Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MONDIAL 150 HS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    banarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 HS RACİNG MOTORS
    allahıma Bin şükür Hiç öle Bir Sorunum Yok
    59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
    CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hurricane_cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araç çok ama YaYa :)
    bu motorlarda klasik sorun... hiç birşey sorun çıkarmaz ise illa konjektör (manyeto) yanacak.. kaç kere değişti bizimki..
    Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||

Motosikleti
    Mondial 150 HS
    Arkadaşlar motorumu satıyorum bilgiler aşşağıdaki linkte...

http://www.motosiklet.net/forum/satm...satiyorum.html

Motosikleti
    tamam kardeş bende tanıdıklara söylerimm
    59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ

Motosikleti
    Mondial 150 HS
    ya kardeş benim şey anıma denk geldi de araştırmadan pek direk bi fiyat koydum sonra bayaa bi araştırdım millet en az 5 bin falan binmiş bu fiyata satıyo 10 bin binenlerde 1200 e falan ya ben çok az istiyorum galiba siz ne dersiniz ???

Motosikleti
    MONDİAL 150cc HS RACİNG MOTORS (kırmızı)
    Alıntı ysf34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya kardeş benim şey anıma denk geldi de araştırmadan pek direk bi fiyat koydum sonra bayaa bi araştırdım millet en az 5 bin falan binmiş bu fiyata satıyo 10 bin binenlerde 1200 e falan ya ben çok az istiyorum galiba siz ne dersiniz ???
    öyle ama biraz daha fiyatı arttıra bilirsin ama sıfırıyla arasında çok fark kalmaz ozamanda
    [B] Kaderinde Varsa Tecavüze Uğramak,Çırpınmayı Bırak Keyfine Bak [/B]OTURARAK ZAFERE ERİŞEN TEK CANLI TAVUKTUR
    [B]31 L 6351[/B]

murattt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 HS(2006)
    yağ deiğişim zamanım yaklaştı ve yağ konusunda karasızım.bi önceki yağı 10/40 koymuştum.şimdi de diyorum 0/30 falann kullansam nasıl olur bi sıkıntı olurmu?
    [B][U]The Bodyguard & The Punisher[/U][/B]

[I][U]Galatasaray Sk. 1905 Uefa & Süper Cup Champion[/U][/I]

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı murattt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ deiğişim zamanım yaklaştı ve yağ konusunda karasızım.bi önceki yağı 10/40 koymuştum.şimdi de diyorum 0/30 falann kullansam nasıl olur bi sıkıntı olurmu?
    slm.. 0/30 koyma fikri nasıl ve neden oluştu ? Buna gerek mi duydun =? Anladığım kadarıyla İstanbulda' sın. Bence 10w/40 la devam et, hiç böyle bir değişikliğe gerk yok. Bende Kocaeli' denim.. iklimlerimiz aynı. 2007 temmuzda 0 km almıştım 150 hs. tam bir sene kullandım 18000 km yaptım ve hep 10w/40 kullandım. 0/30 yağ koyarsan bu mevsimde, uzun süredir çalışrtırmadığın zaman çalıştırman, soğukta ilk çalıştırman ve motoru ısıtman kolay olur, ama motor ısınınca yağ ince olduğu için 10/40 yağdan daha fazla ısınır, motor çabuk şişer, belkide Allah muhafaza bir motor arızasına sebep olabilir. Ama yazın 10w/50 belki 20/50 bile koyabilirsin.. Bu yağlar 10/40 tan da kalın olduğu için sıcak mevsimlerde ve iklimlerde motoru özellikle uzun yolda daha sağlıklı korur. İstanbul' da yaz aylarında ybr veya cbf kullanan kuryelerin 20w/50 kullandığını duymuştum. Bence bu mevsimde 10/40 la devam et.. 0/30 koyman için bir sebep olduğunu sanmıyorum.

slm arkadaşlar ümraniyeden yazıyorum

arkadaşlar benim bi sorum olacak bütün formu okudum ama benzer bişi bulamadım
    Şuan km 5500 de geçenlerde sıradan bi motorcuya giitim çalışmıyor diye sibop ayarın sıkışmış dedi ayarladı sonra sesini dinledi ve senin motor yakında yenilenmek ister dedi bu garantiye girer mi garanti dışıysa ne kadar tutar?yardımcı olun kafam çok karışık moralim bozuldu daha yeni motor bir sene bile olmadı....

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı fredyx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim bi sorum olacak bütün formu okudum ama benzer bişi bulamadım
    Şuan km 5500 de geçenlerde sıradan bi motorcuya giitim çalışmıyor diye sibop ayarın sıkışmış dedi ayarladı sonra sesini dinledi ve senin motor yakında yenilenmek ister dedi bu garantiye girer mi garanti dışıysa ne kadar tutar?yardımcı olun kafam çok karışık moralim bozuldu daha yeni motor bir sene bile olmadı....
    ben 300 tl diye biliyorum. Bu geçen senenin fiyatı. krank mili dahil. ama 5500 km de motor yenilenmesi neden gerkiyor anlamadım. Çok sıkıştırarak uzun yol falan mı yaptın ? Normal bi kullanımda böyle bişey olmamalı. veya yağınmı ihmal ettin ? Bu motorlar yağ konusunda çok hassas. temiz bakıcam diyorsan 800-900 km de bir yağ değişimi istiyor bu motorlar. Buı aralığı 1000-1500 gibi tutarsan motorun ömründen ömür yersin. 1000 km sonra yağ değişimi yapan bir hs den zivt gibi yağ çıkıyor. bu yüzden bunun yağ değişimlerini 800-900 km yi geçirmemek lazım. Otomatik vites ve düşük cc olduğundan, yüksek devir kullandığı halde yüksek hızlarla yol yapamadığından yağın ömrünü çabuk yiyor. Ben 18000 km kullanıp sattığımda dahi halen motor tıkır tıkır çalışıyordu. Sattığım kişi 22000 de ve halen taş gibi motor. Ama bu yağ konusunda çok hassastım. Motoru yaptırdıktan sonra yağ konusunda bu şekilde bi hassasiyetle devam et. Garanti bunu kapsarmı bilemiyicem. Bunu başına gelen arkadaşlar varsa onlar cevaplasınlar.

