MONDIAL 150 HS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Mayıs 2008, 19:37
arkadaşlar kimse bişi yazmamıs yaww nerelerdesiniz yok mu değişik olaylarr
Reklamlar
-
19 Mayıs 2008, 19:38
ayrıca daha önce gene yazmıştım buraya benim motorun ön paneli ve yan panelinde çatlaklar vardı garanti kapsamına girmediği için değiştirmediler
biz defalarca bunun kullanıcı hatası olmadığını bu çatlakların fabrikasyon yada kargo esnasında yaşanmış olabileceğini söyledik ve servisinde bunun kullanıcı hatası olmadığını söyleyince bize firma şöyle bir teklif sundu biz bu parçaları temin edelim size. maliyet fiyatının yarısını siz ödeyin yarısınıda motoru almış olduğunuz mağaza ödesin dediler bende artık mecburen kabul ettim çünkü yapıcak başka birşey yoktu
gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY
-
19 Mayıs 2008, 19:41
karayılan adlı üyeden alıntı
arkadaşlar daha önce benim motorun fabrikasyon hatalı olan KRANGI'nın değişeceğini yazmıştım 15 gün bekledim ama beklediğime değdi şimdi motor çok iyi oldu ayrıca silindir pistonda komple değişti pompası bozulmuş onuda halletti servis arza sebebiyse benzin deposuna nasıl olduysa talaş parçası kaçmış ben hep BP den alırım benzini anlamadım neyse bu talaş parçası silindiri bi güzel.........
çizmiş piston falan kalmamış %40 yağlamada azalınca pompayıda bozmuş yani anlıyacağınız 700km'de motorun motoru komple yenilenmiş sayılır
şimdi motor saat gibi çalışıyor maaşallah nazar değmesin
marşa bir basmaya çalışıyor
genede mondial kötü bir firma değilmiş ama şunuda unutmamak lazım bütün bu sorunlar 700 km'de bir motorun başına geliyor
geçmiş olsun karayılann ohoo sen 700 km den bahsediyorsunn benim motor allaha çok şükür 12750 km oldu hala devam egsoz hariç hiç bir şeyi değişmedi.
ayrıca daha önce gene yazmıştım buraya benim motorun ön paneli ve yan panelinde çatlaklar vardı garanti kapsamına girmediği için değiştirmediler
biz defalarca bunun kullanıcı hatası olmadığını bu çatlakların fabrikasyon yada kargo esnasında yaşanmış olabileceğini söyledik ve servisinde bunun kullanıcı hatası olmadığını söyleyince bize firma şöyle bir teklif sundu biz bu parçaları temin edelim size. maliyet fiyatının yarısını siz ödeyin yarısınıda motoru almış olduğunuz mağaza ödesin dediler bende artık mecburen kabul ettim çünkü yapıcak başka birşey yoktu
iyi olmusta öyle bir teklif sunmuşlar ona dua et senn
-
19 Mayıs 2008, 19:48
evet ya haklısın cepten çok para çıkacaktı
ayrıca motor aksamıyla ilgili yapılan işlemler garanti kapsamındaymış onada para vermedim
aslında ben her konuda böyle çok şansızım 150 hs'ye herkes biniyor çevremde onlarınkinde tık yok birde benim yaşadığım sorunlara bak
ayrıca arkadaşlar bu ayak marşının yapmış olduğu zırıltıyı sesi önlemek için bir çözümünüz varmı ben ayak marş pedalını çıkardım bir işe yaramadı başka bir öneriniz varmı aslında tornacılar yapıyormuş öyle birşey duydum ama nasıl olduğunu bilmiyorum
-
20 Mayıs 2008, 13:21
evet ya haklısın cepten çok para çıkacaktı
ayrıca motor aksamıyla ilgili yapılan işlemler garanti kapsamındaymış onada para vermedim
aslında ben her konuda böyle çok şansızım 150 hs'ye herkes biniyor çevremde onlarınkinde tık yok birde benim yaşadığım sorunlara bak
