Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bajaj Pulsar 150 NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Dublebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS150
    Alıntı DAcure adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim ama 2bin TL değecek mi 200lüğü almaya. Ben öyle uzun yol yapmak için kullanmıyacağım iş ev arası birde ufak tefek işlerimi halletmek için şehir içi kullanacağım
    Paranız yetiyorsa ekipmanı falan aldıktan sonra değer tabii ki enjeksiyonlu en azından bir de çevre yollarında biraz daha rahat olur.

Benim o 2 bin çıkmadı misal o yüzden 150 oldu ama bir sorun yok yani biraz güç biraz hız
    MotoVlog > https://goo.gl/8jrwAL

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 150
    Arkadaşlar motoruma Motul 7100 15-50 Yağ siparişi vericem. Uygun olur mu bı sıkıntı cıkartır mı ?

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150NS
    Benzin filtremde çatlak çıktı. 3haftadır akşamları motordan yere bloğa azar azar benzin damlıyor. fabrikada yedek parçada yokmuş motoru parça gelene kadar kullanmayı bırakıyım mı sorun olur mu böyle sürmek?
    swat2 bunu beğendi.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 150
    İlk aldığımda benimde benzin kaçağı vardı. Bujiye aktığı için çalıştırmamıştım. Daha sonra servise götürdüm gevşek yerlerini sıktılar düzeldi.Yalnız dikkat etmen gerek şey buji tarafına akmasın + sıcak motorada benzin damlarsa alev alabilir. Kullanmamanı tavsiye ederim parça gelene kadar. Yoksa ilk ateşlemede :(

Motosikleti
    Benelli TNT 25
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba.
    Daha önce bir arkadaşımızın bahsettiği ve 5000km'den sonra bende de baş gösteren 7000 devir altında 4. ve 5. viteslerde çekiş problemi için nihayet bugün servise gidebildim, bilinen olay benim motor için de baş göstermiş anladığım ve garanti kapsamında "hava emme borusu burcu" denilen bir parça takılıp sorunu çözecekler. Bu daha önce başka arkadaşlarca konuşulmuştu, benim motor 5000 km bunu yapmadı, ama demek ki ne zaman yapacağı belli olmuyormuş, servisin kendi motorunda da 1700km sonra olmuş ve burcu takınca düzelmiş. Ben de garanti kağıdını ilettim ve parça gelince arayacaklar ve takılacak. Esasında benim motor için çokça sorun edilecek kadar bir durum yoktu, hatta işin garibi bugün servise giderken motor hiç çekiş sorunu yaşatmadı, dönüşte de öyle, hani dişi ağrıyan hastanın dişçiye gittiği anda ağrının kesilmesi gibi Ama zaman zaman yapabiliyor olduğunu öğrendim servisten de. Bir diğer küçük sorunumsa son bir kaç seferdir, motor ilk kontak açıldığında göstergedeki saatin ayarının bozulmuş olmasıydı, yani normal saati değil de hep saat 1'i göstermesi gibi bir durum oluyordu ara sıra ve ben baştan ayarlıyordum, bi gün sonra yine başa dönebiliyordu. Onun da akü ile alakalı olduğunu ve parça değişirken bir 5 saat kadar aküyü yeniden şarj edeceklerini bundan sonra yine olursa garantiden aküyü de değişeceklerini söylediler. Ama başka arkadaşların bahsettiği gibi hata filan vermiyor gösterge sadece saat ayarı bozuluyor ara sıra.
    Bir de servise gitmişken jikleyi sordum, hani hava soğuk benim motor yine de tek marşta çalışıyor jiklesiz, ki rölantiyi düşürmüştüm orjinal ayarına ona rağmen. Yanımda soğuk olan kendi motorunu da gösterdi usta ve o da jikleyi istemedi ve normal tek marş çalıştı. Jikle ile ısıtmak istersen bir süre gazı açık tut jikle hemen devreye girmez dedi usta. Gerçi onun da dediği gibi henüz jikle istemiyor alet demek ki epeyce soğuması gerekiyor havanın, yani jikle çalışmıyor gibi bir durum yok, sadece jikleyi açınca bir süre gaz vermeniz gerekiyor jikle devreye girene dek, bu durumu biraz cbf150'ye benzettim, ama onda hatırladığım elinizi gazdan hiç çekemiyordunuz, pulsar da jikle devreye girince gazı bırakabiliyorsunuz sadece bu hemen olmuyor, hemen bırakınca stop ediyor. Zaten hava 10 derece de olsa tek marşta jiklesiz çalışıyor alet daha ne isteyelim.
    Bugün nihayet motora takmayı düşündüğüm son aparat olan ön rüzgar camını da taktırdım servise gidince, kışında işe gidip geleceğim için bir süredir fena dayak yiyordum rüzgardan, boyun fıtığı olmadan camı taktırayım dedim. Dönüş yolunda sürüşte epeyce konfor farkı yarattı açıkçası.
    Aşağıya rüzgar camlı halinin iki fotosunu koyuyorum.

Diyeceğim şu ki, sorun ettiğimiz bazı şeyler garanti kapsamında hemen halledilebiliyor, bu sebeple kafanıza takılanları kısa sürede servisinize gidip çözüme kavuşturun derim, boşu boşuna strese gerek yok. Ben halen motorumdan çok memnunum, ön camla daha da konforlu oldu. Burç takıldıktan sonra vakit bulursam yine yazarım.

http://<a href="http://s953.photobuc...dm.jpg</a></a>

http://<a href="http://s953.photobuc...ef.jpg</a></a>

Kışın da yağışsız havalarda motosiklet kullanan biri olarak, konfor anlamında gidon yükseltme aparatı ve ön rüzgar camı benim işime yaradı doğrusu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

Açıkçası bu hava emme borusu plastik burcu takılması gerekliliği ve akü kaynaklı göstergede oluşan hata v.s. gibi şeylerin ikisini Pulsar NS 150 için 2 önemsiz ve garantiden halledilebilen sorunlar olarak belirtebiliriz sanırım. Bana göre bunlar çokça abartılacak ve kişisel olarak beni motorumdan soğutacak türden şeyler değiller. Daha önceki motorlarımda da benzeri ya da farklı küçük tefek karın ağrıları olmuştu zira.

YAKIT VERİSİ:
    Bu arada şunu da ekleyeyim, benim motorum son depomla sürekli TEM'de yüksek süratleri de görererek (rüzgarı, soğuk havayı da düşünürsek) kullandığım halde son deposuyla yine yedeğe düşene dek 320 km yol yaptı. Daha önce de yazmıştım 5900km'dir daha 300km altında hiç yedeğe düşmedim ki bu son yazdığım 320 km benim en az giden depomdur. Hızlı kullanılmadığında 340 - 350km den aşağı gitmedi hiç.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------

Bu arada motorun orjinal lastiklerini de 15 gün kadar önce değiştim, hemen herkes gibi ben de Michelin Pilot Street taktırdım. Ve yol tutuş gerçekten iyileşti, her zaman girdiğim virajlara daha yüksek süratlerde girebiliyorum. Ön lastik ebatları sorunu vardı biliyorusunuz, arka ölçüsü orjinal, ön ise yine daha önce takan arkadaşların yaptığı gibi sadece yanak olarak 1 ölçü küçüldü, lastiğin tabanı yine aynı.
    Yani orjinal ölçüler
    ön:80/100/17 iken şimdi 80/90/17 oldu.
    arka ise orjinal ölçü: 110/80/17 takıldı yine.
    Ön lastiğin sadece 0.5 cm'den kadar bir alçalması söz konusu hepsi bu, sürüşte ise bu ölçü gidonu daha da hafifletip rahatlattığı için sürüş dinamiklerinizi kötü etkilemesi gibi bir şey söz konusu değil. Hani ön lastiğe orjinal ölçü bulamıyoruz diyenler için, hayıflanmayın derim, bu ölçü de uyuyor.