Motosikleti
    wallah benim hs de 22000 km de ALLAHIMA BİN ŞÜKÜR HALA TIKIR TIKIR MAŞALLAH BEN CASTROL 10 / 40 YAĞ ALIYORUM VE 2000 KM DE BİR YAĞ DEĞİŞTİRİYORUM YAĞI DEĞİŞTİRME ZAMANI GELDİĞİNDE YAĞINA BAKIYORUM HALA SARILIK OLUYOR ÜZERİNDE YANİ YAĞDAN YAĞA FARK VAR KM OLAYI YAĞA GÖRE DEĞİŞİR . FREDYX KARDEŞ SANA GELİNCE BİZİM BURDA BİR KAÇ KİŞİ YAPTIRDI USTAYA GÖRE DEĞİŞİYOR FİYAT 350 YE DE KOMPLE MOTOR YAPAN VAR 200 E DE VAR EĞER YAPTIRIRSAN AL SIFIRDAN BÜTÜN MOTORUN İÇİNDE Kİ PARÇALARI 100 LİRA PARÇALAR HEPSİ USTALIKTA BİŞİLER VERİRSİN OLAY BİTER SAKIN ÖLE SIRADAN BİR MOTOR YAPTIRMA YANİ HİÇ BİŞİ YAPMADAN GÖNDERİYORLAR ONA GÖRE KARAR SENİN EN MANTIKLISINI SÖLEDİM SANA

Motosikleti
    Mondial 150 HS
    arkadaşlar bölüyorum galiba ama
    ben geçenlerde motoru ilk bakımına götürdüm bnm kine adam 10/50 yağ koydu :S doğrumudur ? pek güvenesim gelmiyo da onlara

Motosikleti
    wallah haklısın güvenilecek insanlar değil ustalar 10 / 50 koyduysa hiç bişi olmaz mondialin kendi özel yağı zaten 15 / 50 yani takma kafana

Motosikleti
    wind hunter
    selam arkadaşlar .muhabbetiniz bol olsun .

mondial 151rs nin ikizine sahibim.;) çelik xy150t modelin tam adı. ;)bi sorunum var. aramızda bilen arkadaşlar varsa çözüm yollarını benimle paylaşmasını rica ediyorum.. gelelim sorunuma .motor iyi güzel hoş. ammaa ani gaz açışlarda veya 90 üstü sürüşteki gaz açmalarda tekliyor kesip bırakıyor .bi yiyor gazı bi yemiyor. bunu yaptıktan sonra ışıklarda ve ya bi köşe başında yolu kontrol etmek için durduğumda motorun deviri rolantiye düştüğünde stop ediyor ve başlıyor eziyet marşla almıyor ayak marşı ile çalıştırıyorum. ve ya bi sigara molasının ardından marş.ayak marşıyla bastığımda direk alıyor .

bunun nedeni nedir ??
    __SoUnD Of GrEeN HiLL__
    eşşek ne biLiR zevk-i sefayı eğeR biLseydi zevk-i sefayı ömRünde 1 kez oLsun çekeRdi kafayı:bounce:

Motosikleti
    teklemesinin sebebi pislik vardır biryerde karbüratör - benzin deposu - benzin otomatiği vb şeylerde veya hava filtresinden de yapar pis ise çeşitli neden lerden yani bakmadan bişi diyemem

Motosikleti
    banarlı'nında dedigi yerlerde sorun olabilir bence büyük bi ihtimal kartüratörde pislik olabilir arkadaşımdada anlattıgın gibi oldu onunun karbütatörde pislik vardı temizletti düzeldi seninkide inş bu kadar basit olur
    [B] Kaderinde Varsa Tecavüze Uğramak,Çırpınmayı Bırak Keyfine Bak [/B]OTURARAK ZAFERE ERİŞEN TEK CANLI TAVUKTUR
    [B]31 L 6351[/B]

Motosikleti
    wind hunter
    banarlı , nnooss yardımlarınız için teşekkür ederim. tahminlerim de o yöndeydi...

"bugün motoru biraz kurcaladım . hava filtresini söktüm gayet iyi durumda .benzin filtresinde de herhangi bi tıkanma yok depo ya da baktım gayet temiz. karbüraöt kaldı geriye bi tek. hava karardığından bu işi erteledim.

motorun hava ayarı aşırı hassas .ustam sağolsun valla japon ayarı yapmış
    aynı sorunla bugün de biraz uğraştım ...
    __SoUnD Of GrEeN HiLL__
    eşşek ne biLiR zevk-i sefayı eğeR biLseydi zevk-i sefayı ömRünde 1 kez oLsun çekeRdi kafayı:bounce:

Motosikleti
    inşallah sorunun düzelir ve motoruna iyi bir şekilde binersin hayırlı günler

Motosikleti
    ohoo iyice öldü burası kimse bişi yazmıyor

Motosikleti
    Bende bakıyorum düzenli şekilde ama kimseden ses çıkmıyor valla
    [B]31 L 6351[/B]

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler