Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MONDIAL 150 HS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    banarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 HS RACİNG MOTORS
    Alıntı disstartion adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bizim scoterların motorunun ucunda bi delik var sol alt eteğin içine bakan dikkat ettimde hs lerde bu deliği kapakla kapatmışlar diğer scoterlarda içe doğru devam eden bi plastik var bu delik ne işe yarıyor bilen varmı

debriyaj kapağını diyorsun sen kayısın olduğu yer hava alsın die o delik diğer scooterlarda 10 - 15 cm uzunluğunda hortumla uzatmışlar bizde farklı dediğin gibi bence bizimkiler daha mantıklı
    59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
    CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    6 küsür kardeşim doğrudur senin göstergede sorun olabilir bikeresinde benzin çubuğu en sona kadar gelmişti ama daha vardı içinde o şekilde 6.1 litre benzin aldım ama hs ile rs nin deposu farklıysa bilemem
    aga nasıl gosterge hatalı olcak bı defa kırmızıya guvendım yolda kaldım yanlıs gosterse yolda kalmazdım kırmızda benzın alıyom en fazla 4 lt de depo full doluyo ozellıklerının yazdıgı yerde 6 kusur yazıyo

disstartion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ck 125
    o zaman rs lerin deposu hs lere göre küçük dediğim gibi ben bikeresinde 6.1 litre aldım

Motosikleti
    o zaman rs lerin deposu hs lere göre küçük dediğim gibi ben bikeresinde 6.1 litre aldım
    OLABİLİR ARKA TEKER OLAYINI ÖĞRENDİNMİ ?

Motosikleti
    ck 125
    ewt kardeşim kesinlikle 5 - 10 km arasında hızlandırıyomuş bizzat motorcudan öğrendim

Motosikleti
    DURUMU DUZELTIYIM CAKAYIM O ZAMAN BI TANE DİŞLİ LASTIK

Motosikleti
    Storm 150 vs Seyhan 150C Sence?
    Cümleten s.a

Arkadaşlar nedir bu mondial sevdası ben bu forumu 3 aydır takip etmeme rağmen yeni üye oldum bence en kral sitede burası benim Kayıt olma sebebim Kanuni Motorlar hakkında bilgi paylaşmak felan ama sizi burda Mondial ci olarak gördüm ve de bi nasıl düşündüğünüz sorıyım dedim
    Ben yaklaşık 2 senedir motor almaya niyetim var ama icraat yapmıyorum o başka zaman içinde yağtığım araştırmalar sonucunca Mondial marka motorun görmüş yada görebileceğim en DANDİK motor olduğunu gördüm ve kesfettim Şimdi burda mondial motorlarını gzl motor fıstık gibi diye konuşanlardan şüphelenmemek elde değil bayimi acaba satış yapmak için bu işleri yapanlar var merak etmeyin yani anlatmak istediğim
    Arkadaşlar kendinizi kandırmayın türkiyede satılan en Dandik, Kaliitesiz motor Mondial ben bunu söylerken adım gibi bildiğim için söylüyorum.
    En basit örneği sokakta gezerken mondial geçer yanınızdan illak biri bi o motorun çıkardığı sesine gidişatına bakın bunun gibi biççok şey var kullananlarla yaptıgım muhabbetlerimde var yani pişmanlıklarını anlattıkları. Biraz uzattım ama ben sizin bu mondi sevdanızı çözemedim beyler biraz gözlerinizi açın .. araştırmalarınızı iyi yapın..

Motosikleti
    ck 125
    BİZ BURDA MOTORLARIMIZI ÖVMÜYORUZ Bİ LAF ATIYOSAN ÖNCE SAYFANIN GEÇMİŞİNİ ARAŞTIR MEMNUN OLMAYANLARDA VAR MESELA BEN AMA BURDA SORUNLARIMIZI TARTIŞIYORUZ VE BURDAKİ KİMSE FİRMANIN ADAMI DEĞİL

Motosikleti
    FIRMANIN ADAMAIYIM EY ALLAHIM YA KIMSE MOTORUNU VEYA MONDIALI METLEMIYO BI SORUNUMUZ OLURSA BIRBIRIMIZE YARDIM EDIYOZ SENIN O MONDIALINI SIKAYET EDENLER MOTORUNA NASIL BAKIYO ? HER MOTOR SUREN MOTORCU DEGIL ADAM RODAJDAN HABERI YOK MOTORU ALIYO 140 KATRAN VARSA 140 BASAR DIYO CIKIYO OTABANA SONRA TAMIRCIDEN CIKAMIYO ADAM ESSEK NIYETINE BINIYO SONRA KOTU DIYO KANUNI COKMU IYI ? 200 LUK RACERLA UZUN YOL YAP BAKAYIM NE OLUYO TUM CIVATALARI VE SOMUNLARI GEVSIYO

sofo32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 HS MONDİAL(RACİNG)-2007 Mavi
    Alıntı kurtadam_818 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşlerim üstünüze alınmayın aynı sayfaya msj yazdık diye size lafım değil genele konuşuıyorum t.madde ben sana demyorumki övüyosun bu sayfadan bi kaç sayfa öncesinde adamın biri ikinci el aldığı halle nerdeyse sıfır motorlardan alamıcağın performansı aldığını söylüyo tavsiye ederim felan gibisinden zaten bayi elemanı olanı nerden anlarsınıız ben su bayıden aldım tavsiye ederim sende gel bu bayiden alalım hesabı bu tip yani
    Yukarda arkadaş memnun olmadığını asölemiş onunda önceki msjlarında shanke den sonra mondiali 2000 verip pişmanlık çektiğini bildiğime göre demekki eski msjlara bakmışlığım var..
    Benim aslında anlatmak istediğim Bu mondiale hiç bulaşmamınızı isteredim bari bundan sonra yeni alıcak olanlar bulaşmasın millet reklamına bakıyo kanıyo alıyo mondiyi ben devletin yerinde olsam öle bi motor firmasını kapatırıım adamlar resmen milleti kerizliyolar çöküntü beyler o motorlar.
    Kanuni racere vidası gevser demişşin o dediğin ilk alındığında bakıma girmeden olucak bir hadise bakıma girene kadar vidalar gevşer bakımdaa tekrardan vidalar saglamlaştırıldıktan sonra o vidalar öle bi tutarki sökmeye çalışşan 2 saatini alır :d
    Bana 2 mondi vericeklerine bi kanuni versinler alırım neden bi kanuni öbür 2 mondi perte çıksada iş görmez hale gelsede kanuni yola devam ediyo olur..
    Amaç tartışma konusu değil daha halen mondialin ne marka olduğunu bilemeyen ler varsa hani birinin 150 hs felan alma isteği tutarda foruma bakarsa analr mondi ne marka benim sevmediğim milleti kazıklayan bi marka oldugu için kapatılmasını bile iştediğim bi firma çünkü millet zar zor 2000 ytl biriktiriyo yada taksitle alıyo o kadar çalışıyo o parasını motora yatırıyo vede yatırdıgı paranın karşılığını alamayınca pişman opluyo kim karlı çıkıyo mondi.. Bu işler böle adamlar aletten değil reklamdan kazanıyo bizlere de uyanıkolmak düşüyo ...
    Yerden göğe kadar haklısın usta.Övenlerden biride bendim ama km 3900.15 gün önce tamirdeydi 65 tl yedi.Şimdide şarj etmez oldu.Yarın yine servisdeyim.Mondial alacaksan servisci dostun olacak yoksa ayvayı yedin.Ben nasılmı bakıyorum,Gören gız gibi diyo dışı sizi içi beni yakıyo yani.yani yani
    Aslı yörük,Soyu Oğuz soyu,yediği tarhana çorbası içtiği yayla suyu,eğriye doğru demez asildir huyu,yalancının altına kazılsın kuyu........

Motosikleti
    kardeşlerim üstünüze alınmayın aynı sayfaya msj yazdık diye size lafım değil genele konuşuıyorum t.madde ben sana demyorumki övüyosun bu sayfadan bi kaç sayfa öncesinde adamın biri ikinci el aldığı halle nerdeyse sıfır motorlardan alamıcağın performansı aldığını söylüyo tavsiye ederim felan gibisinden zaten bayi elemanı olanı nerden anlarsınıız ben su bayıden aldım tavsiye ederim sende gel bu bayiden alalım hesabı bu tip yani
    Yukarda arkadaş memnun olmadığını asölemiş onunda önceki msjlarında shanke den sonra mondiali 2000 verip pişmanlık çektiğini bildiğime göre demekki eski msjlara bakmışlığım var..
    Benim aslında anlatmak istediğim Bu mondiale hiç bulaşmamınızı isteredim bari bundan sonra yeni alıcak olanlar bulaşmasın millet reklamına bakıyo kanıyo alıyo mondiyi ben devletin yerinde olsam öle bi motor firmasını kapatırıım adamlar resmen milleti kerizliyolar çöküntü beyler o motorlar.
    Kanuni racere vidası gevser demişşin o dediğin ilk alındığında bakıma girmeden olucak bir hadise bakıma girene kadar vidalar gevşer bakımdaa tekrardan vidalar saglamlaştırıldıktan sonra o vidalar öle bi tutarki sökmeye çalışşan 2 saatini alır :d
    Bana 2 mondi vericeklerine bi kanuni versinler alırım neden bi kanuni öbür 2 mondi perte çıksada iş görmez hale gelsede kanuni yola devam ediyo olur..
    Amaç tartışma konusu değil daha halen mondialin ne marka olduğunu bilemeyen ler varsa hani birinin 150 hs felan alma isteği tutarda foruma bakarsa analr mondi ne marka benim sevmediğim milleti kazıklayan bi marka oldugu için kapatılmasını bile iştediğim bi firma çünkü millet zar zor 2000 ytl biriktiriyo yada taksitle alıyo o kadar çalışıyo o parasını motora yatırıyo vede yatırdıgı paranın karşılığını alamayınca pişman opluyo kim karlı çıkıyo mondi.. Bu işler böle adamlar aletten değil reklamdan kazanıyo bizlere de uyanıkolmak düşüyo ...
    valla aga benım dedıgım kanunı ılk perıyodık bakımdan sonra gıttı uzun yola dosunu oyle idi bak bakarsan bag olur bakmazsan dağ olur ben 151 rs ile 1 yıldır suculuk yapıyom yeri geliyo 3 su yukluyom ama motoruma bakıyom adi buji yerine kaliteli buji alıyom motorumu normalde de kullanıyom uzun yola gidip gelmişliğim çok var diğer sucularda honda beat vs vs dıger marka motorlardan var adam eşşek niyetine biniyo motor dağılıyo bunun suçunu kalkıpta markaya yüklemek olmaz....bu motorlar sonuçta kul yapısı kimine iyi denk gelir kimine normal denk gelir arkadaşımız ne kadar baksa da motorundan memnun değilmiş....yapcak bişey yok.... benim motorumu merak ediyosan mondial 151 rs sayfasına gir ya sayfa 151 de yada 153 te resimleri var bak bakayım sucu motoruna benziyomu ?

Motosikleti
    SYM EVO 250
    Sayın kurtadam...

1. mondial Çin malıdır..
    2. Kanuni de çin malıdır.

her ikiside türkiyede üretir üretilmez bundan emin değilim ama hammadde, yani parçaları çinden geliyor çin yapımı = çin malı...aynı sorunlar kanuni de var...

3. mondial ve kanunide bulunan parçaları düşün...aynı parçayı her ikisine de sor ne kadar fark var sence ? kanunide daha pahalı...neden ? adamlar seslerini duyurmuşlar kanuni iyi die..alakası yok...tek fark fiyat farkı servislerinin beeeelki mondiale göre iyi olması...

gideceksin honda vb gibi kaliteli alacaksın kullanacaksın..haaaa dikkat edeceksin kaza falan çatlaklık vs yapmıcaksın..nie mi ? sevise girdiğin anda hortumla para çekerler senden..parçaları çok pahalı...motoruna çok dikkat edeceksin...e aynı şey..hiçdeilse parçalarımız ucuz...

Biliyormusun bende storm istiyordum..netteki ilanlara falan baktım.hepsini ezbere bilirim neredeyse..kanuni bayisine giderken ramzey in bayisinin önünde bi baktım 2. el storm.siyah...anam dedim benim motor bu..1000 km de...girdim içeri..adam benim alacağımı anladı pat çıktı..eee bu türkiyede üretilio..artık çin deil.0'ı 2600 ü geçio bu 2000 tl..e dedim nie satıo..büyütecekmiş motoru falan...e dedim 2000 sana verecem.bunun rodajı vs nasıl yapıldı bilemem...hem nerden bileyim sorunu olup da adamın sinirlenip satmadığını ? üstelik 2.000 çok pahalı ne bu işte 200 de üste alma 2200 e gelio bana kanuni bayisi bana peşin 2500 e bıraktı plaka falan dahil dedim...adam kızardı bozardı falan..ne kadar verion dedi 1400+200 üste alma dedim yok dio...dedim sen bilirsin..motor hala duruo neyse uzattım..demem o ki, almadım...alırdım istesem..araştırmak istedim...sonra kanuni bayisine tekrar gittim.alacam artık bişeyler cogurduyorum stormdan sonra seyhan 150 ye gitti gözüm..süper şelik motor yaa...çok havalı duruo falan oturdum üstüne çok güzel..ama dedim acemiyim daha bunu süremem scooter la baslıcam dedim yöneldim storm'a..küçüklere bakmıyorum bile..bende boy 2.01, kilo var 95-100...sığmam diyordum..neyse adma konusuo peşin 2500 taksitle 2650 falan...e düşündüm ben bunun rodajıyla uğraşacam az deil 2000 km kadar falan..sıfır ufak tefek sorunları olacak..git gel servise...garanti değiştircekmi değiştirmeyecekmi vs vs..ahbap olacaz servisle..veeee hevesimi aldııım...vitesli alacam..kafamda da seyhan 150 var..stormu satmam gerek..ne kadar eder ? 1500..o da zor bela...zararım ne?? -1100...seyhan 150 lik ne kadar ? yada alacağım vitesli motor...en az 3000..2. el vs vs derken kısacası baya bi zararım olacak...değdi mi hayır..vazgeçtim...ucuz mal alamam hemde 0 dedim çıktım...mondiale bakmıyorum bile..nie ? kötü mondial...çin malı..sorunlu...neyse ewe gelirken mondial bayiisinin önündne geçiyorum..ulan bi baktım scooter...2. el satılık...girdim içeri..dedim bu ne kadar die başladım...işte konustuk baya bi..adam servis bayi..ahmet abi motor 1000 dedi..pazrlık yaptık 900 e indi..kask kilit vs verdi..tmm dedim..motoru sordum motorda hiiçbişe yok dedi.hiçbirşey dedi..e dedim sorun yaratırsa ben kefilim dedi.herşeyiyle tamam bi motor dedi.1000 km de bi gel yagına vs bakalım dedi.bindim gezdim falan harbiden öle motor...belli edio yani kendini..2006 model 4000 kmde...aldım motoru.dedim beni servise götür tanıştır falan..kazık atmasın sonra...oraya bakan elemanla tanıştırdı falan.eleman ii gibi bakalım....şu an 200 km e yakın yaptım..geçen haftadan beri.taş gibi maşallah..çok nazik kullanıyorum ama çukur falan çok yavaş giriyorum o derece demem o ki 2. el aldım ki satabileyim ZARAR ETMEDEN....0' a o kadar para yatırmadan..tebrübe edineyim bununla biras dedim..vitesliye geçtiğimde de elimde biras para olsun dedim...iyikide almışım...motoru adam gibi kullanmassan ne kanuni ne mondial...hiçbiri yaramaz...adam gibi kullanırsan ikiside gider ki çok paran var madem kanuni al nie olmasın ?

haa ben demiyorum ki mondial çok iyi..hayır...olabilir, parçası bozulabilir.hepsi bozulabilir hemde...ama parçası çok ucuz motor çok ucuz..ortagelirli biri için en ideal...yada tecrübe edinmek isteyenler için...

arkadaşlar konuyu çok saptırdım kusruma bakmayın..içimi döktüm resmen alakasız şeylerle

kurtadam 2 yıl gibi zaman sana yetmemiş..araştırmaya devam et sen..ve emin olmadan sakın alma..ben emin değilim hala ama aldım işte tecrübe için hemde satarken zarar etmim die...bende emin değilim aslında hala

kendinize, motorunuza iyi bakın...

( çenem açıldı )
    işte buna dokunma !!!

Motosikleti
    ck 125
    KURTADAM SENİ Bİ KONUDA HAKLI GÖRÜYORUM ÇİN MALI ALMICAN BUNA KATILIYORUM AMA FATURAYI Bİ TEK MONDİYE KESMEK DOĞRU OLMAZ SANA ŞÖYLE DEYİM BEN BU MOTORA KIZ GİBİ BAKTIM BAKIMI OLSUN RODAJI OLSUN BENZİNİ BİLE 1 YILDIR HEP AYNI YERDEN ALIRIM AMA PEK MEMNUN DEĞİLİM NEDEN DİYE SORACAK OLURSAN UFAK TEFEK ÇIKARDIĞI SORUNLAR CANIMDAN BEZDİRDİ AMA BAK UFAK TEFEK BU ZAMANA KADARKİ EN BÜYÜK SORUNU KAYIŞ KOPTU YOLDA KALDIM 20 KM KÖYDEN MUĞLAYA SÜRÜKLEDİM 50 LİRA VERDİM SIFIR GİBİ OLDU AMA SÜREKLİ SORUNLARI ÇIKIYO UFAK TEFEK DE OLSA PİŞMANLIĞIM VAR ACABA BAŞKA BİŞEY ALSAM BUNLAR OLURMUYDU DİYE AMA NETİCEDE HEPSİ ÇİN MALI KANUNİ OLSUN ASYA OLSUN BİANCHİ OLSUN BENİM PARAM BUNA YETTİ BUNU ALDIM AMA SORSAN BUGUN OLSA GİDER PEJO 103 ALIRIM MOTORUN HERŞEYE RAĞMEN PERFORMANSI ÇOK İYİ Bİ KALKIŞI VAR GÖRMEN LAZIM KAÇ TANE SCOTERE BİNDİM AMA BUNDAKİ PERFORMANSI GÖREMEDİM HIZLI DEĞİL AMA ÇEKİŞ SÜPER ZATEN 150 HS Mİ RS Mİ DİYENLERE RS DİORUM ÇÜNKÜ BUNDAN AĞZIM YANDI

Motosikleti
    aga dün bp den 97 oktanlık benzin aldım motorun performansı daha iyi oldu bidaha benzin aldığında 97 likle motorunu dene deviri azda olsa artırıyo

Motosikleti
    ck 125
    SELAM MİLLET PERŞEMBE GÜNÜ MOTORU SANAYİYE GÖTÜRCEM YAĞI VE HAVA FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRECEM BENİM MOTORUN BİLDİĞİNİZ GİBİ HIZLANMA SORUNU VAR BUNUN İÇİN GİTMİŞKEN DAHA NELER YAPTIRMALAYIM SERVİSTEKİLERE GÜVENMEDİĞİM İÇİN BANA YARDIM EDERSENİZ MEMNUN OLURUM PERŞEMBEYE KADAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

