Arkadaşlar motoruma Motul 7100 15-50 Yağ siparişi vericem. Uygun olur mu bı sıkıntı cıkartır mı ?
Benzin filtremde çatlak çıktı. 3haftadır akşamları motordan yere bloğa azar azar benzin damlıyor. fabrikada yedek parçada yokmuş motoru parça gelene kadar kullanmayı bırakıyım mı sorun olur mu böyle sürmek?
İlk aldığımda benimde benzin kaçağı vardı. Bujiye aktığı için çalıştırmamıştım. Daha sonra servise götürdüm gevşek yerlerini sıktılar düzeldi.Yalnız dikkat etmen gerek şey buji tarafına akmasın + sıcak motorada benzin damlarsa alev alabilir. Kullanmamanı tavsiye ederim parça gelene kadar. Yoksa ilk ateşlemede :(
Evet hocam, ben de bir cesaretle geçen cumartesi servise götürebildim motoru garantiden bir kaç parça isteticem çözülücek sorunlar dedi. Amacım kesinlikle sizi markadan ve ya motordan soğutmak değil fakat şöyle bir şey paylaşayım ben yedek parça olayından hiç memnun kalmadım bajajda. Motoru aldıktan sonra ilk gün durduğu yerde düşürmüştüm, sol aynam kırıldı, 2 hafta sonra bayiden parça istettim, 15 güne falan gelir biz seni ararız dediler, 3 hafta sonra aradım, parçan hala gelmedi biz de bekliyoruz falan "x" süre sonra gelir o zaman ararız biz seni dediler. Velhasıl bu süreç tam tamına 4 ay sürdü, benim debriyaj kolum ve sol aynam 4 ayda bile gelmedi, çünkü benim siparişimi -bayinin dediğine göre- ana merkezden ertelemişler.O siparişi biz iptal ettik. Ben aynamı sonrasında İzmir'de değiştirdim, bu devir yüksekken gelen sesle ilgili parça istettik İzmir'de, yine aynı şekilde gelince ararız biz seni dediler, 2 ay geçti arada ben de aradım, hala gelmedi diye salladılar, sonra ben Ankara'ya döndüm yani yaklaşık 3 aydır gelmedi o parçamda. İşin komik tarafı bu cumartesi gittiğim bayi "seni salı-çarşamba gibi ararız parçan gelmiş olur dedi" perşembeyi geçtik hala arayan soran yok. En yakın zaman olarak da bayiyi arayıp sorabileceğim cumartesi günü var ki o zaman da bu eski tecrübelerime dayanarak hiç zannetmiyorum ki parçalarım gelmiş olsun. 3 farklı bayi ve iki farklı ilde bana baya olumsuz etkileşim bıraktılar yedek parça konusunda anlatmak istediğim. Hele garantiden olunca iş demek ki iyice sallıyorlar. Umarım bunları yaşayan tek ben olmuşumdur, çünkü Türkiye'de bu kadar yaygınlaşan bir markanın yedek parça konusunda böyle sıkıntılar yaşatması hiç hoş bir durum değil.
Herkese selamlar. Daha önceki mesajlarımda söylediğim gibi pulsar 150 ns almaya karar verdim. Ancak sıfır almakla 2. el alıp aradaki farkı korumaya yatırmak arasında kararsızım. 2bin 3 bin km lerde 5.200 civarı bulunabiliyor (Daha öncesinde herhangi bir tecrübem olmadığını da belirteyim.) Sizler ne önerirsiniz
Bugün aynaları tvs apache aynasıyla değiştirdim çok güzel oldu. Önceden hiçbir şey göremiyormuşum bunu anladım. Tavsiye ederim.
Selamlar hepinize arkadaşlar motorum daha 1200 km de ne yazık ki binmeye fırsatım olmuyor satsam mı diye düşünüyorum
çanta demiri topcase dışında bir aksesuar yok fakat plaka 48 sigortası 300 TL ödemiştim o bir avantajdır İstanbuldakiler için.
eğer satmaya karar verirsem sizce fiyat ne olmalı?
Arkadaşlar merhaba bende ayın 3 ünde aldım siyah 150ns ve artık aranıza katılayım dedim. Izlenimlerime göre makine güzel çekişi yakıt verimi güzel. Yakıt 700 km için ortalama 14 kuruş. Yani 100 TL ye 700 km gittim. Çoğunlukla artçı ile ve agresif kullanımda. Orijinal lastikleri ıslak zeminde çok kötü. Ufak bir gaz açmada bile kayabiliyor frenlemeyi siz düşünün. Buraya kadar izlenimlerimi paylaştım şimdi ise sorularımı sormak istiyorum. Dişli değiştirmek istiyorum ancak arka dişli pahalı olduğundan on dişliyi değiştirmek istiyorum üzerinde 14 var sanırım 16 takan deneyen oldu mu? Onda da arka dişli gibi uyum sorunu var mı ? Çanta demiri alanlar kaça aldı piyasada bi 55 TL olan var birde 130 TL. Aralarında çok fark var mıdır ? Saygılar iyi sürüşler. Gözünüz her daim yolda ve aynada olsun ...
Çanta tamirini 50 tl ye aldım topcase birde yan çantalık yeri var
Sevgili arkadaşlar 32 yaşındayım vitesli motosiklet kullanmayı yeni öğrendim aranıza katılmayı planlıyorum pulsar 200 ns modelini sürdüm ama 150 ns modelini sürmedim yaşadığım şehirde test ettirmiyorlar tvs apache ve pulsar 150 arasında kaldım işe gidip geleceğim yakıtta önemli benim için karadenizde yaşıyorum her mevsim yağış olan bir yer iki motordada lastikleri değişmem gerekecek mi ? Yakıt konusunda ön planda hangisi olur ve hangi motorun yokuş performansı daha iyidir benim için önemli konular.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)