Motorun rüzgardaki havada gidiyormuş hissi neredeyse tamamen yok oldu diyebilirim. Bugün servis dönüşü -af buyrun- hıyarın biri aniden ana yola çıktı doblosuyla ve ani fren yapmak durumunda kaldım ve motor gayet stabil şekilde durdu, ayağımı bile yere koymadan hıyara saydırıp, gazı tekrar açtım. Haa bu asla İkarus sendromuna sebep olmamalı, lastik taktık diye motorumuz uçağa ya da F1 aracına dönüşmüyor, üstünde yine bin türlü hata yapabilen etten kemikten biz varız neticede. İşin özeti, lastikleri kaliteli hamurlu lastiklerle değişmek sürüşte de kalite getiriyor ama bu bizi ekstradan süpermen yapmıyor gaza gelmemek lazım lastik takıldı diye.

Hazır bugün buraya yazmışken aklıma gelince bunu da yazayım dedim.
    Evet hocam, ben de bir cesaretle geçen cumartesi servise götürebildim motoru garantiden bir kaç parça isteticem çözülücek sorunlar dedi. Amacım kesinlikle sizi markadan ve ya motordan soğutmak değil fakat şöyle bir şey paylaşayım ben yedek parça olayından hiç memnun kalmadım bajajda. Motoru aldıktan sonra ilk gün durduğu yerde düşürmüştüm, sol aynam kırıldı, 2 hafta sonra bayiden parça istettim, 15 güne falan gelir biz seni ararız dediler, 3 hafta sonra aradım, parçan hala gelmedi biz de bekliyoruz falan "x" süre sonra gelir o zaman ararız biz seni dediler. Velhasıl bu süreç tam tamına 4 ay sürdü, benim debriyaj kolum ve sol aynam 4 ayda bile gelmedi, çünkü benim siparişimi -bayinin dediğine göre- ana merkezden ertelemişler.O siparişi biz iptal ettik. Ben aynamı sonrasında İzmir'de değiştirdim, bu devir yüksekken gelen sesle ilgili parça istettik İzmir'de, yine aynı şekilde gelince ararız biz seni dediler, 2 ay geçti arada ben de aradım, hala gelmedi diye salladılar, sonra ben Ankara'ya döndüm yani yaklaşık 3 aydır gelmedi o parçamda. İşin komik tarafı bu cumartesi gittiğim bayi "seni salı-çarşamba gibi ararız parçan gelmiş olur dedi" perşembeyi geçtik hala arayan soran yok. En yakın zaman olarak da bayiyi arayıp sorabileceğim cumartesi günü var ki o zaman da bu eski tecrübelerime dayanarak hiç zannetmiyorum ki parçalarım gelmiş olsun. 3 farklı bayi ve iki farklı ilde bana baya olumsuz etkileşim bıraktılar yedek parça konusunda anlatmak istediğim. Hele garantiden olunca iş demek ki iyice sallıyorlar. Umarım bunları yaşayan tek ben olmuşumdur, çünkü Türkiye'de bu kadar yaygınlaşan bir markanın yedek parça konusunda böyle sıkıntılar yaşatması hiç hoş bir durum değil.

Herkese selamlar. Daha önceki mesajlarımda söylediğim gibi pulsar 150 ns almaya karar verdim. Ancak sıfır almakla 2. el alıp aradaki farkı korumaya yatırmak arasında kararsızım. 2bin 3 bin km lerde 5.200 civarı bulunabiliyor (Daha öncesinde herhangi bir tecrübem olmadığını da belirteyim.) Sizler ne önerirsiniz

