ilginç wallah ya sen hor kullanıyorsun yada motor fabrikadan hatalı
ilginç wallah ya sen hor kullanıyorsun yada motor fabrikadan hatalı
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
merhabalar..
arkadaşlar motoru aldım..gezdim 20 km civarı..süper herşeyiyle..yoldaki gaza bastığın andaki hızlanışı mükemmel.depoyu fullledim.tam 20 tl'lik benzin aldı..20 km yaptım..açtım depo kapağını baktım haaala aynı yerinde..maşallah hiç yakmamış gibi çok çok durup kalkmıştım halbuki..
bikaç problem var ama..motor sıcakken marsdan çalışmıyor..ayak hiç denemedim..motor sıcakken gazı az çevirip marsa bastığımda alıyor hemen..sorun varmıdır acaba ?
motor 2 senedir yatıomuş..bunun bazı problemleri oldu tabi..en byük sorun arka fren..kampana olduğu için hiiiç fren yok gibi..bu neden olabilir sizce? sıkıyorum ama hiiç devam ediyor.mesela şöle dim, normalde 10 metrede duruyorsa, benimki 15 metrede duruyor..bilmem anlatabildim mi ? ama ön frene hafif basıp arkayı sıktığımda mükemmel bi duruşu var...
diğer herşeyi tamam..gösterge doğru, lambaların hepsi tamam, fren yapınca vs yanıyor...
özet bu arkadaşlar...görüşmek üzre..
işte buna dokunma !!!
selam arkadaslar ben geçen sene 1 tane 150 hs aldım motora sekiz dokuz ay iyi davrandım tam gaz falan vermedim yani iyi baktım motora geçenlerde motoru denemek için marmarsis yolunda gazı kökledim motor en son 105 e çıktı oda zar zor bide 14000 bin yazıyo motor 9000 i geçmiyo motoru almadan önce biraz arastırmıstım kullananlar 130 u gördüğünü söylemişlerdi benim motor 4000 bin km oldu alalı motor şimdi 105 i geçmiyo servisine sordum normal diyor aslında motoru modifiye etmeyi düşündüm ama öncesinde sizleden bi yardım alayım dedim arkadaslar bana yardımcı olun ne yapabilirim arkadasımda asya motor var 150 lik çocugun motoru rahat 125 görüyo oda yeni aldı bide bunun bi çaresi yoksa 100 ukh almayı düşünüyorum neticede onuda kullandım motor 4. viteste rahat 135 görmüştü bu konudada yorumlarınızı bekliyorum lütfen acil yardım edin 2000 lira para verdim motor gitmiyo kafayı yiyecem
kardeşim ben demiyorumki hızlı gideyim ama benimkinin denginde bi motor beni sollarken yol vermeyim ben bunu istiyorum bende bundan önce shenke vardı 150 lik yolların tozunu attırıyodum motor düzde 130 a kadar çıkıyodu 750 liraya almıştım 2. el buna verdiğim para haram olsun alırken bana böle dememişlerdi
obur motoruna ne oldu ? ıstersen bu motorun kayısını bujısını hava fıltresını degıstır karburatoru temızlet yapılcakları yap yanı bıde ole dene hızını,,,,,100 UKH MODIFIYELIMIYDI ? ASYA 150 LIK MOTORUN KHM SI DOGRUMU ? BENIM IBREM ARABAYLA AYNI 130 GORDUM ODA MOTORLA BAYA TAM GAZ GITTIM ACILDIKCA ACILIO YOL YAPMAN GEREK
önceki motoru satmak zorunda kaldım bu motorunda bi kere kayışı değişti bakımıda düzgün yapılıyo bindiğim ukh de arkadasının motoruydu baya modifiye etmişti onuda yamahayla değiştirmişti asyaya gelince işte bizim motorların asya olanını düşün aynısı o motorda 3000 civarında onuda arabayla ölçmüş bende bindim bende aynı hıza çıktım bide kardeşim senin motor kaç kmde bide senin ki rs hs ile arasında hız farkı olabilirmi
sen servıse gıttıgınde motorun basında dur yapabılırsen buji yi kendin al iyi bisey al karburatoru her bakımda temızlettır hava fıltresını kendın her 500 km de degıstır 3 lıra hava fıltresı takılan kayısın markası ne ? benım motor 5 bıne gelıyo kayısım hala orjınal ben servıse goturmuyom bıldıgım tamırcı var ona goturuyom hs le rs arasında hız farkı yok bıldıgım kadarıyla ama motorla otobana fılan cıkıosan yol uygunsa motoru zorla tam gaz baya gıt
motora son iki aydır baya yüklendim yani tam gaz falan olsun motorda bi açılma var iki ay önce motor son hızda kasıyodu şimdi yağ gibi akıyo ama genede son hız 100 - 105 hava filtresi daha yeni kayışla beraber değişti 200 km önce bakımları tam yani bide geçen sayfalarda bişey okudum arka lastiğin çapını 1 cm büyüttüğümüz zaman motor 10 -15 km kadar hızlanıyomus bu bana mantıklı geldi sen en diyosun
ondan haberım yok ama sunu bılıyorumkı iyi bujı japon kayısı bando veya pover hızını artırıyo eger teker çapı ole hız katıyosa ılerde degıstırırım,,,,,dıslı lastıgın yol tutusu daha ıyı ondan belkı hızı artırıyodur
t.madde teşekkürler bilgiler için bende bi deneyeym bakalım dediklerini..haftaya götürün servise bakalım ne olcak..
