bende ayın 13 ü itibarı ile HS sahibi oldum.Artık bende burdayım
bende ayın 13 ü itibarı ile HS sahibi oldum.Artık bende burdayım
aramıza hosgeldinnn
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
daha göremedik arkadaşlar ayın 1 inde göreceğim.Vitesli kullanmasını biliyorum bide yazın keyif olsun diye bunu aldık.Bakalım neler olacak
Bu günlerde şahit olduğum kadarı ile 150hs satışı çok oluyor. Herkeze kazasız keyifli dikkatli sürüşler dilerim.
Orhan KÖNİ
ahmet haklısın yaz geldi doğal olarak artış var ancak bayiler rs modellerini artık çok az getirmeye başladılar nedeni bilinmez ama RS lerin modası geçiyor gibime geliyor
Pediyodik bakım gelmedi ama yağ değiştircem. Hangi yağı koymamı önerirsiniz?
Aslı yörük,Soyu Oğuz soyu,yediği tarhana çorbası içtiği yayla suyu,eğriye doğru demez asildir huyu,yalancının altına kazılsın kuyu........
Arkadaşlar mondialler çabuk eskiyo ve çabuk dökülüo parçaları zayıf diolar ucuz olduğu kadar biraz bilgilendire bilirmisiniz acaba
Heyecanı değil hissettiğini yaşa :bounce: Damarıma basma ciğerimi ye:bounce::)
Castrol power scooter aldım koydum motora. Sanırım psikolojik olarak motor daha iyi çekiyormuş gibi geliyor ama kadran-devir saati uyumu pek değişmedi.
Çok teşekkür ederim.
Evet parçaları zayıf. Mondiale bayan muamelesi yapacaksın. Diyetini yaptırıp, kuaföre götürceksin, arada yemeğe çıkarcaksın, makyaj yapcaksın...
Şaka bir yana bakımını zamanında yaptırırsan, yağını zamanında değiştirirsin ve hor kullanmazsan 150HS güzel motosiklet. Diğer modelleri bilmiyorum kullanmadım ama diyelim ki 1000km geçti ve yağ değiştirmedin... Hemen motordan farklı bi ses tonu geldiğini ve titremeyi hissediyorsun ve uzun süre böyle kullanırsan geri dönüşü de masraflı olabilir. Onun haricinde fabrikasyon bir hata olmadığı sürece pek problem olmaz. Tabiki japon teknolojisiyle kıyaslayamazsın. Alırken de motoru ilerse satma değil öldürene kadar binme ve o paranın en az %50sini feda etmeyi kafana koymalısın.
Kaza ve düşme konusuna gelince; umarım böyle şeyler yaşamazsın ama çizilme, kırılma oranı çok yüksek grenaja sahip. Bunun yanı sıra grenaj fiyatlarının çok uygun olmasını hesaba katarsak kendini nötrlüyor.
Sonuç olarak motoruna bakmayıp bi senede çöpe atan da var, mondial marka scooter ile türkiyeyi gezen de var. Birazcık kullanımına bağlı bir durum.
Ümmet Abi Türkiye'yi Dolaştı; http://www.motosiklet.net/forum/etki...-perkitan.html
wayyy be ne motormus bu mondialller hemen dahılıyormuss bak sennn benim ki ALLAHA BİN ŞÜKÜR 25300 km de tık yok
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
Arkadaşlar yazın 15/50 yağ kullanmanızı tavsiye ederim. Diğer mevsimlerde 10/40 kullanmak doğru olur. Mondialin 15/50yağı güzel şimdi benim motorda bu yağ var.
Orhan KÖNİ
15 / 50 ince yağ daha güzelde bir fark olduğunu sanmıyorum ince yağ çabuk eskiyor
arkadaşlar bizde 20 000 kmde hs var motoruna hiç masraf yapılmadı daha
lifan 100
birde ustaya bakıtacaksın her ustayım diyene bakıttınmı bunun sibob ayarı gelmiş derler şu ayarı gelmiş derler bu ayarı derler motoru hurdaya çevirirler.Sonra motor döküldü olur.Benim motor 80 km den sonra gazı kesip stop edecek hale geldi.Bakıma götürdüm tama dediler buna birde sibop ayarı yapalım dediler iyi dedim sibop kapağı gitmiş dediler.Al sana masraf 170 milyon .Yani kısaca iyi bir usta bulmak şart...bence....!!!!
Aslı yörük,Soyu Oğuz soyu,yediği tarhana çorbası içtiği yayla suyu,eğriye doğru demez asildir huyu,yalancının altına kazılsın kuyu........
selam herkese arkadaşlar yağ değişimini kendim yapıyorum sürekli herseferinde 0,9 litre falan koyuyorum 1 litrenin tamamı konmuyor biliyorsunuz geçenki yağ değişiminde motorun yağ tapasının o traflarda 0,75 LT yazısı vardı bende buseferde 0,75 litre koydum fakat içim rahat değil eklicem tekrar siz nekadar koyuyosunuz ??
850 gram koyuluyor kardeşim fazla koyarsan ne mi olur diye soracak olursan yağ karteli ni patlatır aşırı fazlalarda tabi birde marş motoruna atar faazla yağı buda marş motorunu kömürlerini bitirir yeni marş motoru alırsan iyi bir marş motoru 50 kağıt falan filan işteee
BEN GECENLERDE ARKADASIN DUKKANIN DA 98.000 DE HS GORDUM IKI DEFA MOTOR YENILENMIS BIDE EGSOZ DEGISMIS DISINDA HIC BI SORUN YOK ADAMI HIC YOLDA BIRAKMAMIS
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)