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı cenktu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet hocam, ben de bir cesaretle geçen cumartesi servise götürebildim motoru garantiden bir kaç parça isteticem çözülücek sorunlar dedi. Amacım kesinlikle sizi markadan ve ya motordan soğutmak değil fakat şöyle bir şey paylaşayım ben yedek parça olayından hiç memnun kalmadım bajajda. Motoru aldıktan sonra ilk gün durduğu yerde düşürmüştüm, sol aynam kırıldı, 2 hafta sonra bayiden parça istettim, 15 güne falan gelir biz seni ararız dediler, 3 hafta sonra aradım, parçan hala gelmedi biz de bekliyoruz falan "x" süre sonra gelir o zaman ararız biz seni dediler. Velhasıl bu süreç tam tamına 4 ay sürdü, benim debriyaj kolum ve sol aynam 4 ayda bile gelmedi, çünkü benim siparişimi -bayinin dediğine göre- ana merkezden ertelemişler.O siparişi biz iptal ettik. Ben aynamı sonrasında İzmir'de değiştirdim, bu devir yüksekken gelen sesle ilgili parça istettik İzmir'de, yine aynı şekilde gelince ararız biz seni dediler, 2 ay geçti arada ben de aradım, hala gelmedi diye salladılar, sonra ben Ankara'ya döndüm yani yaklaşık 3 aydır gelmedi o parçamda. İşin komik tarafı bu cumartesi gittiğim bayi "seni salı-çarşamba gibi ararız parçan gelmiş olur dedi" perşembeyi geçtik hala arayan soran yok. En yakın zaman olarak da bayiyi arayıp sorabileceğim cumartesi günü var ki o zaman da bu eski tecrübelerime dayanarak hiç zannetmiyorum ki parçalarım gelmiş olsun. 3 farklı bayi ve iki farklı ilde bana baya olumsuz etkileşim bıraktılar yedek parça konusunda anlatmak istediğim. Hele garantiden olunca iş demek ki iyice sallıyorlar. Umarım bunları yaşayan tek ben olmuşumdur, çünkü Türkiye'de bu kadar yaygınlaşan bir markanın yedek parça konusunda böyle sıkıntılar yaşatması hiç hoş bir durum değil.
    İşte marka olmak burda saklı; Honda'ya veyahut Yamaha ya gittiğinde ayna dedin mi-hemen raftan iner,ücretini öder gidersin. Bajaj/Kuralkan'ın daha bir ton yolu var-maalesef çok geride bu konuda...
    The Power of The Dreams.

Motosikleti
    Pulsar NS150
    Harbiden bayi ve servis sorunu bu bahsettiğiniz.

Ben Bay Motoya gidiyorum 2 tane parçam garantiden geldi 3 günde geldi ben gidemedim değiştirmeye o kadar çabuk yani

Aynayı değiştirmek istedim discover ile gittim 10 dk da taktık

Motosikleti
    Cb 250 R
    Bugün aynaları tvs apache aynasıyla değiştirdim çok güzel oldu. Önceden hiçbir şey göremiyormuşum bunu anladım. Tavsiye ederim.

Ben de bugün teslim aldım, eve kadar bir 30 km yaptım az sonra yeniden çıkacağım. Çok keyifli bir alet.
    Test sürüşündeki 2300km'deki motora göre sıfır olmasına rağmen çok daha titreşimsiz geldi bana benimki, bir kez daha rahatlıkla şunu söyleyebilirim, böyle bir alet varken aynı paralara başka bir şey almak akıl karı değil, artık bunu çok rahat söyleyebiliyorum, kafasına titreşim takılanlar, bu aletin titreşimi gerçekten çok az, gidip test edin derim, daha 30km yaptığım motor için söylüyorum bunu düşünün. Umarım ilerleyen zamanlarda da yanıltmaz beni. Detayları bundan sonra bloğumda yazacağım. Merak eden olursa link aşağıda(Motosiklete dönüş yazısı yazıldı bile):

http://mymotorcycleexperience.blogspot.com.tr/

Bu da benim Pulsar
    http://<a href="http://s953.photobuc...gn.jpg</a></a>
    Üstad senin motor satılığa çıkmış telden foto yükleyemedim ilan no 365993555

Motosikleti
    Pulsar NS150
    Alıntı Adalhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O rakamda iyimiş, ikinci elde taksit olmayacağına göre taksitsiz 5700 aletin sıfırı, 200 plaka desen 5900

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 ns
    Alıntı Dublebas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O rakamda iyimiş, ikinci elde taksit olmayacağına göre taksitsiz 5700 aletin sıfırı, 200 plaka desen 5900
    Olur mu hocam rodajı, bakımı da yapılmış yavaş gitmek zorunda değiliz bunlar çok önemli etken...

Motosikleti
    Pulsar NS150
    Alıntı velidonmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olur mu hocam rodajı, bakımı da yapılmış yavaş gitmek zorunda değiliz bunlar çok önemli etken...
    Bir nevi hizmet satışı oluyor yani

500 TL ye rodajı yapılır motorun diye ilan açalım

Alıntı Adalhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şikayeti bastım kardeş sağ ol bilgi için, kendisine de yazdım fotoyu kaldır şikayet edecem diye.

kendi motorunun bi fotosunu bile çekip koyamayan adamın motorunu alanın da aklına şaşarım.

Değerli cenktu; yedek parça sorunu yaşadığınız hangi servis veya bayi, öğrenebilir miyim?
    Dublebas bunu beğendi.

Selamlar hepinize arkadaşlar motorum daha 1200 km de ne yazık ki binmeye fırsatım olmuyor satsam mı diye düşünüyorum

çanta demiri topcase dışında bir aksesuar yok fakat plaka 48 sigortası 300 TL ödemiştim o bir avantajdır İstanbuldakiler için.
    eğer satmaya karar verirsem sizce fiyat ne olmalı?

Şikayeti bastım kardeş sağ ol bilgi için, kendisine de yazdım fotoyu kaldır şikayet edecem diye.

kendi motorunun bi fotosunu bile çekip koyamayan adamın motorunu alanın da aklına şaşarım.
    Rica ederim. Korkudan ilanı kaldırmış zaten

Arkadaşlar merhaba bende ayın 3 ünde aldım siyah 150ns ve artık aranıza katılayım dedim. Izlenimlerime göre makine güzel çekişi yakıt verimi güzel. Yakıt 700 km için ortalama 14 kuruş. Yani 100 TL ye 700 km gittim. Çoğunlukla artçı ile ve agresif kullanımda. Orijinal lastikleri ıslak zeminde çok kötü. Ufak bir gaz açmada bile kayabiliyor frenlemeyi siz düşünün. Buraya kadar izlenimlerimi paylaştım şimdi ise sorularımı sormak istiyorum. Dişli değiştirmek istiyorum ancak arka dişli pahalı olduğundan on dişliyi değiştirmek istiyorum üzerinde 14 var sanırım 16 takan deneyen oldu mu? Onda da arka dişli gibi uyum sorunu var mı ? Çanta demiri alanlar kaça aldı piyasada bi 55 TL olan var birde 130 TL. Aralarında çok fark var mıdır ? Saygılar iyi sürüşler. Gözünüz her daim yolda ve aynada olsun ...

Çanta tamirini 50 tl ye aldım topcase birde yan çantalık yeri var

Sevgili arkadaşlar 32 yaşındayım vitesli motosiklet kullanmayı yeni öğrendim aranıza katılmayı planlıyorum pulsar 200 ns modelini sürdüm ama 150 ns modelini sürmedim yaşadığım şehirde test ettirmiyorlar tvs apache ve pulsar 150 arasında kaldım işe gidip geleceğim yakıtta önemli benim için karadenizde yaşıyorum her mevsim yağış olan bir yer iki motordada lastikleri değişmem gerekecek mi ? Yakıt konusunda ön planda hangisi olur ve hangi motorun yokuş performansı daha iyidir benim için önemli konular.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)