Motosikleti

kardeşim sen kanuni yi mi met ediyorsun bana kanuni kadar dandik döküntü motormu var örneğinn bi tanıdıkta kanuni motoran var 5 oldu boğaz hortumunu patlatıyo bir tanıdıkta daha kanuni hussar var 3 kere motor yaptırdı ve dahasıı bana kanuniyii övme lütfen birde sende ne marka motor var anlat bakalım kaç km neler yaptırdın sen bende var mondial ALLAHIMABİN ŞÜKÜR 26150 KM DE DAHA HİÇ BİŞEYİNİ DEĞİŞTİRMEDİM TABİ YAĞ HAVA FİLTRESİ VB ŞEYLER GİBİ DEĞİŞMESİ GEREKEN PARÇALAR HARİÇ
    59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ

Motosikleti
    SELAM MİLLET PERŞEMBE GÜNÜ MOTORU SANAYİYE GÖTÜRCEM YAĞI VE HAVA FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRECEM BENİM MOTORUN BİLDİĞİNİZ GİBİ HIZLANMA SORUNU VAR BUNUN İÇİN GİTMİŞKEN DAHA NELER YAPTIRMALAYIM SERVİSTEKİLERE GÜVENMEDİĞİM İÇİN BANA YARDIM EDERSENİZ MEMNUN OLURUM PERŞEMBEYE KADAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
    ngk nın iyi bujısını veya bosch un bujisini taktır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:05 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:02 PM ----------

Alıntı banarlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim sen kanuni yi mi met ediyorsun bana kanuni kadar dandik döküntü motormu var örneğinn bi tanıdıkta kanuni motoran var 5 oldu boğaz hortumunu patlatıyo bir tanıdıkta daha kanuni hussar var 3 kere motor yaptırdı ve dahasıı bana kanuniyii övme lütfen birde sende ne marka motor var anlat bakalım kaç km neler yaptırdın sen bende var mondial ALLAHIMABİN ŞÜKÜR 26150 KM DE DAHA HİÇ BİŞEYİNİ DEĞİŞTİRMEDİM TABİ YAĞ HAVA FİLTRESİ VB ŞEYLER GİBİ DEĞİŞMESİ GEREKEN PARÇALAR HARİÇ
    dogru soze laf yok

Motosikleti
    teşekürlerrr dostumm t.madde

Motosikleti
    SYM EVO 250
    arkadaşlar yav benim motor 140 yakmaya başladı nedendir bu yaa..giderken sürekli gaz verip verip çekiyorum ara gazı gibi oluo hoşuma gidio ondanmıki yaaa :(

Resim eklim dedim bu da benim motor...

işte buna dokunma !!!

jack black - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX 300
    Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak..Çok yakın bir arkadaşımında 150 HS 'si var.Benimde 150 HS yi tercih etmemde sebep olan bir arkadaşım.İlk onda görmüştüm 150 HS'yi

Sorum şu arkadaşım 150 Hs ile yan yatmış.Şu an ön tekerlek çamurluğun iç kısmına sürtüyor.Ayrıca ön tekerlek düz konumda iken direksiyon hafif sağa doğru duruyor.Ayrıca kazadan sonra arka fren takılmaya başlamış..
    Mondialin servisine gittik.Servis bize ön maşanın eğildiğini değişmesi geektiğini söyledi..istediği rakam 190 ytl..
    Başka bir ustaya gittik.Burasıda Asya Motorun yetkili servisi idi.Aynı işlem için bize 115 ytl fiyat çıkardı.

Ne yapmalıyız? Bu işi ucuza kurtarabilme yolu var mı?
    Bu arada mondialin sitesinde 150 HS ön maşa 42 TL gibi bir rakam?

kafamız çok karışık bende arkadaşıma yardımcı olmak istiyorum..Yardımcı olabilirseniz sevinirim..İstanbulda uygun fiyata yapacak güvenilir servis neresi var? Yetkili servis olması şart değil zaten garantiden değişecek parça yok yanılmıyorsam..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 29 kullanıcı var. (0 üye ve 29 misafir)

Bu Konudaki Etiketler