işte buna dokunma !!!
ISTERSEN DIFRANSIYEL YAGINA DA BAKTIR 4 BINDE BIR DEGISMESIMI NE LAZIMMIS BENIM SUAN DA MADDIYATIM YOK EN SON 2 BIN BAKIMINDA KARBURATOR TEMIZLENDI -YAGI DEGISTI -HAVA FILTRESINI KENDIM 500 KM DE BI DEGISTIRIOM - NGK NIN IYI BUJISI TAKILDI UZUN YOL YAPTIM SIMDI 5 BINE GELIO 3 BIN KUSURDE YAGI DEGISTI KARBURATOR AYNI DAHA TEMIZLENMEDI BUJISI AYNI EGER DURUMUNUZ VARSA NGK İRİDYUM BUJİSİ VARMIS ONDAN BULUN ONDAN TAKIN 10.000 KM GARANTISI VAR PERFORMANS BUJİSİ GIBI.....DURUMU DUZELTEYIM KOMPLE BAKIMA GIRCEM
forum canlanmışşş bakıyorumm siz bu kadar kısa süreli bakım yaparsanız sürekli batarsınız wallah tabi maddi durumunuz iyi herhalde sürekli karbüratör temizletme falan
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
motor 1 haftadır yatıyodu 2 saat önce çalıştırdım köye doğru gittim yollar güzel diye basayım dedim bide ne göreyim son hız 90 ı geçmedi devir 7500 i geçmedi baya tam gaz falan verdim 2 dakka kadar hiç hızlanma olmadı ben ne yapacam bu motorla ?.... yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bu hafta motoru sanayiiye bakıma götürecem vede diyorumki gitmişken dış modifiye yapayım yani öyle bişey yapmalıyımki bakanlar vaybee demeli bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
valla benım motorun resımlerı mondial 151 rs sayfasında var sayfa numarası 153 orda var istersen bak ama benım modıfıye boyalı fılan degıl far kası jant serıdı fılan bıde amasorlerde emnıyet kemer kılıfı var korna olarakta fiem ferrarı korna var
SENDE AMMADA YAPTIN SENIN BAKIMIN NE KADAR HER AY 50 TL FALANMI ? BENIM ILK BAKIMIM 20 TL IDI IKINCI BAKIMIM DA 20 TL IDI DAHA SONRA BAKIMA GIRMEDIM 3 BIN KUSURDE YAGI DEGISTI 10 TL YE BIDE HAVA FILTRESINI KENDIM DEGISTIRIOM 3 TL BISEY SIGARA ICMIOM ALKOL BAKARSAN BAG BAKMAZSAN DAG OLUR HA BU ARADA KOMPLE MAKINEYI INDIRMIYOZ ZIRT PIRT KURCALATMIS OLALIM SENIN BILGILI OLDUGUNU BILIOM BENDE YENI MOTORCU DEGILIM PEJO MOBILETTEN MOTORCU OLDUM FARKLI MOTORLARLA UGARSTIM HEP
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)