ayrıca arkadaşlar bu ayak marşının yapmış olduğu zırıltıyı sesi önlemek için bir çözümünüz varmı ben ayak marş pedalını çıkardım bir işe yaramadı başka bir öneriniz varmı aslında tornacılar yapıyormuş öyle birşey duydum ama nasıl olduğunu bilmiyorum
ses yine geliyorsa o zaman senin içeriden ses gelir içeride bişi olmuş olabilir ama ordan ses gelir ama nasıl bir ses geliyor takur tukur die mi yoksa daha farklımı
-
20 Mayıs 2008, 13:26
yok takır tukur bir ses gelmiyor zırıltı yapıyor.aslında o kadar çok ses yapmıyor ama beni genede rahatsız ediyor
-
20 Mayıs 2008, 17:34
yok takır tukur bir ses gelmiyor zırıltı yapıyor.aslında o kadar çok ses yapmıyor ama beni genede rahatsız ediyor
benide rahatsız ediyordu ordan burdan gelen sesler hiç kafana takma arkadaşım duydukça rahatsız olursun takma kafana duyma sesleri
-
26 Mayıs 2008, 09:42
aynen kardes ben yag servisten 15 ytl degiştirdim ama bundan sonra kendim degşircem boşuna para her 2000 km degişmesi lazımmış alırım castrol bakarım keyfime...
arkadaslar benim motor "rialli fiery 150cc" ben motoru aksaraydan aldım motoru sürerek hiç dinlendirmedn ankara / ş.koçhisara getirdim koçhisara geldim yine dinlenmedn 2 saat gezdim motorda hiç bir sorun yaşanmadı sorun yaşanmamasının nedeni havasogutmalı olmasıdır riallinin mondial 150 hs de tek farkı havasogutmalı olmasıdır 150 hs fan sogutmalı benim motor 6lt depoyla 210 km yaptı bakımnı hiç aksatmıyorum 2 haftaya bir hava filtresi yagını kontrol ederim uzun ömürlü kullanmak için....
kardes senin problemine gelince egzoz hemen patlamaz bence ekzozsun baglı oldugu yerleri kontrol et aynı problem bendede vardı bi kelepçe attıım problem çözüldü ekzozu sen iibi sıkıla
-
26 Mayıs 2008, 13:13
TR06SES63 adlı üyeden alıntı
aynen kardes ben yag servisten 15 ytl degiştirdim ama bundan sonra kendim degşircem boşuna para her 2000 km degişmesi lazımmış alırım castrol bakarım keyfime...
arkadaslar benim motor "rialli fiery 150cc" ben motoru aksaraydan aldım motoru sürerek hiç dinlendirmedn ankara / ş.koçhisara getirdim koçhisara geldim yine dinlenmedn 2 saat gezdim motorda hiç bir sorun yaşanmadı sorun yaşanmamasının nedeni havasogutmalı olmasıdır riallinin mondial 150 hs de tek farkı havasogutmalı olmasıdır 150 hs fan sogutmalı benim motor 6lt depoyla 210 km yaptı bakımnı hiç aksatmıyorum 2 haftaya bir hava filtresi yagını kontrol ederim uzun ömürlü kullanmak için....
kardes senin problemine gelince egzoz hemen patlamaz bence ekzozsun baglı oldugu yerleri kontrol et aynı problem bendede vardı bi kelepçe attıım problem çözüldü ekzozu sen iibi sıkıla
fan soğutmalı falan değil hepsi hava soğutmalıı ama honda veya yamahalarda su soğutmalı olayı var fan soğutmalı die bişi yokk sen fan soğutmalı olayını mondialin sitesinde görmüşün anlaşılan hem demişin aldığın zaman 210 km yol yapmısın yeniyken daha ne sorun olacakki motorda bende 6 ytl lik benzinle 105 km yol yaptım buna ne demeli çok şükür bir sorunum da olmadı bugüne kadar inşalllah bundan sonrada olmaz 13000 km de motorum gayet iyi durumu yani motorun durumunu zaman gösterecek şimdiden bişi söylemek doğru olmaz.
