Bazı barzoları zamanında engellemeyi unutmuşuz, şimdi bize atar yapar olmuş. Sorsan daha anadilini konuşamaz, kaç yabancı kaynak okuduğumu ben bile bilmem, benim kaynaklarıma dil uzatır olmuş. Neyse, hatamızdan erken vazgeçerek onu da engelledik.
@newmoto76;
Aşınma bir ömür boyu sürecek, bugün 200 binleri devirmiş araçlarda nano crystal motor koruma yapılarak, kullanılan katkının kalitesine göre, kiminde 5 bin kiminde 15 bin km daha sessiz, titreşimsiz ve daha yüksek sıkıştırma oranlarının yakaladığı koruma teknikleri uygulanıyor.
Madem rodaj aşınma ile alakalıdır, o zaman ömür boyu rodaj gereklidir.
Senin de yazdığın gibi, çoluk çocuğun şehir efsanesine döndü, benim de bir önceki sayfaya yazdığım gibi, her naneyi rodaja bağlar oldular.
Rodaj demesen bile, üretim hatasını anlayabilmek için, ilk başlarda daha motoru dinleyerek kullanmak faydalıdır bunun yanında hareketli parçaların içten yanmalı motorlarda oluşacak iç basınç altında pozisyon alabilmesi için bir nebze gereklidir. Ama bu anlatılanlar gibi bilmem şu devirde taaaa anasının nikahına kadar gidilecek, yok uzun yolda yapılmaz, yok ankara'nın etimesgut ilçesinde yapılmaz, bağcılarda yapılırsa +5 hp gibi saçmalıklardan uzak durmak gerek.
----------------------
verdiği bağlantıdaki videoyu izleyenler olursa, Türk milleti olarak olur da öğrenmek için zahmet edersek, o motor bloklarında, piston takımlarında çapak olamayacağı aşikardır. Senin rodaj diye efsaneleştirdiğin şeyi, yani yıllar önceden önerilen o yüzey alıştırmasını bugün
surface finishing adı altında CNC makinaları yapıyor zaten.
Sözüm Türkçe'yi okuyup, idrak edenleredir. Aksi taktirde bunları okumayıp, cevap yazmayıp geçebilirsiniz.
Zahmet edip bağlantı verdiğim video'yu izleyemeyen barzolar burada bana ahkam kesmesin
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:59 ----------
Bulacağımı sanmıyordum ancak buldum, kendi dilini konuşamayan - anlayamayan kekoları bir kenara bırakırsak, şu eleman bir başka yazısında rodajın 30 km olduğunu anlatıyordu.
http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm
Nasıl olsa okumaya tenezzül etmeyeceğiniz için gerisini yazmıyorum, isteyen kendi okusun.