.400 civarıydı fiyatı son zamanlarda ki artışla şuan euro 2.74 x 4400ayro = 12,056 lira görünüyor ne diyorsunuz bu duruma.
-
Hadı ya ne olcak yani planlar alt ust luyo :( :(
-
euronun artışıyla bu motor baya zorlanıcak gibi duruyor eğer 2.85 bandı ve üstü. ama dunloplar bi nimet tabi...Çünkü bazen motor alırken kask mont pantolon derken baya zorluyor üstüne lastik masrafı
duke200 ün agresif sürüşünü daha fazla tork ve son hız daha iyi akselerasyonla bir japon motoru veriyor. Fikir güzel, çesit iyidir
-
2 gün önce ilk rodaj bakımından çıkardım benim ninjayı. 4-5 bin deviri geçmeden sakin sakin kullanmaya çalışmaktan artık yorulmuştum. Şuan yine 1600km kadar 6 bin devri geçmemem gerekiyor. Bugün biraz ara hızlanmayı denedim. Doğru viteste iken çok fena alet diğerleride böyle mi bilmiyorum ama ara hızlanması gayet iyi. En azından benim için.
-
01 Şubat 2015, 00:31
Merhabalar aranıza yeni katıldım ninja 250sl sigorta ve plaka masrafları toplam ne kadar tuttu ve yakıt olarak ne yaktığı konusunda bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim
-
01 Şubat 2015, 09:22
Sigorta masrafı bulunduğun şehire ve sana göre değişmektedir. Ben İstanbulda yaşıyorum hepsi birlikte 400tl gibi bir rakama mal oldu.
Yakıt ise 100km/3.5lt yakmakta.
-
01 Şubat 2015, 10:50
Merhabalar, nedense iki günde bir girip başlığa bakıyorum, fotoğraflara bakıyorum, sonra 1,86 boyum geliyor aklıma vazgeçiyorum.
İlk bakımda ne kadar ödediniz Ninja sahipleri ? Kawasaki servis/yedek parça konusuna da açıklık getirirsek, fiyat planlamasında daha sağlıklı olur.
Kazasız sürüşler.
-
01 Şubat 2015, 11:58
Forumda daha 3 yada 4 tane var 250sl. Bizim motor daha servise gitmedi Neonxc gitmiş olabilir bir tek çünkü aramızdaki tek gezenti o. Adam durmuyor ki yerinde, leyleği havada gördün mü atlıyor motora.
Bu motor ince ve hafif bir motor. Boy ve kalıp endişeniz var ise fuara bir şey kalmadı. Biraz sabredip r25e de bakın. O da Şahane bir motor diyorlar. Ve daha kalıplı. Anladığım kadarı ile r25 daha iyi bir performans gösteriyor. Barkın Bayoğlu geçenlerde Kıbrıs'ta lansmana gitti. Araya başka videolar girmez ise cumaya yayınlarlar diye tahmin ediyorum. Tek sıkıntısı irc lastikler ile geliyor olması.
-
01 Şubat 2015, 12:36
100 km'de 3.5 litre çok iyi bir değer. Motor hafif olmasının avantajını burada görüyor.
-
01 Şubat 2015, 13:32
son hız kaç görüldü bu alette kaç günde çıkıyo o hıza :D
-
01 Şubat 2015, 13:57
samet10 adlı üyeden alıntı
son hız kaç görüldü bu alette
kaç günde çıkıyo o hıza :D
Samet abiii Valla arkadaşlar CBR'in yakalayamadığını söylediler daha doğrusu inceleme yaparken ufak bir test yapmışlar, son hızından ziyade o hıza ulaşma hızı iyi gibi. Satılık CBR250 var bu arada haberin olsun
-
01 Şubat 2015, 15:15
Sokollu adlı üyeden alıntı
Merhabalar, nedense iki günde bir girip başlığa bakıyorum, fotoğraflara bakıyorum, sonra 1,86 boyum geliyor aklıma vazgeçiyorum.
İlk bakımda ne kadar ödediniz Ninja sahipleri ? Kawasaki servis/yedek parça konusuna da açıklık getirirsek, fiyat planlamasında daha sağlıklı olur.
Kazasız sürüşler.
İlk Bakımı Necat motorda yaptırdım. 120TL ödedim, ayrıca motoru beklerken Adana dürüm ısmarladılar Kawasaki yedek parçısının ucuzluğu ile nam salmış bir marka değil. Kaldı ki yeni kasa CBR 250r de halen yedek parçası yok falan diyorlardı.
Gerçi şuanda Honda cbr250r sıfır alan adam olur mu bilmiyorum. Aynı paraya Yamaha r25 varken hayatta yüzüne bakmam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:02 ----------
Murat.K. adlı üyeden alıntı
Forumda daha 3 yada 4 tane var 250sl. Bizim motor daha servise gitmedi Neonxc gitmiş olabilir bir tek çünkü aramızdaki tek gezenti o. Adam durmuyor ki yerinde, leyleği havada gördün mü atlıyor motora.
Bu motor ince ve hafif bir motor. Boy ve kalıp endişeniz var ise fuara bir şey kalmadı. Biraz sabredip r25e de bakın. O da Şahane bir motor diyorlar. Ve daha kalıplı. Anladığım kadarı ile r25 daha iyi bir performans gösteriyor. Barkın Bayoğlu geçenlerde Kıbrıs'ta lansmana gitti. Araya başka videolar girmez ise cumaya yayınlarlar diye tahmin ediyorum. Tek sıkıntısı irc lastikler ile geliyor olması.
Gel abi takıl bize Ayrıca motoru alalı 2 ay oldu daha 1000 km yeni geçtim. Bu gezmek değil bence. Ama sen beni yazın gör, bak ne km ler yapacağım
Boyu uzun olan arkadaşlar asla binip test etmeden almasın zaten. Benim boyum 1.83 bende sıkıntı yok, bunuda ekleyim. AEA nın boyuda benle aynı, o da 183 ama ben daha zayıfım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
Son hıza önem veren kişinin adresi direk Yamaha YZF-R25. Tek silindirli makineden ne son hızı bekliyorsun ki. Ninja SL nin avantajı uygun fiyatı ve üzerinde gelen kaliteli lastikleri. Aynı fiyatta olsa kimse gelipte kolay kolay ninja almaz. Ben de dahil.
Lastik masrafınıda eklersen arada 2 bin tl den fazla fiyat farkı var.
Ninjanın motoru Kawasaki KLX 250 de kullanılan tek silindirli makinenin geliştirilmiş versiyonu olduğunu söylüyor AEA. Bakımda da Ninja 300, 250r nin filtresi uymadı. KLX 250 nin filtresini taktılar zaten. Bu da AEA nın dediğini doğrular nitelikle. Ayrıca internette her iki motor bloğununda fotoğraflarına baktım. Soğutma suyu giriş çıkış borularının konumları, marş motorunun v.b parçaların konumları aynı. AEA yı doğruluyor bunlar.
Bu da neyi getiriyor, Düşük son hız, ama güzel gaz tepkisi, güzel ara hızlanmalar.
-
01 Şubat 2015, 16:19
-
01 Şubat 2015, 16:32
Kişi için Konu dönüp dolaşıp sın hıza gelecekse zaten adres 250cc değil. Hangi marka olduğu önemli değil. Yanlış hatırlamıyor isem 250sl ile 174 gördü biri lakin o motor ile 170 yapabilmek sağlıklı bir iş değil. Motorun Islak ağırlığı ne ki o süratlerde sağlıklı gidiş yapabilsin. Deneyimi olan ve sürat arayışında olan gidecek minimum 600cc alacak. Deneyimi yetersiz adam ise böyle maceralara girmeyecek.
-
01 Şubat 2015, 17:39
Sokollu adlı üyeden alıntı
Eyvallah dostum Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu motora Türkiyede sahip olan kişilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bizde objektif yorumlarımız ile karar aşamasındaki arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz ki herkes kendine uygun motoru alsın.
İstanbulda özellikle hafta sonları akşam beşiktaş sahile gidiyoruz. Dileyen arkadaşlar orada motoru da görebilir oturup muhabbet ederiz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)