-
28 Mayıs 2008, 12:08
arkadaşım fan soğutma diye bişey yok hepsi hava soğutmalı bide su soğutmalı motorlar var tabi onlar genelde büyük motorlarda oluyor
-
28 Mayıs 2008, 17:07
arkadaşım fan soğutma diye bişey yok hepsi hava soğutmalı bide su soğutmalı motorlar var tabi onlar genelde büyük motorlarda oluyor
karayılan sende öğrenmeye başlamızsın motorlar hakkında bilgini geliştiriyorsun güzellll
-
28 Mayıs 2008, 18:12
-
28 Mayıs 2008, 21:44
yani
ha bu arada birde yağ soğutmalı motorlar var
allah allah ilginç ilk defa senden duydum gerçi duymuşumdurda hatırlayamadım yağ soğutmalı olayını
KARAYILAN MOTOR KAÇ KM OLDU
-
29 Mayıs 2008, 18:44
1020 km oldu ama 700 km'de alt motor neredeyse komple değişmiş oldu silindir piston krank vs vs şimdi motor tekrar rodajda
-
30 Mayıs 2008, 13:20
1020 km oldu ama 700 km'de alt motor neredeyse komple değişmiş oldu silindir piston krank vs vs şimdi motor tekrar rodajda
motor yaptırdın yani geçmiş olsun senin motor fabrika hatalı o zaman yaa
arkadaşlar kimse bişi yazmıyor yaww nerelerdesiniz
-
30 Mayıs 2008, 15:42
sayın abi motorun benzin ibresi takılı kalmıştır diger ibreler çalışıyormu eger çalışıyorsa bozuk degildir
-
30 Mayıs 2008, 22:10
sayın abi motorun benzin ibresi takılı kalmıştır diger ibreler çalışıyormu eger çalışıyorsa bozuk degildir
kardeş sen kime diyorsun benzin ibresi falan sanırım sen önceki sayfadaki kişinin sorununu yazmıssın
-
31 Mayıs 2008, 01:13
slmlar benim ön amortisörler ezilmiş yaw degiştirmem lazımmış 100 milyon civarı para istiyo. degiştirmesem daha başka sorun çıkarmı sizce degiştireyimmi...
-
01 Haziran 2008, 15:08
Hs'ci
Herhese Selam.Tatar kardeş bence sen amortisörleri değiştir çünkü hiç görevlerini yapmıyorlarsa daha başka sorunlarada yol açabilirler en sağlıklısı değiştirmen olur ama biraz tuzluymuş fiyat Başka yerlerede sor derim ben.Ayrıca bizim motorlar düz asfaltta yola çok iyi yapışıyor iki kişi binersen çukurları çok güzel emiyor ama tek kişiysen özellikle arka amartisörlerin yarış tipi olacak şekilde sert ayarlanmasından dolayı çukurları hemen hissettiriyor.Ama iki kişi çok ideal kıvamda benim motorum 8500 km oldu gayet iyi motorumdan memnunum
-
02 Haziran 2008, 12:51
banarlı adlı üyeden alıntı
motor yaptırdın yani geçmiş olsun senin motor fabrika hatalı o zaman yaa
arkadaşlar kimse bişi yazmıyor yaww nerelerdesiniz
evet yaa fabrika çıkışı hatalıydı motor ama şimdi çok iyi durumda ayrıca o ayak marşından gelen seside hallettirdim şimdi küçük bir sorunum daha var
km saatinin ibresi hafif sallanıyor motorcu arkadaş km saatinin halatından dedi ama halattan değilmiş km saati bozuk dedi ama öyle olsa devir saati benzin göstergeside bozuk olurdu onlarda bir problem yok
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler